Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Trump a magyar migrációs politika után most az olaszt méltatta

2018. július 31. 06:26

Donald Trump amerikai elnök az olasz kormány migránspolitikáját dicsérte a Giuseppe Conte olasz kormányfővel folytatott tárgyalásain.

A Fehér Házban tartott közös tájékoztatón Donald Trump leszögezte: az olasz kormányfő az országára nehezedő migrációs nyomás okán is látogatott Washingtonba. Hozzátette: az Egyesült Államoknak is szüksége van határai biztonságának garantálására, és megismételte előző napi fenyegetését, miszerint ha a demokraták nem szavazzák meg az amerikai-mexikói határon építendő fal anyagi támogatását a kongresszusban, készen áll arra, hogy a kormány munkája leálljon. 

Trump a tárgyalások megkezdése előtt a Fehér Ház Ovális Irodájában – a szokásos rövid sajtófotózáskor – újságíróknak már hangsúlyozta, hogy egyetért az olasz kormány migrációs politikájával és méltatta az olasz kormányfőt:

nagyon kemény álláspontot képvisel a határvédelem ügyében, olyan álláspontot, amelyet kevés ország, és őszintén szólva, szerintem neki van igaza."

Emlékezetes, két héttel korábban az elnök hasonlóképpen szólalt fel Magyarország kapcsán is, amikor egy interjúban elárulta, nem meglepő, hogy az EU hazánkat csuklóztatja, hiszen fegyelmezett bevándorláspolitikánk akadályt jelent a tömeges migráció számára. Akkor úgy fogalmazott: "egyes országok nem vesznek át bevándorlókat. Őket tényleg megrója emiatt az Európai Unió. Vessenek pillantást példának okáért Magyarországra: ők nem akarják azt tenni, amit a többi ország közül egyesek tettek. Most ez egy nagyon komoly dolog".

A tárgyalásokat követő közös sajtóértekezleten az amerikai elnök elmondta: elsősorban gazdasági és kereskedelmi témákat vitattak meg, köztük a tisztességtelen kereskedelem problémáit is. Giuseppe Conte bejelentette, Donald Trumppal egyetértésben Olaszország nemzetközi konferenciát rendez Líbiáról, a líbiai helyzet stabilizálásáról, ugyanis Líbiából indul útnak az észak-afrikai migránsok elsöprő többsége. 

Irán, Oroszország és Németország is szóba került

Donald Trump újságírói kérdésre válaszolva kijelentette: szívesen találkozna az iráni elnökkel, nincsenek előfeltételei, de készen áll a találkozóra "bárkivel" az iráni vezetésből, ha erre jelzés érkezik Teheránból. Nem tudom, vajon az irániak készen állnak-e egy ilyen találkozóra – fogalmazott. 

A két politikus szólt az Oroszország elleni szankciókról is. Giuseppe Conte hangsúlyozta: a szankciókat "nem lehet egyik pillanatról a másikra felszámolni", de reményét fejezte ki, hogy a büntetőintézkedések nem sújtják majd a civil társadalmat. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a római kormány kész a párbeszédre a moszkvaival. Álláspontjához csatlakozott Donald Trump is, aki kijelentette: "a szankciók maradnak úgy, ahogy vannak". 

A sajtóértekezleten Donald Trump ismét ostorozta Németországot, amely szerinte nem költ eleget a NATO számára szükséges katonai költségvetésre. 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Műmájer vagy, Bono!

Műmájer vagy, Bono!

piszkostizenkettő

Bono nem politizáló zenész, hanem zenélő politikus (persze a gagyi kategóriából). Vagy hogy a politikus kifejezést fajsúlyosabb figuráknak tartogassuk, mondjuk azt, hogy közönséges küldönc, aki történetesen nem papírból olvassa fel a Szabad Nép vezércikkét, hanem merő véletlenségből egy basszusgitáros is álldogál mellette, a háta mögött pediglen egy dobos üldögél.

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

amerika, london, párizs

Románia egyesülésének századik évfordulója alkalmából a keleti szomszédunk már megint túltolja a biciklit, a románok most egy olyan térképpel házalnak, amelyen az országuk határa Debrecenig és Szolnokig, vagyis a Tisza vonaláig terjed.

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

kétharmad

Az illegális szemétlerakás már mindenkinek az agyára megy. Annak érdekében, hogy megfékezzék a szemetelőket, a kormány azt tervezi, bűncselekménnyé minősíti az illegális hulladéklerakást.

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

kétharmad

A párttagok Puch Lászlót és Gyurcsány Ferencet teszik felelőssé azért, mert teljesen eladósodott a szocialista párt.

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

amerika, london, párizs

A panamai hajózási hatóság visszavonta az Aquarius nevű civil mentőhajó regisztrációját, a legközelebbi kikötéskor el kell távolítani róla a panamai lobogót, és nem hajózhat ki új regisztráció nélkül - tudatták a hajót bérlő NGO-k.

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

kétharmad

A külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban nyilatkozott a távirati irodának.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez lesz ma.

Az ellenzék rárontott a hazájára

Deák Dániel politológus szerint óriási a tétje a 2019-es EP-választásnak, az Európa jövőjét féltő tömegeknek ez lesz az utolsó lehetőségük arra, hogy változást érjenek el a brüsszeli testületekben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére