Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Van Merkelnek lelkiismerete?

Kovács Tibor

2016. december 27. 14:58

Kíváncsi vagyok, hogy aludt Merkel a karácsonyi ünnepek alatt? Vajon kínozza a lelkiismeret, vajon érzi felelősségét a meggyilkolt ártatlan németek haláláért? A menekültekkel kapcsolatos viselkedése miatt sokan tartották Európa lelkiismeretének. Amennyiben következetes szeretne maradni ehhez a képhez, nem lenne más választása, mint lemondani.

Egy éven keresztül azt hallottuk, hogy Merkel a nyugati világ lelkiismerete és mindenkit ő tanított emberségre. Ő volt az, aki megértette a menekültek szenvedését és képes volt minden érdeken felülemelkedni, leckét adni befogadásból, nyitottságból, humánumból a világnak. Akkor is sokan megkérdezték, köztük én is, hogy vállalja-e annak a következményeit, ha e miatt ártatlan német állampolgárok fognak meghalni? Akkor is megéri-e neki, hogy a világ lelkiismeretként tartják számon, ha a mérleg serpenyőjében gyerekek, fiatalok vagy épp öregek élete van, akiknek nem kellett volna meghalniuk akkor, ha ő nem akarja nyitottságból leckéztetni a világot?

Németországban is feltették ugyan néhányan a kérdést, hogy akkor is nyitottak akarnak-e lenni és beengedni menekülteket, ha ezért nem csak szállással, pénzzel, étellel és jószándékkal kell fizetni, hanem németek életével is, de ezeket a véleményeket, mint rasszizmus és demagógia lesöpörték. Akkor a német politikusok biztonságot, sőt gazdasági növekedést ígértek. Merkel még egy hónappal ezelőtti beszédében is azt mondta, stabilitást, csak a nyitottság megtartása mellett lehet fenntartani. Nem halottakat ígért, pedig ezt kellett volna, mert mindenki tudta, hogy ez be fog következni. Akik halottakról beszéltek, szélsőségesek voltak és végig azt hallottuk, a menekülteknek és a terrorizmusnak nincs köze egymáshoz. Merkel besöpörte a világ elismerését, a lelkiismeret nagyasszonyaként flangált a világ előtt. Most eljött lelkiismeretének valódi próbája.

Az egyik áldozat apja kiállt a képernyők elé és azt mondta, Merkel miatt halt meg a gyereke, akit haza várt Karácsonyra.

Végtelenül szomorú, végtelenül szívszaggató, amit nem kisebbítenek az aleppói képek. Merkelt ezek az emberek választották, rábízták biztonságukat, jólétüket, és mint kiderült az életüket is. Merkel azonban nem az ő érdekeik szerint döntött, hanem az aleppói képek alapján. Nem a német életek, hanem állítólag saját lelkiismeret számított neki, mondván nem akar olyan Németországban élni, amely nem segít. Kíváncsian várjuk, vajon ma megszólal-e a lelkiismerete, képes-e tükörbe nézni, képes éjjel aludni, nem riad fel a halott fiatalok arcát látva maga előtt, azokét, akiknek a haláláról ő döntött, amikor beengedte gyilkosaikat. Ha ez valakinek demagógnak hangzik, akkor idézze fel Merkel szavait, amit a menekültek beengedése kapcsán mondott, mert pontosan így beszélt ő is. Véleményem szerint nem az a lényeg, hogy újraválasztják-e Merkelt, hanem az, hogy egy aljas képmutatónak kell-e látnunk a jövőben, vagy embernek valódi lelkiismerettel? Ha képes nyugodtan aludni, ha nem kér bocsánatot azoktól a családoktól, aki politikája miatt elvesztették gyerekeiket és nem mond le, akkor egy aljas képmutató politikus. Ha bocsánatot kér és végre kimondja, hibázott és vállalja, hogy amikor döntött a menekültek beengedéséről, akkor közvetve döntött a megöltek haláláról is, akkor valóban lelkiismerettel rendelkező ember.

Korábbi akciójáért mások áldoztak valamit, most itt lenne az ideje, hogy bizonyítsa ő is képes valamit lelkiismeretéért áldozni. Ez nem akkorra kérés, mint amit az apa áldozott, aki Karácsonra hazavárta gyerekét. Neki csak a hatalmat kell feláldoznia, míg néhány családnak gyerekük életét kellett. 

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A baloldali svéd kormányt okolja a stockholmi terrortámadás legfiatalabb áldozatának édesapja

A 11 éves kislányát elvesztő Stefan Akerlund egy független bizottság felállítását szorgalmazza, mely megvizsgálná, hogy a tavalyi stockholmi merényletért felelősek-e a baloldali kormány tagjai és a hatóságok vezetői.

Egy transzneművel vennék be Európát Sargentiniék

Egy transzneművel vennék be Európát Sargentiniék

amerika, london, párizs

Megvan az Európai Zöld Párt "csodafegyvere" Judith Sargentini és Jean-Claude Juncker pótlására.

Jeszenszkyből egy is sok

Jeszenszkyből egy is sok

pszicho

Egyre inkább kiveri a biztosítékot a jobboldaliak közösségén belül.

Olasz Testvérek: Magyarországot azért büntetik, mert nem fogad be migránsokat

Olasz Testvérek: Magyarországot azért büntetik, mert nem fogad be migránsokat

amerika, london, párizs

Az olasz bevándorlásellenes párt, a Fratelli d'Italia elnöke, Giorgia Meloni adott interjút a magyar köztévének.

Lemondták a muszlim rapper koncertjét, aki a Bataclanban akart fellépni

A 2015-ös párizsi terrortámadás helyszínén akart koncertet adni a Medine nevű algériai származűsú rapper, azonban a koncertterem törölte a showt, ugyanis tüntetők protestáltak az ellen, hogy fellépjen.

Milliókat gombolt le az államról a migráns, aki a grenfelli tűz áldozatának hazudta magát

Milliókat gombolt le az államról a migráns, aki a grenfelli tűz áldozatának hazudta magát

amerika, london, párizs

A 28 éves illegális migráns azt hazudta, a Grenfell toronyban lakott, amikor feltámadt az épületben a tűz. Több milliós segélyt nyúlt le így az államtól, és most ezért börtönbe fog kerülni.

Baloldali tüntetéskultúra

Baloldali tüntetéskultúra

kétharmad

Azért van annak egy diszkrét bája, amikor Gyurcsány Ferenc hívja tüntetésre az embereket és ő ordibál a tömegnek, hogy "addig nem lehet megnyugodni, amíg lemondásra nem kényszerítik Orbán Viktort."

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

A DK kormányváltásra készül

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére