Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
pszicho
 
 
 
 

Ugyan már, nincs is olyan, hogy Trump-szorongás, ez csak hiszti

2018. augusztus 1. 18:45

Milyen jól hangzik az elnökről elnevezett mentális állapot, kár, hogy annyira nem is specifikus. A magyar ellenzéki szavazóknak pont ugyanez a baja.

Ha egy demokratikus választás során egyértelműen győz az egyik jelölt a másikkal szemben, akkor teljesen természetes módon elindul egy gyászfolyamat azokban a csoportokban – csoportszinten és egyéni szinten egyaránt –, akik a másik jelöltre szavaztak. Ennek a folyamatnak megvannak a maga lépcsőfokai: tagadás, harag, alkudozás, depresszió és elfogadás, ez pedig egyéni és csoportszinten is lejátszódhat. Az ilyen gyászfolyamatnak van egy íve, és az a természete, hogy elmúlik. Itthon például egy hónap és egy kiadós jégeső kellett ahhoz, hogy a horgolt sapkás doboló népség visszahúzódjon az utcákról, belátva, hogy a többség döntött.

Úgy tűnik, az Egyesült Államokban egy elég széles rétegnél hiányzik a belátás képessége, eszközök híján pedig lementek óvodásba. 

A felvételeken látható ordibálás a kisgyermekek „földhöz vágom magam, ha nem az történik, amit én akarok” magatartásához hasonlít a leginkább. Míg egy kisgyermek esetében a hiszti adekvát, sőt még célja is van, és a szülővel való kapcsolattartást szolgálja, egy felnőtt esetében regresszív, na meg nevetséges, de legalább káros is. Nem csoda, hogy ilyen, az önuralmat semmilyen mértékben nem mutató, szélsőséges és egyébként ijesztő viselkedés a legnegatívabb képet fogja adni az adott csoportról.

Ha valaki amúgy is hajlamos a katasztrofizálásra, esetleg még kizárólag csak bizonyos irányú és ideológiai oldalakat olvas, amelyek etetik ezeket a gondolatokat, könnyen megtalálja szorongása tárgyának az új, szokatlan elnököt. Míg ezzel szemben a Trump-szavazók attól félnek, amit tapasztalnak is: szociálisan elszigetelődnek, a Trump-ellenes ismerőseik ugyanis kirekesztik őket baráti társaságukból. Fontos különbség ez a szorongás és a félelem között: utóbbinak van tárgya, míg előbbi megfoghatatlanabb és ki-kivetül valamire.

A Trump-szorongás tehát egyáltalán nem lenne elnökspecifikus. Egyrészt előbb-utóbb áttevődik majd valaki másra, másrészt pedig szinte mindenhol megtaláljuk az állapotot, csak nem kapott még ilyen hangzatos nevet. Az egész nem más, mint egy politikai hisztéria, ami könnyen tud terjedni ezekben a csoportokban, hiszen egészen zártak, ideológiáik viszont tökéletesek, megmagyaráznak és igazolnak mindent, nincs bennük ellentmondás és mindig pontosan azt mondják, amit a helyzetben élő hallani akar.

Agybajt okoz Trump a libsiknél

Az amerikai elnök politikája és Twitter-üzenetei miatt egyre több szorongásos pácienssel van dolguk a terapeutáknak és pszichológusoknak.

Viszont a Trump-ellenes csapatnak – beleértve a politizáló szakembereket – jól jön a hisztéria.

Adnak neki egy ilyen hangzatos nevet, és kijelentik, hogy Trump annyira borzasztó, hogy még az emberek is belebetegszenek. A médiájuk pedig cinkos résztvevő: az egyoldalú, az elnök pozitív rendelkezéseibe is világvégét belelátó cikkek igazi tápanyagként szolgálnak.

Csak nem ismerős? Itthon pont ugyanez történik, létezik egy Orbán-szorongó csoport is, csak nem így hívjuk őket. Hanem liberálisoknak.

OLVASTAD MÁR?

pszicho
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nyolc éve tart már a szíriai háború és messze még a vége

Nyolc éve tart már a szíriai háború és messze még a vége

amerika, london, párizs

A Szíria területén nyolc éve zajló fegyveres harc eddig közel 400 ezer halottal és több milliárd dolláros anyagi károkozással járt. Jelenleg nem lehet megjósolni, hogy mikor érhet véget a háború, mivel Idlíb tartományt továbbra is a dzsihadisták tartják megszállás alatt.

Így rontja el a szórakozásomat az MLSZ

Így rontja el a szórakozásomat az MLSZ

hajrá, magyarok!

Kicsit rendhagyó módon folytatódik a Pörge szurkol sorozatunk, ez a rész nem korlátozódik egy adott meccsre.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a mai nap legfontosabb hírei.

Elfogták az utrechti merénylőt

A török férfi három embert megölt, ötöt megsebesített egy villamoson.

Így mosta fel a padlót az ellenzékkel Orbán Viktor

Így mosta fel a padlót az ellenzékkel Orbán Viktor

kétharmad

Jakab Péter kommunistának nevezte a miniszterelnököt, de a válaszában a kormányfő megsemmisítette a jobbikos képviselőt.

A nap reggel fölkel, este lenyugszik, a 444 pedig hazudik

A nap reggel fölkel, este lenyugszik, a 444 pedig hazudik

piszkostizenkettő

Rekordokat döntenek felesék: egy nyúlfarknyi cikket is képesek úgy megírni, hogy szinte egy szava sem igaz.

Itt az iskolapéldája a bevándorláspártiak kettős mércéjének

Itt az iskolapéldája a bevándorláspártiak kettős mércéjének

amerika, london, párizs

Miért van az, hogyha egy iszlamista öngyilkos merényletet hajt végre, akkor a honi és nemzetközi liberális politikusok "incidenst" emlegetnek, amikor pedig egy szélsőséges idióta gyilkol, mindjárt terrortámadást sikoltanak?

Mégis eltörölné a múltat a spanyol baloldal

Mégis eltörölné a múltat a spanyol baloldal

amerika, london, párizs

Nemrég jelentette be a leköszönőben lévő spanyol kormány, hogy mégis kihantolják Francisco Franco volt spanyol diktátor hamvait.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére