Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
pszicho
 
 
 
 

Ugyan már, nincs is olyan, hogy Trump-szorongás, ez csak hiszti

2018. augusztus 1. 18:45

Milyen jól hangzik az elnökről elnevezett mentális állapot, kár, hogy annyira nem is specifikus. A magyar ellenzéki szavazóknak pont ugyanez a baja.

Ha egy demokratikus választás során egyértelműen győz az egyik jelölt a másikkal szemben, akkor teljesen természetes módon elindul egy gyászfolyamat azokban a csoportokban – csoportszinten és egyéni szinten egyaránt –, akik a másik jelöltre szavaztak. Ennek a folyamatnak megvannak a maga lépcsőfokai: tagadás, harag, alkudozás, depresszió és elfogadás, ez pedig egyéni és csoportszinten is lejátszódhat. Az ilyen gyászfolyamatnak van egy íve, és az a természete, hogy elmúlik. Itthon például egy hónap és egy kiadós jégeső kellett ahhoz, hogy a horgolt sapkás doboló népség visszahúzódjon az utcákról, belátva, hogy a többség döntött.

Úgy tűnik, az Egyesült Államokban egy elég széles rétegnél hiányzik a belátás képessége, eszközök híján pedig lementek óvodásba. 

A felvételeken látható ordibálás a kisgyermekek „földhöz vágom magam, ha nem az történik, amit én akarok” magatartásához hasonlít a leginkább. Míg egy kisgyermek esetében a hiszti adekvát, sőt még célja is van, és a szülővel való kapcsolattartást szolgálja, egy felnőtt esetében regresszív, na meg nevetséges, de legalább káros is. Nem csoda, hogy ilyen, az önuralmat semmilyen mértékben nem mutató, szélsőséges és egyébként ijesztő viselkedés a legnegatívabb képet fogja adni az adott csoportról.

Ha valaki amúgy is hajlamos a katasztrofizálásra, esetleg még kizárólag csak bizonyos irányú és ideológiai oldalakat olvas, amelyek etetik ezeket a gondolatokat, könnyen megtalálja szorongása tárgyának az új, szokatlan elnököt. Míg ezzel szemben a Trump-szavazók attól félnek, amit tapasztalnak is: szociálisan elszigetelődnek, a Trump-ellenes ismerőseik ugyanis kirekesztik őket baráti társaságukból. Fontos különbség ez a szorongás és a félelem között: utóbbinak van tárgya, míg előbbi megfoghatatlanabb és ki-kivetül valamire.

A Trump-szorongás tehát egyáltalán nem lenne elnökspecifikus. Egyrészt előbb-utóbb áttevődik majd valaki másra, másrészt pedig szinte mindenhol megtaláljuk az állapotot, csak nem kapott még ilyen hangzatos nevet. Az egész nem más, mint egy politikai hisztéria, ami könnyen tud terjedni ezekben a csoportokban, hiszen egészen zártak, ideológiáik viszont tökéletesek, megmagyaráznak és igazolnak mindent, nincs bennük ellentmondás és mindig pontosan azt mondják, amit a helyzetben élő hallani akar.

Agybajt okoz Trump a libsiknél

Az amerikai elnök politikája és Twitter-üzenetei miatt egyre több szorongásos pácienssel van dolguk a terapeutáknak és pszichológusoknak.

Viszont a Trump-ellenes csapatnak – beleértve a politizáló szakembereket – jól jön a hisztéria.

Adnak neki egy ilyen hangzatos nevet, és kijelentik, hogy Trump annyira borzasztó, hogy még az emberek is belebetegszenek. A médiájuk pedig cinkos résztvevő: az egyoldalú, az elnök pozitív rendelkezéseibe is világvégét belelátó cikkek igazi tápanyagként szolgálnak.

Csak nem ismerős? Itthon pont ugyanez történik, létezik egy Orbán-szorongó csoport is, csak nem így hívjuk őket. Hanem liberálisoknak.

OLVASTAD MÁR?

pszicho
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
További csúcsgépekkel erősít a Honvédség

További csúcsgépekkel erősít a Honvédség

kétharmad

Újabb helikoptereket vesz a Magyar Honvédség. A szerződést pénteken írták alá.

Mohácsi Márk, Soros provokátora már jó előre felkészült a balhéra

Mártíromság helyett provokáció. Mohácsi Márk saját Facebookján jelentette be: ő bizony rongálni megy a belvárosba.

Tordai Bence már mentegeti a bőrét

A hét elején influenszerré avanzsált parlamenti képviselő sajtótájékoztatón beszélt az elmúlt napok eseményeiről. Tordai többek között azt szeretné, ha a rendbontások egészen karácsonyig elhúzódnának.

Gyurcsányék tüntetés helyett wellnessezni mentek péntek este

Gyurcsányék tüntetés helyett wellnessezni mentek péntek este

kinyílott a pitypang

Pénteken biztosan nem túlóráztak a Demokratikus Koalíció (DK) politikusai.

Budapestből nem lesz Majdan!

Budapestből nem lesz Majdan!

kétharmad

Sérült rendőrök, lángoló kukák, agresszív tömeg, puccsra készülő ellenzék, külföldi zsoldban szolgáló tüntetők és ködös célok. Így lehetne leírni az elmúlt napok történéseit és azok mozgatórugóit. A Budapesten kibontakozó "demonstrációk" kísértetiesen emlékeztetnek minket valamire: így kezdődött a gyarmati státuszba taszított ukrajnai forradalom is. Ott is látszólag spontán szerveződő csoportok provokálták az állami szerveket, hogy aztán a nyugati média és a külföldi titkosszolgálatok segítségével megdöntsék az államrendet. Meg is lett az eredménye: káosz, területi veszteség, nyomor.

Soros bűnözőket fizet le, hogy Budapesten vandálkodjanak

A fővárosi megmozdulásokon a rendőrség szombatig 57 embert állított elő. Jelentős részük büntetett előéletű.

Az ellenzék "mártírja", Mohácsi Márk már a Soros-egyetem tüntetésén is balhézott

Az ellenzék "mártírja", Mohácsi Márk már a Soros-egyetem tüntetésén is balhézott

kétharmad

A Soros Györgyhöz köthető 444 és társai elképesztő propagandagyártásra adták a fejüket az elmúlt napokban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére