Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
spring is coming
 
 
 
 

Üzentek Simicskának Elios-ügyben: "A Közgépen be fogjuk hajtani, abban biztos lehet"

2018. február 12. 19:28

Ha vissza kell fizetnie az államnak a közvilágítások korszerűsítésére elköltött pénzt, akkor Lázár János szerint azt be fogják vasalni Simicska Lajos cégén, a Közgépen.

Hétfő reggelre sajtótájékoztatót hívott össze Hódmezővásárhelyen Lázár János. Az esemény mögött az ellenzéki sajtóban lyukra futott buktatási kísérlet, az úgynevezett Elios-ügy állt.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a sajtótájékoztatón elmondta: az OLAF (Európai Csalás Elleni Hivatal) a hódmezővásárhelyi köztérvilágítás rekonstrukcióját is vizsgálta, illetve az EU-s hivatal az ügyben egy 8 pontos technikai észrevételt küldött.

Lázár kijelentette: amennyiben az OLAF hozzájárul, akkor a város jegyzője nyilvánosságra hozza az OLAF-vizsgálat dokumentumait. Hozzátette: Az európai hatóság javaslatára a magyar hatóság is vizsgálatot indított – bűncselekmény gyanújával. Azonban csak ennek, illetve az Európai Bizottság vizsgálata után derül ki, hogy vissza kell-e fizetni a közvilágítási projektek uniós támogatásának összegét vagy sem.

Ha igen, akkor az összeget be fogják hajtani Simicska Lajos cégén, a Közgépen"

– mondta a miniszter.

Simicska cége volt az Elios a vizsgált időszakban

Mint ismert, az ellenzéki sajtó azzal próbál hadonászni, hogy úgy állítja be az Elios-ügyet, mintha annak bármiféle köze lenne Tiborcz Istvánhoz.

Ahogy arról már korábban írtunk, az OLAF-jelentés vizsgált időszakában a cég tulajdonosa nem Tiborcz István, hanem Simicska Lajos Közgépje volt.

Tiborcz István soha nem volt az Elios ügyvezetője

Sőt az ellenzéki sajtó állításával ellentétben Tiborcz István sohasem volt a cég ügyvezetője, csupán igazgatósági tag. Emiatt Tiborcz aláírása egyetlen szerződésen sem szerepel, helyette Erdei Bálint, a cég igazgatósági elnökének neve szerepel.

OLVASTAD MÁR?

spring is coming
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Svájcig rohanna az egyik katalán függetlenségi politikus

Svájcig rohanna az egyik katalán függetlenségi politikus

amerika, london, párizs

Anna Gabriel katalán függetlenségpárti politikus a svájci közszolgálati televíziónak, az RTS-nek kedden úgy fogalmazott, nem kizárt, hogy Svájcban beadja a politikai menedékjogi kérelmet, ugyanis ha visszautazna Spanyolországba, akkor a bíróság elé kellene állnia, amiért aktív szerepet vállalt a katalán népszavazás előkészítésében.

Több mint kétszázezer illegális bevándorló érkezett az Európai Unió területére tavaly

A Frontex uniós határvédelmi ügynökség keddi jelentése szerint 2017-ben összesen 205 ezer migráns lépett be illegálisan az Európai Unió területére.

Brüsszel úgy papol a szolidaritásról, hogy közben verik a migránsokat

Miközben Brüsszel kizárólag az európai szolidaritásról, a migránsok befogadásáról és korlátlan szétosztásáról papol, addig egyre több illegális bevándorló panaszkodik arról, hogy rendőri erőszak áldozataivá válnak a belga fővárosban.

A liberálisok szerint rasszizmus, hogy nincsenek fekete karakterek egy cseh játékban

A liberálisok szerint rasszizmus, hogy nincsenek fekete karakterek egy cseh játékban

kinyílott a pitypang

A balliberális politikai korrektség fasisztái fehér felsőbbrendűséggel vádolják a "Kingdom Come: Deliverance" című cseh számítógépes játékot, mert a XV. századi Cseh királyságban játszódó akció szerepjátékban nincsenek színes bőrű karakterek. A készítők szerint azonban csak azért nincsenek a középkor végén játszódó játékban fekete szereplők, mert a történelmi hűség ezt diktálja.

Wass Albert-megemlékezés miatt riasztanák a román hatóságokat

Wass Albert-megemlékezés miatt riasztanák a román hatóságokat

szabad vasárnap

Wass Albert-megemlékezés miatt riasztaná a román hatóságokat az Elie Wiesel Intézet, mivel Romániában még mindig háborús bűnösként tartják nyilván a magyar írót.

"Nagy-Britannia nem lesz Mad Max-ország"

Nagy-Britannia az EU-tagság megszűnése után sem züllik "valamiféle sötét jövőképű fikcióból előlépő, Mad Max-stílusú" országgá - mondta kedden a Brexit-tárgyalásokért felelős brit miniszter.

A Rómában elburjánzó migránsválság előrevetíti mi vár Európára, ha nem változik semmi

Rómában a tetőfokára hág a migrációs krízis. Az olasz főváros központját már teljesen megszállták az illegális bevándorlók, ami rettentően megterheli Olaszországot.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a mai nap legfontosabb hírei.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére