Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Újabb találat érte a Jobbik néppártosodását

2018. április 29. 11:50

Egyre inkább úgy tűnik, a Jobbik emblematikus figurái sorra kifarolnak a párt cukisodása mögül. Most Pintér Attila lép ki a pártból.

Újabb politikusnak lett elege a baloldali fordulatot vett, néppártosodott Jobbikból.Most Pintér Attila, a párt józsefvárosi önkormányzati képviselője döntött úgy, hogy kilép a pártból. A Pesti Srácoknak mondta el az egykori jobbikos, miért döntött így:

"Az elmúlt években ideológiai értelemben ténylegesen átalakult a párt, Vona Gábor valóban elvette a Jobbik lelkét. Én 2008-ban csatlakoztam a párthoz, akkor, amikor még 1-2 százalékos kispárt volt. 2006-ban az őszödi beszéd után én is részt vettem a tüntetéseken, elszenvedője voltam a Gyurcsányi rendőrattaknak a Rákóczi úton. Büszke jobbikos voltam akkor, amikor a párt még a nemzeti oldalt képviselte, antikommunista volt, radikális és keresztény. 2014 után ugyanakkor minden megváltozott, a mostani iránnyal pedig nem tudok azonosulni. Vona Gábor és a Jobbik már egy platformra került a szocikkal, Gyurcsánnyal, a párt vezetői megtagadták a múltunkat".

Pintér Attila azt is elárulta, mi volt az utolsó csepp a pohárban. Kiderült, az áprilisi kudarc utáni tüntetéshullám tett be leginkább a képviselőnek, hiszen a Jobbik vezetői együtt tüntettek azzal a Gyurcsánnyal és a szocialistákkal, akik 2006-ban karhatalmi eszközökkel támadtak rájuk. Mint fogalmazott:

Ezeknek a pártoknak már el kellene süllyedniük, a politika szemétdombján a helyük, a Jobbik meg még legitimálja is őket azzal, hogy együtt demonstrál velük, sőt még tárgyalni is leültek".

// Forrás: PS //

A választási eredményről szólva Pintér kifejtette:

"Hetvenezerrel kaptunk több szavazatot, mint 2014-ben, de a magas részvétel miatt százalékosan még csökkent is az eredményünk. Vona Budapesten levitézlett ex-SZDSZ-es értelmiségnek nyalt be, Havas Henrikkel parolázott, Heller Ágnes dörgölőzött a párthoz, miközben Vona a Spinóza Házba is elment. Vonáék keresték a ballibsi értelmiség kegyét, pedig az ő hatásuk, ha van még egyáltalán, akkor az csak Budapestre korlátozódik. Vállalhatatlan, hogy az elveszett választás után a Jobbik együtt tüntet Gyurcsánnyal, akinek a rendőrpribékjei elől 2006-ban menekültünk".

Adódik a kérdés, miért várt ennyit Pintér Attila a kilépéssel, hiszen az általa is kritizált balos fordulat már jóval korábban bekövetkezett a Jobbikon belül. (Morvay Krisztina EP-képviselő, Novák Előd, Budaházy György már korábban konstatálta, hogy a Jobbik elvesztette az identitását.)

Az interjúban erre ezt a választ kaptuk:

"A kampányt végig dolgoztam, mert helyben, a Józsefvárosban Dúró Dóra személyében jó jelöltünk volt. Olyan, akinek az értékrendje számomra elfogadható. Férjét Novák Elődöt tisztelem, Novák miatt is tudtam támogatni Dúró Dórát".

Pintér Attila szerint a Jobbik már nem tud visszafordulni, az esetlegesen újra radikális irányba forduló Jobbikban már a radikálisok sem bíznának meg újra. Saját jövőjéről azt mondta, radikális, így jelenleg nincs pártja, gondolkozik, hogy hogyan és hol folytassa. Döntését ugyanakkor nehézkes lesz véghez vinni, hiszen a Jobbik egyelőre nem engedi őt kilépni.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

amerika, london, párizs

Moammer Kadhafi egykori líbiai diktátor pénzalapjait 2011-ben befagyasztotta az ENSZ. Vagyis azokhoz elvben nem lehetne hozzáférni, a közelmúltban azonban kiderült, hogy több százmillió euró hiányzik ezekről a számlákról. A legújabb információk alapján a líbiai pénzügyi alapokat összesen 5 EU-s ország csapolhatta meg. Belgium, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Luxembourg érintett.

Bekérették az ukrán külügyminisztériumba az új, kinevezett magyar nagykövetet

Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes legutóbbi, Ukrajnával kapcsolatos kijelentései miatt problémáznak az ukránok.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt a mai nap.

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

fehér férfi

High-tech módszert talált a Financial Times, hogy kevesebb férfi nyilatkozzon a cikkeikben.

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

censored

A jobboldali véleményt tűzzel-vassal üldöző Facebook-cenzúra ismét lecsapott, ezúttal Horváth Zsófia munkatársunkat, a Pszicho sorozatunk arcát tiltotta a Facebook három napra.

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

kétharmad

A magyar kormányfő a dunaszerdahelyi Mol Labdarúgó Akadémia megnyitó ünnepségén hangsúlyozta a közép-európai országok együttműködésének fontosságát.

Románia 100 éve alatt Moldva csak még jobban leszakadt Erdélytől

100 év után is még mindig Erdély a legfejlettebb területe Romániának. Sőt, mostanra gazdaságilag még jobban leszakadt Erdélytől Moldva - mondja Lucian Boia román történész, aki szerint bár a területét az elmúlt évszázadban sikeresen megtartotta Románia, most mégis nagy gondban van az ország, mert a lakosai milliószámra költöznek el.

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

amerika, london, párizs

Újabb érdekes állomásához érkezett a svéd kormányalakítási procedúra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére