Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Von Storch: "A politikai iszlám az, amivel bajunk van"

2017. október 6. 17:28

Az AfD alelnöke szerint nem a pártjuk szélsőjobboldali, hanem Merkel pártszövetsége vált egyre inkább baloldalivá. Beatrix von Storch úgy gondolja, hogy napjainkban az antiszemitizmus leginkább a szélsőbaloldalon, valamint a muszlim népesség körében keresendő.

A Bundestag-választás legnagyobb nyertesének tartott Alternatíva Németországnak (AfD) alelnöke exkluzív interjút adott a trumpista Breitbart Newsnak. A német politikust az interjúban többek között arról kérdezték, hogy helytálló leírás-e az, hogy a pártot a mainstream médiában „szélsőjobboldaliként” címkézik. Ennek kapcsán von Storch elmondta, hogy az AfD által képviselt számos politikai célkitűzést, álláspontot és értéket korábban az Angela Merkel-féle Kereszténydemokrata Unió is támogatott. Az igazság pedig az, hogy nem az AfD „szélsőjobboldali”, sokkal inkább Merkel az, aki a CDU/CSU pártszövetséget balra tolta.

Merkel előtt a CDU/CSU nem tekintette a hagyományos családi értékeket és a patriotizmust bűnnek. Akkor még ellenezték a tömeges bevándorlást, a melegházasságot…”

– jelentette ki a politikus.

Beatrix von Storch

Fotó: AFP

Von Storch álláspontja szerint Angela Merkel kiszorította a konzervatívokat, a keresztényeket és a libertáriánusokat a CDU-ból és politikai hajléktalanná tette őket.

Az AfD betöltötte ezt az űrt és alternatív politikai otthont adott a konzervatívok, a keresztények és a libertáriánusok számára. E tekintetben némileg hasonlítunk a Republikánus Párthoz az Egyesült Államokban, hiszen az AfD több frakciót, köztük keresztényeket, konzervatívokat és libertáriánusokat tömörít”

– tette hozzá a párt alelnöke, aki megjegyezte azt is, hogy az AfD volt az egyetlen párt Németországban, amely üdvözölte Trump elnök sikeres választási kampányát.

A jobboldali politikus az Európai Unió kapcsán elmondta, hogy kifejezetten támogatja a kereskedelmet – legyen szó az árukról, a szolgáltatásokról, a munkaerőről vagy a tőkéről, de ez szavai szerint nem igényel egy európai szuperállamot, hanem kizárólag békés gazdasági együttműködést a független, szuverén nemzetek között.

Arra a kérdésre, hogy mi az AfD álláspontja az iszlámot illetően, Beatrix von Storch úgy válaszolt, hogy az ember kapcsolata Istennel magánügy, amely rájuk és Istenre tartozik egy modern, szekuláris, demokratikus nemzetállamban. A muszlimok, akik elfogadják és magukénak érzik a liberális, szekuláris társadalmunkat, nem jelentenek problémát.

A politikai iszlám az, amivel bajunk van. Ezek azok a muszlimok, akik rá akarnák kényszeríteni a vallásukat, a törvényeiket és az értékeiket Németországra”

– szögezte le.

Az AfD alelnöke szerint a valóság az, hogy a Németországban lévő iszlám szervezetek megtagadják a távolságtartást a saría jogtól. Voltak iszlamista terrortámadások Würzburgban, Ansbachban, Berlinben és Hamburgban, és eddig csak néhány száz muszlim vett részt a terrorellenes tüntetéseken Kölnben. Németországban a tanulmányok azt mutatják, hogy a nyugat-európai muszlim népesség 40 százaléka támogatja a szélsőséges nézeteket. Számos mecsetben hallani prédikációt a dzsihád támogatásáról és a saría jog elsőbbségéről. Ezek a meggyőződések ellenkeznek az alkotmányunkkal, mely Németország legfőbb törvénye – mondta a politikus.

Igazságtalan és alapvetően hamis »iszlamofóbiaként« címkézni a realisztikus politikai megközelítést az iszlámról. A baloldal szereti címkékkel és sértésekkel helyettesíteni a racionális érveket, de az iszlám esetében észszerű és őszinte vitára van szükség – nem olcsó szlogenekre”

– jelentette ki az interjúban.

Von Storch szerint Angela Merkel kancellár nagyot hibázott akkor, amikor megnyitotta a határokat, ezáltal pedig több mint egymillió illegális bevándorlót hozott be Németországba. A politikus szerint Merkel ezzel nemcsak megsértette a német törvényeket, hanem más európai országok polgárait is veszélyeztette.

A politikai vezetők felelőssége, hogy a saját polgáraik javát figyeljék, mielőtt társadalmi kísérleteket folytatnának, melyek katasztrofális következményekkel járhatnak”

– mondta a párt alelnöke.

Az antiszemita vádak kapcsán a politikus úgy fogalmazott, hogy a modern német társadalomban két helyen található meg leginkább az antiszemitizmus: a szélsőbaloldal és a németországi muszlim népesség körében. Beatrix von Storch emellett leszögezte, hogy teljes mértékben támogatja Izrael nemzet jogát a határaik megvédéséhez és kulturális identitásuk megőrzéséhez. A politikus határozottan támogatja a szoros politikai, gazdasági és kulturális együttműködést is Izraellel.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

amerika, london, párizs

Moammer Kadhafi egykori líbiai diktátor pénzalapjait 2011-ben befagyasztotta az ENSZ. Vagyis azokhoz elvben nem lehetne hozzáférni, a közelmúltban azonban kiderült, hogy több százmillió euró hiányzik ezekről a számlákról. A legújabb információk alapján a líbiai pénzügyi alapokat összesen 5 EU-s ország csapolhatta meg. Belgium, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Luxembourg érintett.

Bekérették az ukrán külügyminisztériumba az új, kinevezett magyar nagykövetet

Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes legutóbbi, Ukrajnával kapcsolatos kijelentései miatt problémáznak az ukránok.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt a mai nap.

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

fehér férfi

High-tech módszert talált a Financial Times, hogy kevesebb férfi nyilatkozzon a cikkeikben.

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

censored

A jobboldali véleményt tűzzel-vassal üldöző Facebook-cenzúra ismét lecsapott, ezúttal Horváth Zsófia munkatársunkat, a Pszicho sorozatunk arcát tiltotta a Facebook három napra.

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

kétharmad

A magyar kormányfő a dunaszerdahelyi Mol Labdarúgó Akadémia megnyitó ünnepségén hangsúlyozta a közép-európai országok együttműködésének fontosságát.

Románia 100 éve alatt Moldva csak még jobban leszakadt Erdélytől

100 év után is még mindig Erdély a legfejlettebb területe Romániának. Sőt, mostanra gazdaságilag még jobban leszakadt Erdélytől Moldva - mondja Lucian Boia román történész, aki szerint bár a területét az elmúlt évszázadban sikeresen megtartotta Románia, most mégis nagy gondban van az ország, mert a lakosai milliószámra költöznek el.

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

amerika, london, párizs

Újabb érdekes állomásához érkezett a svéd kormányalakítási procedúra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére