Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Vietnamban találkozhat újra Trump és Kim Dzsongun

2019. február 5. 07:09

Újra találkozhat Donald Trump és Kim Dzsongun, az amerikai külügy most készíti elő az újabb csúcsot. Egyre több részlet szivárog ki, és az már biztosnak tűnik, hogy valahol Ázsiában találkozik majd az amerikai elnök és az észak-koreai vezető.

Az első történelmi találkozó 2018 júniusában valósult meg, amikor kétfajta vélemény fogalmazódott meg. Az elemzők egyik fele akkor azt mondta, nem fog bekövetkezni óriási fordulat a csúcstalálkozó hatására.

A teljes leszerelés irányába még nem tett visszavonhatatlan lépéseket Észak-Korea

Háda Béla Korea-szakértő szerint kezdetektől fogva lehetett látni, hogy ez a fordulat nem lesz rövid, hiszen nincs meg a bizalom a felek között, ráadásul Észak-Koreának van egy sajátos stratégiai koncepciója.

Azok a lépések, amiket az észak-koreaiak megtettek az elmúlt bő fél évben, messze nem tűntek elégségesnek a megállapodás szelleméhez képest. Az Egyesült Államok kormányzata azonban hivatalosan mindig azt kommunikálta, hogy ez rendben van, és szeretné tovább lendíteni a folyamatokat, a bizalom nem szűnt meg az észak-koreai vezetés felé – vélekedett a szakértő.

Így a következő csúcstalálkozó ennek a rendszernek a továbblendítését célozta meg. A nukleáris rakétakísérleteket valóban felfüggesztették Észak-Koreában, de a leszerelés irányába nem tettek olyan lépéseket, amelyek visszavonhatatlanok lennének – fűzte hozzá.

Észak-Koreának ellenőröket kellene beengednie az országba

Az amerikai főtárgyaló vasárnap érkezett meg a dél-koreai fővárosba, ahol hétfőn tárgyal a dél-koreai nemzetbiztonsági tanácsadókkal és egyezteti a stratégiát. Az, hogy mi várható a második csúcstalálkozón, ennek tükrében dől el.

Az amerikai fél azt szeretné, ha végre megszületne egy tényleges leszerelési ütemterv. A főtárgyaló úgy fogalmazott egy korábbi előadásában: elsősorban rendezni kell azt, hogy milyen anyagok, felszerelések, illetve létesítmények érintettek a leszerelésben, meg kell határozni a szakértői hozzáférés, illetve ellenőrzés módjait, ezt követően pedig a leszerelés ütemtervét – hívta fel a figyelmet a szakértő.

A tárgyalásokat ebbe az irányba kívánják továbbvinni. Így Észak-Koreának ellenőröket kellene beengednie az országba, ezt a folyamatot másként nem lehet továbbvinni – tette hozzá.

Mit vár Észak-Korea a teljes leszerelésért cserébe?

Az amerikai nézetek két irányba látszanak elmozdulni, egyrészt az amerikai főtárgyaló bejelentette, hogy országa a koreai háborút befejezettnek tekinti, nem kívánja megdönteni a rezsimet, ez fontos üzenet – közölte Háda Béla.

Így a biztonsági garanciák megadása és a koreai háború lezárása nem ütközik elvi akadályokba az Egyesült Államok részéről. Másrészt az elmúlt hónapokban enyhítették a humanitárius segítségnyújtás szabályait Észak-Koreával szemben – mondta annak kapcsán, mit vár az észak-koreai fél a teljes leszerelésért cserébe.

Az látszik, hogy ezekről a feltételekről hajlandó tárgyalni Észak-Korea, különben hozzá se láttak volna a találkozó megszervezéséhez. Valószínűleg Észak-Korea kihelyezett egy olyan tárgyalási pozíciót, amit Amerika is ígéretesnek tart – tette hozzá.

Vietnam jöhet szóba, mint lehetséges helyszín

Az első találkozó helyszíne Szingapúr volt, második helyszínként Vietnamot tartják a legvalószínűbbnek az elemzők. Vietnam, bár formailag még államszocialista berendezkedésű állam, közeledik az Egyesült Államokhoz, valamint Észak-Koreának is partnere – közölte a szakértő.

Észak-Korea azonban még nem erősítette meg, hogy elfogadná a vietnami helyszínt, az amerikaiak úgy tűnik, ezt támogatják – fűzte hozzá.

Trump korábban meghívta Kim Dzsongunt a Fehér Házba, az észak-koreai vezető pedig utalt rá, hogy szívesen látná az amerikai elnököt Észak-Koreában. A szakértő szerint ezek csupán udvariassági körök voltak, amiket illik megtenni, de itt még nem tart a két fél.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Felvételen: gyújtogatott a görögországi migránskaraván egy része

Felvételen: gyújtogatott a görögországi migránskaraván egy része

amerika, london, párizs

Eddig nem ismert felvétel került nyilvánosságra a görögországi migránskaraván egyes tagjairól, akik néhány héttel ezelőtt úgy próbálták utat törni a rendőrök között, hogy felgyújtották körülöttük a kiszáradt füvet, aljnövényzetet.

Bangóné nem akar lemondani a patkányozás miatt, az MSZP pedig hallgatásba menekül

Bangóné nem akar lemondani a patkányozás miatt, az MSZP pedig hallgatásba menekül

kinyílott a pitypang

Bangóné rendesen magára rántotta a teljes bevándorláspárti ellenzéki kártyavárat a Fidesz szavazóit lepatkányozó kijelentésével. Az MSZP és a ballib ellenzéki pártok vezetői bujkálnak, nem nyilatkoznak a vállalhatatlan kijelentésről. Pedig nyilvánvaló, hogy el kell távolítaniuk a közéletből a szélsőséges nézeteket valló Bangónét, aki eleinte felvállalta a nyilatkozatát, majd délutánra már megtagadta azt, mondván: egyesek szándékosan félreértelmezték szavait.

A Cseh Katalinoknak mindig könnyű

A Cseh Katalinoknak mindig könnyű

pszicho

Sosem kell betartaniuk a közhelyes ígéreteiket.

Ismét mentelmi jog mögé bújt a gyurcsányista Czeglédy

Felfüggesztette a bíróság a Czeglédy Csaba ellen indult büntetőeljárást, mivel a politikust európai parlamenti képviselőjelöltként mentelmi jog illeti meg.

Bangóné patkányozására május 26-án adhatunk választ

Ha szeretnénk kemény választ adni Bangónénak, akkor van még egy okunk arra, hogy mindannyian elmenjünk szavazni.

Egyre több Srí Lanka-i követeli a muszlim bevándorlók kitoloncolását

Egyre több Srí Lanka-i követeli a muszlim bevándorlók kitoloncolását

amerika, london, párizs

A húsvétvasárnapi terrorsorozat nemcsak a keresztények, hanem a többségi társadalomhoz tartozó buddhisták körében is kiverte a biztosítékot.

Brüsszel továbbra is titkolja, hogy az EU vezetői miről tárgyaltak Sorossal

Brüsszel továbbra is titkolja, hogy az EU vezetői miről tárgyaltak Sorossal

amerika, london, párizs

A magyar kormányhoz és újságírókhoz hasonlóan a nemzetközi sajtó is hiába próbálja megtudni, hogy Soros György és az Európai Bizottság vezetői vajon miről tárgyaltak, illetve döntöttek a számtalan titkos találkozójukon. Az EUobserver lap a Tony Blair, Soros és Pierre Moscovici közötti davosi tárgyalásokról semmilyen érdemi választ nem kapott az Európai Bizottságtól, miközben több utólag törölt, meghamisított, illetve cenzúrázott uniós dokumentumot is talált a Brexittel kapcsolatos titkos tárgyalásról.

Az ember mindig ledöbben

Az ember mindig ledöbben

piszkostizenkettő

A terrorcselekményeket Európában szinte kivétel nélkül az iszlám nevében hajtják végre. Következtetés: Az iszlám Európában = terrorizmus.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére