Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Trump mindent és mindenkit helyre tett

2017. január 11. 20:28

WASHINGTON, 20:28

Szerdai sajtótájékoztatóján Donald Trump sok, a közelmúltat uraló kérdésre választ adott.

Szerda délre hívott össze sajtótájékoztatót Donald Trump megválasztott amerikai elnök. A leendő vezető a leghatározottabban visszautasította és megalapozatlannak nevezte azokat az állításokat, amelyeket a Buzzfeed/CNN hírportálok által közzétett, megerősítetlen hitelességű hírszerzési feljegyzésekben fogalmaztak meg. A minden bizonnyal kamuhírek lényege, hogy Oroszország állítólag Trump lejáratására, zsarolására alkalmas információk birtokában van.

Soha nem lett volna szabad nyilvánosságra hozni ezeket a megalapozatlan állításokat. Hatalmas szégyenfoltot hagy a hírszerzési ügynökségeken, ha valóban ők szivárogtatták ki a jelentést"

– fogalmazott Trump.

A leendő elnök úgy nyilatkozott ezután, hogy a Demokrata Párt vezető testületét, az Országos Bizottságot valóban számítógépes támadások érhették, de ennek oka a gyenge számítógépes védelem volt. A Republikánus Párt számítógépes képtelenek voltak behatolni a hekkerek. 

Én például a hekkertámadások nyomán tudtam meg, hogy Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje előre megkapta az elnökjelölti viták kérdéseit"

– vélekedett a politikus.

Egyelőre még Trump sem tudja, milyen viszonyt fog ápolni Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, bár előny lehet, hogy Vlagyimir Putyin állítólag kedveli őt. Trump őszintén reméli, hogy sikerül megtalálnia a hangot Moszkvával. Később megjegyezte, hogy semmi köze Oroszországhoz,  Moszkva sosem próbált befolyást gyakorolni rá.

Donald Trump meg is vádolta azzal a hírszerzési ügynökségeket, hogy beiktatása előtt még egy utolsó támadást próbálnak ellene intézni hamis hírek terjesztésével.

Hol élünk, a náci Németországban? Oroszország is megmondta, hogy a politikai ellenfelek által fizetett ellenőrizetlen jelentés totális kitaláció, teljesen nonszensz"

A politikus szóvivője, Sean Spicer is határozottan visszautasította a jelentésben foglalt vádakat.

A portál baloldali, a kampány elejétől végéig élesen Trump-ellenes volt, s még a The New York Times című lap is elutasította a portál hitelességét, a vádak megalapozottságát"

– mondta a szóvivő.

A Kreml is igyekezett tisztázni a dolgot. Dmitrij Peszkov szóvivő elmondta, hogy Moszkva kezében semmi kompromittáló anyag sincs. Sem Trumpról, sem Clintonról.

Ez abszolút kacsa, abszolút kitaláció, abszolút nonszensz. A Kreml nem foglalkozik kompromittáló anyagok gyűjtésével" 

– fogalmazott.

Peszkov úgy véli, hogy egyetlen célja van az ilyesfajta támadásoknak, hogy folytassák azt, amit elkezdtek: az orosz-amerikai kapcsolatokat kényszerű hanyatlását – írja az MTI.

A CNN hírtelevízió névtelen tisztviselőkre hivatkozva azt írta még, hogy a 35 oldalas kivonat alátámasztja azt, hogy Moszkva Clinton lejáratásával Trump esélyeit igyekezett növelni az elnökválasztáson.

Mi sem mutatja jobban, hogy mekkora kacsa a hír, hogy a WikiLeaks kiszivárogtató portálnak is az a meggyőződése, hogy hamis a 35 oldalas jelentés. Az iratot elsőként közlő Buzzfeed hírportál felhívja a figyelmet, hogy az állítások hitelessége nem ellenőrzött.

Az állítólagos iratokat állítólag több hónapon át készítették, a legdurvább állítás pedig az benne, hogy az orosz kormányzat öt éve készíti fel és támogatja Donald Trumpot, s ennek Vlagyimir Putyin orosz elnök által támogatott célja, hogy megossza a nyugati szövetségeseket.

Trump elutasított több, mézesmadzagnak szánt orosz ingatlanügyletet, de ő és belső köre is rendszeresen fogadott el a Kremltől politikai riválisaira vonatkozó hírszerzési információkat"

– áll a jelentésben.

Az orosz hírszerzés egy korábbi magas rangú tisztje azt állítja, hogy a Szövetségi Biztonsági Szolgálat moszkvai tevékenysége során elég kompromittáló információt gyűjtött ahhoz, hogy megzsarolhassák Trumpot"

– folytatja a súlyos vádat a dokumentum.

A dokumentum akkor vált teljesen hiteltelenné, mikor azt taglalják, hogy több, jól tájékozott forrás szerint Trump perverz szexuális aktusokban vett részt, amelyeket az FSZB szervezett vagy figyelt meg.

Számolnia kell a következményekkel a Buzzfeed amerikai hírportálnak, amiért nyilvánosságra hozta az állítólagos hírszerzési jelentést "

– fogalmazott Trump a sajtótájékoztatón.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Tusk: történelmi lépés született az EU-s csúcstalálkozón

Tusk: történelmi lépés született az EU-s csúcstalálkozón

amerika, london, párizs

Erősíteni fogják az Európai Unió védelmi dimenzióját.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Orbán: nincs egyetértés a migránsok elosztását illetően; Az Europol kimutatása szerint 2016-ban több volt a baloldali terrorcselekmény, mint a jobboldali; A versenyszférában is emelkedtek a reálbérek; Pénteken kiderül, hogy kik Simicska emberei a parlamentben. Ezek a nap legfontosabb hírei.

"Elitváltás" Franciaországban: Macron átvedlett szocikkal tölti fel kormányát

"Elitváltás" Franciaországban: Macron átvedlett szocikkal tölti fel kormányát

amerika, london, párizs

A politikai egyensúly, illetve a férfiak és a nők egyenlő arányának megtartása mellett a nyilvánosság számára ismeretlen személyeket nevezett ki szerda este Emmanuel Macron francia államfő a korrupciós gyanú miatt távozó négy tárcavezető helyére.

Nem vicc, a Merkel-féle CDU a hazafiság pártjaként mutatja be magát

Nem vicc, a Merkel-féle CDU a hazafiság pártjaként mutatja be magát

amerika, london, párizs

A német Kereszténydemokrata Unió (CDU) a felvilágosult hazafiság pártjaként mutatja be magát a szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választást felvezető kampányban - hangzott el a CDU választási plakátjainak csütörtöki berlini bemutatóján.

Magyarázatot követelnek a lengyelek Macron közép-európaiakat becsmérlő szavaira

Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter csütörtökön reményét fejezte ki, hogy Emmanuel Macron francia elnök magyarázatot ad a lengyelekről, magyarokról és más kelet-közép-európai népekről mondott szavaira, amikor az EU-csúcstalálkozón előreláthatólag találkozik Beata Szydlo lengyel miniszterelnökkel.

Dél-Korea is nagyobb nyomásgyakorlást vár Kínától Észak-Koreával kapcsolatban

Dél-Korea is nagyobb nyomásgyakorlást vár Kínától Észak-Koreával kapcsolatban

amerika, london, párizs

Moon Jae-in Dél-Korea frissen megválasztott elnöke Donald Trumppal együtt nagyobb nyomásgyakorlást vár Kínától Észak-Koreával kapcsolatban, hogy az beszüntesse nukleáris programját. Ahogyan arról már írtunk, Kínának ez kényes kérdés, hiszen ha komolyabb gazdasági szankciókkal sújtaná egyik legfontosabb kereskedelmi partnerét, annak ő maga is meginná a levét.

"Közép-Európának a józan észt kell képviselnie"

"Közép-Európának a józan észt kell képviselnie"

közeleg a tél

Közép-Európának fontos szerepet kell vállalnia Európa biztonságának és versenyképességének a helyreállításában, ezért erőteljesen fel kell lépnie a migráció leállítása, az Európai Unió bővítése, valamint a kontinens keleti és nyugati fele között gazdasági együttműködés erősítése érdekében - ezt az álláspontot képviseli Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Közép-európai Kezdeményezés (KEK) országainak csütörtöki minszki külügyminiszteri találkozóján.

Elképesztő módszerekkel kínozzák a foglyokat a polgárháború sújtotta országban

Az Egyesült Arab Emírségek és a vele szövetséges jemeni erők Jemen déli részén titkos börtönöket üzemeltetnek, ahol százak tűntek el nyomtalanul az al-Kaida utáni hajtóvadászatban, és napi rendszerességgel kínozzák az embereket.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére