Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Trump: a hírhamisítók nem vesznek tudomást a sikerről

2017. augusztus 7. 16:28

BEDMINSTER, 16:28

Donald Trump amerikai elnök arról írt Twitteren, hogy liberális média nem hajlandó tudomásul venni a sikereit.

A hírhamisítók (Fake News) nem akarnak hírt adni az első 6 hónap sikereiről"

– írta Trump a Twitteren. Az üzenetben fel is sorolt néhány sikerpontot, például a Legfelsőbb Bíróságot, amely újra konzervatív többségű, az egymillió új munkahely létrejöttét, a hadseregfejlesztést, az ISIS és az MS-13 bűnbanda elleni harcot.

Fotó: AFP

Az elnök jelenleg a bedminsteri golfpályáján tartózkodik, ám cáfolta a sajtó azon állításait, hogy szabadságon van.

A liberális lapok valóban nem bánnak kesztyűs kézzel Trumppal, akinek elnöksége első 6 hónapja alatt egymillió új munkahely jött létre. Trump legnagyobb médiabeli ellenfelei inkább arra koncentráltak, hogy elvitassák az elnök eredményeit.

A The Washington Post egy viszonylag semleges címmel írt a témáról: a munkahelyek növekedésének száma júliusban tetőzött az USA-ban. A lap arról ír, hogy míg az előző évben havonta 187 000 új munkahely jött létre, addig idén kísértetiesen hasonló adat látott napvilágot: 184 000 új munkahely jelent meg havonta a munkaerőpiacon. A lap főként a piaci trendekkel magyarázza a sikereket, habár sok konkrétumot nem említenek. Mindenesetre azt is megpróbálták Trumptól teljesen független eredményként tálalni, hogy a legnagyobb tőzsdeindex, a Dow Jones átlépte a 22 000 pontos történelmi álomhatárt – ezelőtt természetesen gazdasági apokalipszist vizionáltak az újságírók, ha Trump nyer. A számos kedvező adat közül sikerült a legrosszabb mutatókat elemezni részletesen: az elemzők elégedetlenek voltak 2,5 százalékos bérnövekedés mértékével; azzal is elégedetlenek voltak, hogy a lehetőségekhez képest kevesebb munkahely jött létre a nagy összeszerelő üzemek környékén. Emellett pedig főleg a kamatemelés témakörét dolgozták fel.

A CNN még június elején adott hírt róla, hogy Trump szerint egymillió új munkahely jön létre, és már a címben az szerepelt, hogy "nem igaz". A CNN a júliusi cikkében is küszködött azzal, hogy olyan szakértőt szólaltasson meg, aki tud valami negatívat is mondani. Az általuk megkérdezett Cathy Barrera gazdasági tanácsadó azonban azt mondta, hogy a gazdaság remek állapotban van, azonban a cikkben szintén kiemelik a bérek növekedésének nem megfelelő ütemét. Azt is kiemelték, hogy "természetesen nem teljesen Trump a felelős a munkahelyteremtésért".

A The New York Times cikkének címe: A munkahelyek, a gyárak és a tőzsde gazdasági fellendülést hoztak Trumpnak. A tőzsde szárnyalása, a külföldi cégek új gyártósorainak megépítése és a munkaerő szakadatlan felvétele 16 éve nem látott szintre csökkentették a munkanélküliséget – írja a New York-i lap, beszámolva arról, hogy a Toyota és a Mazda két üzemet is felépít a közeljövőben az USA-ban. Felteszik a kérdést is, hogy mindebben mennyi része van Trumpnak. Idézik az elnök Twitter-üzeneteit, amelyek szerint elég sok. A lap szerint azonban azok a folyamatok, amelyek beindították a növekedést, már az előző ciklusban, Obama alatt is jelen voltak a gazdaságban. A lap következtetése a kérdésben: "nincs pontos módszerünk arra, hogy meghatározzuk, hogy az elnök mennyire tudta ösztönözni a külföldi befektetéseket és a cégek otthonmaradását." Annyit azért elismernek, hogy Trump adóreformja, a nagyobb infrastrukturális beruházások és a hazai gyártókapacitás növekedése hozzájárulhatott ehhez. A Times megemlíti az ipari foglalkoztatásra leselkedő legnagyobb veszélyt: az automatizálást, amely számos munkahelybe kerülhet. Emellett hosszasan ismerteti a "negatívumokat".

Mint ismeretes, Trump elnökségének első hat hónapja alatt 6 millió új munkahely jött létre. Csak júliusban, messze a várakozások fölött teljesített a piac: 209 000 új betöltetlen állás jelent meg.

Még csak éppen belefogtam. Még több munkahely lesz a fojtogató szabályzók csökkentésével. Az Egyesült Államok újra mozgásban van"

– írta ki Trump a hír hallatán Twitteren.

Trump legfontosabb terve az amerikai gazdaság megerősítése, amelyet munkahelyteremtéssel, a cégek gyártósorainak Amerikában való tartásával, a bonyolult szabályok leegyszerűsítésével, adóreformmal és más szabályozásokkal valósítana meg.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A Párbeszéd szerint a kormány hibája, hogy szopófantom kísértett Kőbányán

A baloldallal és az MSZP-vel kapcsolatban már megszokhattuk a csúsztatások, ferdítések és hazugságok áradatát a párt kommunikációjában. Azért időről időre még mindig sikerül meglepetést okozniuk. Ezúttal Burány Sándor értelmezte sajátosan a valóságot.

Levélben köszönte meg Orbán Viktor a Magyarország melletti kiállást

Levélben köszönte meg Orbán Viktor a Magyarország melletti kiállást

kétharmad

A magyar kormányfő azon képviselőknek küldött levelet, akik leszavazták a Soros-Sargentini-jelentést az Európai Parlamentben.

Olaszország is szigorítja a menekültügyi rendszerét

Olaszország is szigorítja a menekültügyi rendszerét

amerika, london, párizs

Az érkezők azonosítási idejének meghosszabbítását, a humanitárius menedékjog kérelmezésének szigorítását, valamint a bűncselekményt elkövető emberek kiutasítását is tartalmazza az olasz kormány új biztonsági és migrációs törvényerejű rendelete, amelyet Giuseppe Conte miniszterelnök és Matteo Salvini belügyminiszter mutatott be hétfőn Rómában.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei egy helyen.

It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

kinyílott a pitypang

Az il­lető bár dip­lo­mata-ko­csi­val köz­le­ke­dett, de nem tudta vagy nem akarta iga­zolni, hogy dip­lo­mata. Szon­dát fújni sem volt haj­landó. A rend­őr­ség a za­var­tan vi­sel­kedő férfit be­vitte a János kór­házba.

Soros alapítványa bíróságon veszi célba a bevándorlás megállításáért felelős törvényt

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) fordult a "Stop Soros" törvénycsomag miatt a Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundations) - jelentette be honlapján hétfőn a szervezet.

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

amerika, london, párizs

A túlterhelt titkosszolgálat nem tudja majd nyomon követni azokat az iszlamistákat, akiket a közeljövőben tervez szabadon engedni a szigetország.

Bezáratnák az ukrán nacionalisták a beregszászi magyar külképviseletet

Mintegy másfél tucat ukrán nacionalista tüntetett hétfő délelőtt Magyarország beregszászi konzulátusa előtt, követelve az összes magyar konzul kiutasítását és a konzulátus működésének beszüntetését, mert szerintük a képviselet "az ukránellenes politika eszközévé vált".

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére