Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Van Merkelnek lelkiismerete?

Kovács Tibor

2016. december 27. 14:58

Kíváncsi vagyok, hogy aludt Merkel a karácsonyi ünnepek alatt? Vajon kínozza a lelkiismeret, vajon érzi felelősségét a meggyilkolt ártatlan németek haláláért? A menekültekkel kapcsolatos viselkedése miatt sokan tartották Európa lelkiismeretének. Amennyiben következetes szeretne maradni ehhez a képhez, nem lenne más választása, mint lemondani.

Egy éven keresztül azt hallottuk, hogy Merkel a nyugati világ lelkiismerete és mindenkit ő tanított emberségre. Ő volt az, aki megértette a menekültek szenvedését és képes volt minden érdeken felülemelkedni, leckét adni befogadásból, nyitottságból, humánumból a világnak. Akkor is sokan megkérdezték, köztük én is, hogy vállalja-e annak a következményeit, ha e miatt ártatlan német állampolgárok fognak meghalni? Akkor is megéri-e neki, hogy a világ lelkiismeretként tartják számon, ha a mérleg serpenyőjében gyerekek, fiatalok vagy épp öregek élete van, akiknek nem kellett volna meghalniuk akkor, ha ő nem akarja nyitottságból leckéztetni a világot?

Németországban is feltették ugyan néhányan a kérdést, hogy akkor is nyitottak akarnak-e lenni és beengedni menekülteket, ha ezért nem csak szállással, pénzzel, étellel és jószándékkal kell fizetni, hanem németek életével is, de ezeket a véleményeket, mint rasszizmus és demagógia lesöpörték. Akkor a német politikusok biztonságot, sőt gazdasági növekedést ígértek. Merkel még egy hónappal ezelőtti beszédében is azt mondta, stabilitást, csak a nyitottság megtartása mellett lehet fenntartani. Nem halottakat ígért, pedig ezt kellett volna, mert mindenki tudta, hogy ez be fog következni. Akik halottakról beszéltek, szélsőségesek voltak és végig azt hallottuk, a menekülteknek és a terrorizmusnak nincs köze egymáshoz. Merkel besöpörte a világ elismerését, a lelkiismeret nagyasszonyaként flangált a világ előtt. Most eljött lelkiismeretének valódi próbája.

Az egyik áldozat apja kiállt a képernyők elé és azt mondta, Merkel miatt halt meg a gyereke, akit haza várt Karácsonyra.

Végtelenül szomorú, végtelenül szívszaggató, amit nem kisebbítenek az aleppói képek. Merkelt ezek az emberek választották, rábízták biztonságukat, jólétüket, és mint kiderült az életüket is. Merkel azonban nem az ő érdekeik szerint döntött, hanem az aleppói képek alapján. Nem a német életek, hanem állítólag saját lelkiismeret számított neki, mondván nem akar olyan Németországban élni, amely nem segít. Kíváncsian várjuk, vajon ma megszólal-e a lelkiismerete, képes-e tükörbe nézni, képes éjjel aludni, nem riad fel a halott fiatalok arcát látva maga előtt, azokét, akiknek a haláláról ő döntött, amikor beengedte gyilkosaikat. Ha ez valakinek demagógnak hangzik, akkor idézze fel Merkel szavait, amit a menekültek beengedése kapcsán mondott, mert pontosan így beszélt ő is. Véleményem szerint nem az a lényeg, hogy újraválasztják-e Merkelt, hanem az, hogy egy aljas képmutatónak kell-e látnunk a jövőben, vagy embernek valódi lelkiismerettel? Ha képes nyugodtan aludni, ha nem kér bocsánatot azoktól a családoktól, aki politikája miatt elvesztették gyerekeiket és nem mond le, akkor egy aljas képmutató politikus. Ha bocsánatot kér és végre kimondja, hibázott és vállalja, hogy amikor döntött a menekültek beengedéséről, akkor közvetve döntött a megöltek haláláról is, akkor valóban lelkiismerettel rendelkező ember.

Korábbi akciójáért mások áldoztak valamit, most itt lenne az ideje, hogy bizonyítsa ő is képes valamit lelkiismeretéért áldozni. Ez nem akkorra kérés, mint amit az apa áldozott, aki Karácsonra hazavárta gyerekét. Neki csak a hatalmat kell feláldoznia, míg néhány családnak gyerekük életét kellett. 

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Berlin után Brüsszelben lobbizik a Magyarország lejáratásán dolgozó Soros-szervezet

Berlin után Brüsszelben lobbizik a Magyarország lejáratásán dolgozó Soros-szervezet

kétharmad

A német főváros után Brüsszelben kezdett erős lobbitevékenységbe a Magyarország lejáratásán dolgozó Liberties nevezetű Soros-szervezet, melyet korábban egy izraeli lap buktatott le.

Kedves férfiak, itt az új Gillette: kasztráljátok magatokat vele

Kedves férfiak, itt az új Gillette: kasztráljátok magatokat vele

piszkostizenkettő

A Gillette a továbbiakban férfiatlanul kíván tökéletes lenni, hogy megfeleljenek a píszí férfiellenes hisztériájának.

A "Tisztelt Hölgyeim és Uraim!" megszólítás már nem elég haladó Németországban

Németországban már ténylegesen is választhatja valaki a harmadik nemet, az viszont eddig kérdés volt, hogy őket hogyan szólítsák meg hivatalosan.

Az Index most épp azt sugalmazta, hogy a magyar államnak köze lehetett egy emberrabláshoz

Az Index most épp azt sugalmazta, hogy a magyar államnak köze lehetett egy emberrabláshoz

kinyílott a pitypang

Kedd este ismeretlenek elrabolták az Esterházy-hagyaték kezelőjének édesanyját a burgenlandi Kismartonban. A hír bejárta a magyar és a nemzetközi sajtót is, de az Indexnek sikerült most is felfedezni az események mögött megbúvó Orbán-szálat.

Sneiderék botokkal és kábelekkel vertek össze egy mozgássérült férfit

Sneider Tamás, a Jobbik jelenlegi elnöke botokkal és kábelekkel felszerelkezve verte szét társaival együtt egy mozgássérült férfi arcát. A bíróság jogerősen elítélte a bűncselekmény miatt.

Egy évtizeden belül kihalhatnak a tigrisek

Egy évtizeden belül kihalhatnak a tigrisek

ökojobb

Száz év alatt a tigrisek 96 százaléka tűnt el.

Újabb részletek derültek ki Portik Tamás hangfelvételeiről

Újabb részletek derültek ki Portik Tamás hangfelvételeiről

kétharmad

További Portik-féle hangfelvételek lehetnek a svájci banktrezorban, ott, ahol bankszámlája van a két gyilkosság felbujtójaként jogerős fegyházbüntetését töltő egykori olajos vállalkozónak - írja a Magyar Idők.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére