Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Trócsányi: az EU ne avatkozzon be más országok belügyeibe

2016. április 13. 13:48

Az Európai Uniónak nem kellene beavatkoznia a tagállamok belügyeibe.Trócsányi László a Rzeczpospolita című lengyel lapnak nyilatkozott. Az igazságügyminiszter szerint Magyarország példája azt mutatta, hogy olyan területeket akart ellenőrzése alá vonni az EU, amelyek nem tartoznak hatáskörébe.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A magyar tárcavezető múlt heti krakkói hivatalos látogatása keretében adott interjút a jobbközép lengyel napilapnak.

A szerdán közölt beszélgetésben a miniszter - aki korábban az Európa Tanács alkotmányjogi szakértői testületének, a Velencei Bizottságnak póttagja volt - elmondta, hogy nem ért egyet a testület több korábbi, a magyar alkotmánymódosításokra vonatkozó véleményével. E módosítások részleges korrekcióját Magyarországon végül szakértői egyeztetések után, belpolitikai vita eredményeként valósították meg.

A belpolitikai ügyek rendezéséhez nincs szükség semmiféle külső intézményre, már csak azért sem, mert a tapasztalatok szerint mindig akadnak politikusok, akik a hazai konfliktusokat nemzetközi színtérre viszik.

Magyarország tapasztalata azt mutatja, hogy ebből semmi jó nem származik".

Az Európai Unió történetében először Lengyelországgal szemben alkalmazott, az év elején elindított jogállamisági mechanizmusra vonatkozó kérdésre válaszolva a magyar miniszter szerint az uniónak olyan jogokkal kell rendelkeznie, amelyek a hatáskörébe tartoznak. Mindazonáltal Magyarország esete is megmutatta, hogy Brüsszel ezen túlmenően is ellenőrzést akar gyakorolni bizonyos területek felett.

Trócsányi szerint tekintettel kell lenni az uniós országok nemzeti sajátosságaira, amint ez Franciaország esetében is történt a novemberi párizsi merényletek után.

Brüsszelben senki sem indít eljárást Párizs ellen, amiért az rendkívüli állapotot vezetett be"

– mutatott rá a régi és az új tagállamok megkülönböztetésének veszélyére az uniós szervek részéről.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A miniszter kizártnak tartja, hogy a jogállamisági mechanizmus következményeként az Európai Tanács megvonná Lengyelországtól a szavazati jogot.

Amennyiben ilyesmi előfordulna, tartok tőle, hogy ez nagyon rossz hatással lenne az egész Európai Unió jövőjére".

A lengyel alkotmánybíróság helyzetére vonatkozó, szerdán esedékes európai parlamenti szavazást illetően a magyar miniszter kijelentette: "a lengyelek mindig bízhatnak a magyarokban". Magyarország nagy örömmel fogadta, hogy Lengyelország az ő oldalán kapcsolódik be abba a perbe, amelyet a magyar kormány az Európai Bíróságnál indított a kötelező menekültelosztási kvóta ügyében.

Az európai migrációs válság kezelésekor figyelembe kell venni a tagállamok sajátosságait, természetes adottságait és a múltjukat is. Magyarország részt akar venni a válság megoldásában, előterjesztett különféle megoldásokat, segítséget nyújt a közel-keleti válság által érintett országoknak, és ezzel együtt részt vállal a külső európai határok hatékony védelmében is.

(MTI)

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Belgium is kiléphet az ENSZ migrációs paktumából

Belgium is kiléphet az ENSZ migrációs paktumából

amerika, london, párizs

A belga szövetségi kormány menekültügyi és migrációs államtitkársága nem támogatja az ENSZ globális migrációs csomagjának aláírását - közölte a Le Soir című belga napilap szerdán.

Theresa May: a brit kormány jóváhagyta a Brexit-megállapodást

A brit kormány jóváhagyta a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló megállapodás-tervezetet - közölte szerda este, a kabinet ötórás soron kívüli ülése után Theresa May brit miniszterelnök.

Leszavazták a migránsvízumot az EP-ben, de Soros emberei új voksolásért sírnak

Leszavazták a migránsvízumot az EP-ben, de Soros emberei új voksolásért sírnak

amerika, london, párizs

Nem lett meg az abszolút többség a humanitárius célú vízumok bevezetését kezdeményező határozatról szóló szerdai európai parlamenti (EP-) szavazáson, de a jelentéstevő új voksolást szeretne kiíratni, mivel szerinte technikai hiba történt.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a legfontosabb hírek a mai nap.

Puzsér a tét nélküli idióta, pont ilyenre van szüksége az ellenzéknek

Puzsér a tét nélküli idióta, pont ilyenre van szüksége az ellenzéknek

8)8)8

Puzsér a celebizmus ellen küzdő főceleb. Ő a tét nélküli ember! A liberális médiában tenyésző nihilizmust ötvözi az előrehaladott pszichopatológiás identitászavarral.

Alkotmányba foglalnák a fehérellenes rasszizmust Dél-Afrikában

Alkotmányba foglalnák a fehérellenes rasszizmust Dél-Afrikában

fehér férfi

Cyril Ramaphose dél-afrikai elnök biztosította szerdán az Európai Parlamentet: országa földreformja nemsokára teljes mértékben alkotmányos lesz.

Újraélesztésért cserébe nemi erőszak lenne a vád

Újraélesztésért cserébe nemi erőszak lenne a vád

pszicho

A férfiak már félnek nőket újraéleszteni, mert szexuális erőszakkal vádolhatják meg őket.

Igazságos ez így?

Igazságos ez így?

piszkostizenkettő

A kultúrrendőr - Pozsonyi (b)irodalma 5.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére