Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Új autópályával gyarapodunk

2017. január 23. 08:58

Jövőre indulhat az M9-es autópálya első szakaszának megépítése. Az állami infrastruktúra-fejlesztő a Vasvár és Zalaegerszeg között megépítendő szakaszának tervezésére vonatkozó ajánlatokat január végéig várja.

A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő január végéig várja az engedélyezési tervet és tenderdokumentációkat azoktól a pályázóktól, akik az M9-es autóút Vasvár–Zalaegerszeg közötti szakaszát megtervezik. A 38 kilométeres autópályának kétszer két sávja lesz, középen pedig fizikailag is el lesznek választva. A terveknek mindenképpen kapcsolódniuk kell valamennyi érintett gyorsforgalmi útszakaszhoz. A keresztező forgalom elvezetésére hét csomópont épül majd.

Az építkezés 2018-ban indul.

A Vasvár–Zalaegerszeg közötti gyorsforgalmi út az első szakasza lehet a régóta tervezett M9-esnek, amelynek nyomvonala Soprontól Szegedig húzódik, érinti Zalaegerszeget és Kaposvárt is. A zalai megyeszékhelyen élőknek az országos gyorsforgalmi úthálózatba való bekapcsolódás a tét – írja a Magyar Idők.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Amennyiben kész az M9-es szakasza, az kapcsolódhat az M8-ashoz, amelynek több szakasza lett négysávos az elmúlt években. Az M8-as jelenleg is épül, most a Körmend és Rábafüzes közötti szakaszt építik.

A Magyar Idők úgy tudja, hogy a Zalai-dombság nehéz terep egy gyorsforgalmi út megépítésére, amiatt pedig csúszik a nyomvonal végleges kijelölése, ami az egyik feltétele a kiviteli tervek elkészítésének.

Gazdasági szempontból Zalaegerszeg nehezen megközelíthető település, a kormány ezért hozott döntést a fejlesztésről. A 76-os út hazai költségvetésből készül, az M9-es Zalaegerszeg és Vasvár közötti szakasza pedig európai uniós források bevonásával valósul meg"

– mondta egy tavalyi interjújában Lázár János.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Az M9-es gyorsforgalmi út teljes hosszán hét megye, öt megyeszékhely és több jelentős város között teremt közúti összeköttetést. Az országos gyorsforgalmiút-hálózatban az M9-es jelentős szerepet tölt be a Budapest központú (M1-es, M2-es, M3-as, M5-ös, M6-os, M7-es), sugaras szerkezetből fakadó M0-s túlterheltségének csökkentésé­ben, a hiányzó gyűrű­irányú kapcsolat megteremtésével.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Mióta Sadiq Khan vezeti Londont, az erőszak a mindennapok része lett

A brit közlekedési rendőrség legfrissebb adatai szerint a londoni metróban elkövetett bűncselekmények száma 43 százalékkal ugrott meg az elmúlt három évben, mióta a város vezetését Sadiq Khan vette át.

Már vádat is emeltek Macron korábbi testőre ellen

Már vádat is emeltek Macron korábbi testőre ellen

amerika, london, párizs

Alexandre Benalla ellen azután kezdett nyomozni az ügyészség, miután kiderült, hogy luxuskörülmények között, diplomata-útlevéllel utazgatott.

Hollywood ismét eleget tett a liberális elvárásoknak: az lehetsz, ami lenni akarsz

Hollywood ismét eleget tett a liberális elvárásoknak: az lehetsz, ami lenni akarsz

szabad vasárnap

A Sebezhetetlen és a Széttörve folytatásaként M. Night Shyamalan univerzumának újabb fejezetéhez érkeztünk. Van az a hollywoodi legenda, hogy Shyamalan minden nagyon jó filmjére jut egy igazán rossz. A legenda sajnos ismét igaznak bizonyult, az Üveg ugyanis nem lett más, mint egy darabokra tört álom.

Salvini pártját nem lehet megállítani: tovább erősödött a Liga támogatottsága

Salvini pártját nem lehet megállítani: tovább erősödött a Liga támogatottsága

amerika, london, párizs

Megközelíti a 36 százalékot a Matteo Salvini vezette olasz kormánypárt, a Liga támogatottsága egy szombaton közölt közvélemény-kutatás szerint, amelynek eredménye a Liga egyeduralmát mutatja ki az országban négy hónappal az európai parlamenti választások előtt.

A téves párhuzam

A téves párhuzam

kétharmad

A mostani tüntetéssorozat miatt a balliberális médiumok, illetve politikum egyre gyakrabban emlegeti 2006-ot. A két esemény között párhuzamot vonni nemcsak téves, veszélyes, hanem nettó butaság - erre világított rá az Echo TV Informátor című műsora.

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

Az "Árnyékszékkormány"

Megtámadták a tüntetők az Echo TV stábját

Az Echo TV kollégái kint vannak a budapesti demonstráción, többen az operatőrre támadtak. A rendőröknek kellett közbeavatkozniuk.

Az Index fake news gyár megint hírt hamisított: most éppen Székesfehérvárról

A tények és a valóság egyáltalán nem érdekli a ballib álhírgyártó médiumokat. A minden áron az ellenzéket propagálni akaró nagy igyekezetében az Index most épp a valójában történteknek az ellenkezőjét közölte a Székesfehérvár pénteki közgyűléséről megírt álhírében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére