Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Trump: a hírhamisítók nem vesznek tudomást a sikerről

2017. augusztus 7. 16:28

BEDMINSTER, 16:28

Donald Trump amerikai elnök arról írt Twitteren, hogy liberális média nem hajlandó tudomásul venni a sikereit.

A hírhamisítók (Fake News) nem akarnak hírt adni az első 6 hónap sikereiről"

– írta Trump a Twitteren. Az üzenetben fel is sorolt néhány sikerpontot, például a Legfelsőbb Bíróságot, amely újra konzervatív többségű, az egymillió új munkahely létrejöttét, a hadseregfejlesztést, az ISIS és az MS-13 bűnbanda elleni harcot.

Fotó: AFP

Az elnök jelenleg a bedminsteri golfpályáján tartózkodik, ám cáfolta a sajtó azon állításait, hogy szabadságon van.

A liberális lapok valóban nem bánnak kesztyűs kézzel Trumppal, akinek elnöksége első 6 hónapja alatt egymillió új munkahely jött létre. Trump legnagyobb médiabeli ellenfelei inkább arra koncentráltak, hogy elvitassák az elnök eredményeit.

A The Washington Post egy viszonylag semleges címmel írt a témáról: a munkahelyek növekedésének száma júliusban tetőzött az USA-ban. A lap arról ír, hogy míg az előző évben havonta 187 000 új munkahely jött létre, addig idén kísértetiesen hasonló adat látott napvilágot: 184 000 új munkahely jelent meg havonta a munkaerőpiacon. A lap főként a piaci trendekkel magyarázza a sikereket, habár sok konkrétumot nem említenek. Mindenesetre azt is megpróbálták Trumptól teljesen független eredményként tálalni, hogy a legnagyobb tőzsdeindex, a Dow Jones átlépte a 22 000 pontos történelmi álomhatárt – ezelőtt természetesen gazdasági apokalipszist vizionáltak az újságírók, ha Trump nyer. A számos kedvező adat közül sikerült a legrosszabb mutatókat elemezni részletesen: az elemzők elégedetlenek voltak 2,5 százalékos bérnövekedés mértékével; azzal is elégedetlenek voltak, hogy a lehetőségekhez képest kevesebb munkahely jött létre a nagy összeszerelő üzemek környékén. Emellett pedig főleg a kamatemelés témakörét dolgozták fel.

A CNN még június elején adott hírt róla, hogy Trump szerint egymillió új munkahely jön létre, és már a címben az szerepelt, hogy "nem igaz". A CNN a júliusi cikkében is küszködött azzal, hogy olyan szakértőt szólaltasson meg, aki tud valami negatívat is mondani. Az általuk megkérdezett Cathy Barrera gazdasági tanácsadó azonban azt mondta, hogy a gazdaság remek állapotban van, azonban a cikkben szintén kiemelik a bérek növekedésének nem megfelelő ütemét. Azt is kiemelték, hogy "természetesen nem teljesen Trump a felelős a munkahelyteremtésért".

A The New York Times cikkének címe: A munkahelyek, a gyárak és a tőzsde gazdasági fellendülést hoztak Trumpnak. A tőzsde szárnyalása, a külföldi cégek új gyártósorainak megépítése és a munkaerő szakadatlan felvétele 16 éve nem látott szintre csökkentették a munkanélküliséget – írja a New York-i lap, beszámolva arról, hogy a Toyota és a Mazda két üzemet is felépít a közeljövőben az USA-ban. Felteszik a kérdést is, hogy mindebben mennyi része van Trumpnak. Idézik az elnök Twitter-üzeneteit, amelyek szerint elég sok. A lap szerint azonban azok a folyamatok, amelyek beindították a növekedést, már az előző ciklusban, Obama alatt is jelen voltak a gazdaságban. A lap következtetése a kérdésben: "nincs pontos módszerünk arra, hogy meghatározzuk, hogy az elnök mennyire tudta ösztönözni a külföldi befektetéseket és a cégek otthonmaradását." Annyit azért elismernek, hogy Trump adóreformja, a nagyobb infrastrukturális beruházások és a hazai gyártókapacitás növekedése hozzájárulhatott ehhez. A Times megemlíti az ipari foglalkoztatásra leselkedő legnagyobb veszélyt: az automatizálást, amely számos munkahelybe kerülhet. Emellett hosszasan ismerteti a "negatívumokat".

Mint ismeretes, Trump elnökségének első hat hónapja alatt 6 millió új munkahely jött létre. Csak júliusban, messze a várakozások fölött teljesített a piac: 209 000 új betöltetlen állás jelent meg.

Még csak éppen belefogtam. Még több munkahely lesz a fojtogató szabályzók csökkentésével. Az Egyesült Államok újra mozgásban van"

– írta ki Trump a hír hallatán Twitteren.

Trump legfontosabb terve az amerikai gazdaság megerősítése, amelyet munkahelyteremtéssel, a cégek gyártósorainak Amerikában való tartásával, a bonyolult szabályok leegyszerűsítésével, adóreformmal és más szabályozásokkal valósítana meg.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

A drezdai bombázásokhoz hasonlít a Rakkát ért koalíciós légicsapások pusztítása

A drezdai bombázásokhoz hasonlít a Rakkát ért koalíciós légicsapások pusztítása

amerika, london, párizs

Legalábbis ezt állította az orosz védelmi minisztérium szóvivője vasárnap amikor hangsúlyozta: az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció légiereje több ezer civil életét kioltva úgy szétbombázta az Iszlám Állam terrorszervezet egykori fellegvárának számító szíriai Rakkát, mint a németországi Drezdát érő második világháborús légicsapások.

A rendőrök lecsaptak egy szerb embercsempészre

A rendőrök lecsaptak egy szerb embercsempészre

közeleg a tél

A rendőrök embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást egy 22 éves szerb férfival szemben.

Deák Dániel: az ellenzékiek fele is Orbán Viktor újraválasztására számít

Deák Dániel: az ellenzékiek fele is Orbán Viktor újraválasztására számít

közeleg a tél

Az ellenzéki szimpatizánsok fele is Orbán Viktor újraválasztására számít, mivel a gazdasági mutatók kiemelkedőek, az ellenzéki oldalon pedig nincs valós, jobb teljesítményt felmutatni képes alternatíva - mondta Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Ideje megismerni a csehek Donald Trumpját

Ideje megismerni a csehek Donald Trumpját

amerika, london, párizs

Elutasítja az európai integráció mélyítését és az illegális bevándorlást, Csehországot pedig egy nagyvállalat mintájára szeretné irányítani Andrej Babis, a hétvégi képviselőházi választásokon győztes jobbközép ANO mozgalom elnöke, a cseh kormányfői tisztség valószínű várományosa.

Szanyi Tiborból előbújt a kommunista ÁVÓ-s szelleme

Szanyi Tiborból előbújt a kommunista ÁVÓ-s szelleme

kinyílott a pitypang

1956 októberéhez közeledve az MSZ(M)P-sekből előbújt a mélyre eltemetett kommunista.

Észak-Olaszországban is függetlenedési szavazásokat tartanak

Észak-Olaszországban is függetlenedési szavazásokat tartanak

amerika, london, párizs

Olaszország gazdasági, politikai és társadalmi szembeállását az észak-dél közti ellentét mindig is meghatározta. Az olasz gazdaság 30 százalékát adó Lombardia és Velence vasárnap szavaz a nagyobb autonómiáról.

Elkezdték szűrni a reptéri dolgozókat Ausztráliában

Elkezdték szűrni a reptéri dolgozókat Ausztráliában

amerika, london, párizs

Az ausztrál kormány vasárnapi bejelentése szerint megszigorítják a repülőtéri dolgozók biztonsági ellenőrzését.

Informatikusokat képez ki az állam

Informatikusokat képez ki az állam

közeleg a tél

Négy év alatt legalább 4 ezer informatikai fejlesztő állhat munkába a most induló Informatikai fejlesztői karrier start programnak köszönhetően, mondta Varga Mihály az MTI-nek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére