Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
a kutya ugat
 
 
 
 

Trudeau: a CETA modern, haladó megoldásokat tartalmaz

2017. február 17. 18:28

Az Európai Unió és Kanada közötti szabadkereskedelmi megállapodás (CETA) új minőséget képvisel a szabadkereskedelmi egyezmények sorában és mintául szolgálhat a további szerződésekhez - emelte ki Angela Merkel német kancellár pénteken Berlinben Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után.

A két kormányfő közös sajtótájékoztatóján Angela Merkel kiemelte, hogy a CETA nemcsak vámokról szól, hanem egyebek mellett a szociális biztonság és a fogyasztóvédelem területén is mintaszerű, "új standardot" jelentő szabályozást jelent – adta hírül az MTI.

Arra a kérdésre, hogy szükség van-e EU-Kína szabadkereskedelmi szerződésre, azt mondta, hogy minél hamarabb sikerre kell vinni a tárgyalásokat az EU-Kína kétoldalú beruházási megállapodásról, és majd csak ezután érdemes mérlegelni a következő lépéseket.

Fotó: AFP

Justin Trudeau aláhúzta, hogy a CETA a közbeszerzések és befektetések, a munkajog és a környezetvédelem területén is "modern, haladó" megoldásokat tartalmaz, és minapi jóváhagyása az Európai Parlamentben "győzelem" Európának, Kanadának és az ügyet kezdettől fogva támogató Németországnak.

A CETA jó fizetéssel járó állásokat jelent a középosztály számára, és új esélyeket a vállalkozásoknak Kanadában és az EU-ban egyaránt - tette hozzá.

A német kancellár a NATO-tagok védelmi kiadásainak növelésére tett vállalások teljesítésére ösztönző amerikai felvetésekkel kapcsolatban aláhúzta, hogy Németország tartja magát a 2014-es NATO-csúcson hozott határozathoz, miszerint a "következő évtizedekben" a hazai össztermék (GDP) legalább 2 százalékának megfelelő összegre kell emelni a védelmi költségvetést.

Fotó: AFP

Arra a kérdésre, hogy lehet-e Justin Trudeau egyfajta ellenpólus, "anti-Trump" az amerikai elnökkel, Donald Trumppal szemben, a kancellár hangoztatta, hogy Németország "elemi érdeke" a jó transzatlanti együttműködés.

OLVASTAD MÁR?

a kutya ugat
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Orbán: az ostromlott Európa csak szusszanásnyi időt kapott

Orbán: az ostromlott Európa csak szusszanásnyi időt kapott

közeleg a tél

Magyarország minden körülmények között meg fogja védeni a családjait, legyen bármekkora is a brüsszeli ellenszél - mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

Atomfizikus anyjával beszélt a merénylet előtt a manchesteri robbantó

Atomfizikus anyjával beszélt a merénylet előtt a manchesteri robbantó

amerika, london, párizs

Újabb fejlemények derültek ki a manchesteri terroristáról, Salman Abediről.

A britek szerint a migránsok fenyegetést jelentenek a kultúrájukra

Ráadásul úgy látják, hogy a migránsválságot nem képesek megoldani a politikusok.

Súlyos német vádakkal kell szembenéznie a Jobbiknak

Súlyos német vádakkal kell szembenéznie a Jobbiknak

közeleg a tél

Az Orbán-közeliséggel nemigen vádolható ZDF német televízió Frontal21 című tényfeltáró műsorának riportja szerint a Vona Gábor vezette Jobbik egy Moszkva által pénzelt fehérorosz oligarcha pénzügyi támogatásához is juthatott.

Annyira tömegközlekedés-ellenes a főváros, hogy gyorsabb lett a fonódó

Annyira tömegközlekedés-ellenes a főváros, hogy gyorsabb lett a fonódó

kinyílott a pitypang

Sajnos a villamosok nem úgy működnek, ahogy azt Juhász Péterék elképzelik, így az általuk Tarlós-sávnak elnevezett intézkedésnek hála a budai fonódó villamosok megbízhatóbbak lettek az északi szakaszukon.

Soros, az antiszemita

Soros, az antiszemita

amerika, london, párizs

Soros György alapítványai dollármilliókat juttattak az Izrael lejáratásán dolgozó szervezeteknek.

A NATO csatlakozik az Iszlám Állam elleni küzdelemhez

Jens Stoltenberg, az észak-atlanti szövetség főtitkára arról beszélt csütörtökön, hogy a NATO csatlakozni fog az ISIS ellen harcoló nemzetközi koalícióhoz.

Bosszút állnak a brit önkéntesek a manchesteri terrortámadásért

Bosszút állnak a brit önkéntesek a manchesteri terrortámadásért

amerika, london, párizs

Rakkában állnának bosszút a hétfői merénylet miatt a szíriai kurdok kötelékében harcoló brit önkéntesek. A manchesteri terrortámadás csak még jobban megerősítette bennük azt a hitet, hogy az Iszlám Államot minél előbb el kell pusztítani.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére