Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
szabad vasárnap
 
 
 
 

Van-e helye a hidzsábnak az európai divatban?

2016. szeptember 19. 14:58

Európában nemcsak önerőből terjed az iszlám. Az elmúlt évtizedek alatt egyre több liberális, a multikulturalizmust indokolatlanul támogató politikai párt és civil szervezet is célul tűzte ki magának, hogy e folyamatra még rá is erősítsen. Meg is lett ennek a gyümölcse: immár a divatipar is célzottan iszlamizálja az erre vevő közönségét.

Csakhogy e folyamatnak két igazi vesztese van: az európai magidentitás és a hithű, tiszta iszlám vallás. 

Természetesen e két, globálisan meghatározó kulturális tényező összemosásának a következménye csöppet sem érdekli sem a gőgös európai elitet, sem pedig a vulgárkapitalista természetű divatipart. Ugyanis az épülő multikulti egyik legnagyobb mankója 

az e célkitűzéssel kulturálisan is összhangban lévő fogyasztási minták előírása és ösztönzése.

Ennek fényében látott napvilágot egy a napokban megrendezett New York-i divatbemutató, ahol a rendezvény szellemiségéhez mérten elsőként mutattak be egy olyan kollekciót, amelyet kizárólag muzulmán nőknek terveztek. A ruhaválogatás stílszerűen fejbúbtól egészen bokáig takarta a felvonuló modelleket.

Mondani sem kell, a ruhakollekciók meghatározó eleme nem volt más, mint maga a hidzsáb.

A ruhák indonéz származású megálmodója szerint formabontó kollekcióján keresztül sikerül majd elfogadtatnia az Egyesült Államokban a fejkendő viselését, mert az nagyban hozzájárulna a sztereotípiák felszámolásához.

A hidzsáb arab jelentése takaró, így nevezik a nők haját és nyakát elfedő fátylat, amit a muszlim nők és lányok kamaszkortól hordanak abban az esetben, ha nyilvános helyen jelennek meg.

Ugyanakkor nem ez volt az első kísérlete a divatiparnak annak kapcsán, hogy az újabb vásárlók megszerzése mellett szép lassan erodálja azt, ami eddig nem volt muszlim és nem is akart rá hasonlítani. Hiszen korábban a Dolce & Gabbana, és még a H&M is igyekezett néhány közel-keleti ruhakollekció piacra dobásával, természetesen megspékelve egy-egy fejkendős kampányarccal.

Azonban mindenképpen jelzésértékű, hogy ezek a kulturálisan és vallásilag értelmezhetetlen próbálkozások csupán egyetlen irányból kaptak kritikát, mégpedig a hithű, muszlimoktól. Ugyanis egyetlenegy európai vagy nyugati felszólalás sem hangzott el annak kapcsán, hogy 

egyáltalán mi keresnivalója van egy az iszlámban szent jelképként használt ruhadarabnak egy olyan divatáruházban, amely nem muszlim – ne adj' Isten keresztény – vásárlókat szolgál ki?

Feltehetően e kirekesztőnek és felsőbbrendűnek megbélyegzett kérdésfeltevést már csírájában elfojtották volna, hiszen ez már nem illeszkedett volna sem a multikulti építéséhez, sem pedig a profitmaximalizálás eszméjéhez.

Csakhogy Európában és az Egyesült Államokban továbbra is ilyen kérdések, megszólalások mélységes hiányában szenvedünk.

Ehelyett abból a szögből érkezett egy, az európai józan ésszel összhangban lévő felzendülés, amelytől talán nem is számítottunk volna: a hithű, nem Európai élősködést propagáló iszlámtól, amely a közel-keleti gyökereire és civilizációjára büszke és nem pedig a tőle idegen kultúrák behálózására.

Indoklásuk szerint az ilyesfajta liberális köntösbe bújtatott kezdeményezések tökéletesen szimbolizálják azt, hogy az identitás nélküli, mindenre rávehető nyugati vásárlók – többek között a multikulti politikusoknak köszönhetően – mennyire nem tisztelik még csak a saját kultúrájukat sem. Nem beszélve arról, hogy magát az iszlám hitet sem – azonban e diskurzusban talán ez már mellékes.

A mai divatipar kizárólag a fogyasztásról és a külsőségekről szól. A vallásnak ehhez viszont semmi köze."

Mi több, a szélsőségesen liberális jogvédők folyton-folyvást a hidzsáb és az egyéb nők által alkalmazott, vallásos töltetű ruhadarabok hordása ellen érvelnek, miszerint ezek a textíliák a hímsovinizmust és a nők elnyomását jelképezik. Azonban, ha épp jövedelmezőbbnek hat egy ezzel teljes mértékben ellentétes és észszerűtlen üzenet hangoztatása, biztosak lehetünk benne, kaphatóak lesznek rá. Csakúgy, mint a részben német adófizetők pénzéből előállított "Élvezd a különbözőséget" című társadalmi kampány, amely szándékosan

sztereotip ábrázolásban láttat egy fehér bőrű, szőke hajú német lányt, aki nem muszlim létére mégis fejkendőt visel.
Itt az idő, hogy Európa eldöntse végre, hogy a saját kulturális gyökereit a nihilizmus eszmerendszere után, valóban az iszlám európaiasított változatára akarja-e cserélni. Mert sem a hithű muszlimok, sem pedig az identitásukban szilárd álláspontot képviselő európaiak sem helyeslik ezt az irányvonalat. De ma már láthatjuk, hogy a Willkomenskultur bármit hajlandó felülírni, ha azt valakik úgy akarják.

OLVASTAD MÁR?

szabad vasárnap
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hé, EU! Lógtok egy csomó pénzzel!

Hé, EU! Lógtok egy csomó pénzzel!

kétharmad

Brüsszel "elfelejtette" elküldeni azt a pénzt, amelyet a magyar határvédelemre szántak.

Agyrém: abortuszellenes kiállása miatt akarják megbuktatni a finn külügyminisztert

Agyrém: abortuszellenes kiállása miatt akarják megbuktatni a finn külügyminisztert

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, hogy a haladó Finnországban a lelkiismereti és vallásszabadság mindenkit megillet, kivéve azt, aki katolikus meggyőződése alapján elutasítja a magzatgyilkosságokat.

"Radikális ideológia húzódik a Sargentini-jelentés hátterében"

A Sargentini-jelentés hátterében egy olyan radikális ideológia húzódik meg, amelyet uniós politikai nyomásgyakorlással akarnak érvényesíteni, s amelynek célja a régi európai nemzeti identitások felbomlasztása, és helyettük egy új páneurópai identitás kialakítása a migráció révén - írta keddi kommentárjában Pawel Lisicki, a DoRzeczy című lengyel konzervatív hetilap főszerkesztője.

Vége lehet a boros estéknek

Vége lehet a boros estéknek

century-on

A szőlőt megviseli a klímaváltozás. Kevesebb terem és más a minősége.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei!

Kavanaugh a MeToo-karaktergyilkolás legújabb áldozata

Kavanaugh a MeToo-karaktergyilkolás legújabb áldozata

kinyílott a pitypang

A #metoo, a politikai lejáratás eszköze ismét felütötte a fejét. Brett Kavanaugh-t, Donald Trump főbírójelöltjét vasárnap szexuális zaklatással vádolta meg egy volt iskolatársnője. Az állítólagos áldozat korábban egy demokrata szenátornak írt levelében számolt be az erőszak részleteiről.

Merkel kirúgta a német titkosszolgálat vezetőjét, mert igazat mondott

Merkel kirúgta a német titkosszolgálat vezetőjét, mert igazat mondott

amerika, london, párizs

A német belügyi hírszerzés vezetője a chemnitzi zavargásokkor több, a liberális és a bevándorláspárti világfelfogásba nem illeszkedő tényadatot is közzétett. Emiatt összebalhézott Merkellel, így most el kell búcsúznia állásától.

Hiába adja a tévé a meccset, ha élőben sokkal jobb buli!

Hiába adja a tévé a meccset, ha élőben sokkal jobb buli!

hajrá, magyarok!

Folytatódik a Pörge szurkol, most egy másodosztályú találkozóval.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére