Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Trump: a hírhamisítók nem vesznek tudomást a sikerről

2017. augusztus 7. 16:28

BEDMINSTER, 16:28

Donald Trump amerikai elnök arról írt Twitteren, hogy liberális média nem hajlandó tudomásul venni a sikereit.

A hírhamisítók (Fake News) nem akarnak hírt adni az első 6 hónap sikereiről"

– írta Trump a Twitteren. Az üzenetben fel is sorolt néhány sikerpontot, például a Legfelsőbb Bíróságot, amely újra konzervatív többségű, az egymillió új munkahely létrejöttét, a hadseregfejlesztést, az ISIS és az MS-13 bűnbanda elleni harcot.

Fotó: AFP

Az elnök jelenleg a bedminsteri golfpályáján tartózkodik, ám cáfolta a sajtó azon állításait, hogy szabadságon van.

A liberális lapok valóban nem bánnak kesztyűs kézzel Trumppal, akinek elnöksége első 6 hónapja alatt egymillió új munkahely jött létre. Trump legnagyobb médiabeli ellenfelei inkább arra koncentráltak, hogy elvitassák az elnök eredményeit.

A The Washington Post egy viszonylag semleges címmel írt a témáról: a munkahelyek növekedésének száma júliusban tetőzött az USA-ban. A lap arról ír, hogy míg az előző évben havonta 187 000 új munkahely jött létre, addig idén kísértetiesen hasonló adat látott napvilágot: 184 000 új munkahely jelent meg havonta a munkaerőpiacon. A lap főként a piaci trendekkel magyarázza a sikereket, habár sok konkrétumot nem említenek. Mindenesetre azt is megpróbálták Trumptól teljesen független eredményként tálalni, hogy a legnagyobb tőzsdeindex, a Dow Jones átlépte a 22 000 pontos történelmi álomhatárt – ezelőtt természetesen gazdasági apokalipszist vizionáltak az újságírók, ha Trump nyer. A számos kedvező adat közül sikerült a legrosszabb mutatókat elemezni részletesen: az elemzők elégedetlenek voltak 2,5 százalékos bérnövekedés mértékével; azzal is elégedetlenek voltak, hogy a lehetőségekhez képest kevesebb munkahely jött létre a nagy összeszerelő üzemek környékén. Emellett pedig főleg a kamatemelés témakörét dolgozták fel.

A CNN még június elején adott hírt róla, hogy Trump szerint egymillió új munkahely jön létre, és már a címben az szerepelt, hogy "nem igaz". A CNN a júliusi cikkében is küszködött azzal, hogy olyan szakértőt szólaltasson meg, aki tud valami negatívat is mondani. Az általuk megkérdezett Cathy Barrera gazdasági tanácsadó azonban azt mondta, hogy a gazdaság remek állapotban van, azonban a cikkben szintén kiemelik a bérek növekedésének nem megfelelő ütemét. Azt is kiemelték, hogy "természetesen nem teljesen Trump a felelős a munkahelyteremtésért".

A The New York Times cikkének címe: A munkahelyek, a gyárak és a tőzsde gazdasági fellendülést hoztak Trumpnak. A tőzsde szárnyalása, a külföldi cégek új gyártósorainak megépítése és a munkaerő szakadatlan felvétele 16 éve nem látott szintre csökkentették a munkanélküliséget – írja a New York-i lap, beszámolva arról, hogy a Toyota és a Mazda két üzemet is felépít a közeljövőben az USA-ban. Felteszik a kérdést is, hogy mindebben mennyi része van Trumpnak. Idézik az elnök Twitter-üzeneteit, amelyek szerint elég sok. A lap szerint azonban azok a folyamatok, amelyek beindították a növekedést, már az előző ciklusban, Obama alatt is jelen voltak a gazdaságban. A lap következtetése a kérdésben: "nincs pontos módszerünk arra, hogy meghatározzuk, hogy az elnök mennyire tudta ösztönözni a külföldi befektetéseket és a cégek otthonmaradását." Annyit azért elismernek, hogy Trump adóreformja, a nagyobb infrastrukturális beruházások és a hazai gyártókapacitás növekedése hozzájárulhatott ehhez. A Times megemlíti az ipari foglalkoztatásra leselkedő legnagyobb veszélyt: az automatizálást, amely számos munkahelybe kerülhet. Emellett hosszasan ismerteti a "negatívumokat".

Mint ismeretes, Trump elnökségének első hat hónapja alatt 6 millió új munkahely jött létre. Csak júliusban, messze a várakozások fölött teljesített a piac: 209 000 új betöltetlen állás jelent meg.

Még csak éppen belefogtam. Még több munkahely lesz a fojtogató szabályzók csökkentésével. Az Egyesült Államok újra mozgásban van"

– írta ki Trump a hír hallatán Twitteren.

Trump legfontosabb terve az amerikai gazdaság megerősítése, amelyet munkahelyteremtéssel, a cégek gyártósorainak Amerikában való tartásával, a bonyolult szabályok leegyszerűsítésével, adóreformmal és más szabályozásokkal valósítana meg.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Juncker úgy gondolja, ő jobb miniszterelnöke lenne Nagy-Britanniának

Juncker úgy gondolja, ő jobb miniszterelnöke lenne Nagy-Britanniának

amerika, london, párizs

A nemzeti szuverenitást nyíltan lenéző Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker egy rövid interjúban fejtette ki meglehetősen nevetséges gondolatait.

Melegebb lesz az Északi-sarkon, mint Magyarországon

Az Északi-sarknál jóval melegebb lesz, mint Magyarországon - jellemezte a várható időjárást szombaton Facebook-oldalán a meteorológiai szolgálat, amely az extrém hideg miatt vasárnapra több megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

Gyűlöletkampányt folytatnak a határon túliak ellen a magyarországi ellenzéki pártok

Gyűlöletkampányt folytatnak a határon túliak ellen a magyarországi ellenzéki pártok

amerika, london, párizs

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) választmánya szombati beregszászi ülésén nyilatkozatot fogadott el, amelyben felháborítónak nevezi és elítéli a magyarországi ellenzéki pártok által indított "gyűlöletkampányt, melynek kereszttüzébe a határon túli magyarok kerültek".

"Minden független államnak joga van eldöntenie, milyen bevándorláspolitikát követ"

"Minden független államnak joga van eldöntenie, milyen bevándorláspolitikát követ"

amerika, london, párizs

Interjút adott az ausztrál külügyminiszter a Magyar Idők című napilapnak. Julie Bishop a lapnak elmondta, minden szuverén államnak joga van ahhoz, hogy eldöntse: milyen bevándorláspolitikát követ.

Anglikán egyházfő: vagy iszlám szabályok, vagy brit törvények!

Canterbury érseke szerint az 500 éve fejlődő, formálódó brit törvények teljesen összeegyeztethetetlenek az iszlám vallás szabályaival.

Egy újabb adat, amit meg kellene magyaráznia London muszlim polgármesterének

Egy éven belül 20 százalékkal nőtt a bejelentett nemi erőszakolások száma a brit fővárosban.

Akasztással fenyegette meg a Fidesz jelöltjét a bajai jobbikos

Akasztással fenyegette meg a Fidesz jelöltjét a bajai jobbikos

spring is coming

Az Origo szombati cikkében azt írja: akasztással fenyegette meg Zsigó Róbertet, a Fidesz bajai országgyűlési képviselőjét Üveges Tibor, a Jobbik bajai elnöke.

Szívesebben foglalkozik EU a migránsokkal, mint az őshonos kisebbségekkel

Mivel az uniót hidegen hagyják az őshonos kisebbségek sorsa, ezért fontos, hogy sikerrel záruljon a Minority SafePack aláírásgyűjtése Szili Katalin szerint.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére