Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Új autópályával gyarapodunk

2017. január 23. 08:58

Jövőre indulhat az M9-es autópálya első szakaszának megépítése. Az állami infrastruktúra-fejlesztő a Vasvár és Zalaegerszeg között megépítendő szakaszának tervezésére vonatkozó ajánlatokat január végéig várja.

A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő január végéig várja az engedélyezési tervet és tenderdokumentációkat azoktól a pályázóktól, akik az M9-es autóút Vasvár–Zalaegerszeg közötti szakaszát megtervezik. A 38 kilométeres autópályának kétszer két sávja lesz, középen pedig fizikailag is el lesznek választva. A terveknek mindenképpen kapcsolódniuk kell valamennyi érintett gyorsforgalmi útszakaszhoz. A keresztező forgalom elvezetésére hét csomópont épül majd.

Az építkezés 2018-ban indul.

A Vasvár–Zalaegerszeg közötti gyorsforgalmi út az első szakasza lehet a régóta tervezett M9-esnek, amelynek nyomvonala Soprontól Szegedig húzódik, érinti Zalaegerszeget és Kaposvárt is. A zalai megyeszékhelyen élőknek az országos gyorsforgalmi úthálózatba való bekapcsolódás a tét – írja a Magyar Idők.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Amennyiben kész az M9-es szakasza, az kapcsolódhat az M8-ashoz, amelynek több szakasza lett négysávos az elmúlt években. Az M8-as jelenleg is épül, most a Körmend és Rábafüzes közötti szakaszt építik.

A Magyar Idők úgy tudja, hogy a Zalai-dombság nehéz terep egy gyorsforgalmi út megépítésére, amiatt pedig csúszik a nyomvonal végleges kijelölése, ami az egyik feltétele a kiviteli tervek elkészítésének.

Gazdasági szempontból Zalaegerszeg nehezen megközelíthető település, a kormány ezért hozott döntést a fejlesztésről. A 76-os út hazai költségvetésből készül, az M9-es Zalaegerszeg és Vasvár közötti szakasza pedig európai uniós források bevonásával valósul meg"

– mondta egy tavalyi interjújában Lázár János.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Az M9-es gyorsforgalmi út teljes hosszán hét megye, öt megyeszékhely és több jelentős város között teremt közúti összeköttetést. Az országos gyorsforgalmiút-hálózatban az M9-es jelentős szerepet tölt be a Budapest központú (M1-es, M2-es, M3-as, M5-ös, M6-os, M7-es), sugaras szerkezetből fakadó M0-s túlterheltségének csökkentésé­ben, a hiányzó gyűrű­irányú kapcsolat megteremtésével.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Észtországot is megosztja az ENSZ migrációs paktuma

A baloldali külügyminiszter támogatja, a jobboldali ellenzék aláírásokat gyűjt ellene. A bolgárok kilépnek.

Salvini: elegem van a szarakodásból

Salvini: elegem van a szarakodásból

amerika, london, párizs

Egyre fokozódik a vita az olasz, a máltai és a francia hatóságok között a migráció kérdésében. Matteo Salvini hangot is adott felháborodásának.

Őszintén a hajléktalanokról

Őszintén a hajléktalanokról

piszkostizenkettő

Volt egy nekem egy barátom, aki mérhetetlenül sokat ivott. Egyszer megmondtam neki, hogy ne igyon annyit, mert nem lesz ennek jó vége, teljesen leépül, elveszíti a maradék kapcsolatait, a munkáját, végül az életét is. Igazad van - sóhajtott az én barátom, és mintha egyet is értett volna velem. Aztán másnap ugyanott folytatta, ahol abbahagyta.

Fekete-Győr András nem mert az ukrán és román barátaival a kisebbségi magyarok helyzetéről beszélni

Fekete-Győr András amerikai kiképzése során egy ukrán politikussal meg egy román "civillel" találkozott, akikkel nem mert a kárpátaljai és az erdélyi magyarok helyzetéről beszélni, mert érezte, hogy érzékeny a téma, amivel megsértené a román és az ukrán kollégáinak a lelkivilágát.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

A cenzorok nem pihennek: a Facebook leszedte Megadja 888-as oldalát

A cenzorok nem pihennek: a Facebook leszedte Megadja 888-as oldalát

censored

Ismét lesújtott a Facebook-diktatúra az egyik három nyolcas aloldalra. Megadja Gábor 888-as publicista Facebook-oldalát indoklás nélkül szedte le a Zuckerberg-kommandó. UPDATE: Gellértet három napra kitiltotta a Facebook, mert oldalán megosztotta, hogy cenzúrázták Megadját.

Ilyen egy igazán jó meccsélmény

Ilyen egy igazán jó meccsélmény

hajrá, magyarok!

Ismét magyar meccsel, újra a harmadosztállyal folytatódik a Pörge szurkol!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére