Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Tovább gyűrűzik az igazi oroszbotrány, ami Clintonékat érinti

2018. február 9. 13:10

WASHINGTON, 13:10

Az amerikai politikában az örök mumust az oroszok jelentik, úgy tűnik azonban, az "ördöggel" pont, hogy nem Trump paktált le, hanem a demokraták, a Uranium One-biznisz keretében. Most új fejlemények láttak napvilágot.

Az ügyről részletesen beszámoltunk már korábban a 888.hu-n, úgyhogy most csak egy rövid összefoglalóban teszünk említést az előzményekről.

Hillary Clinton még külügyminiszterként engedélyezte, hogy a Roszatom orosz állami vállalat 20 százalékos részesedést vásároljon a Uranium One nevű kanadai cégben, melynek az Egyesült Államokban is vannak bányái, és amely az amerikai uránszükséglet egyötödét fedezi. Az ügyletnek köszönhetően a Clinton Foundation 145 millió dolláros (38 milliárd forint) bevételre tett szert.

Képünk pusztán illusztráció.

Fotó: AFP

Az alapítvány ráadásul eleinte a fent említett pénzösszeg eredetét sem tüntette fel, még Obama elnök kikötése ellenére sem. Úgy tűnik, hogy ez azonban felszínes utasítás lehetett, Obama adminisztrációja ugyanis később azzal védte be Clintonékat, hogy az „ügyletnek nincs nemzetbiztonsági kockázata”.

Szerdán most egy FBI-informátor, bizonyos Douglas Campbell osztott meg új információkat az egész bizniszről a Szenátus igazságügyi bizottságával, amelyet a The Hill szerzett meg.

Ő úgy értesült az oroszoktól, hogy Moszkva az amerikai APCO Worldwide lobbicéget kereste meg ajánlatával, mert ez a szervezet kellő befolyással bírt az Obama-adminisztrációra, egészen pontosan Hillary Clintonra. Elmondta, az orosz képviselők abban bíztak, hogy az APCO által kapott, évi 3 millió dollárra rúgó orosz támogatásból megvásárolhatják a Clinton Global Initiative támogatását.

Az elvárás az volt az APCO-val szemben, hogy térítésmentesen segítséget nyújtson a Clinton Global Initiative számára a megfelelő körülmények előteremtéséhez, hogy az Obama-adminisztráció gond nélkül rábólintson az Uranium One-ra és az amerikai-orosz nukleáris együttműködési megállapodásra.

Az APCO munkatársai a The Hillnek tagadták, hogy valaha is bármi közük lett volna a Uranium One-bizniszhez, és „mindössze” abban segédkeztek, hogy Oroszország kedvezőbb helyzetbe kerüljön a nukleáris üzemanyag-szerződésekért folytatott versenyben az USA-n belül.

A Clinton-szervezet szóvivője, Nick Merrill pedig gyakorlatilag az egybites érvrendszert érvényesítve úgy reagált, hogy Campbell vallomásával csak a Trump elnököt érintő vizsgálatokról akarják elvonni a figyelmet (amire épkézláb bizonyítékok még mindig nincsenek).

A Demokrata Párt nem meglepő módon azzal állt elő, hogy Campbell megbízhatatlan szemtanú, és Clintonnak semmi köze nem volt semmilyen illegális ügylethez. Beszédes azonban, hogy Campbell 2009 és 2014 között szerzett információit az FBI azért mégiscsak értékesnek találta annyira, hogy 2016-ban egy 50 000 dolláros csekket adtak neki.

Mint ahogy azt Campbell mondta, többször is elismételte aggodalmait az FBI-nak, de rendre azt a választ kapta, hogy az ügy politikai természetű.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

fehér férfi

High-tech módszert talált a Financial Times, hogy kevesebb férfi nyilatkozzon a cikkeikben.

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

censored

A jobboldali véleményt tűzzel-vassal üldöző Facebook-cenzúra ismét lecsapott, ezúttal Horváth Zsófia munkatársunkat, a Pszicho sorozatunk arcát tiltotta a Facebook három napra.

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

kétharmad

A magyar kormányfő a dunaszerdahelyi Mol Labdarúgó Akadémia megnyitó ünnepségén hangsúlyozta a közép-európai országok együttműködésének fontosságát.

Románia 100 éve alatt Moldva csak még jobban leszakadt Erdélytől

100 év után is még mindig Erdély a legfejlettebb területe Romániának. Sőt, mostanra gazdaságilag még jobban leszakadt Erdélytől Moldva - mondja Lucian Boia román történész, aki szerint bár a területét az elmúlt évszázadban sikeresen megtartotta Románia, most mégis nagy gondban van az ország, mert a lakosai milliószámra költöznek el.

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

amerika, london, párizs

Újabb érdekes állomásához érkezett a svéd kormányalakítási procedúra.

Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker már olyan súlyos függőségi problémákkal küzd, hogy öltöztetni sem képes önmagát.

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

amerika, london, párizs

Már az ENSZ által támogatott, migránsokat segítő szervezetek munkatársai is szóvá tették, hogy feltűnően sok Európába igyekvő bevándorló bántalmaz szexuálisan kiskorúakat a görög menekülttáborokban, mégsem történik ez ügyben érdemi változás.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére