Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#focivébé
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
kétharmad
 
 
 
 

Újabb szoci handabandázás, Tarlós helyretette Horváth Csabát

2017. október 20. 19:28

Szocialista előterjesztés volt a római-parti gát part menti nyomvonala, amelyet 2009-ben az MSZP-s és SZDSZ-es többségű fővárosi közgyűlés határozatban fogadott el - mondta a főpolgármester pénteken az MTI-nek, cáfolva Horváth Csaba MSZP-s fővárosi képviselő állításait.

Horváth Csaba pénteki sajtótájékoztatóján a "város történetének legnagyobb ingatlanpanamájaként" beszélt a római-parti gát ügyéről, azt állítva, hogy 2010 előtt sem támogatta senki a part menti gátat. A képviselő egy 2005-ös fővárosi hatástanulmányra hivatkozott, amely szerint a Nánási út-Királyok útja nyomvonalon kell a védművet megépíteni. Ugyanakkor a III. kerületi vezetés már akkor ragaszkodott a part menti gáthoz. Akkor Tarlós István volt az ottani polgármester — mondta.

Tarlós István az MTI-vel közölte: a III. kerület a szóban levő határozatát 2007. augusztusban hozta, amikor már egy éve nem ő volt a kerületi polgármester, a fővárosi közgyűlés pedig 700/2009-es számú határozatában, 2009. május 14-én, a 2010-es önkormányzati választások előtt másfél évvel döntött úgy, hogy a meglévő római-parti árvízvédelmi mű fejlesztésének helyszíneként a part menti nyomvonalat határozza meg, így a védmű tervezését, az eszerinti műszaki tartalomnak megfelelően javasolta.

Ezt a szocialista előterjesztést 36 szocialista és szabad demokrata igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül szavazta meg.
Fotó: Kozma Zsuzsi

Igennel voksolt Horváth Csaba, Gy. Németh Erzsébet, Demszky Gábor és Szabadai Viktor is — közölte Tarlós István, jelezve, az ellenzék aznap bent sem volt a közgyűlésben. Így tehát

nem igaz, hogy a III. kerület kezdeményezése volt a part menti nyomvonal, hiszen az egy szocialista előterjesztés volt" 

— jelentette ki.

A főpolgármester hangsúlyozta: a 2005-ös tanulmányt nem a főváros, hanem a III. kerület rendelte, és ahhoz csak csatlakozott Budapest, mert maga nem volt hajlandó hatástanulmányt készíttetni. Hozzátette, az sem igaz, hogy a tanulmány a Nánási út-Királyok útja nyomvonalat támogatta, ugyanis a dokumentum csak adatokat sorolt fel, de nem tett javaslatot. Tarlós István közölte,

arra a területre, amelyet Horváth Csaba ingatlanpanamaként emleget, nem a főváros adott engedélyt, hiszen a főváros semmilyen építési engedélyt nem ad ki, nincsenek építési hatósági hatáskörei."

Kijelentette, ha Horváth Csabának mutyikról vagy ingatlanpanamákról van tudomása, akkor ne "handabandázó nyilatkozatokat" tegyen, hanem mondja meg, mivel vádolja őt vagy Bús Balázs III. kerületi polgármestert, és tegyen feljelentést. A főpolgármester azt mondta, a védművel kapcsolatos mai bejelentése "szétzúzza a politikai botrányokozás további lehetőségét, és ez teljesen kétségbe ejtette és kihozta sodrából Horváth Csabát".

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Egészen elképesztő: Németország emberhátránnyal mászott vissza a gödörből

Parádés meccset játszott Löw csapata Svédországgal, amelyen Németország hosszas küzdelem után megvédte becsületét.

A mai nappal végleg szétszakadt a Jobbik

A mai nappal végleg szétszakadt a Jobbik

kétharmad

Mai napon, szombaton bontott zászlót a Toroczkai László nevével fémjelzett Mi Hazánk Mozgalom Ásotthalmon. Ezzel egyértelművé vált az üzenet: a Jobbik kettészakadt a néppártosodásnak hívott balrafordulás következtében.

Nem történt eget rengető meglepetés: Mexikó a koreaiak ellen is diadalt aratott

Nem történt eget rengető meglepetés: Mexikó a koreaiak ellen is diadalt aratott

focivébé

El kell ismerni, Dél-Korea sokkal jobban játszott, mint első mérkőzésén, de ezt a meccset egyértelműen Mexikó uralta. Mutatjuk a részleteket!

Ausztria katonákat vetne be az EU külső határain

Mario Kunasek osztrák védelmi miniszter a Welt am Sonntag című német lapnak adott interjúban beszélt ezen elképzeléséről.

Rasszistának bélyegezték, mert nemzeti színekben szurkolt Svédországnak

Elkeserítő valóság: már szurkolni sem lehet a saját nemzeted csapatának anélkül, hogy betámadnának a liberálisok.

Gólgazdag meccsen ütötte ki Tunéziát Belgium

Gólgazdag meccsen ütötte ki Tunéziát Belgium

focivébé

Nagyon jó meccs volt, az egyetlen baj vele az, hogy lefújták.

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

Még a medvék is Magyarországra vágynak.

Egy korábbi főszerkesztőt is letartóztattak a szocialisták botránya miatt

Egy korábbi főszerkesztőt is letartóztattak a szocialisták botránya miatt

kétharmad

A Szeviép-botránnyal kapcsolatban előzetes letartóztatásba helyezték Dlusztus Imrét, a Délmagyarország egykori főszerkesztőjét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére