Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Újabb alvilági figura bújt elő Gyurcsányék mögül

2017. március 16. 10:58

A rendőrség nemrég vette őrizetbe azt a Jakubinyi Róbertet, aki a Gyurcsány-féle titkosszolgálat egyik legismertebb botrányának, az Egymásért alapítvány ügyének kulcsfigurája volt. A férfi Pintér Sándor belügyminiszterrel kapcsolatos dokumentumokat akart egy ismert bűnözővel külföldre juttatni. Jakubinyi éveken keresztül, a szocialisták kormányzása alatt minden nehézség nélkül tevékenykedhetett. Jakubinyit azzal is vádolják, hogy kilóra vásárolta meg a Nemzetbiztonsági Hivatal volt vezetőit azért, hogy az ellene indított büntetőeljárásokat elsimítsák.

A Nemzeti Nyomozó Iroda emberei kedden vették őrizetbe Jakubinyi Róbertet, a Political Capitalhez és a Gyurcsány-kormányhoz ezer szálon köthető ismert alvilági személyiséget. A rendőrség által J. Róbert néven azonosított férfit azzal gyanúsítják, hogy megpróbált egy ügyvédet rávenni arra, hogy a házi őrizetben lévő védencét beszélje rá a szökésre, hogy a bűnöző Pintér Sándor belügyminiszterrel kapcsolatos dokumentumokat vigyen külföldre. Az ügyvéd nem engedelmeskedett, ezért Jakubinyi megfenyegette a védőt, ám a jogász ezután se tett eleget az ajánlatnak. Az alvilágban is ismert férfi ezek után több millió forintot ajánlott fel a rab kiszöktetéséért, valamint a dokumentum elszállításáért.

A gyanúsított tulajdonában álló ingatlanokban tartott házkutatások során asztali számítógépeket, laptopokat, merevlemezeket, SIM kártyákat, pendrive-okat, CD-ket és a bűncselekményekkel összefüggésbe hozható feljegyzéseket foglaltak le"

– áll a rendőrség közleményében, akik szerint a bűnöző kihallgatásán az ügyvéddel történt találkozó tényét nem tagadta, a bűncselekmények elkövetését azonban igen. Jakubinyi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és vesztegetés bírósági vagy hivatalos eljárásban bűncselekménye miatt indítottak nyomozást.

Jakubinyinak több rendőrség ügye is volt már korábban, jelenleg több eljárás is folyik ellene. Tavaly a férfi ellen a Fővárosi Főügyészség felbujtóként elkövetett csempészés, sikkasztás és adócsalás miatt emelt vádat. Az az ügy egészen az Egymásért Alapítványig vezethető vissza. A vád szerint az alapítvány számára egy magáncég még bőven a Gyurcsány-éra alatt, 2005-ben és 2006-ban adófizetés nélkül hozott Ázsiából az országba milliárdos értékű vámárut. A javarészt élelmiszert tartalmazó árut adományként hozták be, azonban később a termék az áruházak polcaira is kikerült. A közhasznú szervezet a Gyurcsány-kormány legmagasabb rangú titkosszolgáinak a kifizetőhelyeként működött évekig.

Az akkori fejesek szépen kitömték egymás zsebeit. A vád szerint a volt főigazgató, Galambos Lajos mintegy 150 millió forintot, a cég műveleti osztályvezetője, Gyarmati György 100 milliót forintot, Simon Ibolya, a hivatal akkori jogásza pedig több hónapon keresztül havi 1-1,5 millió forintot kapott. A Figyelő még évekkel ezelőtt azt írta Jakubinyiról, hogy feltehetően az Egymásért alapítvány nevében tárgyalva, hosszú időn keresztül rögzítette fontosabb beszélgetéseit politikusokkal és miniszterekkel, illetve korábbi nemzetbiztonsági vezetőkkel.Később kiderült, hogy az alvilági alak még a legmagasabb vezetőkkel is lenéző stílusban beszélt, miközben a zsebében ott volt a diktafon. Ezek a felvételek súlyos látleletet adnak a politika és a szervezett bűnözés összefonódásáról, korrupcióról, pártfinanszírozásról.

Úgy tudni, hogy Jakubinyinak kiváló kapcsolata volt az MSZP korábbi, gyakorlatilag teljhatalmú pénztárnokával, Puch Lászlóval, valamint a Gyurcsány-éra pénzügyminiszterével, Veres Jánossal, azonban minden jel szerint a volt miniszter csinálta ki az alapítványt.

Ő kapott egy információt rólunk, és úgy gondolta, ha kiderül, hogy az alapítványnak és az NBH-nak köze van egymáshoz, mi több, bűncselekményt követtek el, akkor Galamboson keresztül az ügy akkora hullámokat kavar, hogy abban meggyengül Szilvásy és Gyurcsány is. Fletó a botrány miatt lemond, és akkor a szociknál Veres lehet a góré és egyben a miniszterelnök-jelölt a következő választáson, mert a fejébe vette, hogy miniszterelnök akar lenni

– áll a hangszalagon.

Az Egymásért Alapítvány ellen még a szervezet nemzetbiztonsági kockázatait feltáró  parlamenti bizottság is szerveződött. A bizottság kiderítette, hogy Jakubinyi a Nemzetbiztonsági Hivatal első főigazgatójához, Nagy Lajoshoz is ezer szálon kötődik, ám sokak szerint több európai szakszolgálatnak is dolgozott, illetve úgy tudni, hogy Jakubinyi az oroszok strómanjaként vásárolt, majd adott tovább több milliárd forint értékű Mol-részvényt pontosan akkor, amikor az osztrák OMV a magyar olajtársaságot támadta.

(MTI, Pesti Srácok)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Vereséggel kezdte a magyar válogatott az Eb-selejtezőket

Vereséggel kezdte a magyar válogatott az Eb-selejtezőket

hajrá, magyarok!

Szlovákia 2-0-ra legyőzte Magyarországot a 2020-as Eb selejtezősorozatában.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap!

Orbán Viktor stratégiai csatát nyert a bevándorláspárti erőkkel szemben

Orbán Viktor stratégiai csatát nyert a bevándorláspárti erőkkel szemben

piszkostizenkettő

Hiába próbáltak meg mindent a bevándorláspárti globalista erők a nemzetállamok szuverenitásának védelmét és a kötelező migránsbetelepítés elutasítását képviselő Magyarország szankcionálására. A Fideszt és Orbán Viktort lejáratni akaró európai elit egyetlen politikai célja sem valósult meg. Magyarország viszont méltósággal, önálló európai tényezőként jött ki a vitából.

Timmermans Juncker védelmére kelt, Sargentini őrjöngött egy nagyot

Timmermans Juncker védelmére kelt, Sargentini őrjöngött egy nagyot

kinyílott a pitypang

Az Európai Bizottság első alelnöke megvédte Jean-Claude Junckert. Judith Sargentini szerint felháborító, hogy még mindig nem történt előrelépés a hetes cikkely szerinti eljárásban. Erről szólt a legújabb Soros-szeánsz Brüsszelben.

Az év meccse, a személyes "román-magyarom" jön ma este

Az év meccse, a személyes "román-magyarom" jön ma este

hajrá, magyarok!

Marco Rossi szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy élete meccsére készül. Ezzel nincs egyedül!

Nincsen jobb- vagy baloldali klímaváltozás

Nincsen jobb- vagy baloldali klímaváltozás

ökojobb

Felelős gondolkodásra van szükség a Föld megmentése érdekében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére