Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Továbbra is átláthatatlan a Soros-féle Migration Aid gazdálkodása

2017. június 21. 08:28

Semmi nem utal arra, hogy a Migration Aid Internationalnek lenne magyarországi fióktelepe, vagy közvetlen kereskedelmi képviselete, ezek hiányában pedig nem nagyon lehet a nevén az a bankszámla, amelyre az adományokat gyűjtik. A transzparenciát hirdető Soros György tehát ismét nem tartja fontosnak saját szervezete átláthatóságát.

Nem valószínű, hogy az Egyesült Királyságban bejegyzett Migration Aid Internation Ltd.-hez tartoznak a szervezet honlapján és közösségi oldalán megadott számlaszámok.

A Raiffeisen Bank szerint ugyanis külföldi szervezet akkor tarthatja náluk a pénzét, ha rendelkezik magyarországi fiókteleppel, vagy közvetlen kereskedelmi képviselettel. Erről azonban a Migration Aid vonatkozásában nincsenek információk, és a szervezet a Magyar Idők szerint az adóalanyok Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál vezetett jegyzékében sincs feltüntetve.

A szervezetnek most is fut egy adománygyűjtő kampánya, ezért fontos volna tudni, ki kezeli valójában a felajánlásokat, s azokat hogyan fordítják a meghirdetett célokra. A társaság eddig egyetlen gazdasági beszámolót sem tett közzé az interneten, és egyéb beszámolót sem adtak, ezért továbbra sem tudni semmi biztosat. Az mindenesetre mulatságos, hogy 2015 őszén pénzügyi visszaélésekre utaló bejegyzések jelentek meg az akkor még civil mozgalomként működő Migration Aid Facebook-csoportjának­ üzenőfalán.

Érdekes az is, hogy a Migration Aid International honlapján megadott, a Raiffeisen Banknál nyitott számlaszám megegyezik a napokban Magyarországon bejegyzett Migration Aid Menedékkérőket Segítő Alapítványéval.

A csoport a honlapján azt közölte erről a számláról, hogy 2015. október 29. után nyitották a Migration Aid Internation Ltd. nevén az Egyesült Királyságban. Ahogyan fentebb írtuk, igencsak érdekes, hogy a számla miért a Migration Aid International nevén van, az pedig rejtély, hogyan került az újonnan létrehozott alapítványhoz.

A társaság állításával szemben, miszerint jótékonysági szervezetként jegyezték be a valóság feltehetően nem ez. A szervezet szigetországi ügyeit intéző Duport Associates Ltd. ugyanis arról tájékoztatta lapunkat, hogy az úgynevezett jótékonysági státuszt a bejegyzett cégek egy államigazgatási szerv, a Charity Comission, a Jótékonysági Bizottság döntése folytán nyerhetik el. A bizottság internetes adatbázisában viszont nincs nyoma a Migration Aid Internationalnek.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Századvég: a magyarok nagy többsége ellenzi az államilag finanszírozott genderképzést

Századvég: a magyarok nagy többsége ellenzi az államilag finanszírozott genderképzést

kétharmad

A megkérdezettek 60 százaléka inkább egyetért az Emmi és az Igazságügyi Minisztérium azon előterjesztésével, melynek keretében megszűnik a gender szak állami finanszírozása - derül ki a Századvég Alapítvány által a 888.hu számára készített közvélemény-kutatásból.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a szerdai nap folyamán!

A migránskaraván leggyorsabb tagjai már az amerikai kerítést másszák

A migránskaraván leggyorsabb tagjai már az amerikai kerítést másszák

amerika, london, párizs

Felmászott az amerikai-mexikói határon lévő kerítésre mintegy húsz közép-amerikai migráns, akik az egyik migránskaravánnal indultak útnak Hondurasból egy hónappal ezelőtt, hogy eljussanak az Egyesült Államokba - közölték szemtanúk és a helyszínen tartózkodó újságírók.

Hátrányos megkülönböztetést szenvednek el a keresztény diákok az amerikai egyetemeken

Az amerikai egyetemi campusokon ismét történt néhány olyan incidens, amely alapján felmerül a kérdés, hogy valóban van-e szólásszabadság ezekben az oktatási intézményekben, és hogy nem éri-e hátrányos megkülönböztetés a keresztény diákokat.

A gyorskaja és az ingyenes egészségügy hiányzik az ISIS dzsihadista feleségeinek

A gyorskaja és az ingyenes egészségügy hiányzik az ISIS dzsihadista feleségeinek

amerika, london, párizs

Egyre több segélykérés jut el a világsajtóhoz olyan nyugati nőktől, akik néhány évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy csatlakoznak az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezethez, ám sanyarú sorsuk okán mostanra meggondolták magukat és haza szeretnének térni.

Elérte az Egyesült Államok határát a migránsok előőrse

Elérte az Egyesült Államok határát kedden a Közép-Amerika több országából indult migránsok előőrse, mintegy 350 ember.

Rendszeresek a zsidóellenes megmozdulások Amszterdamban

Rendszeresek a zsidóellenes megmozdulások Amszterdamban

amerika, london, párizs

Heti rendszerességgel tartanak Izrael-ellenes, antiszemita tüntetéseket a második világháború holland áldozatainak emléket állító szobornál.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek a nap legfontosabb hírei.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére