Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Vona érvei több sebből véreznek

2016. április 22. 11:20

A Jobbik elnöke, Vona Gábor csütörtök este a Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést, melyben öt pontban próbálja megindokolni döntését, hogy miért is akar megválni a radikálisabb alelnököktől.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Vona szerint a döntéseinek „sikerült felkavarnia az állóvizet”, mivel nagyon sok emberből sokféle vélemény, érzelem és elgondolás tört elő. Vona állítása szerint már egy éve készült erre, így elég ideje volt átgondolnia a döntés következményeit, az elmúlt két napban pedig még inkább meggyőződött annak helyességéről.

Az első pontban a pártelnök az elnökség átalakítását igyekszik igazolni. A Jobbik elsődleges célja, hogy a legerősebb ellenzéki párt legyen, ehhez pedig új személyek bevonása szükséges.

Olyan személyek tudnak bennünket győzelemre vezetni, akik már győztek, olyan személyekkel tudunk a legjobban felkészülni a kormányzásra, akik már kormányoznak. Ezek pedig a polgármestereink. Ők a mi győzteseink, és én a győztesek elnökségét akarom magam mellett tudni.”

– írja Vona Gábor, aki szerint tehát kormányzóképes erővé válik azáltal a Jobbik, hogy a mindössze 14 polgármesterük többnyire olyan településeket irányítanak, mint például Mátraballa, Hegyháthodász vagy Kisherend.

A második pontban Vona Gábor azt fejtegeti, hogy van-e joga ahhoz, hogy megakadályozza Novák Elődék indulását. A nagyjából kilencsoros választ, hadd egyszerűsítsük le: igen, van.

Miért szorítja ki a radikálisokat?

Vona Gábor bejegyzésében nem tudja eldönteni, hogy ki számít radikálisnak, illetve mit is jelent ez a szó, bár az elmúlt két választási kampányban ezzel a kifejezéssel kampányolt maga a pártelnök is. A Jobbik vezetője megpróbálja Novákék felelősségét hangsúlyozni, hogy miért nem képesek hátralépni, ha ő egyszer ezt akarja.

A negyedik pontban Vona a tagság döntési jogáról ír. Szerinte a jobbikos tagságnak a taggyűlésen joga van alelnökjelölteket állítani, majd a Kongresszuson megszavazni azokat – neki pedig ahhoz, hogy a kettő között eldöntse: kire lehet szavazni. Vona azt állítja továbbá, hogy nem ragaszkodik pozíciójához, egy széttartó közösséget pedig nem szeretne irányítani.

Az elmúlt két nap jól megmutatta, ez mostanra egy széttartó elnökséggé vált.”

– írja Vona, aki korábban mindig a párt egységéről és a média ezzel kapcsolatos hazugságairól beszélt, amikor a belső konfliktusokat firtatták. Ez a széthúzás pedig egyértelműen Vona Gábor döntésének köszönhető.

De vajon meggondolja-e magát Vona Gábor?

Vona igyekszik magát megfontolt politikusként ábrázolni, hiszen fontos döntéseit általában lassan hozza: mérlegel, értékel, alszik. Állítása szerint csak akkor hoz döntést, ha biztos benne, hogy megvan a jó megoldás. Vona Gábor tehát egy év mérlegelés és alvás után meghozott végre egy döntést.  Csak egyetlen kérdés maradt:

Ő tényleg egy országot szeretne vezetni?

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Három éve az egész ország ünnepelt

Ma is pályára lép majd a nemzeti tizenegy, de három évvel ezelőtt ezen a napon sokkal fontosabb mérkőzésre került sor.

A szégyen elkerüléséért játszik ma a magyar válogatott

A szégyen elkerüléséért játszik ma a magyar válogatott

hajrá, magyarok!

Utolsó szakaszába érkezik a Nemzetek Ligájának csoportköre: minden szinten és csoportban eldől, hogy ki esik ki, és ki játszhat az adott divízió megnyeréséért.

Nem Magyarországon, hanem az Európai Parlamentben köpik szembe a demokráciát

Nem Magyarországon, hanem az Európai Parlamentben köpik szembe a demokráciát

amerika, london, párizs

Nem nyugszanak a migránspárti brüsszeliták, ismét az Európai Parlament (EP) elé citálják a migránsvízumok ügyét. Szerdán ugyanis nem lett meg az abszolút többség a "humanitárius célú vízumok" bevezetését kezdeményező határozatról szóló európai parlamenti szavazáson.

A holland liberálisoknak már Fekete Péter is rasszista

A bíróság egyelőre elutasította a karakter betiltását célzó javaslatot.

A kormány az EU-hoz és az ENSZ-hez fordul a migránskártyák miatt

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője csütörtökön bejelentette: a kormány Brüsszelhez és az ENSZ-hez fordul a migránskártyák ügyében.

Bóday Pál: a baloldal kisajátítja a zöldtémákat

Bóday Pál: a baloldal kisajátítja a zöldtémákat

ökojobb

Bóday Pállal, a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnökével beszélgettünk arról, hogy a környezet- és állatvédelem témája nem csak a baloldalé, hogy a vegetarianizmus nem egy libsi divathullám, hogy egyre több az "ötperces állatvédő", valamint, hogy még ma is létezik a megélhetési állatvédelem.

Továbbra is rengeteg migráns érkezik Németországba

Továbbra is rengeteg migráns érkezik Németországba

amerika, london, párizs

Nem érzékelhető az Európai Unió területére irányuló migrációs hullám enyhülése Németországban, amelyre továbbra is erőteljes nyomás hárul.

Orbán: nemzetibb, jobboldalibb európai politikai életre számíthatunk az EP-választás után

Magyarország tartozzon az Európai Unió öt legjobb országa közé, ahol a legjobb élni, lakni, dolgozni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, a Várkert Bazárban, a Magyar Diaszpóra Tanács VIII. plenáris ülésén.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére