Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
spring is coming
 
 
 
 

Újabb szoci handabandázás, Tarlós helyretette Horváth Csabát

2017. október 20. 19:28

Szocialista előterjesztés volt a római-parti gát part menti nyomvonala, amelyet 2009-ben az MSZP-s és SZDSZ-es többségű fővárosi közgyűlés határozatban fogadott el - mondta a főpolgármester pénteken az MTI-nek, cáfolva Horváth Csaba MSZP-s fővárosi képviselő állításait.

Horváth Csaba pénteki sajtótájékoztatóján a "város történetének legnagyobb ingatlanpanamájaként" beszélt a római-parti gát ügyéről, azt állítva, hogy 2010 előtt sem támogatta senki a part menti gátat. A képviselő egy 2005-ös fővárosi hatástanulmányra hivatkozott, amely szerint a Nánási út-Királyok útja nyomvonalon kell a védművet megépíteni. Ugyanakkor a III. kerületi vezetés már akkor ragaszkodott a part menti gáthoz. Akkor Tarlós István volt az ottani polgármester — mondta.

Tarlós István az MTI-vel közölte: a III. kerület a szóban levő határozatát 2007. augusztusban hozta, amikor már egy éve nem ő volt a kerületi polgármester, a fővárosi közgyűlés pedig 700/2009-es számú határozatában, 2009. május 14-én, a 2010-es önkormányzati választások előtt másfél évvel döntött úgy, hogy a meglévő római-parti árvízvédelmi mű fejlesztésének helyszíneként a part menti nyomvonalat határozza meg, így a védmű tervezését, az eszerinti műszaki tartalomnak megfelelően javasolta.

Ezt a szocialista előterjesztést 36 szocialista és szabad demokrata igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül szavazta meg.
Fotó: Kozma Zsuzsi

Igennel voksolt Horváth Csaba, Gy. Németh Erzsébet, Demszky Gábor és Szabadai Viktor is — közölte Tarlós István, jelezve, az ellenzék aznap bent sem volt a közgyűlésben. Így tehát

nem igaz, hogy a III. kerület kezdeményezése volt a part menti nyomvonal, hiszen az egy szocialista előterjesztés volt" 

— jelentette ki.

A főpolgármester hangsúlyozta: a 2005-ös tanulmányt nem a főváros, hanem a III. kerület rendelte, és ahhoz csak csatlakozott Budapest, mert maga nem volt hajlandó hatástanulmányt készíttetni. Hozzátette, az sem igaz, hogy a tanulmány a Nánási út-Királyok útja nyomvonalat támogatta, ugyanis a dokumentum csak adatokat sorolt fel, de nem tett javaslatot. Tarlós István közölte,

arra a területre, amelyet Horváth Csaba ingatlanpanamaként emleget, nem a főváros adott engedélyt, hiszen a főváros semmilyen építési engedélyt nem ad ki, nincsenek építési hatósági hatáskörei."

Kijelentette, ha Horváth Csabának mutyikról vagy ingatlanpanamákról van tudomása, akkor ne "handabandázó nyilatkozatokat" tegyen, hanem mondja meg, mivel vádolja őt vagy Bús Balázs III. kerületi polgármestert, és tegyen feljelentést. A főpolgármester azt mondta, a védművel kapcsolatos mai bejelentése "szétzúzza a politikai botrányokozás további lehetőségét, és ez teljesen kétségbe ejtette és kihozta sodrából Horváth Csabát".

OLVASTAD MÁR?

spring is coming
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei a 888-on!

Szijjártó: a luxemburgi külügyminiszter bevándorláspárti, ezért gyűlöli Magyarországot

Szijjártó: a luxemburgi külügyminiszter bevándorláspárti, ezért gyűlöli Magyarországot

spring is coming

A külgazdasági és külügyminiszter hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében közölte, hogy Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter gyűlöli Magyarországot, ő egy elvakult bevándorláspárti, a migrációt támogató politikus, aki Soros György kottájából játszik.

Így hazudik szemtelenül Vona Gábor

Így hazudik szemtelenül Vona Gábor

spring is coming

Állítását a Mátrai Erőmű hivatalos levélben cáfolta.

Bulgária szerint is migránsválság van Európában

Bulgária szerint is migránsválság van Európában

amerika, london, párizs

Szigorú ellenőrzésre van szükség az Európai Unió (EU) külső határain - mondta Bojko Boriszov, az Európai Unió soros elnökségét ellátó Bulgária miniszterelnöke hétfőn Szófiában, miután megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Veled vagyunk! Hajrá, Erzsi, a csuszka!

Veled vagyunk! Hajrá, Erzsi, a csuszka!

kinyílott a pitypang

A jamaicai bobosok, Eddie, a sas vagy Erik, az angolna legendává meg hőssé válhattak. A téli olimpián most gyengén szereplő akrobatikus csősíelő, magyar származású, magyar színekben induló Elizabeth Swaney-re azonban most össztűz zúdul, pedig több okból kifolyólag ő is megérdemelné a más nemzetek sportolóinak kijáró tiszteletet és támogatást.

A franciaországi zsidó szervezetek kiakadtak, mert a migránsok miatt megnövekedett az antiszemitizmus

Több francia nagyváros peremkerületeiben a mindennapok részévé vált az antiszemitizmus, ami miatt az ott élő zsidók sokszor a költözés mellett döntenek - mutatott rá a franciaországi zsidó szervezeteket tömörítő Crif hétfőn.

Eörsi Mátyás kitakarítja a disznóólat

Eörsi Mátyás kitakarítja a disznóólat

piszkostizenkettő

Nagy levegőt veszek, mielőtt megírom ezt a cikket. Hazai dolgokról lesz ugyanis szó, az én szeretett szülővárosom, Szentes nagy dilemmájáról.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére