Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
century-on
 
 
 
 

Tyson: egy galaktikus állatkertben élünk

2016. július 4. 16:58

Neil deGrasse Tyson a modern fizika és csillagászat egyik legismertebb népszerűsítője. A magyar közönség talán a Kozmosz: Történetek a világegyetemről című ismeretterjesztő sorozatból ismerheti. Tyson, aki a Princeton Egyetemen tanít asztrofizikát, meglehetősen egyedi humorral szokta megközelíteni az olyan típusú kérdéseket, hogy "Mi az élet értelme?". A tudós szerint elképzelhető, hogy egy "intergalaktikus állatkertben élünk".

Tyson szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy az emberi faj valaha is kapcsolatba tud lépni más civilizációkkal. De az is lehet, hogy ez már megtörtént, csak épp az idegenek, ahelyett, hogy elpusztították volna az emberiséget, csupán kizártak minket az intergalaktikus közösségből és jelenleg "hörcsögketrecben" vagyunk. Mindezt persze az idegenek szórakoztatására.

Elképzelhető, hogy mégsem hülyeség a South Park című sorozat "Törölve" című részében felvázolt sztori? Ezt valószínűleg sosem tudjuk meg, ha mégis, akkor törölnek minket.
Fotó: AFP

A híres asztrofizikus úgy látja, hogy nem kell tartanunk attól, hogy a szuper intelligens földönkívüliek egy nap megtámadnak minket – amire Stephen Hawking is figyelmeztetett. Az is előfordulhat, hogy az idegenek csupán egy olyan helyet hoznának létre számunkra, ahol boldogan élhetünk – miközben ők jól mulatnak rajtunk.

Nem félek egy ilyen találkozástól, mert abban reménykedem, hogy kreálnának nekünk egy "állatkertet", ahol boldogok lennénk. Lehet, hogy ezt a helyet mi úgy hívjuk: Föld"

– mondta Tyson egy spanyolországi konferencián.

De még valószínűbb, hogy egyetlen, magasan fejlett idegen civilizációt sem érdeklünk.

Egy magasabb rendű civilizáció számára egyáltalán nem lennénk érdekesek. Olyan lehet ez, mint amikor sétálsz az utcán és elmész egy giliszta mellett. Téged érdekelne?"

Persze az is előfordulhat, hogy még ennyire sem vagyunk érdekesek a számukra. Lehet, hogy még annyira tudatlanok vagyunk, hogy a földönkívüliek simán elmennének mellettünk, anélkül, hogy egyáltalán észrevennének minket. Csak azért tartjuk magunkat annyira okosnak, mert nem tudjuk más, idegen fajhoz mérni a tudásunkat.

A gyomrunkban élő mikroorganizmusok számára az ember csupán egy sötét, levegőtlen cső, amelyen átmegy némi fekália, amelyből táplálkozhatnak. Ennyit jelent számukra az emberi élet"

– utalt arra a tudós, hogy elképzelhető, hogy ugyanolyan fejletlenek vagyunk, mint egy baktérium. Legalábbis egy intergalaktikus szupercivilizációhoz hasonlítva magunkat.

(Independent)

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

amerika, london, párizs

A túlterhelt titkosszolgálat nem tudja majd nyomon követni azokat az iszlamistákat, akiket a közeljövőben tervez szabadon engedni a szigetország.

Bezáratnák az ukrán nacionalisták a beregszászi magyar külképviseletet

Mintegy másfél tucat ukrán nacionalista tüntetett hétfő délelőtt Magyarország beregszászi konzulátusa előtt, követelve az összes magyar konzul kiutasítását és a konzulátus működésének beszüntetését, mert szerintük a képviselet "az ukránellenes politika eszközévé vált".

Műmájer vagy, Bono!

Műmájer vagy, Bono!

piszkostizenkettő

Bono nem politizáló zenész, hanem zenélő politikus (persze a gagyi kategóriából). Vagy hogy a politikus kifejezést fajsúlyosabb figuráknak tartogassuk, mondjuk azt, hogy közönséges küldönc, aki történetesen nem papírból olvassa fel a Szabad Nép vezércikkét, hanem merő véletlenségből egy basszusgitáros is álldogál mellette, a háta mögött pediglen egy dobos üldögél.

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

amerika, london, párizs

Románia egyesülésének századik évfordulója alkalmából a keleti szomszédunk már megint túltolja a biciklit, a románok most egy olyan térképpel házalnak, amelyen az országuk határa Debrecenig és Szolnokig, vagyis a Tisza vonaláig terjed.

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

kétharmad

Az illegális szemétlerakás már mindenkinek az agyára megy. Annak érdekében, hogy megfékezzék a szemetelőket, a kormány azt tervezi, bűncselekménnyé minősíti az illegális hulladéklerakást.

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

kétharmad

A párttagok Puch Lászlót és Gyurcsány Ferencet teszik felelőssé azért, mert teljesen eladósodott a szocialista párt.

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

amerika, london, párizs

A panamai hajózási hatóság visszavonta az Aquarius nevű civil mentőhajó regisztrációját, a legközelebbi kikötéskor el kell távolítani róla a panamai lobogót, és nem hajózhat ki új regisztráció nélkül - tudatták a hajót bérlő NGO-k.

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

kétharmad

A külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban nyilatkozott a távirati irodának.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére