Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Ukrajna mondvacsinált problémákkal uszít Magyarország ellen

2018. szeptember 22. 12:15

Grezsa István kormánybiztos szerint Kijev mondvacsinált problémákat fedez fel hirtelen, szerinte a kettős állampolgárság is ilyen, ennek büntethetősége kapcsán fenyegetőzik most Klimkin ukrán külügyminiszter.

Ahogyan arról tegnap már részletesen beszámoltunk, Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter egy csütörtök esti kijevi televíziós talkshow-ban elmondta, hogy Ukrajna semmilyen kompromisszumra nem hajlandó a magyar állampolgárság kérdésében Kárpátalján. 

A Prjamij ukrán tévécsatorna műsorában az ukrán diplomácia vezetője hangsúlyozta, hogy a magyar állampolgárság ügyében szó sem lehet kompromisszumról. Mint fogalmazott, "a lenni vagy nem lenni kérdéséről van szó, ami nem képezheti kompromisszum tárgyát".

Kárpátalján egyes régiókban kevés Ukrajna van. El kell érnünk, hogy ott több Ukrajna legyen."

– mondta a miniszter.

A Magyar Hírlap megszólaltatta Grezsa Istvánt, a Kárpátalja fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programért felelős miniszteri biztost, aki szerint természetesen a márciusi elnökválasztási kampány része a magyarellenesség, a magyar állam pedig nem expanziós törekvései miatt vállal szerepet Kárpátalja finanszírozásában, hanem mert az ukrán állam gyakorlatilag képtelen ellátni számos alapfeladatot.

Emlékezetes, hogy Klimkin korábban sürgette egy új állampolgársági törvény megalkotását, ugyanis az ukrán jogrendben sincs a kettős állampolgárságra vonatkozó büntetés.

Ezek után Kárpátalja humán ügyekért felelős helyettes kormányzója az Unn.com.ua ukrán hírportálon furcsának nevezte, hogy ilyen nagy visszhangja lett a történteknek. Jaroszlav Halasz szerint nincs jogalap a magyar útlevél elvételére az ukrán állampolgároktól.

Grezsa István

Fotó: MTI Fotóbank

Valóban számos programmal jelen vagyunk Kárpátalján, és nem csak a magyaroknak szántakkal, hanem az egész régió javát szolgálókkal is"

– fogalmazott Grezsa István miniszteri biztos, akinek korábbi titulusa miatti kitiltását Ukrajnából Kijev azóta is lebegteti.

A politikus leszögezte, hogy nem jókedvéből van jelen a magyar állam, hanem mert olyan társadalmi és gazdasági problémák vannak, amelyeket az ukránok nem tudnak kezelni, a kanyaróoltásoktól, korosztályi oltásoktól kezdve a sertéspestisig; a térségbeli ruszinok és ukránok pedig hálásak ezért Magyarországnak, amelynek egyébként saját érdeke is elkerülni egy járványt, vagy például a Tisza árterében a szemétáradat felhalmozódását.

Egymásra vagyunk utalva még ha Kijev a közelgő elnökválasztás miatt kampányüzemmódba is kapcsolt, és rémhíreket terjeszt magyar szeparatista törekvésekről, a kormánynak akkor is alkotmányban foglalt kötelessége megvédeni állampolgárait, és kitartani Kárpátaljáért az utolsó emberig"

– közölte Grezsa, aki az állampolgárság kérdése kapcsán kifejtette, hogy ez is olyan szunnyadó, kényelmes helyzet volt, amely hallgatólagosan sok éven át működött gond nélkül, okos kompromisszumokkal, de félő, hogy most a magyar kártyát kijátszva gyorsan keresztülvernek egy szankcionáló állampolgársági törvényt, amely keményen sújthatja a kettős állampolgárokat.

Ami elviekben nekik sem lenne jó, hiszen az államigazgatás minden szintje, de még a kijevi parlament is tele van kettős állampolgárokkal, ráadásul a külföldön élő ukránok százezreit is elidegeníthetik maguktól"

– fogalmazott a biztos.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Levelet küldtek a jobbikosoknak: hozzanak árpádsávos zászlót és ismételjék meg 2006-ot

Levelet küldtek a jobbikosoknak: hozzanak árpádsávos zászlót és ismételjék meg 2006-ot

kétharmad

Titkos levelet kaptak a jobbikosok. A 888.hu-hoz eljuttatott példányból kezd kirajzolódni a Jobbik valódi szándéka. Megpróbálja az eseményeket erőszakosabb irányba tolni. Vidéki aktivistákat rendeltek fel, hogy használják " a 2006-ban bevált felszereléseket." Ez Soros liberális anarchistái, és a jobbikos huligánok intézményes kapcsolatának első bizonyítéka.

Petárdák durrantak a rendőrsorfal előtt, könnygáz volt a válasz

Nagyjából este 10 után 10 perccel elkezdődött balhé. Egyelőre még csak kisebb incidensek vannak.

Vajon megint lesz balhé a Kossuth téren?

Péntekre is jutott a be nem jelentett tüntetésekből. Este 10-ig a skandáláson és sétálgatáson kívül nem történt semmi jelentős.

A magyarok 66 százaléka elítéli a törvénysértésekkel politizáló ellenzéket

A magyarok 66 százaléka elítéli a törvénysértésekkel politizáló ellenzéket

kétharmad

A magyar választópolgároknak nem tetszik az ellenzéki képviselők parlamentben bemutatott szerdai botránykeltése, kétharmaduk (66 százalék) szerint nem viselkedhet így egy képviselő az Országházban - derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából.

A csürhe kéttucatnyi, szegény gyerekeknek szánt szánkót lopott el a Parlament elől

A csürhe kéttucatnyi, szegény gyerekeknek szánt szánkót lopott el a Parlament elől

kinyílott a pitypang

A szerda esti és a csütörtöki zavargások legszégyenteljesebb pontja volt, amikor a Parlamentnél felállított 130 szánkóból többet elloptak, megrongáltak és felgyújtottak a provokátorok. A szánkókat az Országgyűlés Hivatala vásárolta és hátrányos helyzetű gyerekeknek ajándékozzák azokat.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Eseménydús nap a mai is. Nézzük a legfontosabb történéseket!

Az ellenzék legnagyszerűbb szónokai tirádáztak a Kossuth téren

A mai tüntetésen felléptek az ellenzéki pártok mesterszónokai. Kunhalmi Ágnes tanácsköztársasági hangulatot varázsolt a Kossuth térre. Donáth Anna kiállt a köztéri vizelők mellett, Varga-Damm Andrea pedig Gyurcsány mellett.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére