Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Trócsányi: az EU ne avatkozzon be más országok belügyeibe

2016. április 13. 13:48

Az Európai Uniónak nem kellene beavatkoznia a tagállamok belügyeibe.Trócsányi László a Rzeczpospolita című lengyel lapnak nyilatkozott. Az igazságügyminiszter szerint Magyarország példája azt mutatta, hogy olyan területeket akart ellenőrzése alá vonni az EU, amelyek nem tartoznak hatáskörébe.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A magyar tárcavezető múlt heti krakkói hivatalos látogatása keretében adott interjút a jobbközép lengyel napilapnak.

A szerdán közölt beszélgetésben a miniszter - aki korábban az Európa Tanács alkotmányjogi szakértői testületének, a Velencei Bizottságnak póttagja volt - elmondta, hogy nem ért egyet a testület több korábbi, a magyar alkotmánymódosításokra vonatkozó véleményével. E módosítások részleges korrekcióját Magyarországon végül szakértői egyeztetések után, belpolitikai vita eredményeként valósították meg.

A belpolitikai ügyek rendezéséhez nincs szükség semmiféle külső intézményre, már csak azért sem, mert a tapasztalatok szerint mindig akadnak politikusok, akik a hazai konfliktusokat nemzetközi színtérre viszik.

Magyarország tapasztalata azt mutatja, hogy ebből semmi jó nem származik".

Az Európai Unió történetében először Lengyelországgal szemben alkalmazott, az év elején elindított jogállamisági mechanizmusra vonatkozó kérdésre válaszolva a magyar miniszter szerint az uniónak olyan jogokkal kell rendelkeznie, amelyek a hatáskörébe tartoznak. Mindazonáltal Magyarország esete is megmutatta, hogy Brüsszel ezen túlmenően is ellenőrzést akar gyakorolni bizonyos területek felett.

Trócsányi szerint tekintettel kell lenni az uniós országok nemzeti sajátosságaira, amint ez Franciaország esetében is történt a novemberi párizsi merényletek után.

Brüsszelben senki sem indít eljárást Párizs ellen, amiért az rendkívüli állapotot vezetett be"

– mutatott rá a régi és az új tagállamok megkülönböztetésének veszélyére az uniós szervek részéről.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A miniszter kizártnak tartja, hogy a jogállamisági mechanizmus következményeként az Európai Tanács megvonná Lengyelországtól a szavazati jogot.

Amennyiben ilyesmi előfordulna, tartok tőle, hogy ez nagyon rossz hatással lenne az egész Európai Unió jövőjére".

A lengyel alkotmánybíróság helyzetére vonatkozó, szerdán esedékes európai parlamenti szavazást illetően a magyar miniszter kijelentette: "a lengyelek mindig bízhatnak a magyarokban". Magyarország nagy örömmel fogadta, hogy Lengyelország az ő oldalán kapcsolódik be abba a perbe, amelyet a magyar kormány az Európai Bíróságnál indított a kötelező menekültelosztási kvóta ügyében.

Az európai migrációs válság kezelésekor figyelembe kell venni a tagállamok sajátosságait, természetes adottságait és a múltjukat is. Magyarország részt akar venni a válság megoldásában, előterjesztett különféle megoldásokat, segítséget nyújt a közel-keleti válság által érintett országoknak, és ezzel együtt részt vállal a külső európai határok hatékony védelmében is.

(MTI)

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Rekordszámú transznemű gyerek van az Egyesült Királyságban

Az Egyesült Királyságban egyre több 16 év alatti gyerek azonosítja magát transzneműként. Emiatt sok szülő kérvényezi a gyereke nevének megváltoztatását.

Egy illegális bevándorló fejszével támadt a migránsszálló munkatársaira

Egy illegális bevándorló fejszével támadt a migránsszálló munkatársaira

amerika, london, párizs

A németországi Gubenben egy illegális bevándorló fejszével támadt a migránsszálló munkatársaira. Két embert kórházba szállítottak.

Elkapták az "ISIS hangját"

Elkapták az "ISIS hangját"

amerika, london, párizs

Egy kanadai állampolgársággal rendelkező dzsihadistát fogtak el a kurdok. Minden bizonnyal azt a terroristát kapták el, aki az ISIS propagandavideóinak narrátora volt.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a nap legfontosabb hírei.

Soros György birodalma Izraelt is folyamatosan támadja

Úgy tűnik, Soros György továbbra sem áll le Izrael-ellenes támadásaival. Már korábban is lehetett tudni, hogy a milliárdos tőzsdespekuláns feketelistáján ott szerepel a zsidó állam, épp ezért Soros György minden követ megmozgat Izrael ellehetetlenítése érdekében.

Különleges koncert ünnepelte meg a Bem rakparti Mini klub 50. évfordulóját

Különleges koncert ünnepelte meg a Bem rakparti Mini klub 50. évfordulóját

kétharmad

Különleges Mini-koncerttel tisztelegtek a legendás Bem rakparti művelődési ház (Budavári Művelődési Ház) és annak közönsége előtt a Mini klub fennállásának 50. évfordulója alkalmából Török Ádám és zenészbarátai január 20-án. Igazi sztárparádé volt az ünnepi koncert, hiszen Török Ádámmal együtt zenélt többek között Leslie Mandoki, Szakcsi-Lakatos Béla és Horváth Charlie is. A koncert megemlékezett az aznap elhunyt Andy Vajna filmproducerről is.

A gyász mocskolói

A gyász mocskolói

pszicho

Miért nem tisztelik a halottakat az ellenzékiek?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére