Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
fehér férfi
 
 
 
 

"Túl sok a fehér, katolikus tanár"

2018. október 3. 22:00

A Galway Ír Nemzeti Egyetem (NUI Galway) által készített kutatásból kiderült, hogy Írországban túl sok az ír tanár. Ki gondolta volna?

A felmérés főként az általános iskolában tanító pedagógusokra koncentrált, a körükben túlnyomó többségben vannak a fehér, ír, katolikus vallású tanárok – márpedig ez a három kategória külön-külön is szitokszónak számít a libsiknél, hát még a három együtt.

Dr. Manuela Heinz és Dr. Elaine Keane végezte el a kutatást, amely a kezdő tanárok társadalmi, demográfiai hátterét kutatta – adta hírül az Irish Times.

A pedagógusok 99 százaléka mondta azt, hogy fehér írnek tartja magát, 100 százalékuk pedig az angolt és az ír nyelvet jelölte meg első- vagy anyanyelveként.

A kép csupán illusztráció. Az ír tanárok még ennél is fehérebbek lehetnek a valóságban.

Fotó: AFP

Ez a kutatók szerint azért baj, mert az írországi statisztikai hivatal adatai szerint a lakosság 11,6 százaléka kifejezetten nem fehérként tekint magára. A népesség "mindössze" 82,2 százaléka fehér.

A fehér írek tehát felülreprezentáltak a tanárok között. Csakúgy, mint a vallásosak. A római katolikus vallású tanárok aránya magasabb, mint amilyen a teljes népességben mért arány (a tanárok 90 százaléka katolikus, míg az össznépességben csak 78 százalék a katolikus). Amíg a tanárok között csupán 5 százalék a "nem vallásosak" aránya, addig a teljes népességen belül ugyanez 10 százalék.

A kutatás végkövetkeztetése: túl sok a fehér katolikus az ír oktatási rendszerben, több olyan tanárt kell felvenni és képezni, akik "másmilyenek".

Érdekesség, hogy a kutatás felsorol olyan jellemzőket, amelyek megakadályozzák a bevándorlókat és a különböző kisebbségek tagjait abban, hogy tanárokká képezhessék magukat. A szokásos dolgokon kívül – egyetemi költségek, lakhatási nehézségek, stb. – a kutatók szerint gondot jelent

az ír iskolákat körülvevő vallásosság.

A kutató szerint az iskolák vallásos légköre sokakat elriaszt attól, hogy tanárképzésre jelentkezzenek.

OLVASTAD MÁR?

fehér férfi
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Az EP elnöke szerint itt az idő, hogy lenyomják a tagállamok torkán a kvótákat

Az Európai Parlament készen áll arra, hogy új javaslatot vegyen fontolóra, amely általános szabályként határozná meg a migránsok tagországok közötti szétosztásán alapuló kötelező szolidaritási kvótamechanizmust - jelentette ki Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke Brüsszelben csütörtökön.

Fejenként 14 millió forint ellenében visszafordulnak a határt ostromló bevándorlók

Fejenként 14 millió forint ellenében visszafordulnak a határt ostromló bevándorlók

amerika, london, párizs

A Közép-Amerikából az Egyesült Államokba igyekvő migránscsapatok eddig azt a látszatot próbálták kelteni magukról, hogy tagjaik egytől egyig a veszély, a bandaháborúk és a kezeletlen betegségek, járványok elől menekülnek. Azonban a legfrissebb információk szerint némi pénz ellenében már egyből visszafordulnának, és felhagynának az illegális migrációval.

A csodánál is több kell a Vidinek a továbbjutáshoz

A csodánál is több kell a Vidinek a továbbjutáshoz

hajrá, magyarok!

A MOL Vidinek több pontot kell szereznie csütörtökön a Chelsea ellen, mint amennyit a BATE szerez a PAOK ellen.

A magyar liberálisok ünneplik, hogy az ellenzék lerombolja a parlamentáris demokráciát

A magyar liberálisok ünneplik, hogy az ellenzék lerombolja a parlamentáris demokráciát

piszkostizenkettő

A parlament munkáját fizikai erőszakkal korlátozó ellenzéki akcióval összefüggésben nem talált semmi kifogásolnivalót Tóth Csaba liberális politológus. Az ELTE oktatója egyébként abban bízik, hogy a törvénysértő ballib politikusok olyan büntetéseket kapnak, amivel majd radikalizálni lehet az amúgy teljesen motiválatlan ellenzéki tábort.

Brüsszelben már az ENSZ migránspaktuma ellen sem lehet tüntetni

Brüsszelben már az ENSZ migránspaktuma ellen sem lehet tüntetni

amerika, london, párizs

Brüsszelben az ENSZ migrációs paktuma ellen szerettek volna tüntetni, de a polgármester nem engedi.

Adj a tótnak szállást, kiver a házadból

Sajnos a régi magyar szólás még most is aktuális, különösen a Csallóközben.

Kovács Zoltán helyretette a The Washington Postot

Kovács Zoltán helyretette a The Washington Postot

kétharmad

A The Washington Post című amerikai napilap figyelmen kívül hagyott számos fontos kérdést és részletet a Soros-egyetem Magyarországról való elűzéséről szóló múlt heti cikkében - szögezte le Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a lapban szerdán este megjelent olvasói levelében.

Új hajóval akarja a migránsokat taxiztatni Soros szervezete

Új hajóval akarja a migránsokat taxiztatni Soros szervezete

amerika, london, párizs

Alig néhány nappal azután, hogy az Aquarius befejezte pályafutását, az SOS Méditerranée bejelentette, nem állnak le: 2019-től új hajóval tervezik a migránsokat behozni Európába.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére