Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Veni, vidi, vici, avagy egy frakciómegmentés lélektana

Tisóczki Flóra, politológus

2018. május 21. 14:18

Kétségtelenül kijelenthető, hogy az elmúlt napokban a liberálisok körüli cirkusz meglehetősen felkavarta azt az állóvizet, amely nem is volt annyira álló, viszont kvázi 3 nap leforgása alatt viharból tornádó, majd nyugodni látszó szellő kerekedett. A kérdés, meddig marad ez így?

Bősz Anett, az „anettizmus” hazai megalapítója, a liberálisok parlamenti képviselője az elmúlt hetekben talán indokolatlanul nagy sajtónyilvánosságot kapott, részben az anyaforradalom kapcsán megfogalmazott kijelentései miatt. A show-t akkor vitte el, amikor múlt pénteken bejelentette, hogy kilép a Párbeszéd frakciójából.

Úgy tartja a mondás, hogy a bizalmat csak egyszer lehet eljátszani. Az elmúlt napok „Vihar a biliben” című műsorát nehezen lehetne felül múlni, főleg, hogy a magyar társadalom nagy része unja már, másrészt kezd immunissá válni az efféle ellenzéki performanszokra. Nos, az ellenzék napról napra bizonyítja, hogy mennyire primitív az a fajta politika, amelyet ők folytatni kívánnak. A pénzért és a hatalomért. A múlt héten nagyobb lázban tartotta az országot még a „szurikáta-ügy” is, nem úgy, mint a liberálisok által generált sajnálatos bohóckomédia. A választók bizalmát már réges-régen eljátszották, az effajta megmozdulásaikkal pedig lassan csak röhögni fognak rajtuk még a sajátjaik is.

De honnan indult ez a dínomdánom parádé? Bőszt a sajátjai kőkeményen bealázták, hiszen szerintük a képviselő asszony egyenesen kuncsorgott azért, hogy képviselő lehessen belőle, a sajtósa meg egyenesen táncot lejtett az ellenzéki médiának azért, hogy itt-ott a kanyarban csurranjon és csöppenjen számukra egy kis sajtónyilvánosság. Ja és persze csak a pénzért csinálta, most meg belerúg a sajátjaiba. Ergo elvtelen és hazug. Az ellenzék ezt mondja, talán nem véletlenül.

Egy szó, mint száz. Kritikán aluli ez az ellenzéki bolhacirkusz, azonban a cáfolatok ellenére egyértelmű, hogy a húsos fazékhoz akar mindegyikük közelebb jutni. Az ellenzéki csődtömeghalmaz eddig is folyamatosan lejáratta magát, most azonban ennek egy újabb fejezetébe kaphattunk bepillantást. Bősz szerint elhúzták a szája előtt a mézesmadzagot, hazudtak neki, hiszen "szövetségeseik nem tartották be a megállapodásukat", és így „nem lehet képviselni a liberális értékeket”. Sajnálatos módon mindig van lejjebb és azt mondják, ha a padlóra küldenek, onnan nem evidencia, hogy feláll valaki, hiszen még mindig lehet ásni. Mondjuk lefelé. Csak egy ásó kell hozzá. Az ásót itt nemcsak Bősz, hanem Szabó Tímea is a kezébe vette, amikor nekiment egykori frakciótársának. A nagy „összeborulás” két hetet sem ért meg, és ez a példa is jól szemlélteti azt, hogyan tudják alulmúlni saját magukat. Az ellenzék háza táján az a stílus, hogy a sötétből szurkálják hátba egymást, és ha valaki nem ezt a stílust választja, az már szinte gyanús. Ezt igazolja az állítólagosan Molnár Gyula volt MSZP-elnök által Fodor Gáboréknak beígért évi 60 millió forint és egyéb háttéralkuk is, amelyek úgy potyognak ki a szekrényből, mint ahogyan a megszédült szúnyog kering a gyertya lángja felett.

Sok beszédnek is egy az alja. Az Országgyűlés Házszabálya értelmében, ha öt fő alá csökken egy képviselőcsoport tagjainak a száma, az automatikusan megszűnik. Vasárnap estére megoldódott a nagy „Mi lesz a Párbeszéddel?” rejtély, ugyanis a független Mellár Tamás egyfajta „Caesarként” jött, látott és győzött. Végül is csak nem hagyhatja, hogy szétessen a frakció, meg elvesszen a pénz, így kvázi helyet cserél Bősszel. Liberálisból független, függetlenből pedig nem libsi, hanem „kaméleon”. Csupa izgalom, nemde?

Na de hogyan folytatja tovább Bősz Anett? Marad-e tartása ahhoz, hogy tovább állja a sarat és liberálisként „független blézerben” szelfizzen tovább a parlamentben? Esetleg visszaadja majd mandátumát? Tóth Bertalan MSZP-frakcióvezető szerint Bősznek meg kell válnia megbízatásától. Jogosan követelik ezt pont azok, akiknek a listájáról Bősz becsusszant a magyar országgyűlésbe? Azt hiszem, unalmas és színtelen lenne a politikai paletta az effajta balhék nélkül, ugyanakkor siralmas az, hogy ezt végig kell néznie a magyar választópolgároknak. Vannak, akik mérhetetlenül bíztak és bíznak az ellenzékben, ők viszont magasról tesznek arra, mit ígértek a választóiknak. Helyesen mondva, amit láttatni kívánnak az övéikkel. Jó kérdés, hogy mi fog ezek után történni? Túl lehet még szárnyalni ezeket a történéseket? Azt hiszem, az elkövetkezendő napok során sem fogunk unatkozni, és nem kérdés, hogy ez még csak a kezdet.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Levélben köszönte meg Orbán Viktor a Magyarország melletti kiállást

Levélben köszönte meg Orbán Viktor a Magyarország melletti kiállást

kétharmad

A magyar kormányfő azon képviselőknek küldött levelet, akik leszavazták a Soros-Sargentini-jelentést az Európai Parlamentben.

Olaszország is szigorítja a menekültügyi rendszerét

Olaszország is szigorítja a menekültügyi rendszerét

amerika, london, párizs

Az érkezők azonosítási idejének meghosszabbítását, a humanitárius menedékjog kérelmezésének szigorítását, valamint a bűncselekményt elkövető emberek kiutasítását is tartalmazza az olasz kormány új biztonsági és migrációs törvényerejű rendelete, amelyet Giuseppe Conte miniszterelnök és Matteo Salvini belügyminiszter mutatott be hétfőn Rómában.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei egy helyen.

It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

kinyílott a pitypang

Az il­lető bár dip­lo­mata-ko­csi­val köz­le­ke­dett, de nem tudta vagy nem akarta iga­zolni, hogy dip­lo­mata. Szon­dát fújni sem volt haj­landó. A rend­őr­ség a za­var­tan vi­sel­kedő férfit be­vitte a János kór­házba.

Soros alapítványa bíróságon veszi célba a bevándorlás megállításáért felelős törvényt

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) fordult a "Stop Soros" törvénycsomag miatt a Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundations) - jelentette be honlapján hétfőn a szervezet.

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

amerika, london, párizs

A túlterhelt titkosszolgálat nem tudja majd nyomon követni azokat az iszlamistákat, akiket a közeljövőben tervez szabadon engedni a szigetország.

Bezáratnák az ukrán nacionalisták a beregszászi magyar külképviseletet

Mintegy másfél tucat ukrán nacionalista tüntetett hétfő délelőtt Magyarország beregszászi konzulátusa előtt, követelve az összes magyar konzul kiutasítását és a konzulátus működésének beszüntetését, mert szerintük a képviselet "az ukránellenes politika eszközévé vált".

Műmájer vagy, Bono!

Műmájer vagy, Bono!

piszkostizenkettő

Bono nem politizáló zenész, hanem zenélő politikus (persze a gagyi kategóriából). Vagy hogy a politikus kifejezést fajsúlyosabb figuráknak tartogassuk, mondjuk azt, hogy közönséges küldönc, aki történetesen nem papírból olvassa fel a Szabad Nép vezércikkét, hanem merő véletlenségből egy basszusgitáros is álldogál mellette, a háta mögött pediglen egy dobos üldögél.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére