Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Végre itt egy román, aki ki meri mondani, hogy Románia gyarmat és felosztás vár rá

2018. november 8. 17:25

Egy román elemző a "Jelenlegi gyarmatosítás és gyarmata, Románia" című könyvében felveti az ország esetleges feldarabolásának a gondolatát is.

A szerző – az iszonyatos belpolitikai megosztottság és a Közép- és Kelet-Európa térségében érdekekkel rendelkező külső hatalmak közötti soha nem látott méreteket öltő összecsapások közepette – felveti Románia esetleges feldarabolásának felkavaró kérdését. A könyv végén pedig azt a kérdést teszi fel az elemző, hogy:

vajon Romániát a NATO megvédi-e egy esetleges feldarabolástól?

Ilie Serbanescu kifejti, hogy Romániának száz év alatt sem sikerült felépítenie egy önálló gazdaságot. Romániának az utóbbi 15 évben – bármiféle katonai megszállás nélkül – sikerült gyakorlatilag gazdaság nélkül maradnia. A "nemzetgazdaság" néven emlegetett román ipar pedig nem más, mint egy satnya cipőjavító műhely a külföldi gyárhoz képest, melynek Románia területe csak telephelye anélkül, hogy bármilyen komoly haszna lenne belőle. Hiszen Romániában a stratégiai ágazatok, mint a bankszektor, az energetika, a telekommunikáció és a mezőgazdaság, mind-mind külföldi tulajdonban vannak.

"Mindebből egyenesen következik, hogy Románia egy kollektív gyarmatosítás terméke, melyet az EU által meghonosított központ-periféria rendszer vezetett be a történelembe. Az EU-s gyarmatosítók mindegyikének – akik amúgy több évszázados gyakorlattal rendelkeznek a gyarmatosításban – van egy darabocskája a Románia nevű »országból«. A dolgok egyszerűbbek és világosabbak lennének, ha egyetlen gyarmatosító hatalomé lenne Románia gazdasági vagyona. A szóban forgó gyarmatosító hatalom kifacsarná Romániát, mint valami citromot, de megóvná attól, hogy mások is facsarják, hiszen a magántulajdonaként kezelné. De mivel darabocskáiban egyszerre többek tulajdona, testvériesen szaggatják szét mindannyian!" – írja keserű szájízzel az elemző.

Mivel Románia gazdaságilag teljesen ki van szolgáltatva idegen hatalmaknak, ezért az országot előbb vagy utóbb fel fogják darabolni az őt gyarmatosítók, akik nem az oroszok, hiszen Oroszországnak semmi sem kell Romániából, mert az értékes dolgokat onnan a nyugatiak már rég elvitték.

Mit vihetnének még el az oroszok Romániából, ahol a nyugatiak nemcsak a mézesbödönt szerezték meg, hanem az emberek lelkét is?! Talán csak adósságokat és egy olyan adminisztráció tapasztalatát, mely éppolyan csodálatos, mint az övék!"

A szerző elismeri, hogy a Romániában felsorakoztatott NATO-erőknek Oroszország a célpontjuk. Azt nem lehet pontosan tudni, hogy miként fenyegeti Romániát Oroszország, azt meg még kevésbé, hogy miként védené meg a NATO Romániát Oroszországtól. Amit viszont teljesen biztosan tudni lehet az az, hogy a NATO vezetője – vagyis Amerika – sohasem háborúzott Oroszországgal. Legfeljebb mások rovására torzsalkodtak egymással!

Kár nyalni az amerikaiaknak, mert simán elárulnak!

Az elemző személy szerint úgy véli, hogy az Amerikai Egyesült Államok Románia kedvéért bármikor hajlandó lesz majd megrontani kapcsolatait Oroszországgal. A két nagy mindig talál majd valamilyen kölcsönös érdeken alapuló kompromisszumot a szóban forgó ország rovására. Így aztán csak óvatosan a zongorával a lépcsőn!

Még nem múltunk ki, de ne is áltassuk magunkat, hogy a NATO megment majd bennünket a haláltól!"

Azonban azt is leírja, hogy nem a NATO-n kívüli ellenfelek a legaktívabbak, hanem éppenséggel a NATO tagjai. Az egész elemzés ennél a pontnál csap át valamiféle pszeudokonteó értelmezésbe, hiszen a közgazdász szerint Erdély megszállása a magyarok és a németek közös érdeke. A német befektetések, a német tőke az új Reich (a IV., ha jól emlékszem) fő gyarmatosító eszköze, amely a Kárpátok ívénél megáll, tehát nem Romániát fejlesztik, csupán Erdélyt. A szerző szerint az erdélyi régió inkább van összekötve Magyarországgal és Németországgal, mint Bukaresttel.

(Az eredeti cikk itt található.)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Kutatás bizonyítja, hogy a liberális média az USA-ban sem "független és objektív"

Kutatás bizonyítja, hogy a liberális média az USA-ban sem "független és objektív"

amerika, london, párizs

Kutatás bizonyítja, hogy 2018-ban a liberális médiumok hiába hivatkoznak magukra "objektív" hírforrásként, hiszen amikor Donald Trump elnökről van szó, voltaképpen végletesen előítéletesek.

Üvegzseb: az egyik liberális irodalmi egyesület nem nagyon tud elszámolni a közpénzzel

Üvegzseb: az egyik liberális irodalmi egyesület nem nagyon tud elszámolni a közpénzzel

szabad vasárnap

A József Attila Kör Irodalmi Egyesület nem tud elszámolni a számlájukra érkezett közpénzzel. Egymásnak estek, majd még a Magvető Kiadó is kihátrált mögülük.

Lehidalnak a liberálisok, akkora kerítés van Soros György háza körül

Lehidalnak a liberálisok, akkora kerítés van Soros György háza körül

amerika, london, párizs

Egy amerikai műsorban beszéltek a milliárdos rezidenciájáról.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez lesz ma.

Tovább folytatódik a demokraták castingja

Tovább folytatódik a demokraták castingja

amerika, london, párizs

Van már egy jelöltjük, aki zsidó, mór, spanyol, fekete, indián származású, van egy teljesen latinó, van egy hindu és most jelentkezett egy europid is.

Az ausztrálok hetven százaléka elutasítja a bevándorlást

A szigetországba érkező migránsok legnagyobb része indiai származású.

A német balosok szerint az emberek az AfD miatt vesznek egyre több fegyvert

Nem azért, mert félnek, nem azért, mert romlik a közbiztonság a bevándorlás miatt, hanem a jobboldal miatt veszik a fegyvereket a németek.

Elutasította a brit parlament a Brexit-megállapodást, így továbbra sem tudni, mi lesz

Elutasította a brit parlament a Brexit-megállapodást, így továbbra sem tudni, mi lesz

amerika, london, párizs

A kedd esti szavazás eredménye további káosz lehet a brit politikában, miközben a kilépés dátuma vészesen közeledik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére