Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Vona: "az egyszerű emberek moslékban hempergő disznók"

2018. április 5. 17:33

Vona egy korábbi cikkében hülye, moslékban hempergő, mindent megzabáló disznókhoz, papucsállatkákhoz hasonlította az egyszerű embereket. A Jobbik miniszterelnök-jelöltje egy esszében osztotta meg ezen gondolatait.

A Magyar Hüperion című folyóirat 2013-ban indult és nem aratott osztatlan sikert. A magát a "jobboldali értelmiség folyóirataként" hirdető lap nem túl népszerű, a nagyobb nyilvánosság aligha hallhatott róla, a Facebook-oldalukon mindössze 4000 like díszeleg.

A lap azonban a mai napig üzemel, legelső számában pedig Vona Gábor osztotta meg benne gondolatait, vagy inkább agymenését a nagyérdeművel.

A modern kori ember politikai tipológiája című cikk valamiféle tanulmány, esszé próbál lenni, amelyben a szerző – hogy a komolyság látszatát keltse – idéz Hamvas Bélától, vagy például nagy példaképétől, az Atilla Király Szellemtudományi Akadémián tanító László Andrástól is. Vona írása a kiadvány 18. oldalán kezdődik, de az ámokfutós részhez el kell magunkat küzdenünk a 23-24. oldalig. Itt kezdi el ecsetelni, milyen is az emberek első, „szellemileg korlátolt” típusa – írja a PS.

Mi a fene zajlik a jobbikos fejekben?

Emlékezetes, az "akadémia" egyfajta elitképző volt korábban a Jobbik számára. Baranyi Tibor Imre az intézmény egyik alapítója korábban Vona tanácsadója volt. A kiszivárgott információk szerint az intézményben okkult tanokat tanítottak és például az 1848-as magyar szabadságharcot baloldali megmozdulásnak vélték, Haynaut éltették. Az intézményhez köthető lapokban Szálasi Ferenc érdemeit tárgyalja László András, az intézmény egyik tanítója. A Baranyi Tibor Imre rektor által alapított Kard, Kereszt, Korona Szövetség közleménye alapján pedig Magyarország utolsó legitim államfője a hungarista tömeggyilkos.

Az első típus, amellyel teóriánkat kezdenünk kell, a stupid, vagyis az a szellemileg korlátolt ember, aki a történelem nagy kérdésének felvetéséig el sem jut. […] Vegetatív dagonyájába, amelyet sokszor nagyon nívós életnek hisz, olyannyira elmerült, hogy szellemi eredetű stimulálásra teljesen mozdulatlan marad. Alapos vizsgálat esetén könnyen belátható, hogy mondjuk a papucsállatkával összemérve csupán mennyiségi különbségek felmutatására képes"

– írja Vona, majd mindehhez hozzáteszi: ez a csoport inkább valamiféle karakter alatti kategória, ám a modern kori politika alakításában lényegi szerepet töltenek be.

Majd a 24. oldalon még jobban belelendül.

A modern demokráciák legkisebb alapegysége tehát nem az ember, hanem annak lesüllyedt torzója, a tömeglény, a mi terminológiánkkal élve a stupid. [...] Tekintve, hogy egyrészről a stupid számára a politika egyedüli célja, hogy a gyomrát megtöltse és barázdátlan agyát ingerelje szubhumán tévéműsorokkal, másrészről ő a modern kori demokrácia alapanyaga, így természetes, hogy a közélet totálisan értékvesztetté válik, elveszíti vertikumát. A liberális demokrácia nagy állatudvarában a stupid a disznó, amely moslékban hempereg, és mindent megzabál."

Vona szerint ezek az állatként kezelt tömegek, "disznók", "papucsállatkák" egyre többen vannak.

A lap kiemelte, hogy Vona szavai hasonlítanak Kertész Ákos Amerikai Népszavában megjelent, 2011-es ámokfutásához, amiben a szerző "genetikusan alattvalónak”, a diktatúra pocsolyájában dagonyázó moslékzabálónak és a holokauszt egyedüli felelősének nevezte a magyar népet. A történtek nyomán visszavonták budapesti díszpolgári címét, ő pedig 2012-ben Kanadában kért és kapott menekültstátuszt állítólagos üldöztetése miatt.

A Fidesz szerint Vona Gábor és a Jobbik egyszerűen lenézi és sértegeti az embereket

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője csütörtökön az MTI-nek azt mondta: Vona Gábor megint sértegeti az embereket, ezúttal papucsállatkákhoz és moslékban hempergő disznókhoz hasonlítja őket.

Korábban a nyugdíjasokról és a nőkről is elfogadhatatlan stílusban beszéltek a jobbikosok, nemi erőszakkal fenyegetőznek, alpári stílust engednek meg maguknak - jegyezte meg a kormánypárti politikus.

Emlékezetes - folytatta a szóvivő -, hogy Vona Gábor hogyan gúnyolódott a nyugdíjasokon, a vele egyet nem értő nyugdíjasokról azt írta: szennyvíz folyik a szájukból, a szemeikben pedig gyűlölet lobog. Később Vona Gábor helyettese a nőket gyalázta mindenféle következmény nélkül - tette hozzá Halász János, aki szerint ezeknek a politikusoknak nincs helye a közéletben.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán: nemzeti érdekünk, hogy jó legyen a kapcsolat Kelet és Nyugat között

Orbán: nemzeti érdekünk, hogy jó legyen a kapcsolat Kelet és Nyugat között

kétharmad

Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedden Moszkvába látogatott, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalt.

A politikai kereszténység védelmében

A politikai kereszténység védelmében

piszkostizenkettő

Nem kevesebb, hanem több politikai kereszténységre volna szükség.

Ezt nyilatkozta Orbán és Putyin Moszkvában

Ezt nyilatkozta Orbán és Putyin Moszkvában

kétharmad

Kiegyensúlyozottnak és kiszámíthatónak nevezte a Magyarország és Oroszország közötti kapcsolatot Orbán Viktor miniszterelnök kedden Moszkvában a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel való tárgyalása előtt.

Az ellenzék nemzetpolitikája ismét csődöt mondott

Az ellenzék nemzetpolitikája ismét csődöt mondott

kétharmad

Elképzelhetetlen más európai országban, hogy egy párt EP-képviselője saját országa ellen szavazzon - erről Deák Dániel beszélt az Echo TV Informátor című műsorának. A Figyelő főmunkatársa szerint azzal, hogy a magyar ellenzéki pártok megszavazták a magyarellenes Sargentini-jelentést, "negatív hungarikumot" alkottak.

Megszületett Orbán Viktor harmadik unokája

Megszületett Orbán Ráhel második gyermeke.

Sérülés, eltiltás és egy önjáró szerb rontja a Vidi esélyeit a csütörtöki El-meccs előtt

Sérülés, eltiltás és egy önjáró szerb rontja a Vidi esélyeit a csütörtöki El-meccs előtt

hajrá, magyarok!

Kovácsik Ádám, Huszti Szabolcs és Danko Lazovics sem fog pályára lépni a fehérorosz BATE Boriszov ellen az Európa-liga csoportkörének első fordulójában. A szerb támadót ráadásul végleg elveszítette a magyar bajnok.

Elszabadult a genderpokol, mert kiállt a férfiak és a nők mellett a svéd professzor

Elszabadult a genderpokol, mert kiállt a férfiak és a nők mellett a svéd professzor

amerika, london, párizs

Nekiestek annak a svéd professzornak, aki az egyetemi óráján arról beszélt, hogy igenis van biológiai különbség a férfiak és a nők között. Ezután az egyik - a gendertémában igencsak más véleményen lévő - diák nekiesett az oktatónak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére