Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Vona Gábor benézett a tyúkólba

Szentesi Zöldi László

2017. november 20. 11:25

Van abban valami egészen megkapó, amikor a tyúkok megüzenik a rókának, hogy volna szíves este hétkor tiszteletét tenni a baromfiudvarban, de kéretik időben jönni, és persze semmi húsevés!

Most, amikor végre felvételünk is van arról, amint Vona Gábor elzarándokol a Dob utcába, hogy találkozzon a saját jövőjével, és egyidejűleg benyalja magát a honi zsidóság ateista-pártállami részének múltjába, szükségszerűen fel kell tennünk néhány kérdést. Ezek sorában az első, hogy a Spinoza Ház közönsége, a kérdező Rangos Katalinnal az élen, hogyan jutott el a szabad demokratáktól a Jobbikig? Van abban valami egészen megkapó, amikor a tyúkok megüzenik a rókának, hogy volna szíves este hétkor tiszteletét tenni a baromfiudvarban, de kéretik időben jönni, és persze semmi húsevés! Pontosan ilyesmi zajlik a szemünk előtt a fenti felvételen, és – ha a belénk sulykolt felosztásból indulunk ki – a Rangos Katalin & Co. naiv odaadással szemléli azt az embert, ami még 2013-ban is azt mondta, hogy nem lesz a zsidók kutyája, nem beszélve más kulcsmondatairól, amelyekre válaszképpen a Spinoza Ház közönségének úgy százötven esztendőre ki kellett volna tiltania Vona Gábort a Dob utcából.

Mondom, ha a belénk sulykolt felosztásból indulunk ki. Mert Vona Gábor mostani meghívása más valóságot mutat. A Spinoza Ház közönsége csak látszólag a maga ellensége: tényleg azt hisszük, nincsenek tisztában azzal, kicsoda Vona Gábor? Hogy miféle ember, mit mondott egykor és most, mennyire őszinték az érzései? Pontosan tudják, persze. Csakhogy a Spinoza Ház éppen a meghívás gesztusában leplezi le magát: nekik valójában mindig is Orbán Viktor volt az ellenfelük, nem pedig Vona Gábor. A Jobbik elnökéről éveken át okádták a feljelentéseket, lépten-nyomon összemosták a kormányzó erővel, miközben azt gondolták, hogy az egész mozgalom kövér lufi, ha kipukkan, akkor kész, vége. Ha nem így lenne, most nem tereferélnének kedélyesen azzal az emberrel, aki hosszú időn át lázasan harsogta zsidóellenes igéit, aki a Kuruc.info és a Magyar Gárda, azaz két velejéig náci kezdeményezés hátán kapaszkodott be a parlamentbe.

Nem, a Spinoza Házban nem Vona az ellenfél. Itt bukkan ki, miért olyan szívélyesek vendéglátók: pontosan tudják, hogy a Jobbik zsidózása rájuk irányult, de veszélytelenebbnek ítélik, mint a Fidesz-kormány működését. Micsoda aljas kis játék: miközben fellármázták a világot, hogy őket itt faji alapon fenyegetik, aranytartalékként tekintettek Vona Gáborra, és most, amikor elfogytak az ötletek, még ezt a szimpla hülyéktől az elkötelezett hungaristákig ívelő mozgalmat is igyekeznek kijátszani Orbán Viktor ellen.

Leleplezi magát a Spinoza Ház közönsége abban az értelemben is, ahogyan a faji üldöztetésről a napi politikára tereli a szót. Ha a Spinoza Ház rettegne, zsidó mivoltában rettegne, akkor nem engedné a rókát a tyúkólba. Csakhogy itt erről szó sincs. A Spinoza Háznak nem faji alapú félelmei, hanem ideológiai, politikai kifogásai vannak: ha nem így lenne, akkor Vona volna a fő ellenfél, nem pedig Orbán Viktor. Mindebből viszont az következik, hogy a Spinoza Ház elsősorban nem zsidó identitású, hanem baloldali felfogású csoportosulás. Világos, hogy Vonától nem félnek, pedig ő bizonyítottan antiszemita, inkább Orbánt tekintik fő ellenfélnek. Vele az a bajuk, hogy éppen most igyekszik felszámolni azt a langymeleg közeget, amelyben a Spinoza Ház közönsége oly önfeledten lubickolt évtizedekig: a pártállami, munkásőr, besúgó közeget, amelyben a hálózat mondta meg, kiből mi lesz vagy nem lesz, és amelyben apák és fiúk nagy egyetértésben kormányozták a legyőzött, kifosztott Magyarországot.

Erről van itt szó. Orbán az ellenfél, nem a Kuruc.info. A Fidesz-kormány leváltásáért még az sem nagy ár, hogy hagyják kicsit bájologni a gyöngyösi napraforgót.

Gondolják ők, de mint annyiszor, megint elcseszték. Vona ugyanis sima lélektani képlet, őt könnyű megfejteni: sima modorú hazudozó, aki annak kedvez, akivel éppen beszél. Ma ezt mondja, holnap az ellenkezőjét, és mivel a gerincet kifelejtették belőle a sorozatgyártáskor, mindig hittel vallani fogja azt, amiben érdekei miatt momentán hinnie szükséges. A gond nem vele, hanem bájos követőivel akad. A Spinoza Ház lakói, akikre némi lelki belterjesség árnya mégis csak rávetül, talán nem gondolták végig, milyen fazonokból áll új kedvencük tagsága. A nyolcszázezer ember között akad számos jóindulatú, megtévesztett tisztes öreg, Vona szemöldökcsipeszét kölcsönvenni óhajtó háziasszony, valamint jó sok első szavazó, akik őszinteséget mímelő dalszövegeket, nem pedig megoldást várnak a közélettől. A fennmaradó néhány százezer ember között találunk számos potenciális keretlegényt, akik a legszívesebben máris cigányokat és zsidókat kínoznának, és levadásznának nem zsidókat is, csak azért, mert szar az életük, boldogtalanok, tehetségtelenek, lusták, viszont irigyek mindenre, ami mozog. Az ő árnyuk tornyosul Vona Gábor mögött. Őket választja a Spinoza Ház, nem a jogtisztelő, minden polgárát megvédeni igyekvő magyar kormányt.

Itt tartunk most, de ahogy elnézem, lesz még meglepetés bőven. Hogy mást ne mondjak, a Dob utcában még nem írták ki a Ki tud többet a Wehrmachtról? vetélkedőt, és késik, egyre csak késik Vona Gábor bar-micvója, amely álhíren évekkel ezelőtt jót röhögtünk, de a fenti beszélgetés felvételét elnézegetve már nem annyira őszinte a mosolyunk.  

Ahogyan a Dob utcaiak mosolya sem lesz az, ha valamilyen előre nem látható ok miatt pár órára félrenéz a történelem, és megjelennek a Spinoza Házban Vona Gábor barátai. Úgy kétszázan. Nem szelíd szóval, hanem fegyverrel, bikacsökkel, zárt alakzatban. Hiszen ők ehhez értenek, ezt gyakorolták, amíg Rangos Katalin szövetségest keresett az Orbán Viktor elleni harchoz.

Csak mondja azt bárki, hogy ezért is a Fidesz volna a felelős, és nem pedig a Spinoza Ház kotlóstyúkjai, akik elhitték a rókának, hogy leszokott a húsról, és a korszerű táplálkozás híveként uborkát eszik pirítóssal. 

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

amerika, london, párizs

Moammer Kadhafi egykori líbiai diktátor pénzalapjait 2011-ben befagyasztotta az ENSZ. Vagyis azokhoz elvben nem lehetne hozzáférni, a közelmúltban azonban kiderült, hogy több százmillió euró hiányzik ezekről a számlákról. A legújabb információk alapján a líbiai pénzügyi alapokat összesen 5 EU-s ország csapolhatta meg. Belgium, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Luxembourg érintett.

Bekérették az ukrán külügyminisztériumba az új, kinevezett magyar nagykövetet

Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes legutóbbi, Ukrajnával kapcsolatos kijelentései miatt problémáznak az ukránok.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt a mai nap.

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

fehér férfi

High-tech módszert talált a Financial Times, hogy kevesebb férfi nyilatkozzon a cikkeikben.

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

censored

A jobboldali véleményt tűzzel-vassal üldöző Facebook-cenzúra ismét lecsapott, ezúttal Horváth Zsófia munkatársunkat, a Pszicho sorozatunk arcát tiltotta a Facebook három napra.

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

kétharmad

A magyar kormányfő a dunaszerdahelyi Mol Labdarúgó Akadémia megnyitó ünnepségén hangsúlyozta a közép-európai országok együttműködésének fontosságát.

Románia 100 éve alatt Moldva csak még jobban leszakadt Erdélytől

100 év után is még mindig Erdély a legfejlettebb területe Romániának. Sőt, mostanra gazdaságilag még jobban leszakadt Erdélytől Moldva - mondja Lucian Boia román történész, aki szerint bár a területét az elmúlt évszázadban sikeresen megtartotta Románia, most mégis nagy gondban van az ország, mert a lakosai milliószámra költöznek el.

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

amerika, london, párizs

Újabb érdekes állomásához érkezett a svéd kormányalakítási procedúra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére