Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Van Merkelnek lelkiismerete?

Kovács Tibor

2016. december 27. 14:58

Kíváncsi vagyok, hogy aludt Merkel a karácsonyi ünnepek alatt? Vajon kínozza a lelkiismeret, vajon érzi felelősségét a meggyilkolt ártatlan németek haláláért? A menekültekkel kapcsolatos viselkedése miatt sokan tartották Európa lelkiismeretének. Amennyiben következetes szeretne maradni ehhez a képhez, nem lenne más választása, mint lemondani.

Egy éven keresztül azt hallottuk, hogy Merkel a nyugati világ lelkiismerete és mindenkit ő tanított emberségre. Ő volt az, aki megértette a menekültek szenvedését és képes volt minden érdeken felülemelkedni, leckét adni befogadásból, nyitottságból, humánumból a világnak. Akkor is sokan megkérdezték, köztük én is, hogy vállalja-e annak a következményeit, ha e miatt ártatlan német állampolgárok fognak meghalni? Akkor is megéri-e neki, hogy a világ lelkiismeretként tartják számon, ha a mérleg serpenyőjében gyerekek, fiatalok vagy épp öregek élete van, akiknek nem kellett volna meghalniuk akkor, ha ő nem akarja nyitottságból leckéztetni a világot?

Németországban is feltették ugyan néhányan a kérdést, hogy akkor is nyitottak akarnak-e lenni és beengedni menekülteket, ha ezért nem csak szállással, pénzzel, étellel és jószándékkal kell fizetni, hanem németek életével is, de ezeket a véleményeket, mint rasszizmus és demagógia lesöpörték. Akkor a német politikusok biztonságot, sőt gazdasági növekedést ígértek. Merkel még egy hónappal ezelőtti beszédében is azt mondta, stabilitást, csak a nyitottság megtartása mellett lehet fenntartani. Nem halottakat ígért, pedig ezt kellett volna, mert mindenki tudta, hogy ez be fog következni. Akik halottakról beszéltek, szélsőségesek voltak és végig azt hallottuk, a menekülteknek és a terrorizmusnak nincs köze egymáshoz. Merkel besöpörte a világ elismerését, a lelkiismeret nagyasszonyaként flangált a világ előtt. Most eljött lelkiismeretének valódi próbája.

Az egyik áldozat apja kiállt a képernyők elé és azt mondta, Merkel miatt halt meg a gyereke, akit haza várt Karácsonyra.

Végtelenül szomorú, végtelenül szívszaggató, amit nem kisebbítenek az aleppói képek. Merkelt ezek az emberek választották, rábízták biztonságukat, jólétüket, és mint kiderült az életüket is. Merkel azonban nem az ő érdekeik szerint döntött, hanem az aleppói képek alapján. Nem a német életek, hanem állítólag saját lelkiismeret számított neki, mondván nem akar olyan Németországban élni, amely nem segít. Kíváncsian várjuk, vajon ma megszólal-e a lelkiismerete, képes-e tükörbe nézni, képes éjjel aludni, nem riad fel a halott fiatalok arcát látva maga előtt, azokét, akiknek a haláláról ő döntött, amikor beengedte gyilkosaikat. Ha ez valakinek demagógnak hangzik, akkor idézze fel Merkel szavait, amit a menekültek beengedése kapcsán mondott, mert pontosan így beszélt ő is. Véleményem szerint nem az a lényeg, hogy újraválasztják-e Merkelt, hanem az, hogy egy aljas képmutatónak kell-e látnunk a jövőben, vagy embernek valódi lelkiismerettel? Ha képes nyugodtan aludni, ha nem kér bocsánatot azoktól a családoktól, aki politikája miatt elvesztették gyerekeiket és nem mond le, akkor egy aljas képmutató politikus. Ha bocsánatot kér és végre kimondja, hibázott és vállalja, hogy amikor döntött a menekültek beengedéséről, akkor közvetve döntött a megöltek haláláról is, akkor valóban lelkiismerettel rendelkező ember.

Korábbi akciójáért mások áldoztak valamit, most itt lenne az ideje, hogy bizonyítsa ő is képes valamit lelkiismeretéért áldozni. Ez nem akkorra kérés, mint amit az apa áldozott, aki Karácsonra hazavárta gyerekét. Neki csak a hatalmat kell feláldoznia, míg néhány családnak gyerekük életét kellett. 

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Hátrányos megkülönböztetést szenvednek el a keresztény diákok az amerikai egyetemeken

Az amerikai egyetemi campusokon ismét történt néhány olyan incidens, amely alapján felmerül a kérdés, hogy valóban van-e szólásszabadság ezekben az oktatási intézményekben, és hogy nem éri-e hátrányos megkülönböztetés a keresztény diákokat.

A gyorskaja és az ingyenes egészségügy hiányzik az ISIS dzsihadista feleségeinek

A gyorskaja és az ingyenes egészségügy hiányzik az ISIS dzsihadista feleségeinek

amerika, london, párizs

Egyre több segélykérés jut el a világsajtóhoz olyan nyugati nőktől, akik néhány évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy csatlakoznak az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezethez, ám sanyarú sorsuk okán mostanra meggondolták magukat és haza szeretnének térni.

Elérte az Egyesült Államok határát a migránsok előőrse

Elérte az Egyesült Államok határát kedden a Közép-Amerika több országából indult migránsok előőrse, mintegy 350 ember.

Rendszeresek a zsidóellenes megmozdulások Amszterdamban

Rendszeresek a zsidóellenes megmozdulások Amszterdamban

amerika, london, párizs

Heti rendszerességgel tartanak Izrael-ellenes, antiszemita tüntetéseket a második világháború holland áldozatainak emléket állító szobornál.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek a nap legfontosabb hírei.

Orbán Viktor: kiválóak a magyar-amerikai kapcsolatok

Orbán Viktor: kiválóak a magyar-amerikai kapcsolatok

kétharmad

A közép-európai régió energetikai kérdéseit és a magyar-amerikai kétoldalú kapcsolatokat tekintették át Orbán Viktor miniszterelnök és Rick Perry, az Egyesült Államok energiaügyi minisztere megbeszélésén az Országházban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Három éve, hogy vérfürdőt rendeztek a muszlim terroristák Párizsban

Három éve, hogy vérfürdőt rendeztek a muszlim terroristák Párizsban

amerika, london, párizs

Edouard Philippe francia miniszterelnök részvételével nemzeti megemlékezésen hajtottak fejet kedden a 2015. november 13-i, 130 halálos áldozatot követelő párizsi merényletek harmadik évfordulóján Párizsban és a fővároshoz közeli Saint-Denis-ben a Stade de France nemzeti stadionnál.

Trump: az amerikaiak nélkül már németül beszélnének Párizsban

Trump: az amerikaiak nélkül már németül beszélnének Párizsban

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök "finoman" emlékeztette Emmanuel Macront a második világháború alakulására.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére