Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Veni, vidi, vici, avagy egy frakciómegmentés lélektana

Tisóczki Flóra, politológus

2018. május 21. 14:18

Kétségtelenül kijelenthető, hogy az elmúlt napokban a liberálisok körüli cirkusz meglehetősen felkavarta azt az állóvizet, amely nem is volt annyira álló, viszont kvázi 3 nap leforgása alatt viharból tornádó, majd nyugodni látszó szellő kerekedett. A kérdés, meddig marad ez így?

Bősz Anett, az „anettizmus” hazai megalapítója, a liberálisok parlamenti képviselője az elmúlt hetekben talán indokolatlanul nagy sajtónyilvánosságot kapott, részben az anyaforradalom kapcsán megfogalmazott kijelentései miatt. A show-t akkor vitte el, amikor múlt pénteken bejelentette, hogy kilép a Párbeszéd frakciójából.

Úgy tartja a mondás, hogy a bizalmat csak egyszer lehet eljátszani. Az elmúlt napok „Vihar a biliben” című műsorát nehezen lehetne felül múlni, főleg, hogy a magyar társadalom nagy része unja már, másrészt kezd immunissá válni az efféle ellenzéki performanszokra. Nos, az ellenzék napról napra bizonyítja, hogy mennyire primitív az a fajta politika, amelyet ők folytatni kívánnak. A pénzért és a hatalomért. A múlt héten nagyobb lázban tartotta az országot még a „szurikáta-ügy” is, nem úgy, mint a liberálisok által generált sajnálatos bohóckomédia. A választók bizalmát már réges-régen eljátszották, az effajta megmozdulásaikkal pedig lassan csak röhögni fognak rajtuk még a sajátjaik is.

De honnan indult ez a dínomdánom parádé? Bőszt a sajátjai kőkeményen bealázták, hiszen szerintük a képviselő asszony egyenesen kuncsorgott azért, hogy képviselő lehessen belőle, a sajtósa meg egyenesen táncot lejtett az ellenzéki médiának azért, hogy itt-ott a kanyarban csurranjon és csöppenjen számukra egy kis sajtónyilvánosság. Ja és persze csak a pénzért csinálta, most meg belerúg a sajátjaiba. Ergo elvtelen és hazug. Az ellenzék ezt mondja, talán nem véletlenül.

Egy szó, mint száz. Kritikán aluli ez az ellenzéki bolhacirkusz, azonban a cáfolatok ellenére egyértelmű, hogy a húsos fazékhoz akar mindegyikük közelebb jutni. Az ellenzéki csődtömeghalmaz eddig is folyamatosan lejáratta magát, most azonban ennek egy újabb fejezetébe kaphattunk bepillantást. Bősz szerint elhúzták a szája előtt a mézesmadzagot, hazudtak neki, hiszen "szövetségeseik nem tartották be a megállapodásukat", és így „nem lehet képviselni a liberális értékeket”. Sajnálatos módon mindig van lejjebb és azt mondják, ha a padlóra küldenek, onnan nem evidencia, hogy feláll valaki, hiszen még mindig lehet ásni. Mondjuk lefelé. Csak egy ásó kell hozzá. Az ásót itt nemcsak Bősz, hanem Szabó Tímea is a kezébe vette, amikor nekiment egykori frakciótársának. A nagy „összeborulás” két hetet sem ért meg, és ez a példa is jól szemlélteti azt, hogyan tudják alulmúlni saját magukat. Az ellenzék háza táján az a stílus, hogy a sötétből szurkálják hátba egymást, és ha valaki nem ezt a stílust választja, az már szinte gyanús. Ezt igazolja az állítólagosan Molnár Gyula volt MSZP-elnök által Fodor Gáboréknak beígért évi 60 millió forint és egyéb háttéralkuk is, amelyek úgy potyognak ki a szekrényből, mint ahogyan a megszédült szúnyog kering a gyertya lángja felett.

Sok beszédnek is egy az alja. Az Országgyűlés Házszabálya értelmében, ha öt fő alá csökken egy képviselőcsoport tagjainak a száma, az automatikusan megszűnik. Vasárnap estére megoldódott a nagy „Mi lesz a Párbeszéddel?” rejtély, ugyanis a független Mellár Tamás egyfajta „Caesarként” jött, látott és győzött. Végül is csak nem hagyhatja, hogy szétessen a frakció, meg elvesszen a pénz, így kvázi helyet cserél Bősszel. Liberálisból független, függetlenből pedig nem libsi, hanem „kaméleon”. Csupa izgalom, nemde?

Na de hogyan folytatja tovább Bősz Anett? Marad-e tartása ahhoz, hogy tovább állja a sarat és liberálisként „független blézerben” szelfizzen tovább a parlamentben? Esetleg visszaadja majd mandátumát? Tóth Bertalan MSZP-frakcióvezető szerint Bősznek meg kell válnia megbízatásától. Jogosan követelik ezt pont azok, akiknek a listájáról Bősz becsusszant a magyar országgyűlésbe? Azt hiszem, unalmas és színtelen lenne a politikai paletta az effajta balhék nélkül, ugyanakkor siralmas az, hogy ezt végig kell néznie a magyar választópolgároknak. Vannak, akik mérhetetlenül bíztak és bíznak az ellenzékben, ők viszont magasról tesznek arra, mit ígértek a választóiknak. Helyesen mondva, amit láttatni kívánnak az övéikkel. Jó kérdés, hogy mi fog ezek után történni? Túl lehet még szárnyalni ezeket a történéseket? Azt hiszem, az elkövetkezendő napok során sem fogunk unatkozni, és nem kérdés, hogy ez még csak a kezdet.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Bekérették az ukrán külügyminisztériumba az új, kinevezett magyar nagykövetet

Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes legutóbbi, Ukrajnával kapcsolatos kijelentései miatt problémáznak az ukránok.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt a mai nap.

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

fehér férfi

High-tech módszert talált a Financial Times, hogy kevesebb férfi nyilatkozzon a cikkeikben.

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

censored

A jobboldali véleményt tűzzel-vassal üldöző Facebook-cenzúra ismét lecsapott, ezúttal Horváth Zsófia munkatársunkat, a Pszicho sorozatunk arcát tiltotta a Facebook három napra.

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

kétharmad

A magyar kormányfő a dunaszerdahelyi Mol Labdarúgó Akadémia megnyitó ünnepségén hangsúlyozta a közép-európai országok együttműködésének fontosságát.

Románia 100 éve alatt Moldva csak még jobban leszakadt Erdélytől

100 év után is még mindig Erdély a legfejlettebb területe Romániának. Sőt, mostanra gazdaságilag még jobban leszakadt Erdélytől Moldva - mondja Lucian Boia román történész, aki szerint bár a területét az elmúlt évszázadban sikeresen megtartotta Románia, most mégis nagy gondban van az ország, mert a lakosai milliószámra költöznek el.

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

amerika, london, párizs

Újabb érdekes állomásához érkezett a svéd kormányalakítási procedúra.

Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker már olyan súlyos függőségi problémákkal küzd, hogy öltöztetni sem képes önmagát.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére