Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Veled vagyunk! Hajrá, Erzsi, a csuszka!

2018. február 19. 16:59

A jamaicai bobosok, Eddie, a sas vagy Erik, az angolna legendává meg hőssé válhattak. A téli olimpián most gyengén szereplő akrobatikus csősíelő, magyar származású, magyar színekben induló Elizabeth Swaney-re azonban most össztűz zúdul, pedig több okból kifolyólag ő is megérdemelné a más nemzetek sportolóinak kijáró tiszteletet és támogatást.

A magyar sajtó nagy része, különösen pedig a balliberális média (a 444.hu-val és az Index.hu-val az élen) végtelen elítélő, sőt megalázó módon ír Elizabeth Swaney-ről, aki a koreai téli olimpia félcsöves síakrobatika számában úgy ért el utolsó helyezést, hogy egy olyan gyakorlatot mutatott be, amelyben egyetlen akrobatikus elemet sem mutatott be. 

Miért "Erzsi, a csuszka"? A csuszka (Sitta europaea) a verébalakúak (Passeriformes) rendjébe tartozó kis termetű madárfaj, mely megtalálható Ázsia és Európa mérsékelt éghajlatú területein. Köztudott, hogy esetlenül mozog a havas, jeges tájakon.

Gúnyolódnak rajta és sértő véleményeket fogalmaznak meg, pedig valójában csak egy olyan jelenségnek lett most hirtelen egy magyar képviselője a 2018-as téli olimpián, ami egyébként rendszeresen előfordul az olimpiai sportágakkal összefüggésben. Ez pedig az a jelenség, hogy az egyes országokban kevéssé ismert és művelt sportágakban is sikerül néha kvalifikálni adott országokból sportolókat az olimpiák helyszínére. 

Az olimpiai félcsőpálya

Ha annak idején az egész világ és különösen Jamaica kiállt a jamaicai bobosok mellett az olimpián, aminek hatására a semmiből létrejött, és a mai napig sikeres is maradt a jamaicai bob sportága, akkor egy magyar sportolónő csetlő-botló első lépéseit egy Magyarországon teljesen ismeretlen sportágban miért kell ab ovo elítélni? 

A brit síugró sportág csetlő-botló, autodidakta olimpikonja "Eddie, a sas" legendás alak és jó fej lehetett, de a magyar "Erzsi, a csuszka" nem lehet pozitív példa? Csak azért, mert ő magyar vagy magyar származású? 

Elizabeth Swaney, azaz "Erzsi, a csuszka" mellett szól, hogy a hírek szerint ő nem követett el semmilyen csalást azért, hogy olimpiai kvalifikációja legyen. Nem okozott hátrányt senkinek azzal, hogy elindult és becsületesen végigment a félcsöves síakrobatikai pályán.

Az édesanyja révén félig magyar származású Elizabeth, azaz Erzsébet pedig azzal, hogy elindult a megmérettetésen alapvetően egy fontos dolgot már elért. Mégpedig, hogy ismertté tette az akrobatikus síelést, meg a csősíelés szakágát, amivel lehet, hogy elindított a siker felé egy eddig teljesen ismeretlen sportágat. 

Úgyhogy hajrá, Erzsi!

Hajrá, magyar akrobatikus síelés!

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Rendkívüli kétségbeesésről tett tanúbizonyságot a Jobbik

Rendkívüli kétségbeesésről tett tanúbizonyságot a Jobbik

spring is coming

A Jobbik politikusai egy vidéki általános iskolában akartak kampányolni szerda délelőtt. Az igazgatónő vonakodott ettől, aminek következtében a jobbikosok megfenyegették őt.

"Hálásak vagyunk a szolidaritásért, amit Magyarország tanúsított"

"Hálásak vagyunk a szolidaritásért, amit Magyarország tanúsított"

amerika, london, párizs

Jacek Czaputowicz külügyminiszter a lengyel alsóházban elmondott idei programbeszédében tért ki erre.

Merkel: az iszlám Németország része

Merkel: az iszlám Németország része

amerika, london, párizs

A német kancellár szerdán a szövetségi parlamentben úgy fogalmazott: a Németországban élő, nagyjából 4,5 millió muzulmán ember révén az iszlám az ország részévé vált.

A helyzet fokozódik: Kijev katonákat küld Kárpátaljára

A helyzet fokozódik: Kijev katonákat küld Kárpátaljára

amerika, london, párizs

Petro Porosenko közel ezer hegyivadászt telepít Beregszászra. Az indoklás szerint erre "az Ukrajna területi integritásával szembeni fenyegetések miatt van szükség".

Ilyen a gyurcsányista tempó: fideszesek felakasztását, kivégzését vizionálják

Ilyen a gyurcsányista tempó: fideszesek felakasztását, kivégzését vizionálják

kinyílott a pitypang

Gyurcsány és a szocik egyik képviselője akasztással fenyegeti a kormánypárti választókat. Kroutil Gyulának a Facebookon gurult el a gyógyszere, ahol igazi bolsevik munkásőrré vedlett vissza.

"Kétezer ember dolgozik Magyarországon Soros György céljaiért"

A Magyar Idők birtokába jutott hangfelvétel szerint Soros György egyik pénzügyi alapjának korábbi pénzügyi vezetője azt mondta: legalább kétezer ember dolgozik Magyarországon, hogy érvényre juttassák Soros György akaratát.

Ezért nem győzhetnek a globalisták

Ezért nem győzhetnek a globalisták

amerika, london, párizs

Megvalósíthatatlan a transznacionális, globalista elit programja, mert a népek szíve nem a pluralizmusért, a sokszínűségért vagy az Európai Unióért dobban, hanem a családért, a hazáért és a hitért - állítja Pat Buchanan politikai tanácsadó.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére