Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Trump: "nem maradunk többé csöndben a kommunista elnyomással szemben"

2017. június 17. 11:28

MIAMI, 11:28

Donald Trump pénteken Miami kubai negyedébe is ellátogatott, ahol arról beszélt, hogy a karibi országnak szabad és nemzetközileg ellenőrzött választásra van szüksége. Ahhoz pedig, hogy jobb amerikai-kubai viszony alakuljon ki, az emberi jogi helyzet javítását kell kitűznie Havannának. Az amerikai elnök beszédére nem sokkal később reagált a kubai kormány is, nyilatkozatukban elítélték az "ellenséges retorikát".

Donald Trump pénteken felvázolta új, elődjétől radikálisan eltérő Kuba-politikáját. Először reményét fejezte ki, hogy a karibi ország mihamarabb szabad ország lesz, majd nekiesett Barack Obama Kuba-víziójának.

Fotó: AFP

Trump szerint katasztrofális és elhibázott lépés volt az Obama-kormányzat részéről az, hogy egyoldalú megállapodást kötöttek Havannával. Az amerikai elnök ezért bejelentette, azonnali hatállyal törli e megállapodás egyes elemeit. Ezek közé tartoznak például az utazási és kereskedelmi könnyítések, melyek Trump szerint nem a kubai népet, hanem a havannai kormányt és a hadsereget gazdagították.

Az új amerikai elnök Kuba-politikájának alappillére az emberi jogi helyzet javítása lesz, Trump ehhez fogja majd kötni a gazdasági megállapodásokat.

Amíg ez, illetve a gazdasági szabadság "mértéke" nem javul a karibi országban, addig Washington érvényben fogja tartani a kubai kormány ellen hozott szankciókat. Az USA például ismét szigorítja a Kubába tartó turisták utazásának feltételeit, Washington pedig arra tesz kísérletet, hogy szabályozza: ne áramoljon túl sok amerikai valuta Kubába.

Trump szerint csakis így érhető el, hogy Washington – a havannai kormányzattal együtt, vagy anélkül – a kubai nép életkörülményeit javítsa.

Tiszteletben tartom a kubai szuverenitást, de nem fordítok hátat a kubai népnek"

– fogalmazott Trump, aki később elmondta: az USA kész új, a kubai nép érdekeit szolgáló megállapodást kötni Havannával.

Fotó: AFP
Az elnök beszédével egy időben a Fehér Ház leszögezte: a karibi ország elleni szankciók változatlanul érvényben vannak, az ENSZ szankció-enyhítő kezdeményezéseit pedig Washington meg fogja vétózni. A Fehér Ház mellett megszólalt az amerikai pénzügyi tárca is, amely leközölte az utazásokat és a pénzügyi tranzakciókat korlátozó szabályozásokat – melyek elvileg átmeneti időre lesznek érvényben. Végül a pénzügyminisztérium közölte azt is, hogy nemsokára nyilvánosságra hozzák azon kubai cégek listáját, melyekkel az amerikai vállalatok nem kereskedhetnek.
A havannai kormányzat természetesen nem örült Trump új Kuba-politikájának.

Legfrissebb közleményükben az áll, hogy az amerikai elnök "ellenséges retorikával" közelít Kuba felé, ám ők készen állnak arra, hogy Washingtonnal "tiszteletteljes párbeszédet" folytassanak. Mint írták:

Kuba folytatni akarja a tárgyalásokat az Egyesült Államokkal számos területen. Az eltelt két év megmutatta, hogy a két ország képes együttműködni és egymás mellett létezni civilizált módon."

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A férfinek inget, a nőnek bikinit ajánlott a ruhabolt: erre elszabadult a feministák pokla

A férfinek inget, a nőnek bikinit ajánlott a ruhabolt: erre elszabadult a feministák pokla

amerika, london, párizs

Nagyon kiakadt egy magát nőjogi egyesületnek hívó feminista gittegylet a Marks & Spencer egyik kirakata miatt.

Magyar film készült Bud Spencerről

Magyar film készült Bud Spencerről

szabad vasárnap

A premier péntek este lesz az M5 kulturális csatornán.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap.

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

amerika, london, párizs

Az olasz ügyészség azzal vádolta meg az Orvosok Határok Nélkül nevű Soros-szervezetet, hogy hajójuk, a migránsokat rendszeresen taxiztató Aquarius a szicíliai Cataniában illegálisan rakott le veszélyes, mérgező anyagokat a szemétbe keverve.

Újabb tagokkal bővült Botka László börtönválogatottja

A mai napon utolérte a szegedi szocialistákat és Botka László udvari beszállítóját az igazság: a szegedi járásbíróság minősített csődbűntett miatt 5 év 2 hónap szabadságvesztésre ítélte Ujhelyi István szocialista képviselő sameszait és Botka László udvari beszállítóit, Pistrui Lászlót, Baranyi Sándort, és Oltványi Józsefet.

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

amerika, london, párizs

Egy 26 éves muszlim lány a családja akarta ellenére összeházasodott a szerelmével. Ezért az édesanyja és a testvérei becsületből brutálisan meggyilkolták. Az egyik legnépesebb iszlám országban, Pakisztánban szinte mindennaposak az ilyen esetek. Az Európába érkező migránsok egyik legnagyobb csoportját pedig a pakisztániak teszik ki.

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

kétharmad

Szijjártó Péter kedden találkozott szlovén kollégájával, Miro Cerarral, akivel egyetért abban, hogy Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen, Európának meg kell tudnia védeni külső határait.

TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

piszkostizenkettő

A Jóisten nemcsak ételt-italt és tetőt ad a fejünk fölé, hanem gondoskodik a színvonalas szórakoztatásunkról is: ezért találta ki nekünk a magyar ellenzéki figurákat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére