Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
a kutya ugat
 
 
 
 

Varga Mihály: megindulhat az adócsökkentés

2017. február 10. 15:28

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteki sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy a magyar gazdaság jó állapotban van, így megvannak a pénzügyi források az idei gazdaságpolitikai célokra.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint az idei költségvetést nem fogja nagy mértékben befolyásolni a hat éves bérmegállapodás és az adócsökkentés.

A 2018-as költségvetést is tavasszal szeretnék benyújtani a parlamentnek, az előkészítési munkák már megkezdődtek. A béremelések hatása nincs benne az idei költségvetésben, mivel novemberben született a megállapodás"

– fogalmazott Varga, aki szerint külön örömteli dolog, hogy a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke csütörtökön azt mondta, hogy a tartalékként rendelkezésre álló 7,5 milliárd forint az önkormányzatoknál elég lesz a minimálbér-emelések fedezetére. A nemzetgazdasági miniszter úgy vélte, hogy az idei esztendőben már megindulhat az adócsökkentés (főleg áfacsökkentés), valamint a vállalkozói terhek csökkentése.

Fotó: MTI Fotóbank
A miniszter szerint az év első hónapja után látni, hogy a tavaly év végi pozitív adatok nem kezdtek el csökkenni, folytatódik a felfutás, így történt az, hogy a lakásépítési támogatások 5,2 milliárd forinttal, 16 százalékkal nőttek.    

A kedvező kamatkörnyezet miatt olcsóbb adósságfinanszírozásra, a tavalyinál több tízmilliárd forinttal kisebb kamatkiadásokra számítunk az idén. Rugalmas adósságfinanszírozást tervezünk, amelyben egymilliárd eurós kötvénykibocsátás lehetősége is szerepel, kedvező hozamkörnyezet esetén"

– mondta.

Januárban a társasági adóból 12,5 milliárd forint, a katából 6,3 milliárd, az áfából a tavalyinál 2 milliárd forinttal több, 252 milliárd forint, jövedéki adóból 85 milliárd forint folyt be az államkasszába, ami 10,5 milliárddal haladja meg az egy évvel korábbit.  

Varga Mihály a paksi bővítéssel kapcsolatban elmondta, hogy a megállapodás kellően rugalmas ahhoz, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium olyan eszközökkel éljen, amelyek olcsóbbá és piacbarátabbá teszik a hitel használatát – írja az MTI.

A Volánbusz 180 autóbusz beszerzésére kiírt tenderében szereplő buszok akár a metrópótlásra is alkalmasak lehetnek. Ez a főváros döntésén múlik"

– fogalmazott Varga.

OLVASTAD MÁR?

a kutya ugat
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Bezáratnák az ukrán nacionalisták a beregszászi magyar külképviseletet

Mintegy másfél tucat ukrán nacionalista tüntetett hétfő délelőtt Magyarország beregszászi konzulátusa előtt, követelve az összes magyar konzul kiutasítását és a konzulátus működésének beszüntetését, mert szerintük a képviselet "az ukránellenes politika eszközévé vált".

Műmájer vagy, Bono!

Műmájer vagy, Bono!

piszkostizenkettő

Bono nem politizáló zenész, hanem zenélő politikus (persze a gagyi kategóriából). Vagy hogy a politikus kifejezést fajsúlyosabb figuráknak tartogassuk, mondjuk azt, hogy közönséges küldönc, aki történetesen nem papírból olvassa fel a Szabad Nép vezércikkét, hanem merő véletlenségből egy basszusgitáros is álldogál mellette, a háta mögött pediglen egy dobos üldögél.

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

amerika, london, párizs

Románia egyesülésének századik évfordulója alkalmából a keleti szomszédunk már megint túltolja a biciklit, a románok most egy olyan térképpel házalnak, amelyen az országuk határa Debrecenig és Szolnokig, vagyis a Tisza vonaláig terjed.

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

kétharmad

Az illegális szemétlerakás már mindenkinek az agyára megy. Annak érdekében, hogy megfékezzék a szemetelőket, a kormány azt tervezi, bűncselekménnyé minősíti az illegális hulladéklerakást.

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

kétharmad

A párttagok Puch Lászlót és Gyurcsány Ferencet teszik felelőssé azért, mert teljesen eladósodott a szocialista párt.

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

amerika, london, párizs

A panamai hajózási hatóság visszavonta az Aquarius nevű civil mentőhajó regisztrációját, a legközelebbi kikötéskor el kell távolítani róla a panamai lobogót, és nem hajózhat ki új regisztráció nélkül - tudatták a hajót bérlő NGO-k.

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

kétharmad

A külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban nyilatkozott a távirati irodának.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez lesz ma.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére