Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Volner: a Jobbik a megélhetési politizálásra rendezkedett be

2018. november 9. 11:20

Az immár a nemzeti radikális Mi Hazánk Mozgalom színeiben politizáló Volner János egy Facebook-bejegyzés keretében fejtette ki a véleményét a jelenlegi ellenzékről, kiváltképp a baloldali fordulatot vett, megélhetési politizálásba kezdő Jobbikról.

Az országgyűlési képviselő szerint ahhoz, hogy megértse az ellenzék, hogy miért nincs kormányváltó hangulat, fontos látni, hogy a Fideszre többen voksoltak, mint ahányan összesen az ellenzéki pártokra:

a Fidesznek az áprilisi választásokon 2 824 551 listás szavazója volt, a parlamenti ellenzék pártjainak pedig összesen 2 488 097. Ki kell mondanunk tehát: az országgyűlésbe jutó ellenzéki pártok együttes támogatása jóval elmarad a Fideszé mögött, nem igaz tehát, hogy a politika nagytemplomában mi, ellenzékiek képviseljük a többséget a Fidesszel szemben."

Majd úgy folytatja: "csoda-e ezek után, hogy az országban ellenzékváltó hangulat van? Az áprilisi választások óta egyre több ellenzéki szavazó számára egyértelmű, hogy ezzel az ellenzékkel egyszerűen nem lehet nyerni. Ezt természetesen az ellenzéki pártok vezetői is tudják, ezért valódi céljuk immár nem is a kormányváltás, csupán az ellenzéki térfélen elfoglalt pozíciójuk megtartása, lehetőség szerint javítása."

A teljes összeomlás szélére került az LMP októberre

Volner hangsúlyozza továbbá, hogy ez nincs másképp a baloldali fordulatot vett Jobbikkal kapcsolatban sem, ahol 

kiábrándító érzés azt látni, ahogy a legnagyobb ellenzéki párt berendezkedik a megélhetési politizálásra."

Kiemeli, hogy ugyanezt látta a többi ellenzéki pártnál is: az MSZP és a DK már régen nem a kormányváltásért dolgozik, hanem azért, hogy egymástól szerezzenek szavazókat, és elmondhassák magukról: mi vagyunk a legerősebb baloldali párt. Ezt teszi az egymással összefogó Jobbik és LMP is: nem a Fidesztől próbálnak kellően vonzó és távlatos politikával szavazókat szerezni, hanem a megroggyant baloldal egymással vívó pártjaitól. Azért, hogy 2022-ben, egy újabb fideszes győzelem után elmondhassák: mi vagyunk a legerősebb ellenzéki tömörülés.

Volner emellett megerősíti azokat a feltételezéseket is, amelyeket Vona Gábor, a Jobbik többszörösen is bukott pártelnöke mindig is tagadott, miszerint a párt valóban feladta elveit és rástartolt a baloldali szavazókra:

a Jobbik egyre inkább elhagyta a politikai jobboldalt és a megroggyant baloldal szavazóinak megszerzésére összpontosított. A Fidesznek tulajdonképpen semmi más dolga nem volt, egyszerűen csak bevonult a feladott területekre."

A Jobbik a baloldal szavazóinak népes csoportját szerezte meg, a Fidesz pedig a Jobbikét. Az eredmény látható: soha ennyire nem volt erős a Fidesz, az ellenzéki pártok vezetői pedig soha nem látszottak ennyire törpének" – fejti ki.

Érdemes leszögezni, hogy Volner János helyzetfelmérése az ellenzék és a kormánypárt kapcsán igencsak pontos, ugyanis nemrég mi is írtunk róla, hogy a legfrissebb felmérések szerint a Fidesz-KDNP továbbra is megszerezné a szavazatok abszolút többségét (51 százalékát). Így elmondható, hogy minden második választó Fidesz-szavazó. A Jobbik az előző havinál 1 százalékponttal gyengébben, 17 százalékon áll, míg az MSZP-P közös lista 10, a DK listája 8 százalékot érne el. 

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nagyot zuhant a magyar államadósság

Nagyot zuhant a magyar államadósság

kétharmad

Az államháztartás finanszírozási többlettel zárta a harmadik negyedévet.

Egy transznemű gyilkos nemátalakító műtétjét az adófizetők pénzéből finanszírozzák

Paris Green, eredeti nevén Peter Laing különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért ül börtönben, életfogytig tartó börtönbüntetését tölti, de emberi jogaira hivatkozva most követeli nemátalakító műtétjét. A nagy-britanniai szabályok szerint márpedig ez jár.

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

amerika, london, párizs

A brit rendőrségre több ezer bejelentés érkezik gyűlölet-bűncselekményre hivatkozva. Az píszí aktivistái már olyannyira túltolták a biciklit, hogy volt olyan bejelentő, aki abban is rasszizmust vélt felfedezni, hogy megugatta őt egy kutya.

Ismét hazudott a HVG

Ismét hazudott a HVG

kinyílott a pitypang

Ezúttal Joó Hajnalka próbálkozott be egy független, objektív lejáratással. A lejáratás áldozata megkérte a HVG-t, hogy vegye le a cikket, ám a saját bevallása szerint a szakmai szempontokra kényes lap nem reagált. Per lesz belőle.

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

kinyílott a pitypang

A balliberálisok utolsó mentsvára a szavazók politikai szimpátiájának a megszerzésére a környzetvédelmi álca mögé bújás. Magyarországon a Greenpeace most például azt követeli, hogy a kormány tiltsa be a nejlonzacskók használatát. Annak ellenére követelik ezt, hogy tudják: a nejlonzacskók száműzésével valójában csak az eddiginél nagyobb környezeti károkat okoznának.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

amerika, london, párizs

Két, egymástól független német forrás is megerősítette, hogy valóban gyanúsan nagy a rendőrségi hallgatás egy chemnitzi bűncselekmény kapcsán, melynek keretében egy szír "menekült" megerőszakolt egy mozgássérült asszonyt.

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

pszicho

A liberális agymenés szerint az összes Disney-mesét meg kellene reformálni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére