Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Végleg "kifogták a Szelet" az LMP vitorlájából

2018. július 19. 17:47

Újabb fejezetéhez érkezett az LMP brazil szappaneperája: Sallai R. Benedek visszatér a pártba, Szél Bernadett pedig "elmegy egy picit gondolkodni" miközben Ungár Péter is eltiltást kapott. Ha így folytatják akkor kis szerencsével a nyár végére akár már meg is szűnhet a párt.

Úgy tűnik, hogy az LMP politikusainak nincs szükségük ellenségekre, mert ők maguk is képesek gondoskodni a saját pártjuk szétveréséről. 

Politikatörténeti különlegességként az LMP-ben zajló folyamatok egyetlen és meghatározó irányítója a párt etikai bizottsága lett mostanra.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Az etikai bizottság ugyanis többek között úgy döntött, Szél Bernadettet három évre eltiltja a vezető tisztségektől, miközben "meghagyja őt a társelnöki poszton".

A nehezen értelmezhető és finoman szólva is ellentmondásos etikai bizottsági döntések után pedig Szél Bernadett, a párt társ nélküli társelnöke 19-re lapot húzott és bejelentette, hogy ő most határozatlan időre "visszavonul egy kicsit gondolkodni".

Az éjjel kaptam meg az LMP Etikai Bizottságának döntését. Magam is még értelmezni próbálom annak tartalmát. Mindenesetre már most látszik, hogy a jövővel kapcsolatban fontos és felelős döntéseket kell meghoznom. Ehhez nyolc év megállás nélküli küzdelem után időre van szükségem. Köszönöm az üzeneteket, hívásokat, leveleket -- abban biztosak lehetnek, hogy megfontolt döntést fogok hozni, és amint megvan, a nyilvánossághoz fogok fordulni.”

- közölte Szél, aki ezek szerint már nem a Szél-kormány hivatalba lépését tervezi. 

A párt etikai bizottsága egyébként azért marasztalta el Szél Bernadettet, mert a választások idején az LMP kongresszusa döntésével ellentétben más pártokkal tárgyalt LMP-s visszalépésekről az egyéni választókerületekben.

De ha ez nem lenne elég a totális káoszhoz, akkor biztos ami biztos, az etikai bizottság eltiltotta a tisztségviseléstől Ungár Pétert is, mert ő egy kiszivárgott videó tanúsága szerint úgy írta alá a párt kampánytanácsadója, Ron Werber szerződését, hogy arra nem volt semmiféle felhatalmazása.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Slusszpoénként pedig az etikai bizottság enyhítette a Hadházy Ákost egy ütéssel kiütő Sallai R. Benedek korábbi büntetését és visszaadta neki a párttagságot. 

A mai naptól újra az LMP tagja vagyok. Másodfokú eljárásban azt LMP Etikai Bizottsága megváltoztatva a fegyelmi eljárás eredményét enyhítette az az által kiszabott szankciót és a kizárás helyett meghatározott időre az LMP tisztségektől való eltiltásra enyhítette a „büntetésemet“. Emellett viszont Kassai Dánielt, aki annak idején megkezdte a visszalépéseket, a másodfokú eljárással kizárta az LMP-ből, valamint Ungár Péter mellett Szél Bernadett társelnököt is sújtotta tisztsége...

- írja Sallai R. Bendek a Facebook profilján. 

Ezek alapján akár még az is lehet, hogy a nyár végére vagy Salalai R. Bendek lesz az LMP elnöke, vagy akár meg is szűnhet a Lehet Más a Politika.

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Észtországot is megosztja az ENSZ migrációs paktuma

A baloldali külügyminiszter támogatja, a jobboldali ellenzék aláírásokat gyűjt ellene. A bolgárok kilépnek.

Salvini: elegem van a szarakodásból

Salvini: elegem van a szarakodásból

amerika, london, párizs

Egyre fokozódik a vita az olasz, a máltai és a francia hatóságok között a migráció kérdésében. Matteo Salvini hangot is adott felháborodásának.

Őszintén a hajléktalanokról

Őszintén a hajléktalanokról

piszkostizenkettő

Volt egy nekem egy barátom, aki mérhetetlenül sokat ivott. Egyszer megmondtam neki, hogy ne igyon annyit, mert nem lesz ennek jó vége, teljesen leépül, elveszíti a maradék kapcsolatait, a munkáját, végül az életét is. Igazad van - sóhajtott az én barátom, és mintha egyet is értett volna velem. Aztán másnap ugyanott folytatta, ahol abbahagyta.

Fekete-Győr András nem mert az ukrán és román barátaival a kisebbségi magyarok helyzetéről beszélni

Fekete-Győr András amerikai kiképzése során egy ukrán politikussal meg egy román "civillel" találkozott, akikkel nem mert a kárpátaljai és az erdélyi magyarok helyzetéről beszélni, mert érezte, hogy érzékeny a téma, amivel megsértené a román és az ukrán kollégáinak a lelkivilágát.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

A cenzorok nem pihennek: a Facebook leszedte Megadja 888-as oldalát

A cenzorok nem pihennek: a Facebook leszedte Megadja 888-as oldalát

censored

Ismét lesújtott a Facebook-diktatúra az egyik három nyolcas aloldalra. Megadja Gábor 888-as publicista Facebook-oldalát indoklás nélkül szedte le a Zuckerberg-kommandó. UPDATE: Gellértet három napra kitiltotta a Facebook, mert oldalán megosztotta, hogy cenzúrázták Megadját.

Ilyen egy igazán jó meccsélmény

Ilyen egy igazán jó meccsélmény

hajrá, magyarok!

Ismét magyar meccsel, újra a harmadosztállyal folytatódik a Pörge szurkol!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére