Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Toroczkai: már rég ki akarnak szorítani a Jobbikból

2018. május 28. 08:08

A jobbikos ásotthalmi polgármester a Magyar Időknek adott interjút, amelyben kifejtette, hogy a pártot háttéremberek irányítják, de elmondta azt is, hogy ennek ellenére eddig miért nem volt hajlandó otthagyni a Jobbikot.

Toroczkai László új platformot alapított több jobbikos polgármesterrel, amelyet a párt elnöksége illegitimnek tart, ezért etikai és fegyelmi eljárást kezdeményeztek ellene. Az ásotthalmi polgármester ezzel kapcsolatosan megjegyezte, hogy a bizottságban ott ül többek között Vona Gábor testőre és Szabó Gábor édesapja, ezért nem sok jóra számít, de az új platformot nem fogja feladni.

Szerinte a Jobbik vezetése már rég eldöntötte, hogy őt ki kell szorítani a pártból.

Azok, akik a Jobbikot vezetik, már régen eldöntötték, hogy engem ki kell szorítani a pártból. Az, amit most látunk, csupán a színjáték utolsó felvonása"

— mondta.

Megjegyezte, hogy korábban Novák Elődék is alapítottak egy platformot, de az akkor senkit sem zavart. Most viszont meg sem hallgatták őt, hogy mit szeretne, amikor az elnökség döntött.

Kifejtette, hogy habár a Jobbikban alelnökként tevékenykedett, soha semmibe nem avatták be, minden stratégiai döntésből kihagyták, azokról csak a híradásokból értesült. Arról is a sajtóból szerzett tudomást, hogy a Jobbik nem szavazta meg az alaptörvény-módosítást.

Rá kellett jönnöm, hogy van egy belső kör, akik minden döntést meghoznak, és én soha nem kellettem ebbe a körbe, mert sosem bíztak bennem annyira"

— mesélte.

Toroczkai állítja, hogy azért kérték fel alelnöknek, mert a pártnak  jól jött a népszerűsége, de ő nem akart egy biodíszlet lenni, amit a Jobbik is észrevett.

Kiderült, hogy Vona Gábor arra kérte őt korábban, tegyen úgy, mintha közös döntést követően lemondana, de Vona meggondolta magát, mert rájött, hogy a Jobbik emiatt veszteségeket szenvedne el, ezért visszakozott.

Toroczkai László

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Elmondta azt is, nem ért egyet azzal, hogy a politikusok vélt vagy valós politikai hovatartozás alapján bojkottálják a médiumokat. Szerinte a választópolgároknak tartoznak annyival, hogy kellemetlen és kemény kérdésekre is választ adjanak. 

Azt nem tudom elfogadni, hogy Kálmán Olga műsorában megjelenni a Jobbik vezetése részéről teljesen rendben van, ha viszont a Magyar Időknek adok interjút, akkor mocskos szemét hazaáruló vagyok"

— mesélte.

Beismerte, hogy az elmúlt években Simicska Lajos minden médiafelületét odaadta a Jobbiknak, de a párt nem ment vele sokra.

A Jobbik vezetése arra sem volt képes nyolc év alatt, több milliárd forint költségvetési támogatásból, hogy felépítsen egy televíziót, főleg úgy, hogy párton kívüli támogatók is akadtak volna"

— jegyezte meg

Kifogásolta, hogy a párt egyre-másra azt ismételgeti, jobb eredmény értek el az országgyűlési választáson, mint négy évvel ezelőtt. Hiszen ameddig 2014-ben 20,5 szereztek, addig most csak 19 százalékot kapott a Jobbik listája, ráadásul nagyon sok olyan szavazó voksolt a Jobbikra, akik soha többé nem fognak, közben pedig a nemzeti érzelmű szavazókat is elvesztették — fejtette ki.

Toroczkai szerint az újonnan alapított platformnak nagy szerepe lehet ezen szavazók visszaszerzésében, mert ők tovább tudják vinni a Jobbik eredeti szellemiségét.

Nehezményezte, hogy amíg ő a déli határon küzdött a migráció ellen, addig úgy érezte, Vona Gábor egyáltalán nem tartotta fontosnak ezt a problémát, a párt akkori elnökségének többsége és Vona sem támogatta a kerítés megépítését.

Elmondta, hogy a Jobbikon belül nyílt lejárató, karaktergyilkos kampány indult ellene. A párt erre külön Facebook-oldalakat hozott létre, és beindult a suttogó propaganda, körbetelefonálgatások folytak ellene. A most megválasztott alelnökök pedig a turnéjukon rágalmazták, beszéltek ellene. A Jobbik vezetésének többször is jelezte, hogy a párt pénzéből dolgozó személyek vesznek részt ezeknek az oldalaknak a szerkesztésé­ben, de senki sem foglalkozott vele. Ez volt az ára annak, hogy Hegedűsné Kovács Enikő, Bana Tibor és Stummer János alelnök legyen — fogalmazott.

Szerinte az ellene induló kommunikációs kampányban főszerepet játszott Radnai László, "aki kommuniká­ciós igazgatóként kezdte, de az elnökségi üléseken rendre megjelent, sőt a mostani frakció megalakulásakor is ott ült."

Kifejtette, hogy Radnaira a kongresszusi beszédében is kitért, valószínűleg ezért nem hozta nyilvánosságra a Jobbik a felvételt, de fel szerette volna nyitni a tagság szemét, hogy ők is lássák, valójában ki az a Radnai és mekkora befolyása van. Nem tartom kizártnak, hogy a háttérből fog tanácsokat adni a jövőben, mert miattam már vállalhatatlanná vált a személye — közölte.

Elárulta azt is, hogy a Zsúrpubit Vona Gábor családi barátja, Béres Ferenc gründolja, mindennek ellenére a lapnak semmi köze a Jobbik szellemiségéhez, ráadásul azon keresztül is folyamatosan megpróbálják lejáratni őt.

Azt is sajnálatosnak tartja, hogy a Jobbik beállt Márki-Zay Péter mögé, miközben az új hódmezővásárhelyi polgármester "Botka Lászlóval ebédelt együtt, és hozzá rohant európai uniós zászlót csókolgatni." A Jobbik annak ellenére támogatta őt, hogy Márki-Zay kifejtette, mindenféle elv, eszme nélkül össze kell fogni az ellenzéknek, minden párttal együtt kell működni, csak két ember nem fér ebbe bele, az pedig Gyurcsány Ferenc és én — mondta Toroczkai.

A Jobbikból azért nem lépett ki, mert sok munkája van benne, és ezt nem akarja könnyen odaadni azoknak, akik elkezdtek szembefordulni azokkal az elvekkel, amelyeket ők a kezdetektől vallottak.

Azt mondják, hogy a radikálisok alakítsanak új pártot, szerintem viszont azok alakítsanak új pártot, akik balliberális irányba viszik a Jobbikot, mert az eredetileg a nemzeti radikálisok pártja volt"

— fejtette ki.

Hozzátette, hogy Vona Gábor sohasem volt ott közöttük az első sorban, ha veszélyes helyzetben voltak. Például amikor 2007 októberében Gyurcsány Ferenc beszéde ellen tüntettek, Vona Gábor közölte, hogy ő nem tart velük, és elment egy kávéházba.

Mirkóczki Ádám azon kijelentésével kapcsolatosan, miszerint a 2010 előtti retorika nem volt igaz, megjegyezte, hogy "több ember van a vezetésben: van, aki 2010 előtt nem mondott igazat, és van, aki most nem mond igazat."

Toroczkai az interjú végén hozzátette, hogy mivel a politikában bármi elképzelhető, nem tartja kizártnak, hogy Vona Gábor idővel visszatér, és majd újra a kezébe akarja venni a Jobbikot.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Nevetséges: Merkel nem a bevándorlástól, hanem Steve Bannontól félti Európát

Súlyos bajok gyötrik Európát, harcolni kell érte, és küzdeni kell a multilateralizmusért, a nemzetközi ügyek egyetértésen, többoldalú megállapodásokon alapuló formálási módjának megőrzéséért is - mondta Angela Merkel német kancellár szombaton az 55. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián (MSC). A kancellár arról is beszélt, hogy Steve Bannontól, Trump egykori tanácsadójától félti Európát.

Jelentősen erősödött az FPÖ egy friss felmérés szerint

Jelentősen erősödött az FPÖ egy friss felmérés szerint

amerika, london, párizs

Bár továbbra is az ÖVP a legnépszerűbb párt Ausztriában, és még mindig az SPÖ a második, a három legnépszerűbb párt között már sokat csökkent a különbség, a tendencia pedig egyértelmű: az FPÖ erősödik, a többiek gyengülnek.

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

Timmermans Magyarországon

Máris kikezdték a bevándorláspártiak Trump legújabb intézkedését

Donald Trump a rendkívüli állapot kihirdetésével szeretné biztosítani a fal megépítését - a demokraták mindent megtesznek ez ellen.

Összevissza beszélt Timmermans és Tóth Bertalan a nácikkal való összefogásról

Összevissza beszélt Timmermans és Tóth Bertalan a nácikkal való összefogásról

kinyílott a pitypang

Az MSZP-kongresszuson nem derült ki, hogy mit is gondolnak az MSZP-ben erről a kérdésről, mert elhangzott minden és annak az ellenkezője is.

Novák Katalin alaposan helyretette a magyar családpolitika miatt sivalkodó svéd minisztert

Novák Katalin alaposan helyretette a magyar családpolitika miatt sivalkodó svéd minisztert

kétharmad

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár nyílt levélben válaszolt Annika Strandhall hazugságaira.

Újabb fronton ostromolja hazánkat Soros György

Újabb fronton ostromolja hazánkat Soros György

amerika, london, párizs

A spekuláns ezúttal a Budapest Folyamat keretében akar ránk erőszakolni egy bevándorlást ösztönző paktumot.

A japán miniszterelnök Nobel-békedíjra jelölte Donald Trumpot

A japán miniszterelnök Nobel-békedíjra jelölte Donald Trumpot

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök pénteken egy fehér házi sajtótájékoztatón elmondta, hogy Abe Sinzó japán miniszterelnök Nobel-békedíjra jelölte őt az Észak-Koreával való párbeszédért és a koreai-félszigeti feszültség csökkentéséért tett erőfeszítéseiért.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére