Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Végleg "kifogták a Szelet" az LMP vitorlájából

2018. július 19. 17:47

Újabb fejezetéhez érkezett az LMP brazil szappaneperája: Sallai R. Benedek visszatér a pártba, Szél Bernadett pedig "elmegy egy picit gondolkodni" miközben Ungár Péter is eltiltást kapott. Ha így folytatják akkor kis szerencsével a nyár végére akár már meg is szűnhet a párt.

Úgy tűnik, hogy az LMP politikusainak nincs szükségük ellenségekre, mert ők maguk is képesek gondoskodni a saját pártjuk szétveréséről. 

Politikatörténeti különlegességként az LMP-ben zajló folyamatok egyetlen és meghatározó irányítója a párt etikai bizottsága lett mostanra.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Az etikai bizottság ugyanis többek között úgy döntött, Szél Bernadettet három évre eltiltja a vezető tisztségektől, miközben "meghagyja őt a társelnöki poszton".

A nehezen értelmezhető és finoman szólva is ellentmondásos etikai bizottsági döntések után pedig Szél Bernadett, a párt társ nélküli társelnöke 19-re lapot húzott és bejelentette, hogy ő most határozatlan időre "visszavonul egy kicsit gondolkodni".

Az éjjel kaptam meg az LMP Etikai Bizottságának döntését. Magam is még értelmezni próbálom annak tartalmát. Mindenesetre már most látszik, hogy a jövővel kapcsolatban fontos és felelős döntéseket kell meghoznom. Ehhez nyolc év megállás nélküli küzdelem után időre van szükségem. Köszönöm az üzeneteket, hívásokat, leveleket -- abban biztosak lehetnek, hogy megfontolt döntést fogok hozni, és amint megvan, a nyilvánossághoz fogok fordulni.”

- közölte Szél, aki ezek szerint már nem a Szél-kormány hivatalba lépését tervezi. 

A párt etikai bizottsága egyébként azért marasztalta el Szél Bernadettet, mert a választások idején az LMP kongresszusa döntésével ellentétben más pártokkal tárgyalt LMP-s visszalépésekről az egyéni választókerületekben.

De ha ez nem lenne elég a totális káoszhoz, akkor biztos ami biztos, az etikai bizottság eltiltotta a tisztségviseléstől Ungár Pétert is, mert ő egy kiszivárgott videó tanúsága szerint úgy írta alá a párt kampánytanácsadója, Ron Werber szerződését, hogy arra nem volt semmiféle felhatalmazása.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Slusszpoénként pedig az etikai bizottság enyhítette a Hadházy Ákost egy ütéssel kiütő Sallai R. Benedek korábbi büntetését és visszaadta neki a párttagságot. 

A mai naptól újra az LMP tagja vagyok. Másodfokú eljárásban azt LMP Etikai Bizottsága megváltoztatva a fegyelmi eljárás eredményét enyhítette az az által kiszabott szankciót és a kizárás helyett meghatározott időre az LMP tisztségektől való eltiltásra enyhítette a „büntetésemet“. Emellett viszont Kassai Dánielt, aki annak idején megkezdte a visszalépéseket, a másodfokú eljárással kizárta az LMP-ből, valamint Ungár Péter mellett Szél Bernadett társelnököt is sújtotta tisztsége...

- írja Sallai R. Bendek a Facebook profilján. 

Ezek alapján akár még az is lehet, hogy a nyár végére vagy Salalai R. Bendek lesz az LMP elnöke, vagy akár meg is szűnhet a Lehet Más a Politika.

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Elfogtak egy brit ISIS-terroristát Szíriában

A bevándorlókkal teli Birminghamből négy éve költözött Szíriába az a férfi, akinek az elfogásáról készült felvételt vasárnap hozták nyilvánosságra.

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

amerika, london, párizs

Svájcban van egy kis olasz exklávé. Úgy hívják: Campione d'Italia. A kaszinóváros eddig Olaszországhoz tartozott, ám nemrég csődöt jelentett a kaszinó, emiatt pedig felmerült, hogy csatlakoznának Svájchoz.

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

kinyílott a pitypang

A szocialista politikus a Soros-Sargentini-jelentés kapcsán azt hangoztatta, "hazafias" kötelességből védte meg a magyar embereket Orbánnal szemben, és ezért szavazta meg a jelentést. Fura, hogy 2015-ben még teljesen mást mondott, olyannyira, hogy három évvel ezelőtti nyilatkozatai alapján ma Ujhelyi István is hazaárulónak gondolná Ujhelyi Istvánt.

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

amerika, london, párizs

Már megbánhatták a kormánykoalíció vezetői, hogy kipaterolták Hans-Georg Maassent, a német belügyi hírszerzés (BfV) vezetőjét.

Így robbantja rá Orbán Viktor a valóságot Európára

A salzburgi találkozón kérdezték a magyar miniszterelnököt arról, mi a megoldás a bevándorlásra. Orbán Viktor nem futott fölösleges köröket a válasszal.

Szijjártó: Magyarország kemény, de arányos választ fog adni, ha az ukránok kiutasítják a beregszászi konzult

Szijjártó: Magyarország kemény, de arányos választ fog adni, ha az ukránok kiutasítják a beregszászi konzult

kétharmad

Ha az ukrán fél konzult utasít ki, az nem maradhat azonnali arányos válasz nélkül magyar részről, ezt azonban remélhetőleg el lehet kerülni - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap Budapesten.

ENSZ menekültügyi főbiztosa: nincs semmiféle migrációs válság Európában

ENSZ menekültügyi főbiztosa: nincs semmiféle migrációs válság Európában

amerika, london, párizs

A főbiztos, Filippo Grandi szerint Európában nincs semmiféle migrációs válság, az európai politikusoknak pedig "nem kéne civakodnia néhány hajó miatt", utalva itt a migránsokat taxizó hajókra.

Nincs panasz Duterte teljesítményére

Nincs panasz Duterte teljesítményére

amerika, london, párizs

Bár a nemzetközi sajtó elég sokszor támadja a Fülöp-szigeteki elnök drogellenes háborúját, a filippínók mégis elégedettek Rodrigo Duterte lépéseivel.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére