Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Válasz a MÚOSZ-nak, avagy a függetlenség hazug legendája

Apáti Bence

2017. szeptember 12. 11:58

Az információhoz való jog nem egyoldalú dolog. Az olvasóknak joguk van tudni, hogy ki, mit, és miért ír.

Az információ hatalom. Információ hiányában az egyszerű választópolgár félrevezethetővé válik. Könnyen azt hiheti ugyanis, hogy az a sok nagy tudású, szemüveges újságíró, aki különböző tévéstúdiókban szakért, mind ideológiailag, mind politikailag független véleményt képvisel. Pedig az ilyen újságíró ritka, mint a fehér holló. Ha egészen őszinte akarok lenni, én még a büdös életben nem láttam úgynevezett független újságírót.

A függetlenség elvesztése szakmai ártalom.

Ha valaki politikai újságírásra adja szegény fejét, akkor a nap nagy részében a bel- és külpolitikai cikkek, tudósítások, nyilatkozatok, sőt kommentek böngészésével vagy írásával foglalkozik. És Isten bocsássa meg, véleménye is lesz azokról.

És ha most a nyájas olvasó szemérmesen, nagy titokban magába néz, és a szívére teszi azt a drága kezét, amivel a cikkemre kattintott (az Isten áldja meg ezért) akkor saját magáról sem állíthatja, hogy független. Aki már ott tart, hogy egy belpolitikai eseményt elemző cikket megnyit, az majdnem ugyanolyan "őrült", mint az újságírók maguk.

Bizony. 

A helyzet az, hogy aki napi szinten politikával, és például ilyen cikkek olvasgatásával kínozza magát, az már rég elvesztette a függetlenségét. Valahova tudatosan vagy tudat alatt letette a voksát. Ezzel természetesen nem azt állítom, hogy a kedves olvasóm  vérszoci/lmp-s/fideszes vagy – ahogyan azt sem, hogy minden 444-es és indexes momentumos –, de ideológiailag már egészen biztosan elköteleződtél valamerre. Jobbos, konzervatív, liberális, vagy ezek különböző szerelemgyermeke lettél. 

Ahogyan a publicisztikákat író újságírók is, akik különböző elvek és ideológiák mentén teszik a dolgukat. Lehetne ezt még sokáig elemezgetni, de igazából teljesen felesleges. Ez ugyanis ilyen kurva egyszerű.  

Aki mást mond – akármilyen brutálisan hangzik, de –, az hazudik.

És ha már az információval kezdtem: Soros és Simicska médiái mostanában azon szoktak keseregni, hogy bizonyos falvakban – ahol nem lehet fogni a Hír TV és az ATV híradóit, beszélgetős, elemzős háttérműsoraikat – az emberek nem juthatnak megfelelő információhoz. "Sérülnek az emberi jogaik."

Amiről természetesen – ki gondolta volna – személyesen a gonosz Orbán tehet.

Szerény, agymosottpropagandista véleményem szerint viszont:

  1. Az RTL ellenzéki hangvételű híradóját és kormánykritikus háttérműsorait ugyanannyi háztartásban lehet nézni, mint a TV2 híradóját.
  2. Amikor az RTL és az M1 mellett még a Bárdos-féle TV2 híradója is szórta a kormánypropagandát, akkor miért nem sipákoltak? (Mifelénk akkoriban a TV2-t vörös tévé 2-nek hívták. Nyilván nem alaptalanul.)
  3. Ha jól tudom, az ATV és a Hír TV még mindig az alapcsomag része, ellentétben az Echo TV-vel. Nekem például elég sok csatornám van (Spektrumtól kezdve a Comedy Centralig minden van), de a TV2 híradóján és az M1-en kívül nem láthatok a Fidesz véleményét artikuláló műsorokat. Most is neten nézem épp Bayerék Sajtóklubját. Máshogy ugyanis nem láthatom-hallhatom, hogy ők mit gondolnak a világról. 

Persze a belpesti liberális értelmiség nyilván azt gondolja, hogy ez jól van így. Sőt, ahogy olvasgatom a blogjaikat és a kommentjeiket, Bayerék inkább örüljenek, ha a haladás nevében még nem lógnak egy lámpavason, miután meglincselték őket.

Eközben Olgáék és haverjaik műsorai folyamatosan tolják Simicska, Soros és az ellenzéki pártok a kormányra nézve csöppet sem hízelgő véleményét. Közben pedig fülsüketítően hangosan sivalkodnak. Hogy őket Borsodszirákon nem hallhatja a belpolitikai történések iránt különös érdeklődést mutató Mari néni és hű párja, Pista bácsi. Botrány.

Aztán mostanában jött még divatba megyei lapok emlegetése. Hogy a Mészáros. Meg a Vajna. Egy kis információ: ezek a függetlenobjektív megyei lapok olyan vérszocik voltak, hogy csak na. Ezidáig. 27(!!) éve! (meg persze azelőtt is, de azt már elengedtem)

Eddig miért nem hisztiztetek, kedves ballib propagandisták? Eddig nem zavart titeket a pártosság?

Vagy említhetném hatalmas olvasottságú bulvárlapokat és az azokban minden egyes nap megjelenő véleményrovatokat, amit kivétel nélkül olyan ballib újságírók vittek, akik a publicisztika megírása előtt még alaposan körbenyalták a szocikat és a szadeszt a Nap-kelte stúdiójában.

Azokkal mi van? Azzal nem volt bajotok? Az nem propaganda? Vagy az ingyenes Metro napilap? Ami szintúgy kormánypárti volt. Persze csak, ha Gyuriferiék kormányoztak. 

Olyan példányszámban árasztotta el a szoci propaganda a metrót, hogy reggelente a peron nem látszott az újságoktól. És ti Pravdáztok? Akkor hol voltatok? Akkor miért nem "aggódtatok" a médiatúlsúly miatt?

Kedves MÚOSZ, kedves Olga, kedves ballib újságírók! 

Az információhoz való jog nem egyoldalú dolog. Az olvasóknak joguk van tudni, hogy ki, mit, és miért ír. Jól mondjátok. Valóban nem bűncselekmény Sorostól kapni a fizetést. Ahogyan az sem, ha mi megírjuk, hogy ha valaki Sorostól kapja a fizetését. Az olvasóknak joguk van ezekhez az információkhoz.

Mert ti, ott a baloldalon láthatólag foggal-körömmel, az utolsó leheletetekig ragaszkodtok ahhoz a 27 éve szuggerált hazugsághoz, hogy független, semleges értelmiségiként kutatjátok az igazságot, azonban az igazság ezzel szemben az, hogy nagyon is függtök valakiktől. És nagyon is tartoztok valahová. Baloldaliak vagytok. Liberálisok vagytok. Mindig is azok voltatok. 27 éve azok vagytok. Amivel semmi baj sincs. A ti bajotok. 

És nem, kedves MÚOSZ, ez valóban nem bűncselekmény. De az olvasókat 27 éve megtéveszteni, függetlenséget, ideológiasemlegességet hazudni, az már minimum etikátlan. 

De az sem bűncselekmény, kedves MÚOSZ, ha az olvasók megtudják, hogy ki kapja Sorostól, és ki kapja Simicskától a napi betevőt. 

Joguk van tudni. 

Joguk van az információhoz.

És értem én, kedves MÚOSZ, hogy mi is az igazi bajod, hogy ne érteném, de akárhogy sipákolsz, akárhányszor árulkodsz a fejlett Nyugatnak, az olvasók meg fogják tudni, hogy kit etet Soros. Hála istennek elmúltak azok az idők, amikor ez a módi még működött. 

Látom zavar titeket, hogy listázunk. Érdekes, engem egyáltalán nem érdekel, hogy ha a betiltott HVG, 444, Index 24.hu, Nyugati Fény, Magyar Narancs, 168 Óra, Népszava, Kettős Mérce, ATV, Hír TV megírja, hogy jobber vagyok, vagy hogy Mészáros vagy Vajna megvásárolta valamelyik médiát. Minket nem ez érdekel. Mi 27 éve nyílt lapokkal játszunk. 

Az apám is nyílt lapokkal játszott. Ti sunnyogtok 27 éve.

Az olvasó, a választópolgár pedig dönteni fog. 

Eldönti, hogy kinek hisz. Annak, aki vállalja, hogy hova tartozik, vagy annak, aki eltitkolja.

Nyugodtan írjatok fel a listára. Büszkén vállalom. 

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Huszadik alkalommal tart ma évértékelő beszédet Orbán Viktor

Huszadik alkalommal tart ma évértékelő beszédet Orbán Viktor

spring is coming

Orbán Viktor miniszterelnök a Várkert Bazárban mondja el beszédét délután három órakor, melyről portálunk is tudósít.

Trump: az FBI megakadályozhatta volna a floridai mészárlást, ha nem az oroszokkal foglalkozik

Donald Trump amerikai elnök kritizálta az FBI-t, amiért nem tettek semmit a floridai lövöldöző ellen, pedig többször is kaptak róla információt.

Rogán: az ellenzék végrehajtaná a Soros-tervet

Rogán: az ellenzék végrehajtaná a Soros-tervet

spring is coming

Ha az ellenzéki pártok kerülnének kormányra, egy olyan gyenge kormány lenne, amelyen a Soros György által irányított érdekcsoportok, vagy Brüsszel minden további nélkül keresztülvinné akaratát - jelentette ki Rogán Antal.

Kurdok tüntettek Párizsban

Több ezer kurd tüntetett szombaton a kelet-franciaországi Strasbourgban az 1999-ben .

Világsztárral ünnepelte Koszovó a tizedik születésnapját

Világsztárral ünnepelte Koszovó a tizedik születésnapját

amerika, london, párizs

2008-ban ezen a napon kiáltotta ki függetlenségét Koszovó, melyet Szerbián kívül többek között Szlovákia, Románia és Görögország sem ismer el.

A migránsok miatt egyre több a poligámista Svédországban

A migránsok miatt egyre több a poligámista Svédországban

amerika, london, párizs

A Dagens Juridik svéd lap információi szerint legalább 307 poligámista él Svédországban.

Ukrán nacionalisták orosz gyerekek előtt vertek szét egy kiállítást

Bátor ukrán szélsőjobboldaliak egy orosz ügynökség épületére támadtak. Megrongálták az épületet, megbecstelenítették az orosz zászlót, és szétvertek egy kiállítást.

Szél Bernadett ismét bebizonyította, hogy a Soros-hálózat kezében van

Az LMP-s Szél Bernadett egyre több bizonyítékát adja annak, hogy ő is a "Soros-hálózat" zsebében van - így reagált a Fidesz Szél Bernadett évértékelő beszédére.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére