Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Válasz a MÚOSZ-nak, avagy a függetlenség hazug legendája

Apáti Bence

2017. szeptember 12. 11:58

Az információhoz való jog nem egyoldalú dolog. Az olvasóknak joguk van tudni, hogy ki, mit, és miért ír.

Az információ hatalom. Információ hiányában az egyszerű választópolgár félrevezethetővé válik. Könnyen azt hiheti ugyanis, hogy az a sok nagy tudású, szemüveges újságíró, aki különböző tévéstúdiókban szakért, mind ideológiailag, mind politikailag független véleményt képvisel. Pedig az ilyen újságíró ritka, mint a fehér holló. Ha egészen őszinte akarok lenni, én még a büdös életben nem láttam úgynevezett független újságírót.

A függetlenség elvesztése szakmai ártalom.

Ha valaki politikai újságírásra adja szegény fejét, akkor a nap nagy részében a bel- és külpolitikai cikkek, tudósítások, nyilatkozatok, sőt kommentek böngészésével vagy írásával foglalkozik. És Isten bocsássa meg, véleménye is lesz azokról.

És ha most a nyájas olvasó szemérmesen, nagy titokban magába néz, és a szívére teszi azt a drága kezét, amivel a cikkemre kattintott (az Isten áldja meg ezért) akkor saját magáról sem állíthatja, hogy független. Aki már ott tart, hogy egy belpolitikai eseményt elemző cikket megnyit, az majdnem ugyanolyan "őrült", mint az újságírók maguk.

Bizony. 

A helyzet az, hogy aki napi szinten politikával, és például ilyen cikkek olvasgatásával kínozza magát, az már rég elvesztette a függetlenségét. Valahova tudatosan vagy tudat alatt letette a voksát. Ezzel természetesen nem azt állítom, hogy a kedves olvasóm  vérszoci/lmp-s/fideszes vagy – ahogyan azt sem, hogy minden 444-es és indexes momentumos –, de ideológiailag már egészen biztosan elköteleződtél valamerre. Jobbos, konzervatív, liberális, vagy ezek különböző szerelemgyermeke lettél. 

Ahogyan a publicisztikákat író újságírók is, akik különböző elvek és ideológiák mentén teszik a dolgukat. Lehetne ezt még sokáig elemezgetni, de igazából teljesen felesleges. Ez ugyanis ilyen kurva egyszerű.  

Aki mást mond – akármilyen brutálisan hangzik, de –, az hazudik.

És ha már az információval kezdtem: Soros és Simicska médiái mostanában azon szoktak keseregni, hogy bizonyos falvakban – ahol nem lehet fogni a Hír TV és az ATV híradóit, beszélgetős, elemzős háttérműsoraikat – az emberek nem juthatnak megfelelő információhoz. "Sérülnek az emberi jogaik."

Amiről természetesen – ki gondolta volna – személyesen a gonosz Orbán tehet.

Szerény, agymosottpropagandista véleményem szerint viszont:

  1. Az RTL ellenzéki hangvételű híradóját és kormánykritikus háttérműsorait ugyanannyi háztartásban lehet nézni, mint a TV2 híradóját.
  2. Amikor az RTL és az M1 mellett még a Bárdos-féle TV2 híradója is szórta a kormánypropagandát, akkor miért nem sipákoltak? (Mifelénk akkoriban a TV2-t vörös tévé 2-nek hívták. Nyilván nem alaptalanul.)
  3. Ha jól tudom, az ATV és a Hír TV még mindig az alapcsomag része, ellentétben az Echo TV-vel. Nekem például elég sok csatornám van (Spektrumtól kezdve a Comedy Centralig minden van), de a TV2 híradóján és az M1-en kívül nem láthatok a Fidesz véleményét artikuláló műsorokat. Most is neten nézem épp Bayerék Sajtóklubját. Máshogy ugyanis nem láthatom-hallhatom, hogy ők mit gondolnak a világról. 

Persze a belpesti liberális értelmiség nyilván azt gondolja, hogy ez jól van így. Sőt, ahogy olvasgatom a blogjaikat és a kommentjeiket, Bayerék inkább örüljenek, ha a haladás nevében még nem lógnak egy lámpavason, miután meglincselték őket.

Eközben Olgáék és haverjaik műsorai folyamatosan tolják Simicska, Soros és az ellenzéki pártok a kormányra nézve csöppet sem hízelgő véleményét. Közben pedig fülsüketítően hangosan sivalkodnak. Hogy őket Borsodszirákon nem hallhatja a belpolitikai történések iránt különös érdeklődést mutató Mari néni és hű párja, Pista bácsi. Botrány.

Aztán mostanában jött még divatba megyei lapok emlegetése. Hogy a Mészáros. Meg a Vajna. Egy kis információ: ezek a függetlenobjektív megyei lapok olyan vérszocik voltak, hogy csak na. Ezidáig. 27(!!) éve! (meg persze azelőtt is, de azt már elengedtem)

Eddig miért nem hisztiztetek, kedves ballib propagandisták? Eddig nem zavart titeket a pártosság?

Vagy említhetném hatalmas olvasottságú bulvárlapokat és az azokban minden egyes nap megjelenő véleményrovatokat, amit kivétel nélkül olyan ballib újságírók vittek, akik a publicisztika megírása előtt még alaposan körbenyalták a szocikat és a szadeszt a Nap-kelte stúdiójában.

Azokkal mi van? Azzal nem volt bajotok? Az nem propaganda? Vagy az ingyenes Metro napilap? Ami szintúgy kormánypárti volt. Persze csak, ha Gyuriferiék kormányoztak. 

Olyan példányszámban árasztotta el a szoci propaganda a metrót, hogy reggelente a peron nem látszott az újságoktól. És ti Pravdáztok? Akkor hol voltatok? Akkor miért nem "aggódtatok" a médiatúlsúly miatt?

Kedves MÚOSZ, kedves Olga, kedves ballib újságírók! 

Az információhoz való jog nem egyoldalú dolog. Az olvasóknak joguk van tudni, hogy ki, mit, és miért ír. Jól mondjátok. Valóban nem bűncselekmény Sorostól kapni a fizetést. Ahogyan az sem, ha mi megírjuk, hogy ha valaki Sorostól kapja a fizetését. Az olvasóknak joguk van ezekhez az információkhoz.

Mert ti, ott a baloldalon láthatólag foggal-körömmel, az utolsó leheletetekig ragaszkodtok ahhoz a 27 éve szuggerált hazugsághoz, hogy független, semleges értelmiségiként kutatjátok az igazságot, azonban az igazság ezzel szemben az, hogy nagyon is függtök valakiktől. És nagyon is tartoztok valahová. Baloldaliak vagytok. Liberálisok vagytok. Mindig is azok voltatok. 27 éve azok vagytok. Amivel semmi baj sincs. A ti bajotok. 

És nem, kedves MÚOSZ, ez valóban nem bűncselekmény. De az olvasókat 27 éve megtéveszteni, függetlenséget, ideológiasemlegességet hazudni, az már minimum etikátlan. 

De az sem bűncselekmény, kedves MÚOSZ, ha az olvasók megtudják, hogy ki kapja Sorostól, és ki kapja Simicskától a napi betevőt. 

Joguk van tudni. 

Joguk van az információhoz.

És értem én, kedves MÚOSZ, hogy mi is az igazi bajod, hogy ne érteném, de akárhogy sipákolsz, akárhányszor árulkodsz a fejlett Nyugatnak, az olvasók meg fogják tudni, hogy kit etet Soros. Hála istennek elmúltak azok az idők, amikor ez a módi még működött. 

Látom zavar titeket, hogy listázunk. Érdekes, engem egyáltalán nem érdekel, hogy ha a betiltott HVG, 444, Index 24.hu, Nyugati Fény, Magyar Narancs, 168 Óra, Népszava, Kettős Mérce, ATV, Hír TV megírja, hogy jobber vagyok, vagy hogy Mészáros vagy Vajna megvásárolta valamelyik médiát. Minket nem ez érdekel. Mi 27 éve nyílt lapokkal játszunk. 

Az apám is nyílt lapokkal játszott. Ti sunnyogtok 27 éve.

Az olvasó, a választópolgár pedig dönteni fog. 

Eldönti, hogy kinek hisz. Annak, aki vállalja, hogy hova tartozik, vagy annak, aki eltitkolja.

Nyugodtan írjatok fel a listára. Büszkén vállalom. 

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Így lehet megszökni Észak-Koreából

Így lehet megszökni Észak-Koreából

amerika, london, párizs

Felkerült az internetre egy videofelvétel arról az észak-koreai katonáról, aki a múlt héten szökött át Dél-Koreába. A dezertőrről azóta több dolog is kiderült.

Jugoszláviának nyoma sincs - a szerb elnök örül Mladic büntetésének

Jugoszláviának nyoma sincs - a szerb elnök örül Mladic büntetésének

amerika, london, párizs

Nem sokkal a hágai Nemzetközi Törvényszék (NT) ítélete után Aleksandar Vucic szerb államfő is megszólalt.

Távirat Vonának

Távirat Vonának

piszkostizenkettő

Az elmúlt napok eseményeit elnézve...

Az intellektuális deficit Európa hanyatlásának elsődleges oka

Immáron 100 év telik el az I. és 72 év a II. világháború óta. A Szovjetunió 27 évvel ezelőtti összeomlásától kezdve olyan időben élünk, amikor lehetőség kínálkozna Európa számára, hogy a 72 éve kialakult status quót újragondolja, újra szuverén alakítója lehessen saját sorsának. Másként fogalmazva, hogy Európa és benne a magyarság újrapozicionálja helyét a világban. Láthatólag ezen a téren feladatunk van nekünk, magyaroknak, de elsősorban is Magyarország miniszterelnökének. Óriási teher és felelősség nyomja az ő vállait e keskeny úton futó kihívásban.

889
Izraeli külügy a Soros-álcivileknek: "mindannyian árulók vagytok!"

Izraeli külügy a Soros-álcivileknek: "mindannyian árulók vagytok!"

amerika, london, párizs

Izraelben is teljes gőzzel zajlik az élet. Az ország külügyminiszter-helyettese kemény szavakkal bírálta a Soros György által pénzelt migránsbarát izraeli "civileket". Ezek ugyanazok a Soros-aktivisták, akiket nemrég idehaza a 444 próbált mosdatni a magyar médiában.

A 444-nél a Vajdaság csak Észak-Szerbia

Ez a haladó, liberális, függetlenobjektív tempó!

Élete végéig börtönben marad a Balkán mészárosa

Élete végéig börtönben marad a Balkán mészárosa

amerika, london, párizs

Ratko Mladic pere nem volt zökkenőmentes. A most elítélt korábbi vezérezredes és ügyvédje mindent elkövetett, hogy elnapolják a tárgyalását.

A bankokon keresztül próbálják ellehetetleníteni a Nemzeti Frontot

Az egyik legnagyobb francia bank a Nemzeti Front számláinak megszüntetését kezdeményezte.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére