Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
közeleg a tél
 
 
 
 

Újabb szoci handabandázás, Tarlós helyretette Horváth Csabát

2017. október 20. 19:28

Szocialista előterjesztés volt a római-parti gát part menti nyomvonala, amelyet 2009-ben az MSZP-s és SZDSZ-es többségű fővárosi közgyűlés határozatban fogadott el - mondta a főpolgármester pénteken az MTI-nek, cáfolva Horváth Csaba MSZP-s fővárosi képviselő állításait.

Horváth Csaba pénteki sajtótájékoztatóján a "város történetének legnagyobb ingatlanpanamájaként" beszélt a római-parti gát ügyéről, azt állítva, hogy 2010 előtt sem támogatta senki a part menti gátat. A képviselő egy 2005-ös fővárosi hatástanulmányra hivatkozott, amely szerint a Nánási út-Királyok útja nyomvonalon kell a védművet megépíteni. Ugyanakkor a III. kerületi vezetés már akkor ragaszkodott a part menti gáthoz. Akkor Tarlós István volt az ottani polgármester — mondta.

Tarlós István az MTI-vel közölte: a III. kerület a szóban levő határozatát 2007. augusztusban hozta, amikor már egy éve nem ő volt a kerületi polgármester, a fővárosi közgyűlés pedig 700/2009-es számú határozatában, 2009. május 14-én, a 2010-es önkormányzati választások előtt másfél évvel döntött úgy, hogy a meglévő római-parti árvízvédelmi mű fejlesztésének helyszíneként a part menti nyomvonalat határozza meg, így a védmű tervezését, az eszerinti műszaki tartalomnak megfelelően javasolta.

Ezt a szocialista előterjesztést 36 szocialista és szabad demokrata igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül szavazta meg.
Fotó: Kozma Zsuzsi

Igennel voksolt Horváth Csaba, Gy. Németh Erzsébet, Demszky Gábor és Szabadai Viktor is — közölte Tarlós István, jelezve, az ellenzék aznap bent sem volt a közgyűlésben. Így tehát

nem igaz, hogy a III. kerület kezdeményezése volt a part menti nyomvonal, hiszen az egy szocialista előterjesztés volt" 

— jelentette ki.

A főpolgármester hangsúlyozta: a 2005-ös tanulmányt nem a főváros, hanem a III. kerület rendelte, és ahhoz csak csatlakozott Budapest, mert maga nem volt hajlandó hatástanulmányt készíttetni. Hozzátette, az sem igaz, hogy a tanulmány a Nánási út-Királyok útja nyomvonalat támogatta, ugyanis a dokumentum csak adatokat sorolt fel, de nem tett javaslatot. Tarlós István közölte,

arra a területre, amelyet Horváth Csaba ingatlanpanamaként emleget, nem a főváros adott engedélyt, hiszen a főváros semmilyen építési engedélyt nem ad ki, nincsenek építési hatósági hatáskörei."

Kijelentette, ha Horváth Csabának mutyikról vagy ingatlanpanamákról van tudomása, akkor ne "handabandázó nyilatkozatokat" tegyen, hanem mondja meg, mivel vádolja őt vagy Bús Balázs III. kerületi polgármestert, és tegyen feljelentést. A főpolgármester azt mondta, a védművel kapcsolatos mai bejelentése "szétzúzza a politikai botrányokozás további lehetőségét, és ez teljesen kétségbe ejtette és kihozta sodrából Horváth Csabát".

OLVASTAD MÁR?

közeleg a tél
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

A Jobbik képtelen elengedni az iszlámot, ismét a muzulmánokkal példálóznak

A Jobbik képtelen elengedni az iszlámot, ismét a muzulmánokkal példálóznak

közeleg a tél

A baloldali értelmiséget kiszolgáló Vona Gábor után most a párt szóvivője "coming outolt". Mirkóczki Ádám arról beszélt, hogy életében egyszer szeretne elmenni egy izraeli zarándokútra.

Soros György EP-képviselője szerint automatikus kényszerbetelepítés kell

Soros György EP-képviselője szerint automatikus kényszerbetelepítés kell

közeleg a tél

A luxemburgi Frank Engel EP-képviselő szerint a migráció ügyében nem az a kérdés, hogy kötelező-e a rendszer, hanem az, hogy automatikus legyen. A politikus az M1 aktuális csatornán sugárzott interjúban arról is beszélt, hogy vannak országok, köztük Magyarország is, amelyek nem akarnak részt venni abban, hogy közös megoldás szülessék a problémára.

Az Indexet ismét megcáfolta az élet

Az Indexet ismét megcáfolta az élet

kinyílott a pitypang

A legnagyobb pofonokat tényleg az élet osztja ki, mondaná az Oravecz Nórába öltött Panyi Szabi, aki a magyarországi Uber körüli cirkuszban természetesen az amerikai hiperkapitalista cég oldalára állt és egy összeesküvéseken nyugvó véleménycikket írt. Mondanom sem kell, hogy minden, amit Panyi előre látott, az bekövetkezett, csak nem éppen úgy, ahogy azt megjövendölte a Jós.

Soros eközben lefizette a fél nemzetközi médiát

Soros eközben lefizette a fél nemzetközi médiát

amerika, london, párizs

Így néz ki a függetlenobjektív tájékoztatás a liberálisoknál.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Soros György EP-képviselője szerint automatikus kényszerbetelepítés kell; Egy agg demokrata párti képviselő is évtizedeken keresztül zaklatott nőket; Az Uber lefizette a tőle adatokat ellopó hackereket. Ezek a nap legfontosabb hírei!

Kritikus helyzetbe került az eltűnt tengeralattjáró legénysége

Kritikus helyzetbe került az eltűnt tengeralattjáró legénysége

amerika, london, párizs

Kritikus időszak kezdődik a hat napja eltűnt argentin tengeralattjáró legénysége számára, mert ha a vízi jármű lesüllyedt az Atlanti-óceán fenekére, és nem tud a felszínre emelkedni, akkor csak hét napra elég a 44 ember oxigéntartaléka - közölte kedd este az argentin haditengerészet szóvivője.

Lefizette az Uber a tőle adatokat ellopó hackereket

Lefizette az Uber a tőle adatokat ellopó hackereket

amerika, london, párizs

Az Uber globális személyszállító vállalat csak most közölte, hogy tavaly csaknem 57 millió ügyfél adatait lopták el tőle hackerek, akiket sajtóinformációk szerint később lefizettek, hogy megsemmisítsék azokat.

Transzszexuális mesekönyv svéd óvodásoknak

Szerencsére a svéd gyerekek sem maradnak transzszexuálisokról szóló esti mese nélkül Svédországban. A legújabb LMBTQ-mesekönyvben a főszereplő egy transznemű férfi, akinek van egy lova, amelyik kutyának képzeli magát.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére