Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Vajon hány migráns állt munkába Németországba?

2016. december 19. 23:38

BERLIN, 23:38

Na? A bűvös szám 34 ezer fő. Ennyien találtak munkát a tavalyi migránscunamival érkezett emberek közül 2015 decemberétől 2016 novemberéig a szövetségi munkaügyi ügynökség kutatóintézetének (IAB) hétfőn ismertetett adatai szerint.

A legújabb kutatási eredmények szerint a legfőbb migránskibocsátó országok állampolgárai közül, azaz a jelenleg Németországban élő szírek, irakiak és afgánok közül mindössze 34 ezren tudtak elhelyezkedni. Ez igencsak elenyésző szám ahhoz képest, hogy több mint egymillió illegális bevándorló ment többek között Magyarországon keresztül Németországba az elmúlt két évben. 

A legtöbb menekültstátusszal vagy hosszú távú ott tartózkodásra jogosult azonban egyelőre nem tudott vagy akart elhelyezkedni. Jelenleg a német hatóságok alig négyszázezer munkakereső migránst tartanak számon. 

Fotó: AFP

Az IAB szerint a menekültek, oltalmazottak, befogadottak munkaerőpiaci integrációja továbbra is alig halad, már az is nagyszerű eredmény lenne, ha 5 év alatt minden második el tudna helyezkedni, arra pedig nem érdemes számítani, hogy nagyobb számban találnak állást magas fizetésű szakmákban, például az autóiparban. 

A német kormány is ódzkodik már az illegális bevándorlóktól, ugyanis a menedékjogi státuszban állók közfoglalkoztatásában is szerények az eredmények, eddig nagyjából 5 ezer ember talált állást a szövetségi kormány augusztusban indított programjával, amelynek célja 100 ezer migránst helyezzenek el, óránkénti 1 eurós fizetést biztosító közhasznú állásokban.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Már meg is előzte az AfD a német szociáldemokratákat

Már meg is előzte az AfD a német szociáldemokratákat

amerika, london, párizs

Többen szavaznának Németországban a jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) nevű pártra, mint a Német Szociáldemokrata Pártra (SPD) - mutatta ki egy hétfőn ismertetett felmérés.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei a 888-on!

Szijjártó: a luxemburgi külügyminiszter bevándorláspárti, ezért gyűlöli Magyarországot

Szijjártó: a luxemburgi külügyminiszter bevándorláspárti, ezért gyűlöli Magyarországot

spring is coming

A külgazdasági és külügyminiszter hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében közölte, hogy Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter gyűlöli Magyarországot, ő egy elvakult bevándorláspárti, a migrációt támogató politikus, aki Soros György kottájából játszik.

Így hazudik szemtelenül Vona Gábor

Így hazudik szemtelenül Vona Gábor

spring is coming

Állítását a Mátrai Erőmű hivatalos levélben cáfolta.

Bulgária szerint is migránsválság van Európában

Bulgária szerint is migránsválság van Európában

amerika, london, párizs

Szigorú ellenőrzésre van szükség az Európai Unió (EU) külső határain - mondta Bojko Boriszov, az Európai Unió soros elnökségét ellátó Bulgária miniszterelnöke hétfőn Szófiában, miután megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Veled vagyunk! Hajrá, Erzsi, a csuszka!

Veled vagyunk! Hajrá, Erzsi, a csuszka!

kinyílott a pitypang

A jamaicai bobosok, Eddie, a sas vagy Erik, az angolna legendává meg hőssé válhattak. A téli olimpián most gyengén szereplő akrobatikus csősíelő, magyar származású, magyar színekben induló Elizabeth Swaney-re azonban most össztűz zúdul, pedig több okból kifolyólag ő is megérdemelné a más nemzetek sportolóinak kijáró tiszteletet és támogatást.

A franciaországi zsidó szervezetek kiakadtak, mert a migránsok miatt megnövekedett az antiszemitizmus

Több francia nagyváros peremkerületeiben a mindennapok részévé vált az antiszemitizmus, ami miatt az ott élő zsidók sokszor a költözés mellett döntenek - mutatott rá a franciaországi zsidó szervezeteket tömörítő Crif hétfőn.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére