Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Trump: a hírhamisítók nem vesznek tudomást a sikerről

2017. augusztus 7. 16:28

BEDMINSTER, 16:28

Donald Trump amerikai elnök arról írt Twitteren, hogy liberális média nem hajlandó tudomásul venni a sikereit.

A hírhamisítók (Fake News) nem akarnak hírt adni az első 6 hónap sikereiről"

– írta Trump a Twitteren. Az üzenetben fel is sorolt néhány sikerpontot, például a Legfelsőbb Bíróságot, amely újra konzervatív többségű, az egymillió új munkahely létrejöttét, a hadseregfejlesztést, az ISIS és az MS-13 bűnbanda elleni harcot.

Fotó: AFP

Az elnök jelenleg a bedminsteri golfpályáján tartózkodik, ám cáfolta a sajtó azon állításait, hogy szabadságon van.

A liberális lapok valóban nem bánnak kesztyűs kézzel Trumppal, akinek elnöksége első 6 hónapja alatt egymillió új munkahely jött létre. Trump legnagyobb médiabeli ellenfelei inkább arra koncentráltak, hogy elvitassák az elnök eredményeit.

A The Washington Post egy viszonylag semleges címmel írt a témáról: a munkahelyek növekedésének száma júliusban tetőzött az USA-ban. A lap arról ír, hogy míg az előző évben havonta 187 000 új munkahely jött létre, addig idén kísértetiesen hasonló adat látott napvilágot: 184 000 új munkahely jelent meg havonta a munkaerőpiacon. A lap főként a piaci trendekkel magyarázza a sikereket, habár sok konkrétumot nem említenek. Mindenesetre azt is megpróbálták Trumptól teljesen független eredményként tálalni, hogy a legnagyobb tőzsdeindex, a Dow Jones átlépte a 22 000 pontos történelmi álomhatárt – ezelőtt természetesen gazdasági apokalipszist vizionáltak az újságírók, ha Trump nyer. A számos kedvező adat közül sikerült a legrosszabb mutatókat elemezni részletesen: az elemzők elégedetlenek voltak 2,5 százalékos bérnövekedés mértékével; azzal is elégedetlenek voltak, hogy a lehetőségekhez képest kevesebb munkahely jött létre a nagy összeszerelő üzemek környékén. Emellett pedig főleg a kamatemelés témakörét dolgozták fel.

A CNN még június elején adott hírt róla, hogy Trump szerint egymillió új munkahely jön létre, és már a címben az szerepelt, hogy "nem igaz". A CNN a júliusi cikkében is küszködött azzal, hogy olyan szakértőt szólaltasson meg, aki tud valami negatívat is mondani. Az általuk megkérdezett Cathy Barrera gazdasági tanácsadó azonban azt mondta, hogy a gazdaság remek állapotban van, azonban a cikkben szintén kiemelik a bérek növekedésének nem megfelelő ütemét. Azt is kiemelték, hogy "természetesen nem teljesen Trump a felelős a munkahelyteremtésért".

A The New York Times cikkének címe: A munkahelyek, a gyárak és a tőzsde gazdasági fellendülést hoztak Trumpnak. A tőzsde szárnyalása, a külföldi cégek új gyártósorainak megépítése és a munkaerő szakadatlan felvétele 16 éve nem látott szintre csökkentették a munkanélküliséget – írja a New York-i lap, beszámolva arról, hogy a Toyota és a Mazda két üzemet is felépít a közeljövőben az USA-ban. Felteszik a kérdést is, hogy mindebben mennyi része van Trumpnak. Idézik az elnök Twitter-üzeneteit, amelyek szerint elég sok. A lap szerint azonban azok a folyamatok, amelyek beindították a növekedést, már az előző ciklusban, Obama alatt is jelen voltak a gazdaságban. A lap következtetése a kérdésben: "nincs pontos módszerünk arra, hogy meghatározzuk, hogy az elnök mennyire tudta ösztönözni a külföldi befektetéseket és a cégek otthonmaradását." Annyit azért elismernek, hogy Trump adóreformja, a nagyobb infrastrukturális beruházások és a hazai gyártókapacitás növekedése hozzájárulhatott ehhez. A Times megemlíti az ipari foglalkoztatásra leselkedő legnagyobb veszélyt: az automatizálást, amely számos munkahelybe kerülhet. Emellett hosszasan ismerteti a "negatívumokat".

Mint ismeretes, Trump elnökségének első hat hónapja alatt 6 millió új munkahely jött létre. Csak júliusban, messze a várakozások fölött teljesített a piac: 209 000 új betöltetlen állás jelent meg.

Még csak éppen belefogtam. Még több munkahely lesz a fojtogató szabályzók csökkentésével. Az Egyesült Államok újra mozgásban van"

– írta ki Trump a hír hallatán Twitteren.

Trump legfontosabb terve az amerikai gazdaság megerősítése, amelyet munkahelyteremtéssel, a cégek gyártósorainak Amerikában való tartásával, a bonyolult szabályok leegyszerűsítésével, adóreformmal és más szabályozásokkal valósítana meg.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Bakondi: Brüsszel szereptévesztésben van

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az elmúlt napok nyilatkozatai alapján az Európai Parlament és az Európai Bizottság szintjén is erőteljes törekvések láthatók a tagállamokra nézve kötelező jellegű, felső határ nélküli betelepítési kvóta jogszabályi szintű rögzítésére.

Öngyilkos lett egy szexuális zaklatással vádolt Kentucky állambeli törvényhozó

Öngyilkos lett csütörtökre virradóra a szexuális zaklatással vádolt Dan Johnson republikánus párti Kentucky állambeli törvényhozó - jelentették hírügynökségek.

Gusztustalan: pornófilmet forgattak egy felvidéki templomban

Gusztustalan: pornófilmet forgattak egy felvidéki templomban

bulvár

A hívők és az egyház felháborítónak tartják az esetet.

Nyugi, lesz döner Németországban!

Nyugi, lesz döner Németországban!

amerika, london, párizs

Mehet a foszfát a csirke-, bárány- és borjúhúsba, az Európai Bizottság (EB) ugyanis engedélyt adhat rá. A dönerlobbi tehát elérte a célját.

Kitalálod, mi az Európába igyekvő migránsok új trükkje?

Kitalálod, mi az Európába igyekvő migránsok új trükkje?

amerika, london, párizs

A leleményesség nem ismer határokat: új módon játsszák ki a hatóságokat a migránsok.

35 millió eurót szán a V4 arra, ami Brüsszelt nem érdekli

35 millió eurót szán a V4 arra, ami Brüsszelt nem érdekli

amerika, london, párizs

A visegrádi négyek (Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország) a pénzt az integrált líbiai határvédelemre fordítják, amely így a migránsok feltartóztatását eredményezi.

Nem bírta Samantha, a szexrobot - nagyon csúnyán elbántak vele

Nem bírta Samantha, a szexrobot - nagyon csúnyán elbántak vele

century-on

Bár az eset még szeptemberben történt, a történet abszurditása és a #metoo miatt ma is érdemes vele foglalkozni.

Elmagyarázzuk, hogy hackelik meg a multik a sörpiacot

Elmagyarázzuk, hogy hackelik meg a multik a sörpiacot

közeleg a tél

...és egyúttal azt, hogy ezzel hogy szívatnak meg Téged.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére