Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
szabad vasárnap
 
 
 
 

Van-e helye a hidzsábnak az európai divatban?

2016. szeptember 19. 14:58

Európában nemcsak önerőből terjed az iszlám. Az elmúlt évtizedek alatt egyre több liberális, a multikulturalizmust indokolatlanul támogató politikai párt és civil szervezet is célul tűzte ki magának, hogy e folyamatra még rá is erősítsen. Meg is lett ennek a gyümölcse: immár a divatipar is célzottan iszlamizálja az erre vevő közönségét.

Csakhogy e folyamatnak két igazi vesztese van: az európai magidentitás és a hithű, tiszta iszlám vallás. 

Természetesen e két, globálisan meghatározó kulturális tényező összemosásának a következménye csöppet sem érdekli sem a gőgös európai elitet, sem pedig a vulgárkapitalista természetű divatipart. Ugyanis az épülő multikulti egyik legnagyobb mankója 

az e célkitűzéssel kulturálisan is összhangban lévő fogyasztási minták előírása és ösztönzése.

Ennek fényében látott napvilágot egy a napokban megrendezett New York-i divatbemutató, ahol a rendezvény szellemiségéhez mérten elsőként mutattak be egy olyan kollekciót, amelyet kizárólag muzulmán nőknek terveztek. A ruhaválogatás stílszerűen fejbúbtól egészen bokáig takarta a felvonuló modelleket.

Mondani sem kell, a ruhakollekciók meghatározó eleme nem volt más, mint maga a hidzsáb.

A ruhák indonéz származású megálmodója szerint formabontó kollekcióján keresztül sikerül majd elfogadtatnia az Egyesült Államokban a fejkendő viselését, mert az nagyban hozzájárulna a sztereotípiák felszámolásához.

A hidzsáb arab jelentése takaró, így nevezik a nők haját és nyakát elfedő fátylat, amit a muszlim nők és lányok kamaszkortól hordanak abban az esetben, ha nyilvános helyen jelennek meg.

Ugyanakkor nem ez volt az első kísérlete a divatiparnak annak kapcsán, hogy az újabb vásárlók megszerzése mellett szép lassan erodálja azt, ami eddig nem volt muszlim és nem is akart rá hasonlítani. Hiszen korábban a Dolce & Gabbana, és még a H&M is igyekezett néhány közel-keleti ruhakollekció piacra dobásával, természetesen megspékelve egy-egy fejkendős kampányarccal.

Azonban mindenképpen jelzésértékű, hogy ezek a kulturálisan és vallásilag értelmezhetetlen próbálkozások csupán egyetlen irányból kaptak kritikát, mégpedig a hithű, muszlimoktól. Ugyanis egyetlenegy európai vagy nyugati felszólalás sem hangzott el annak kapcsán, hogy 

egyáltalán mi keresnivalója van egy az iszlámban szent jelképként használt ruhadarabnak egy olyan divatáruházban, amely nem muszlim – ne adj' Isten keresztény – vásárlókat szolgál ki?

Feltehetően e kirekesztőnek és felsőbbrendűnek megbélyegzett kérdésfeltevést már csírájában elfojtották volna, hiszen ez már nem illeszkedett volna sem a multikulti építéséhez, sem pedig a profitmaximalizálás eszméjéhez.

Csakhogy Európában és az Egyesült Államokban továbbra is ilyen kérdések, megszólalások mélységes hiányában szenvedünk.

Ehelyett abból a szögből érkezett egy, az európai józan ésszel összhangban lévő felzendülés, amelytől talán nem is számítottunk volna: a hithű, nem Európai élősködést propagáló iszlámtól, amely a közel-keleti gyökereire és civilizációjára büszke és nem pedig a tőle idegen kultúrák behálózására.

Indoklásuk szerint az ilyesfajta liberális köntösbe bújtatott kezdeményezések tökéletesen szimbolizálják azt, hogy az identitás nélküli, mindenre rávehető nyugati vásárlók – többek között a multikulti politikusoknak köszönhetően – mennyire nem tisztelik még csak a saját kultúrájukat sem. Nem beszélve arról, hogy magát az iszlám hitet sem – azonban e diskurzusban talán ez már mellékes.

A mai divatipar kizárólag a fogyasztásról és a külsőségekről szól. A vallásnak ehhez viszont semmi köze."

Mi több, a szélsőségesen liberális jogvédők folyton-folyvást a hidzsáb és az egyéb nők által alkalmazott, vallásos töltetű ruhadarabok hordása ellen érvelnek, miszerint ezek a textíliák a hímsovinizmust és a nők elnyomását jelképezik. Azonban, ha épp jövedelmezőbbnek hat egy ezzel teljes mértékben ellentétes és észszerűtlen üzenet hangoztatása, biztosak lehetünk benne, kaphatóak lesznek rá. Csakúgy, mint a részben német adófizetők pénzéből előállított "Élvezd a különbözőséget" című társadalmi kampány, amely szándékosan

sztereotip ábrázolásban láttat egy fehér bőrű, szőke hajú német lányt, aki nem muszlim létére mégis fejkendőt visel.
Itt az idő, hogy Európa eldöntse végre, hogy a saját kulturális gyökereit a nihilizmus eszmerendszere után, valóban az iszlám európaiasított változatára akarja-e cserélni. Mert sem a hithű muszlimok, sem pedig az identitásukban szilárd álláspontot képviselő európaiak sem helyeslik ezt az irányvonalat. De ma már láthatjuk, hogy a Willkomenskultur bármit hajlandó felülírni, ha azt valakik úgy akarják.

OLVASTAD MÁR?

szabad vasárnap
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A férfinek inget, a nőnek bikinit ajánlott a ruhabolt: erre elszabadult a feministák pokla

A férfinek inget, a nőnek bikinit ajánlott a ruhabolt: erre elszabadult a feministák pokla

amerika, london, párizs

Nagyon kiakadt egy magát nőjogi egyesületnek hívó feminista gittegylet a Marks & Spencer egyik kirakata miatt.

Magyar film készült Bud Spencerről

Magyar film készült Bud Spencerről

szabad vasárnap

A premier péntek este lesz az M5 kulturális csatornán.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap.

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

amerika, london, párizs

Az olasz ügyészség azzal vádolta meg az Orvosok Határok Nélkül nevű Soros-szervezetet, hogy hajójuk, a migránsokat rendszeresen taxiztató Aquarius a szicíliai Cataniában illegálisan rakott le veszélyes, mérgező anyagokat a szemétbe keverve.

Újabb tagokkal bővült Botka László börtönválogatottja

A mai napon utolérte a szegedi szocialistákat és Botka László udvari beszállítóját az igazság: a szegedi járásbíróság minősített csődbűntett miatt 5 év 2 hónap szabadságvesztésre ítélte Ujhelyi István szocialista képviselő sameszait és Botka László udvari beszállítóit, Pistrui Lászlót, Baranyi Sándort, és Oltványi Józsefet.

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

amerika, london, párizs

Egy 26 éves muszlim lány a családja akarta ellenére összeházasodott a szerelmével. Ezért az édesanyja és a testvérei becsületből brutálisan meggyilkolták. Az egyik legnépesebb iszlám országban, Pakisztánban szinte mindennaposak az ilyen esetek. Az Európába érkező migránsok egyik legnagyobb csoportját pedig a pakisztániak teszik ki.

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

kétharmad

Szijjártó Péter kedden találkozott szlovén kollégájával, Miro Cerarral, akivel egyetért abban, hogy Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen, Európának meg kell tudnia védeni külső határait.

TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

piszkostizenkettő

A Jóisten nemcsak ételt-italt és tetőt ad a fejünk fölé, hanem gondoskodik a színvonalas szórakoztatásunkról is: ezért találta ki nekünk a magyar ellenzéki figurákat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére