Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
szabad vasárnap
 
 
 
 

Van-e helye a hidzsábnak az európai divatban?

2016. szeptember 19. 14:58

Európában nemcsak önerőből terjed az iszlám. Az elmúlt évtizedek alatt egyre több liberális, a multikulturalizmust indokolatlanul támogató politikai párt és civil szervezet is célul tűzte ki magának, hogy e folyamatra még rá is erősítsen. Meg is lett ennek a gyümölcse: immár a divatipar is célzottan iszlamizálja az erre vevő közönségét.

Csakhogy e folyamatnak két igazi vesztese van: az európai magidentitás és a hithű, tiszta iszlám vallás. 

Természetesen e két, globálisan meghatározó kulturális tényező összemosásának a következménye csöppet sem érdekli sem a gőgös európai elitet, sem pedig a vulgárkapitalista természetű divatipart. Ugyanis az épülő multikulti egyik legnagyobb mankója 

az e célkitűzéssel kulturálisan is összhangban lévő fogyasztási minták előírása és ösztönzése.

Ennek fényében látott napvilágot egy a napokban megrendezett New York-i divatbemutató, ahol a rendezvény szellemiségéhez mérten elsőként mutattak be egy olyan kollekciót, amelyet kizárólag muzulmán nőknek terveztek. A ruhaválogatás stílszerűen fejbúbtól egészen bokáig takarta a felvonuló modelleket.

Mondani sem kell, a ruhakollekciók meghatározó eleme nem volt más, mint maga a hidzsáb.

A ruhák indonéz származású megálmodója szerint formabontó kollekcióján keresztül sikerül majd elfogadtatnia az Egyesült Államokban a fejkendő viselését, mert az nagyban hozzájárulna a sztereotípiák felszámolásához.

A hidzsáb arab jelentése takaró, így nevezik a nők haját és nyakát elfedő fátylat, amit a muszlim nők és lányok kamaszkortól hordanak abban az esetben, ha nyilvános helyen jelennek meg.

Ugyanakkor nem ez volt az első kísérlete a divatiparnak annak kapcsán, hogy az újabb vásárlók megszerzése mellett szép lassan erodálja azt, ami eddig nem volt muszlim és nem is akart rá hasonlítani. Hiszen korábban a Dolce & Gabbana, és még a H&M is igyekezett néhány közel-keleti ruhakollekció piacra dobásával, természetesen megspékelve egy-egy fejkendős kampányarccal.

Azonban mindenképpen jelzésértékű, hogy ezek a kulturálisan és vallásilag értelmezhetetlen próbálkozások csupán egyetlen irányból kaptak kritikát, mégpedig a hithű, muszlimoktól. Ugyanis egyetlenegy európai vagy nyugati felszólalás sem hangzott el annak kapcsán, hogy 

egyáltalán mi keresnivalója van egy az iszlámban szent jelképként használt ruhadarabnak egy olyan divatáruházban, amely nem muszlim – ne adj' Isten keresztény – vásárlókat szolgál ki?

Feltehetően e kirekesztőnek és felsőbbrendűnek megbélyegzett kérdésfeltevést már csírájában elfojtották volna, hiszen ez már nem illeszkedett volna sem a multikulti építéséhez, sem pedig a profitmaximalizálás eszméjéhez.

Csakhogy Európában és az Egyesült Államokban továbbra is ilyen kérdések, megszólalások mélységes hiányában szenvedünk.

Ehelyett abból a szögből érkezett egy, az európai józan ésszel összhangban lévő felzendülés, amelytől talán nem is számítottunk volna: a hithű, nem Európai élősködést propagáló iszlámtól, amely a közel-keleti gyökereire és civilizációjára büszke és nem pedig a tőle idegen kultúrák behálózására.

Indoklásuk szerint az ilyesfajta liberális köntösbe bújtatott kezdeményezések tökéletesen szimbolizálják azt, hogy az identitás nélküli, mindenre rávehető nyugati vásárlók – többek között a multikulti politikusoknak köszönhetően – mennyire nem tisztelik még csak a saját kultúrájukat sem. Nem beszélve arról, hogy magát az iszlám hitet sem – azonban e diskurzusban talán ez már mellékes.

A mai divatipar kizárólag a fogyasztásról és a külsőségekről szól. A vallásnak ehhez viszont semmi köze."

Mi több, a szélsőségesen liberális jogvédők folyton-folyvást a hidzsáb és az egyéb nők által alkalmazott, vallásos töltetű ruhadarabok hordása ellen érvelnek, miszerint ezek a textíliák a hímsovinizmust és a nők elnyomását jelképezik. Azonban, ha épp jövedelmezőbbnek hat egy ezzel teljes mértékben ellentétes és észszerűtlen üzenet hangoztatása, biztosak lehetünk benne, kaphatóak lesznek rá. Csakúgy, mint a részben német adófizetők pénzéből előállított "Élvezd a különbözőséget" című társadalmi kampány, amely szándékosan

sztereotip ábrázolásban láttat egy fehér bőrű, szőke hajú német lányt, aki nem muszlim létére mégis fejkendőt visel.
Itt az idő, hogy Európa eldöntse végre, hogy a saját kulturális gyökereit a nihilizmus eszmerendszere után, valóban az iszlám európaiasított változatára akarja-e cserélni. Mert sem a hithű muszlimok, sem pedig az identitásukban szilárd álláspontot képviselő európaiak sem helyeslik ezt az irányvonalat. De ma már láthatjuk, hogy a Willkomenskultur bármit hajlandó felülírni, ha azt valakik úgy akarják.

OLVASTAD MÁR?

szabad vasárnap
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a mai nap legfontosabb eseményei.

Több embert leszúrtak Marseilleben

A támadót a rendőrség végül lelőtte.

Soros tüntetői szerint a határvédelem rasszizmus

Soros tüntetői szerint a határvédelem rasszizmus

amerika, london, párizs

Pár száz bevándorláspárti demonstráló gyűlt össze hétfőn a Fehér Ház előtt, hogy Donald Trump ellen tüntessen.

A bevándorlásellenes spanyol párt lehet a tavaszi választás nagy nyertese

A bevándorlásellenes spanyol párt lehet a tavaszi választás nagy nyertese

amerika, london, párizs

Május 26-án tartanak Spanyolországban helyhatósági választásokat, ugyanazon a napon, mikor az EP-szavazás lesz a mediterrán országban. A legfrissebb felmérések szerint a Vox lehet az egyik legnagyobb meglepetés a választáson.

A baloldal migránsokra cserélte le a munkásosztályt

A Migrációkutató Intézet az egyik friss tanulmányában számadatokkal alátámasztott elemzést közöl arról, hogy az európai baloldal a klasszikus munkásosztály helyett ma már igen nagy mértékben a bevándorlók szavazataira támaszkodik. Sőt, a vallásokat egyébként általában elutasító mai baloldal egyik legerősebb új szavazóbázisa a nagyon vallásos és antiszemita iszlamista csoportokra épül.

Miféle Bajnokok Ligája? Végre folytatódik a Magyar Kupa!

Miféle Bajnokok Ligája? Végre folytatódik a Magyar Kupa!

hajrá, magyarok!

Kedden végre folytatódik az ország első számú kupasorozata, a Magyar Kupa!

Szijjártó felmosta a padlót a magyarokat lemigránsozó Euronews-riporterrel

Szijjártó felmosta a padlót a magyarokat lemigránsozó Euronews-riporterrel

kétharmad

A sorosista Euronews munkatársa megpróbálta összemosni az illegális bevándorlást a munkaerő szabad áramlásával, de Szijjártó Péterben emberére talált.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére