Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Tovább gyűrűzik az igazi oroszbotrány, ami Clintonékat érinti

2018. február 9. 13:10

WASHINGTON, 13:10

Az amerikai politikában az örök mumust az oroszok jelentik, úgy tűnik azonban, az "ördöggel" pont, hogy nem Trump paktált le, hanem a demokraták, a Uranium One-biznisz keretében. Most új fejlemények láttak napvilágot.

Az ügyről részletesen beszámoltunk már korábban a 888.hu-n, úgyhogy most csak egy rövid összefoglalóban teszünk említést az előzményekről.

Hillary Clinton még külügyminiszterként engedélyezte, hogy a Roszatom orosz állami vállalat 20 százalékos részesedést vásároljon a Uranium One nevű kanadai cégben, melynek az Egyesült Államokban is vannak bányái, és amely az amerikai uránszükséglet egyötödét fedezi. Az ügyletnek köszönhetően a Clinton Foundation 145 millió dolláros (38 milliárd forint) bevételre tett szert.

Képünk pusztán illusztráció.

Fotó: AFP

Az alapítvány ráadásul eleinte a fent említett pénzösszeg eredetét sem tüntette fel, még Obama elnök kikötése ellenére sem. Úgy tűnik, hogy ez azonban felszínes utasítás lehetett, Obama adminisztrációja ugyanis később azzal védte be Clintonékat, hogy az „ügyletnek nincs nemzetbiztonsági kockázata”.

Szerdán most egy FBI-informátor, bizonyos Douglas Campbell osztott meg új információkat az egész bizniszről a Szenátus igazságügyi bizottságával, amelyet a The Hill szerzett meg.

Ő úgy értesült az oroszoktól, hogy Moszkva az amerikai APCO Worldwide lobbicéget kereste meg ajánlatával, mert ez a szervezet kellő befolyással bírt az Obama-adminisztrációra, egészen pontosan Hillary Clintonra. Elmondta, az orosz képviselők abban bíztak, hogy az APCO által kapott, évi 3 millió dollárra rúgó orosz támogatásból megvásárolhatják a Clinton Global Initiative támogatását.

Az elvárás az volt az APCO-val szemben, hogy térítésmentesen segítséget nyújtson a Clinton Global Initiative számára a megfelelő körülmények előteremtéséhez, hogy az Obama-adminisztráció gond nélkül rábólintson az Uranium One-ra és az amerikai-orosz nukleáris együttműködési megállapodásra.

Az APCO munkatársai a The Hillnek tagadták, hogy valaha is bármi közük lett volna a Uranium One-bizniszhez, és „mindössze” abban segédkeztek, hogy Oroszország kedvezőbb helyzetbe kerüljön a nukleáris üzemanyag-szerződésekért folytatott versenyben az USA-n belül.

A Clinton-szervezet szóvivője, Nick Merrill pedig gyakorlatilag az egybites érvrendszert érvényesítve úgy reagált, hogy Campbell vallomásával csak a Trump elnököt érintő vizsgálatokról akarják elvonni a figyelmet (amire épkézláb bizonyítékok még mindig nincsenek).

A Demokrata Párt nem meglepő módon azzal állt elő, hogy Campbell megbízhatatlan szemtanú, és Clintonnak semmi köze nem volt semmilyen illegális ügylethez. Beszédes azonban, hogy Campbell 2009 és 2014 között szerzett információit az FBI azért mégiscsak értékesnek találta annyira, hogy 2016-ban egy 50 000 dolláros csekket adtak neki.

Mint ahogy azt Campbell mondta, többször is elismételte aggodalmait az FBI-nak, de rendre azt a választ kapta, hogy az ügy politikai természetű.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

amerika, london, párizs

Szépen lassan eltűnnek a hagyományos brit keresztnevek.

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

amerika, london, párizs

Az eddigi legnagyobb szilveszteri-szülinapi migránspartit Kölnben tartották 2015 és 2016 fordulóján.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez volt ma.

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

fehér férfi

Az egyetemi újságba író férfi annyira felháborította a transznemű közösséget, hogy ki kellett őt rúgni, pedig csak egy biológiai tényt közölt a Twitteren.

A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére