Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#focivébé
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Trump: a hírhamisítók nem vesznek tudomást a sikerről

2017. augusztus 7. 16:28

BEDMINSTER, 16:28

Donald Trump amerikai elnök arról írt Twitteren, hogy liberális média nem hajlandó tudomásul venni a sikereit.

A hírhamisítók (Fake News) nem akarnak hírt adni az első 6 hónap sikereiről"

– írta Trump a Twitteren. Az üzenetben fel is sorolt néhány sikerpontot, például a Legfelsőbb Bíróságot, amely újra konzervatív többségű, az egymillió új munkahely létrejöttét, a hadseregfejlesztést, az ISIS és az MS-13 bűnbanda elleni harcot.

Fotó: AFP

Az elnök jelenleg a bedminsteri golfpályáján tartózkodik, ám cáfolta a sajtó azon állításait, hogy szabadságon van.

A liberális lapok valóban nem bánnak kesztyűs kézzel Trumppal, akinek elnöksége első 6 hónapja alatt egymillió új munkahely jött létre. Trump legnagyobb médiabeli ellenfelei inkább arra koncentráltak, hogy elvitassák az elnök eredményeit.

A The Washington Post egy viszonylag semleges címmel írt a témáról: a munkahelyek növekedésének száma júliusban tetőzött az USA-ban. A lap arról ír, hogy míg az előző évben havonta 187 000 új munkahely jött létre, addig idén kísértetiesen hasonló adat látott napvilágot: 184 000 új munkahely jelent meg havonta a munkaerőpiacon. A lap főként a piaci trendekkel magyarázza a sikereket, habár sok konkrétumot nem említenek. Mindenesetre azt is megpróbálták Trumptól teljesen független eredményként tálalni, hogy a legnagyobb tőzsdeindex, a Dow Jones átlépte a 22 000 pontos történelmi álomhatárt – ezelőtt természetesen gazdasági apokalipszist vizionáltak az újságírók, ha Trump nyer. A számos kedvező adat közül sikerült a legrosszabb mutatókat elemezni részletesen: az elemzők elégedetlenek voltak 2,5 százalékos bérnövekedés mértékével; azzal is elégedetlenek voltak, hogy a lehetőségekhez képest kevesebb munkahely jött létre a nagy összeszerelő üzemek környékén. Emellett pedig főleg a kamatemelés témakörét dolgozták fel.

A CNN még június elején adott hírt róla, hogy Trump szerint egymillió új munkahely jön létre, és már a címben az szerepelt, hogy "nem igaz". A CNN a júliusi cikkében is küszködött azzal, hogy olyan szakértőt szólaltasson meg, aki tud valami negatívat is mondani. Az általuk megkérdezett Cathy Barrera gazdasági tanácsadó azonban azt mondta, hogy a gazdaság remek állapotban van, azonban a cikkben szintén kiemelik a bérek növekedésének nem megfelelő ütemét. Azt is kiemelték, hogy "természetesen nem teljesen Trump a felelős a munkahelyteremtésért".

A The New York Times cikkének címe: A munkahelyek, a gyárak és a tőzsde gazdasági fellendülést hoztak Trumpnak. A tőzsde szárnyalása, a külföldi cégek új gyártósorainak megépítése és a munkaerő szakadatlan felvétele 16 éve nem látott szintre csökkentették a munkanélküliséget – írja a New York-i lap, beszámolva arról, hogy a Toyota és a Mazda két üzemet is felépít a közeljövőben az USA-ban. Felteszik a kérdést is, hogy mindebben mennyi része van Trumpnak. Idézik az elnök Twitter-üzeneteit, amelyek szerint elég sok. A lap szerint azonban azok a folyamatok, amelyek beindították a növekedést, már az előző ciklusban, Obama alatt is jelen voltak a gazdaságban. A lap következtetése a kérdésben: "nincs pontos módszerünk arra, hogy meghatározzuk, hogy az elnök mennyire tudta ösztönözni a külföldi befektetéseket és a cégek otthonmaradását." Annyit azért elismernek, hogy Trump adóreformja, a nagyobb infrastrukturális beruházások és a hazai gyártókapacitás növekedése hozzájárulhatott ehhez. A Times megemlíti az ipari foglalkoztatásra leselkedő legnagyobb veszélyt: az automatizálást, amely számos munkahelybe kerülhet. Emellett hosszasan ismerteti a "negatívumokat".

Mint ismeretes, Trump elnökségének első hat hónapja alatt 6 millió új munkahely jött létre. Csak júliusban, messze a várakozások fölött teljesített a piac: 209 000 új betöltetlen állás jelent meg.

Még csak éppen belefogtam. Még több munkahely lesz a fojtogató szabályzók csökkentésével. Az Egyesült Államok újra mozgásban van"

– írta ki Trump a hír hallatán Twitteren.

Trump legfontosabb terve az amerikai gazdaság megerősítése, amelyet munkahelyteremtéssel, a cégek gyártósorainak Amerikában való tartásával, a bonyolult szabályok leegyszerűsítésével, adóreformmal és más szabályozásokkal valósítana meg.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Senkik országa

Különös élménnyel gazdagodtam a hétvégén, ugyanis személyesen is áldozatul estem annak a mindent átszövő felsőbbrendűségi érzésnek, amelyről idáig többnyire csak közéleti szereplők tapasztalatai alapján volt alkalmam írni. Szubjektív beszámoló egy szürreális találkozóról és a liberális lelkületről.

889
A németek háromnegyede kihátrált Merkel mögül

A németek háromnegyede kihátrált Merkel mögül

amerika, london, párizs

Nem mintha eddig a helyzet magaslatán lett volna, de a Horst Seehofer által adott kéthetes ultimátum gőzerővel tolja Merkelt a teljes politikai megsemmisülés felé. Ezt igazolja egy frissen publikált kutatás is, amiből az látszik, hogy a németek háromnegyede elfordult már a kancellártól.

Spanyol kollégistákat túrtak ki helyükről az Aquarius migránsai miatt

Spanyol kollégistákat túrtak ki helyükről az Aquarius migránsai miatt

amerika, london, párizs

Nagylelkű és humanitárius gesztust akart tenni Madrid azzal, hogy úgy döntött, befogadja az Aquarius fedélzetén ragadt migránsokat. A gond csak az, hogy ezzel saját őshonos állampolgárait hozta kényelmetlen helyzetbe: azt mondták a spanyol tanulóknak, hogy 24 órájuk van kiköltözni kollégiumukból.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Lássuk, mi várható a mai nap.

Trump: az illegális bevándorlás szörnyű dolog

Trump: az illegális bevándorlás szörnyű dolog

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök " szörnyű dolognak" nevezte az illegális bevándorlást, védelmébe vette a gyermekeket bevándorló szüleiktől elválasztó gyakorlatot, de leszögezte, hogy a határon kialakult válságot meg kell oldani.

Kilép az USA az ENSZ Emberi Jogi Tanácsából

Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet szerint a tanács nem méltó a nevére.

Ennyi: bevándorlási különadót kell fizetniük a bevándorlást segítő szervezeteknek

Amit Nyugaton nem tudnak megoldani a bürokraták, azt Magyarországon lazán megoldja a kormány.

Pár tucat afrikai migráns kitúrja a helyieket Amszterdamból

Pár tucat afrikai migráns kitúrja a helyieket Amszterdamból

amerika, london, párizs

A magát "We are here" névvel illető csoport lakásokat, raktárakat, gyárakat, sőt iskolákat is elfoglalt már.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére