Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Új migránstábort hoznának létre a túlzsúfolt görög szigeteken

2018. július 10. 17:00

A görög migrációs minisztérium új tábort építene az illegális bevándorlók számára Számosz szigetén.

Az új tábor a görög hadsereg által korábban használt tábor helyén épülne fel. A helyi közösség teljes mértékben ellenzi az ötletet. Készítettek egy határozatot, amelyben kifejtették a negatív érzéseiket az új táborral kapcsolatban, majd a dokumentumot elküldték a migrációs minisztériumnak, most pedig válaszra várnak. Ez volt az első alkalom, hogy a helyi lakosok saját akaratukat kifejezve felléptek a görög és az EU-s migránspolitikával szemben.

Számosz az Égei-tenger keleti részén fekszik, csak 1,5 kilométerre a török szárazföldtől. Sok migráns Törökországból csónakokon érkezik ide, mivel ha elérik Számoszt, akkor már az Európai Unió területére lépnek. A sziget helyi lakosainak már elegük van a migránsokból. Azonban az újonnan érkező migránsok mellett a görögöknek azzal is számolniuk kell, hogy a miniszterelnökük, Ciprasz megegyezett Angela Merkellel arról, hogy a Görögországból Németországba érkezett migránsokat visszafogadják.

Fotó: AFP

Görögországban Számoszon kívül Leszboszon, Híoszon, Leroszon és Koszon hoztak létre hotspotot. A hivatalos definíció szerint a hotspot egy olyan területet jelent, amelyben a "befogadó tagállam, a bizottság, az illetékes uniós ügynökségek és a tagállam együttműködnek a külső határok mentén menedéket kérők számának szignifikáns növekedésében megnyilvánuló aránytalan migrációs teher kezelése érdekében".

Az ilyen hotspotoknak az lenne a célja, hogy minél hamarabb ki lehessen szűrni, ki jogosult arra, hogy menekültkérelmet nyújtson be és kik azok, akik csak gazdasági okok miatt érkeztek az unióba és nem jogosultak a védelemre. Az illegális bevándorlókat ebből kifolyólag 48 órán, azaz két napon belül kellene regisztrálni. Az új dokumentumnak tartalmaznia kell a migránsok adatait, ujjlenyomatait, valamint egy képet róluk.

Miután az EU megegyezett Törökországgal, az újonnan érkezőknek a hotspotokban kell benyújtaniuk a kérelmüket és addig ott kell tartózkodniuk, amíg azt el nem bírálják. Mivel lassan halad az adminisztráció és az áthelyezés, a migránsok feltorlódnak a hotspotokban, így sokszor kaotikus állapotok uralkodnak a migránstáborokban. Igazából mindez arra jó, hogy itt válogatják ki, ki kérhet menekültkérelmet és ki nem. Akinél úgy látják, hogy menekültkérelem beadására sem jogosult, azt visszafordítják.

A számoszi 700 férőhelyes táborban a migránsválság közepén 3 ezer ember tartózkodott. Jelenleg körülbelül 1500 migráns élhet a táborban. Mindez biztonsági és higiéniai problémákat vet fel.

Kormányzati becslések szerint összesen 13 ezer migráns lehet a görög szigeteken, akik arra várnak, hogy megnyissák előttük az utat.

Fotó: AFP

Az Amnesty International és több "független" civil szervezet indította el tavaly december 1-én az #OpentheIslands kampányt, amelyben arra szólítják fel a miniszterelnököt, Cipraszt, hogy hagyjon fel az "elszigetelés" politikájával. A kormány a nyomásnak engedve és a vészhelyzet miatt már 7 ezer embert szállított át a szigetekről Görögország központjába. De természetesen ez se jelentett megoldást, hiszen az utánpótlás gyorsan jött, és az amúgy is zsúfolt táborok még inkább azok lettek.

A migránssimogatás azonban nem csak az Amnesty és egyéb Soros-féle civil szervezetek részéről megy. Bár a legtöbb görög szigeten élő lakosnak elege van a migránsokból, vannak, akik az életüket áldozzák az illegális bevándorlókra. A tengerparttól nem messze egy a sziklákon épült kis házban él Katina Arvaniti. Gyönyörű virágos kertje van nagy terasszal, ahol egymás után sorakoznak a narancsfák. Egy éjszaka arra lett figyelmes, hogy fura hangokat hall kintről. Amikor kinyitotta az ajtóját 42 migráns állt előtte. Irakiak voltak, akik épp az ő házához legközelebbi tengerparton kötöttek ki. Katina kimosta a ruhájukat, megetette őket, pihenőhelyet készített neki. Azóta már több száz partot ért migránson segített.

Az év első öt hónapjában 11 278 illegális bevándorló érkezett a tengeren keresztül Görögországba. Ez azt jelenti, hogy 2017 ugyanezen időszakához képest 55 százalékkal több migráns érkezett az idén. Többségük szíriai, de rengeteg az iraki és az afgán is.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

amerika, london, párizs

Szépen lassan eltűnnek a hagyományos brit keresztnevek.

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

amerika, london, párizs

Az eddigi legnagyobb szilveszteri-szülinapi migránspartit Kölnben tartották 2015 és 2016 fordulóján.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez volt ma.

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

fehér férfi

Az egyetemi újságba író férfi annyira felháborította a transznemű közösséget, hogy ki kellett őt rúgni, pedig csak egy biológiai tényt közölt a Twitteren.

A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére