Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Vona érvei több sebből véreznek

2016. április 22. 11:20

A Jobbik elnöke, Vona Gábor csütörtök este a Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést, melyben öt pontban próbálja megindokolni döntését, hogy miért is akar megválni a radikálisabb alelnököktől.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Vona szerint a döntéseinek „sikerült felkavarnia az állóvizet”, mivel nagyon sok emberből sokféle vélemény, érzelem és elgondolás tört elő. Vona állítása szerint már egy éve készült erre, így elég ideje volt átgondolnia a döntés következményeit, az elmúlt két napban pedig még inkább meggyőződött annak helyességéről.

Az első pontban a pártelnök az elnökség átalakítását igyekszik igazolni. A Jobbik elsődleges célja, hogy a legerősebb ellenzéki párt legyen, ehhez pedig új személyek bevonása szükséges.

Olyan személyek tudnak bennünket győzelemre vezetni, akik már győztek, olyan személyekkel tudunk a legjobban felkészülni a kormányzásra, akik már kormányoznak. Ezek pedig a polgármestereink. Ők a mi győzteseink, és én a győztesek elnökségét akarom magam mellett tudni.”

– írja Vona Gábor, aki szerint tehát kormányzóképes erővé válik azáltal a Jobbik, hogy a mindössze 14 polgármesterük többnyire olyan településeket irányítanak, mint például Mátraballa, Hegyháthodász vagy Kisherend.

A második pontban Vona Gábor azt fejtegeti, hogy van-e joga ahhoz, hogy megakadályozza Novák Elődék indulását. A nagyjából kilencsoros választ, hadd egyszerűsítsük le: igen, van.

Miért szorítja ki a radikálisokat?

Vona Gábor bejegyzésében nem tudja eldönteni, hogy ki számít radikálisnak, illetve mit is jelent ez a szó, bár az elmúlt két választási kampányban ezzel a kifejezéssel kampányolt maga a pártelnök is. A Jobbik vezetője megpróbálja Novákék felelősségét hangsúlyozni, hogy miért nem képesek hátralépni, ha ő egyszer ezt akarja.

A negyedik pontban Vona a tagság döntési jogáról ír. Szerinte a jobbikos tagságnak a taggyűlésen joga van alelnökjelölteket állítani, majd a Kongresszuson megszavazni azokat – neki pedig ahhoz, hogy a kettő között eldöntse: kire lehet szavazni. Vona azt állítja továbbá, hogy nem ragaszkodik pozíciójához, egy széttartó közösséget pedig nem szeretne irányítani.

Az elmúlt két nap jól megmutatta, ez mostanra egy széttartó elnökséggé vált.”

– írja Vona, aki korábban mindig a párt egységéről és a média ezzel kapcsolatos hazugságairól beszélt, amikor a belső konfliktusokat firtatták. Ez a széthúzás pedig egyértelműen Vona Gábor döntésének köszönhető.

De vajon meggondolja-e magát Vona Gábor?

Vona igyekszik magát megfontolt politikusként ábrázolni, hiszen fontos döntéseit általában lassan hozza: mérlegel, értékel, alszik. Állítása szerint csak akkor hoz döntést, ha biztos benne, hogy megvan a jó megoldás. Vona Gábor tehát egy év mérlegelés és alvás után meghozott végre egy döntést.  Csak egyetlen kérdés maradt:

Ő tényleg egy országot szeretne vezetni?

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Már vádat is emeltek Macron korábbi testőre ellen

Már vádat is emeltek Macron korábbi testőre ellen

amerika, london, párizs

Alexandre Benalla ellen azután kezdett nyomozni az ügyészség, miután kiderült, hogy luxuskörülmények között, diplomata-útlevéllel utazgatott.

Hollywood ismét eleget tett a liberális elvárásoknak: az lehetsz, ami lenni akarsz

Hollywood ismét eleget tett a liberális elvárásoknak: az lehetsz, ami lenni akarsz

szabad vasárnap

A Sebezhetetlen és a Széttörve folytatásaként M. Night Shyamalan univerzumának újabb fejezetéhez érkeztünk. Van az a hollywoodi legenda, hogy Shyamalan minden nagyon jó filmjére jut egy igazán rossz. A legenda sajnos ismét igaznak bizonyult, az Üveg ugyanis nem lett más, mint egy darabokra tört álom.

Salvini pártját nem lehet megállítani: tovább erősödött a Liga támogatottsága

Salvini pártját nem lehet megállítani: tovább erősödött a Liga támogatottsága

amerika, london, párizs

Megközelíti a 36 százalékot a Matteo Salvini vezette olasz kormánypárt, a Liga támogatottsága egy szombaton közölt közvélemény-kutatás szerint, amelynek eredménye a Liga egyeduralmát mutatja ki az országban négy hónappal az európai parlamenti választások előtt.

A téves párhuzam

A téves párhuzam

kétharmad

A mostani tüntetéssorozat miatt a balliberális médiumok, illetve politikum egyre gyakrabban emlegeti 2006-ot. A két esemény között párhuzamot vonni nemcsak téves, veszélyes, hanem nettó butaság - erre világított rá az Echo TV Informátor című műsora.

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

Az "Árnyékszékkormány"

Megtámadták a tüntetők az Echo TV stábját

Az Echo TV kollégái kint vannak a budapesti demonstráción, többen az operatőrre támadtak. A rendőröknek kellett közbeavatkozniuk.

Az Index fake news gyár megint hírt hamisított: most éppen Székesfehérvárról

A tények és a valóság egyáltalán nem érdekli a ballib álhírgyártó médiumokat. A minden áron az ellenzéket propagálni akaró nagy igyekezetében az Index most épp a valójában történteknek az ellenkezőjét közölte a Székesfehérvár pénteki közgyűléséről megírt álhírében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére