Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Vona és a Jobbik horvát neonácikkal szövetkezik

2017. augusztus 27. 20:28

Vona Gábor és az elvileg néppártosodott Jobbik egy szélsőjobboldali horvát párttal szövetkezik - számolt be róla a TV2 hírműsora, a Tények, és képeket is közölt a találkozókról.

Számos fotón látható együtt Vona Gábor és Frano Cirko horvát neonáci politikus. Cirko korábban a Tiszta Jog nevű pártot vezette, jelenleg a GO! (Generacije obvnove, azaz a Megújulás Generációja) nevű párt vezetője. Cirko rendszeresen hord a háborús bűnös, Ante Gotovina arcképével díszített pólót, illetve számos képen látható náci karlendítések közben. Cirkoról a közelmúltban is számos kép készült, amint a Jobbik pártelnökével, Vona Gáborral tart megbeszélést. Az alábbi képen Gyöngyössi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője is csatlakozott hozzá:

A Jobbik egyébként többször is kiállt Ante Gotovina mellett, Cirko pedig cserébe a terrorcselekményért – egyelőre nem jogerősen – elítélt Budaházy Györgyöt támogatta. Gotovinát 2011-ben 24 év börtönre ítélte a Hágai Nemzetközi Törvényszék. Akkor az ítélet ellen Magyarországon egyedül a Jobbik tiltakozott.

Toroczkai László, a Jobbik alelnöke és Frano Cirko horvát neonáci, Ante Gotovinás pólóban. Egyébként Toroczkainak is van egy ilyen pólója. Forrás: TV2 Tények.

Ante Gotovina a horvát hadsereg nyugalmazott vezérezredese. A '90-es évek elején a részt vett a Jugoszlávia felbomlása utáni háborúban, hadi sikerei miatt egyre magasabb beosztásba kerül, majd a horvát hadsereg élén kiűzi a szerb csapatokat a mai Horvátország területéről. A Hágai Nemzetközi Törvényszék 2001-ben vád alá helyezte háborús bűncselekmények vádjával, a krajinai szerbek 1995-ös elűzése miatt. Gotovina volt az egyik parancsnoka a krajinai szerbek ellen indított Vihar nevű  hadműveletnek, melyben a horvátok rengeteg atrocitást követtek el és ezreket űztek el otthonukból. A háborús bűncselekmények miatt indított eljárásban hágai Nemzetközi Törvényszék 2012. november 16-án felmentette a vádak alól. A horvátok nemzeti hősnek, a szerbek háborús bűnösnek tartják.

Frano Cirko ismert szélsőjobboldali figura Horvátországban, náci karlendítései miatt kétes hírnevet szerzett magának.

Náci karlendítés.

Számos kép bizonyítja, hogy az elvileg néppártosodó Jobbik nagyon jóban van az ismert neonácival, Frano Cirkoval.

Cirko, Vona és Gyöngyösi.

Itt Magvasi Adriánnal, a Jobbik egyik választókerületi elnökével tartott beszédet.

Kérdés, hogy a horvát neonácikkal való együttműködés hogyan fér bele a néppártosodás keretei közé.

A Jobbik mára teljesen meghasonlott önmagával

A korábbi radikális párt eladta magát Simicska Lajos nagyvállalkozónak, a plakátügy kapcsán immár bebizonyosodott, hogy a Jobbikot tokkal-vonóval felvásárolta a milliárdos.

A korábban Soros-ellenes párt pedig beállt Soros György mögé is. Míg Vona radikálisként "ügynökszervezetté" nyilvánította volna a Soros Györgyhöz köthető civil szervezeteket, 2017-ben már a néppártosodás keretei között a parlamentben is kiállt a Soros-egyetem és Soros civiljei mellett.

Mindemellett pedig továbbra is nácikkal kokettál.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Brenzovics László: Ha az EU akarná, rákényszeríthetné Ukrajnát a magyarellenes támadások leállítására

Brenzovics László: Ha az EU akarná, rákényszeríthetné Ukrajnát a magyarellenes támadások leállítására

csak neked, csak most

Ukrajnában eddig senkit sem ítéltek el a kárpátaljai magyarokat ért súlyos támadások miatt, pedig ismertek az elkövetők - mondta el a 888.hu-nak nyilatkozva Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség, a KMKSZ elnöke. A kárpátaljai magyar politikus szerint a magyar ügyekben kettős mércét alkalmazó EU véget vethetne az ukrajnai magyarok elleni durva támadásoknak, ha rákényszerítené az európai értékek betartására Ukrajnát.

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

amerika, london, párizs

November 11-én volt száz éve, hogy lezárult az első világháború. A centenárium kapcsán óriási hepajt rendeztek Párizsban, több mint 70 állam- és kormányfő vett részt a Diadalív öröklángjánál tartott megemlékezésen.

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

amerika, london, párizs

A Fülöp-szigetek szabad szájú elnöke ezúttal sem hazudtolta meg önmagát.

Manfred Webernek elég lesz Juncker helye

Mégsem indul a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségi posztjáért a párt január 19-re összehívott rendkívüli kongresszusán Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakcióvezetője, csúcsjelöltje, a CSU alelnöke.

Ömleni fog a pénz Budapestre

Ömleni fog a pénz Budapestre

kétharmad

1000 milliárd forintot jelent a fővárosnak a kormánnyal aláírt, 15 pontból álló megállapodás. A kontraktust Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester írta alá szombaton.

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

kétharmad

Írásbeli kérdéssel fordulnak az Európai Bizottság (EB) "isiászos" elnökéhez.

Olasz kormány: a francia étvágy hírhedt és már régóta ismerjük

Az olasz kormány egyik minisztere úgy fogalmazott: a francia elnök az EU Olaszország ellen irányuló nyomásának vezéralakja lett.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére