Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
fehér férfi
 
 
 
 

"Túl sok a fehér a sárgamellényesek között"

2019. január 28. 19:00

Márpedig ahol a liberális média nem lát elég kisebbségit, ott biztosan dübörög a rasszizmus. Ezúttal a sárgamellényes tüntetők kerültek a célkeresztbe, ugyanis kevés köztük az "afrikai".

Az Al Jazeera hírportálon egy véleménycikket közölt Alice Kantor, szabadúszó újságíró, a CNN producere, amelynek a címében felteszi a libsik számára legfontosabb kérdést a sárgamellényes tüntetőkkel kapcsolatban: "miért olyan fehérek a franciaországi sárgamellényesek?"

A liberális újságíró, aki egyébként maga is fehér, Youcef Brakni történetét mutatja be. A férfi egy franciaországi muszlim, aki az Adama Bizottság nevű antirasszista, a rendőri brutalitás elleni fellépést szorgalmazó szervezet vezetője.

Brakni félve csatlakozott a sárgamellényesek tüntetéséhez, ugyanis attól tartott, hogy őt és szervezetét is összemossák azokkal a sárgamellényesekkel, akik erőszakos cselekményekben vettek részt az elmúlt hónapok tüntetésein.

Fotó: AFP

Az újságíró szerint a sárgamellényesek Macron szociális- és gazdaságpolitikája ellen tiltakoznak, valamint félnek a munkanélküliségtől és a növekvő szegénységtől. Ám miközben ezek a problémák a kisebbségeket is sújtják, az újságíró szerint alig látni kisebbségieket a tüntetésen. Szerinte ez már a franciaországi sajtónak is feltűnt.

Tehát mivel a sajtó képviselői nem láttak elég kisebbségit a tüntetéseken, ebből arra következtettek, hogy a sárgamellényesek rasszisták.

Sikerült megszólaltatni egy szakértőt is ez ügyben.

Ez egy fehér mozgalom. A kisebbségek kérdései és aggodalmai nincsenek központi helyen a sárgamellényeseknél"

– nyilatkozta Rafik Chekkat, jogász, az Etat d'Exception szerkesztője.

Dominique Sopo – az SOS Racisme vezetője – szerint az afrikai migránsok alulreprezentáltak a tüntetéseken.

A "fehér mozgalom" és az "alulreprezentált kisebbségek" témájától pedig már csak egy karnyújtásra van a rasszizmus, amely "köztudottan" ezeknek az ikertestvére.

Hogy mekkora rasszisták ezek a sárgamellényesek, azt egy darab példán keresztül szemléltetik, hivatkozás, dátum, hely és minden egyéb információ nélkül: egy sárgamellényes tüntető megállította egy fekete nő kocsiját és megkérdezte tőle, hogy miért nem megy vissza a saját országába. Ezen kívül más példát – ahol bármilyen tettlegesség történt volna – nem tudott felhozni az újságíró.

Fehér férfiak sárga mellényben. A kép csupán illusztráció.

Mégis az a rész volt a legérdekesebb, amelyben a hatóságokat nevezte rasszistának a fentebb már idézett Chekkat. Ezt pedig a következő szavak kíséretében tette: "az igazság nem színvak Franciaországban". A statisztikák szerint ugyanis az elítéltek 30 százaléka bevándorló, ám a teljes népességen belül a számuk csak 6 százalék. Ez pedig szerinte csak a rasszizmus miatt lehet. (Ha itt valaki fel merné vetni, hogy ebben esetleg a bevándorlók is vétkesek, azoknak jelzem: ez rasszizmus).

Az eset lényege és tanulsága, hogy a liberális elit, az újságírókkal az élen megbélyegzi azokat, akik nem értenek velük egyet, vagy esetleg még fel is emeli velük szemben a szavát.

Kevés a kisebbségi a tüntetők száma? Akkor rasszisták tüntetnek. Ilyen egyszerű. Arra pedig van egy fogadásom, hogy a jövő héten már homofóbok lesznek a sárgamellényesek, az azutáni héten pedig antiszemiták. És ha még akkor sem állnak le a tüntetéssel, akkor transzfóbok lesznek – ami már nagyon durva.

OLVASTAD MÁR?

fehér férfi
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Dzsihadistákkal szűrte össze a levet, most már inkább visszatérne Nagy-Britanniába

Dzsihadistákkal szűrte össze a levet, most már inkább visszatérne Nagy-Britanniába

amerika, london, párizs

A 24 éves Sufyan Mustafa 2013-ban döntött úgy, hogy Szíriába megy harcolni. Ennek meg is lett a következménye, ugyanis megfosztották a brit állampolgárságától. Ő azonban most már szívesen visszatérne a szigetországba.

Az osztrák börtönökben kisebbségben vannak az osztrák állampolgárok

Ausztriában a fogvatartottak 45,3 százaléka osztrák állampolgár, a külföldiek zöme EU-n kívüli országokból származik.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Gulyás Gergely kihúzta a gyufát az ukránoknál

Gulyás Gergely kihúzta a gyufát az ukránoknál

kétharmad

Az ukrán külügyminisztérium megengedhetetlennek minősítette pénteken Gulyás Gergelynek, a Miniszterelnökséget vezető miniszternek azt a kijelentését, amellyel félfasisztának nevezte az ukrán oktatási törvényt.

Azt írta a szomáliai migránsokra, hogy lusták, ezért pénzbírságot kellett fizetnie

Egy 70 éves embernek kellett a bíróság elé állnia, mert azt írta a Facebookon, hogy "a szomáliaiak lusták és nem akarnak dolgozni."

Holland újságíró: Sorosnak velünk is terve van

Holland újságíró: Sorosnak velünk is terve van

amerika, london, párizs

A magyar származású amerikai milliárdos személye Hollandiában is egyre nagyobb vitákat generál. Az ország egyik legismertebb jobboldali újságírója egy videóban beszélt Soros hollandiai tevékenységéről.

Gyurcsány családi vállalkozást csinált a DK-ból

Gyurcsány Ferenc - az észak-koreai diktátorok "családcentrikusan demokratikus" kinevezési gyakorlatát a magyar baloldalon is meghonosítva - a DK-s EP-lista első helyére a saját feleségét, Dobrev Klárát jelölte meg. Még szerencse, hogy a pártot Demokratikus Koalíciónak hívják.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére