Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
bulvár
 
 
 
 

Tudtak Weinstein szexuális bűncselekményeiről a vele dolgozó cégek: perek százai várhatóak Hollywoodban

2017. október 13. 14:58

Több tucat, de akár több száz kártérítési per is indulhat az amerikai filmipar legnagyobb cégei közül több ellen, így a Walt Disney ellen is. Mint kiderült, Harvey Weinstein saját cége úgy alkalmazta őt, hogy a producer szerződése az általa esetlegesen elkövetett szexuális zaklatási ügyek esetén is garantálta a további alkalmazását. A részben saját tulajdonú családi cégnél ugyanakkor minden egyes szexuális zaklatási ügy elbukása esetére 250 ezer dolláros "büntetési hozzájárulás" befizetését vállalta Weinstein.

A TMZ alapítója, Harvey Levin számolt be az amerikai sajtóban arról, hogy a birtokába jutott információk szerint a Harvey Weinstein által a The Weinstein Companyvel 2015-ben megkötött szerződése lényegében lehetővé tette a szexuális bűncselekmények elkövetését.

A Weinstein által a saját kisebbségi résztulajdonában (12 százalék) álló céggel megkötött vállalkozási szerződésben külön kikötésként szerepelt, hogy az esetleges szexuális zaklatási ügyek mellett is mindenképpen fenn kell maradnia Weinstein munkaviszonyának a céggel.

Levin elmondása szerint ebben a két évvel ezelőtt aláírt szerződésben az szerepel, hogyha Weinsteint szexuális zaklatásért vagy más ilyen jellegű jogsértésért bepereli valaki, és ezért a cég kénytelen kártérítést fizetni, a producer ennek ellenére is megtarthatja munkáját a cégnél.

A Weinstein család cége a producer szerződésében így nemcsak megelőlegezte a szexuális zaklatási ügyek megtörténtét, hanem konkrétan be is árazta azokat házon belül. 

Harvey Weinstein szerződése szerint a producer köteles minden egyes zaklatási ügyének a cég által kifizetett költségeit megtéríteni. De ezen felül az ügyek számától függően Weinsteinnek egyre növekvő összegű bírságot is fizetnie kell a cég felé. Az első négy zaklatási ügy belső "bírságtarifája minden esetben" 250 000 dollár volt, ami a negyedik szexuális bűncselekmény ügye után már esetenként 1 millió dollárra nőtt.

A vállalat tehát egy olyan szerződést kötött meg, amely alapvetően lehetővé tette a szexuális zaklatástok elkövetését, ha azokért megfizettek egymás között egy bizonyos árat"

– mondta Levin, aki szerint e miatt a szerződés miatt perek százai indulhatnak Weinstein vállalata ellen, hiszen egyértelmű bizonyítékok vannak arra, hogy a cég nemcsak tudott Harvey Weinstein szexuális bűnözői életmódjáról, hanem még jogi eszközökkel támogatta is azt. 

A Weinstein szexbotrányai miatt nem csak a családi cég vezetésének fájhat a feje, de nagy valószínűséggel számos filmipari szereplőnek, így például az igazi nagyhalnak számító Disney cégcsoportnak is. 

A sajtóhírek szerint lehetetlen fenntartani azokat a korábbi állításokat, miszerint a Weinstein testvérek Miramax nevű filmes vállalkozását korábban felvásárló Walt Disney vállalat vezetői nem tudtak semmit Harvey Weinstein beteges szexuális zaklatási szokásairól.

A két Weinstein fivér Harvey és Bob 1979-ben alapította a Miramax filmes céget. A cég neve anyjuk és apjuk, Miriam és Max nevének összeolvasztásából származik. Az 1989-től sikeressé váló vállalatot aztán 1993-ban 60 millió dollárért felvásárolta a Walt Disney. A Disney tulajdonú cégnél ezután tovább dolgoztak még a Weinstein testvérek, egészen 2005-ig, amikor is megalapították saját cégüket, a Weinstein Companyt, amelyben Harvey csupán kisebbségi tulajdonos.

Ha bebizonyosodik, hogy a cégvezetők tudták mi zajlik Weinstein körül, akkor a Walt Disney számára ez akár több tízmillió dollárba is kerülhet. Nők tucatjai, de lehet, hogy százai perelhetik a Weinsteinnel dolgozó cégeket az arra való hivatkozással, hogy azok elnézték, vagy még támogatták is – a nekik dolgozó – Harvey Weinstein aberrált szexuális bűncselekményeit.

OLVASTAD MÁR?

bulvár
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Vajon a liberális kanadai kormány engedi majd, hogy Québec betiltsa a burkát?

Vajon a liberális kanadai kormány engedi majd, hogy Québec betiltsa a burkát?

amerika, london, párizs

Bár nagyon kicsi az esély arra, hogy engedélyezzék a teljes testet elfedő, a muszlim nők számára kötelezően hordandó ruhadarab betiltását, Québec mégis szigorítana.

Afrikában legyenek a hotspotok, ne Európában!

A Migrációkutató Intézet szerint afrikai hotspotok létrehozása jelentősen csökkentené a Földközi-tengernél tapasztalható migrációs nyomást, orvosolná a katasztrofális líbiai humanitárius helyzetet, és apasztaná az embercsempész és dzsihadista csoportok bevételeit.

A rendőrök hétvégén és ünnepnapokon nem figyelték meg Anis Amrit, a berlini terroristát

A rendőrök hétvégén és ünnepnapokon nem figyelték meg Anis Amrit, a berlini terroristát

amerika, london, párizs

Bruno Jost különleges nyomozó lezárta a berlini terrortámadással kapcsolatos vizsgálatát. Az eredményekből kiderült, hogy a rendőröknek lehetősége volt még időben elkapni Amrit.

Bannon: a lázadás tovább folytatódik 2018-ban

Bannon: a lázadás tovább folytatódik 2018-ban

amerika, london, párizs

Steve Bannon, Donald Trump elnök egykori tanácsadója és a Breitbart News ügyvezető elnöke arra figyelmeztetett, hogy hiba megbízni a Szilícium-völgy uraiban és a washingtoni elitben.

Szabadon bűnözhetsz két hétig Budapesten

Van egy felfestett buszsáv, amit büntetlenül lehet használni, csak épp senki sem tud róla.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Orbán Viktor keddi beszédében elmondta, megvédi Európa külső határait és továbbra is nyitva tartja a belső határokat. A Századvég legfrissebb adatai szerint az ellenzéki pártok komoly szavazatvesztéssel számolhatnak, ha egyetlen helyi jelölt mögé állnak be a soron következő parlamenti választásokon, Gyurcsány pedig mindenkit át akart ejteni. Ezek voltak a nap legfontosabb hírei.

Megtalálhatták Németországban a világhírű borostyánszoba eddig eltűntnek hitt kincsét

Megtalálhatták Németországban a világhírű borostyánszoba eddig eltűntnek hitt kincsét

century-on

Három német kincskutató azt állítja, hogy mégsem semmisült meg a világháborúban az orosz cárok féltett kincse, a felbecsülhetetlen értékű Borostyánszoba. Az idős kincskeresők azt állítják, hogy egy Drezda melletti, volt második világháborús német bunker mélyén, a romok alá betemetve fekszik a borostyánkő kincs.

Kirúgták Bernd Storckot

Az edző közös megegyezéssel távozott a válogatott éléről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére