Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
szatén
 
 
 
 

Volt egyszer egy ember, szakálla volt gender

Csík Édua

2016. április 25. 22:08

A gender-elmélet szerint társadalmi nemünk szabadon megválasztható. Gabriele Kuby, német szociológus ebben a témában már két könyvet is írt, melyekben elítéli ezt a látásmódot, a hívők szerint viszont az általa képviselt felfogás az alapelv teljes félreértése. Mi lehet az igazság? Vajon a gender-elmélet híd vagy időzített bomba az emberiség számára?

Mindenki környezetében akadhat olyan férfi, aki nem olyan, mint a „többi”: nem elég macsós, halk szavú, félénk. A nőknél ugyanez megtalálható: van a háziasszony, a cicababa, az ügyetlen és a duci. Előfordulhat, hogy az, aki a felsoroltak szerint nem mondható „férfiasnak” vagy „nőiesnek” szexuálisan a saját neméhez vonzódik, ugyanakkor mindenki ismerhet heteroszexuális anyámasszony katonáját és férfias nőt is.

Fotó: AFP

A gender-elméletszerint nemi identitásunk választható, így a szexualitásunk is. Eszerint a felvett szokások és a neveltetésünk befolyásolják a viselkedésmódunkat; azt, amitől nő a nő és férfi a férfi. Az elmélet szerint nemi identitásunk okán nem állítható fel egy bizonyos szereprepertoár, például hogy: a férfi hordja a nadrágot, a nő pedig csak maradjon háztartásbeli, hanem ez mindenkinél egyéni és személyre szabott. A gender-elmélet teljes szabadságot hirdet a nemi szerepek vonatkozásában, bár sokan úgy vélik, hogy az elmélet elfogadói legtöbbször homoszexuálisak.

Az elmélet létezése óta egyre növekvő tábora van a tiltakozóknak is, akik szerint az elmélet elfogadása és terjesztése az emberiség kihalásához vezető út lehet. Gabriele Kuby egy interjúban azt mondta:

A genderelmélet egy antropológiai forradalom, amely egy nyilvánvaló őrültséget szeretne ráerőltetni a társadalomra, ennek eszköze pedig többek között az ENSZ és az EU."

Azt is elmondja az interjúban, hogy az ENSZ Egészségügyi Világszervezete kiadott egy dokumentumot, amelyben lefektetni próbálták az európai szexuális oktatás alapjait. A dokumentum tartalmazza többek közt azt, hogy már az első években tartsanak szexuális felvilágosító órákat. Az órák alatt pedig beszéljenek a tanárok a maszturbációról, illetve a heteroszexualitás és homoszexualitás egyenlő értékéről.

A feszültség egyértelműen tapintható az elmélet elfogadói és azok ellenzői közt.

De biztosan nincs a két tábor közt egy arany középút? Azért az elég vicces, ha valaki nem meleg és mégis felháborodik azon, ha szerepet osztanak rá, lásd: „Asszony, adj ennem!” Vagy: „Virítsd a lóvét, Béla! Jönnek a glamour-napok!” Ugyanakkor a „genderpártiak” részéről is képmutatásnak tűnne, ha nem ismernék el a tényt: ők is ezen a világon kaptak életet, az pedig nem ment volna apa és anya nélkül.

Szerintetek hol van az arany középút?

OLVASTAD MÁR?

szatén
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A franciáknak a Notre-Dame leégése kapcsán is a migránsok sorsa jut az eszükbe

A franciáknak a Notre-Dame leégése kapcsán is a migránsok sorsa jut az eszükbe

amerika, london, párizs

Beindultak az érzékenyítő órák Franciaországban, melyeken azt vetették össze, melyik a nagyobb tragédia, hogy a keresztény vallás ikonikus épülete majdnem megsemmisül, vagy hogy illegális bevándorlók a tengerbe fulladnak.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a húsvéthétfő legfontosabb hírei!

Obama és Clinton nem merték leírni azt, hogy keresztényeket gyilkoltak Srí Lankán

Obama és Clinton nem merték leírni azt, hogy keresztényeket gyilkoltak Srí Lankán

amerika, london, párizs

Az amerikai baloldal meghatározó arcai, a volt elnök és a volt külügyminiszter inkább csak azt írták, hogy "Húsvét-hívők" az áldozatok.

Székelyföld felszámolásával kampányol egy román az EP-választásokon

Bízzunk benne, hogy a románok már túljutottak azon, hogy ezzel sok szavazatot lehessen gyűjteni...

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

A nyúl, aki megint mellényúl

A bevándorláspárti Juncker minden felelősség alól ki akar bújni

A bevándorláspárti Juncker minden felelősség alól ki akar bújni

amerika, london, párizs

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerint az európai parlamenti választások és annak kampányidőszakának legforróbb kérdése nem a bevándorlás, a terrorizmus és az iszlamizáció megfékezése, hanem az álhírek terjedésének megakadályozása lesz.

A 24.hu húsvétkor kezdett bele a kereszténygyalázásba

A szélsőségesen bevándorláspárti 24.hu a kereszténység legnagyobb ünnepén, húsvétkor érezte szükségét annak, hogy elkezdje gyalázni a világ legüldözöttebb vallásának követőit.

Iszlamisták követték el a húsvétvasárnapi támadásokat

Iszlamisták követték el a húsvétvasárnapi támadásokat

amerika, london, párizs

Habár a liberális mainstream média folyamatosan arról cikkezett, hogy mélyen húzódó társadalmi konfliktus osztják meg Srí Lankát, és ez állhat a húsvétvasárnap elkövetett terrortámadások hátterében, bebizonyosodott, hogy egy szélsőséges iszlamista csoport felelős a robbantásokért. A merényletben több mint 290 ember vesztette életét és legalább 500-an megsebesültek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére