Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
a kutya ugat
 
 
 
 

Veszélybe kerültek a magyar fuvarozók

2017. március 23. 21:58

Az Európai Unió egyes nyugati tagállamai súlyos intézkedéseket hoztak, hogy kiszorítsák a magyar fuvarozókat a piacukról. Közel tizenötezer magyar munkahelye került ezzel veszélybe - írja a Magyar Idők.

A fuvarozókat érintő diszkriminatív lépések ellen a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) száll harcba. Az érdekvédelmi szervezet ügyvezető főtitkára, Dittel Gábor szerint több nyugat-európai országban szociális csomagba bújtatott piacvédelmi eszközöket vezetnek be a külföldi fuvarozók ellen.

A kelet-európai országok uniós csatlakozásával 2004-ben kitárult a világ ezen államok fuvarozói előtt, ők tíz év alatt jelentős részt hasíthattak ki az európai közúti szállítási piacból.

A fuvarpiacon egészen pontosan a lengyelek 25, az észtek 11, míg a magyarok 4,5 százalékot szereztek meg, ez azonban a nyugati fuvarozócégek számára veszteséges piaci szempontból Dittel Gábor szerint.

Fotó: AFP

Az ipartestület által kifogásolt rendelkezések a fuvarozó vállalkozóknak előírják, hogy a tagállamokon áthaladó gépjárművezetőik bérét az országonkénti minimálbérhez igazítsák, útjaikat regisztrálják. Ezt eddig Németország, Franciaország, Hollandia, Olaszország és Ausztria lépte meg, teljes adminisztrációs káoszt okozva a fuvarozó cégeknek.

Mára már kilenc nyugat-európai ország javasolta az Európai Bizottságnak, hogy tegyék általánossá a helyi minimálbért a külföldi fuvarozóknak, ezzel veszélyeztetve 15 ezer magyar fuvarozó munkahelyét.

A NiT Hungary szintén az Európai Bizottsághoz is fordult magyarázatért, azonban furcsamód határozott választ nem kaptak. Dittel Gábor ezért azt mondta, a testület aláírásgyűjtésbe kezdett, melyet az ország tizenegy pontján gyűtenek, egészen május 15-ig.

OLVASTAD MÁR?

a kutya ugat
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

amerika, london, párizs

Moammer Kadhafi egykori líbiai diktátor pénzalapjait 2011-ben befagyasztotta az ENSZ. Vagyis azokhoz elvben nem lehetne hozzáférni, a közelmúltban azonban kiderült, hogy több százmillió euró hiányzik ezekről a számlákról. A legújabb információk alapján a líbiai pénzügyi alapokat összesen 5 EU-s ország csapolhatta meg. Belgium, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Luxembourg érintett.

Bekérették az ukrán külügyminisztériumba az új, kinevezett magyar nagykövetet

Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes legutóbbi, Ukrajnával kapcsolatos kijelentései miatt problémáznak az ukránok.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt a mai nap.

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

fehér férfi

High-tech módszert talált a Financial Times, hogy kevesebb férfi nyilatkozzon a cikkeikben.

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

censored

A jobboldali véleményt tűzzel-vassal üldöző Facebook-cenzúra ismét lecsapott, ezúttal Horváth Zsófia munkatársunkat, a Pszicho sorozatunk arcát tiltotta a Facebook három napra.

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

kétharmad

A magyar kormányfő a dunaszerdahelyi Mol Labdarúgó Akadémia megnyitó ünnepségén hangsúlyozta a közép-európai országok együttműködésének fontosságát.

Románia 100 éve alatt Moldva csak még jobban leszakadt Erdélytől

100 év után is még mindig Erdély a legfejlettebb területe Romániának. Sőt, mostanra gazdaságilag még jobban leszakadt Erdélytől Moldva - mondja Lucian Boia román történész, aki szerint bár a területét az elmúlt évszázadban sikeresen megtartotta Románia, most mégis nagy gondban van az ország, mert a lakosai milliószámra költöznek el.

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

amerika, london, párizs

Újabb érdekes állomásához érkezett a svéd kormányalakítási procedúra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére