Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
csak neked, csak most
 
 
 
 

Toroczkai a 888-nak: Vona kész bárkinek eladni a Jobbikot

2018. június 22. 12:30

Ásotthalom polgármesterével, Toroczkai Lászlóval beszélgettünk a Mi Hazánk Mozgalom zászlóbontásáról, a Jobbikkal való együttműködés kérdéséről és arról, hogy Vona Gábor és a Jobbik vezetősége bárkinek kész eladni a pártot.

Célunk, a frakcióalakítás kilátásba helyezése"

- mondta a Jobbikból nemrég kizárt Toroczkai László a 888.hu-nak annak kapcsán, hogy a zászlóbontást követően a Mi Hazánk Mozgalom nagyon is komolyan gondolja a politikai tényezővé válást. Hogy hányan fognak megjelenni az egyelőre másodlagos kérdés, de Toroczkai úgy fogalmazott:

az ott egybegyűltek felhatalmazása számít."

A most életre hívott szervezetnek már eleve van egy országgyűlési képviselője, Dúró Dóra személyében, ám Toroczkai szerint idővel egyáltalán nem kizárt, hogy lesznek még olyanok a jelenlegi Jobbik-frakcióból, akik át fognak sorolni a Mi Hazánk Mozgalomba. A tervek összecsengenek Ásotthalom polgármesterének korábbi nyilatkozatával, miszerint

akár egy éven belül vagy még hamarabb erősebbé válhatnak, mint a Jobbik."

Arra a kérdésünkre válaszolva, miszerint hajlandó lesz-e a mozgalma együttműködni később a Jobbikkal, Toroczkai azt mondta, a mostani Jobbik vezetőségtől - amely szerinte nem kevés pénzért térítette el a pártot az útjáról - teljesen elváltak azok, akiket kizártak és megalapították a Mi Hazánk Mozgalmat. Hangsúlyozta,

a Jobbikot nem az értékek, hanem a pillanatnyi politikai érdekek vezérlik, emiatt kiszámíthatatlanná váltak."

Elmondása szerint ez abból fakad, hogy Vona Gábor és Szabó Gábor (a Jobbik pártigazgatója - a szerk.) szemmel láthatóan kész bárkinek eladni a pártot, csakhogy hatalomhoz jussanak. Példaként említette, hogy Vona szolgai módon ált a muszlimokhoz, majd hozzácsapódott Simicskához és a zsidókhoz is (lásd Spinóza ház - a szerk.). Szerinte Vona Gáborék elvtelen testtartását hűen jellemezte, hogy

köztudott, hogy a muszlimok és a zsidók között hatalmas konfliktusok húzódnak, de Vonát még ez sem érdekelte."

Utalt arra is, hogy ami eddig napvilágot látott Vona Gáborral és az iszlámmal kapcsolatban, az igazából csak a jéghegy csúcsa, hangsúlyozta:

súlyosabb iszlámimádatról volt szó."

Kérdeztük arról is, hogyan ítéli meg azt, hogy a Jobbik kvázi pálfordulást eszközölve megszavazta a Stop Sorost. Toroczkai szerint az e mögött húzódó jobbikos motivációk eléggé világosak: pusztán taktikai jellegűek, nem elvi alapúak.

Egyrészt versenyezni akarnak a Mi Hazánk Mozgalommal, hiszen ha mi nem lennénk, nem szavazták volna meg,"

másrészt a Jobbik a szavazás utáni magyarázkodásával lényegében elismerte, hatástalannak tartják a Stop Sorost. Ebből pedig az következik, hogy egyáltalán nem vehető már komolyan a párt, pusztán politikai érdekek alapján dönt a vezetés.

Beszélgetésünkben ennek kapcsán felmerült a múltheti Jakab Péter (Jobbik) és Tordai Bence (Párbeszéd) közös interjúja a liberális Magyar Narancsban. Ásotthalom polgármestere szerint az, hogy egy közös platformon szerepel a Jobbik egy liberális párttal azt jelenti, hogy

ez lett a Jobbik, ez a párt jövendő útja."

Mint mondta, ha ő egy jobboldali vagy kormánypárti médiumnak nyilatkozik, a jobbikosok lehazaárulózzák, míg a Jobbik pártvezetésében kifejezetten üdvösnek számít, ha egy balliberális lap jókat ír róluk. Kiemelte, hogy

a Magyar Narancsban való jobbikos jelenlét felfoghatatlan, hiszen a lap nemcsak, hogy magyarellenes, de kifejezetten ellentétes minden történelmi hagyományukkal."

Végezetül arra a kérdésre, hogy tulajdonképpen mit képvisel a Mi Hazánk Mozgalom, elmondta: kiszámíthatóan és következetesen ki fognak állni a nemzeti minimum mellett, ebbe pedig beletartozik az is, hogy egyértelműen támogatják a kormányt a migrációs politikában.

OLVASTAD MÁR?

csak neked, csak most
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Brenzovics László: Ha az EU akarná, rákényszeríthetné Ukrajnát a magyarellenes támadások leállítására

Brenzovics László: Ha az EU akarná, rákényszeríthetné Ukrajnát a magyarellenes támadások leállítására

csak neked, csak most

Ukrajnában eddig senkit sem ítéltek el a kárpátaljai magyarokat ért súlyos támadások miatt, pedig ismertek az elkövetők - mondta el a 888.hu-nak nyilatkozva Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség, a KMKSZ elnöke. A kárpátaljai magyar politikus szerint a magyar ügyekben kettős mércét alkalmazó EU véget vethetne az ukrajnai magyarok elleni durva támadásoknak, ha rákényszerítené az európai értékek betartására Ukrajnát.

Öt járásban választhat a magyar kisebbség Szlovéniában

Öt járásban választhat a magyar kisebbség Szlovéniában

amerika, london, párizs

Megkezdődtek a helyhatósági választások vasárnap Szlovéniában. Reggel hét órakor nyíltak meg a szavazóhelyiségek, ahova valamivel több mint 1,7 millió szavazásra jogosult állampolgárt várnak este hét óráig.

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

amerika, london, párizs

November 11-én volt száz éve, hogy lezárult az első világháború. A centenárium kapcsán óriási hepajt rendeztek Párizsban, több mint 70 állam- és kormányfő vett részt a Diadalív öröklángjánál tartott megemlékezésen.

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

amerika, london, párizs

A Fülöp-szigetek szabad szájú elnöke ezúttal sem hazudtolta meg önmagát.

Manfred Webernek elég lesz Juncker helye

Mégsem indul a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségi posztjáért a párt január 19-re összehívott rendkívüli kongresszusán Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakcióvezetője, csúcsjelöltje, a CSU alelnöke.

Ömleni fog a pénz Budapestre

Ömleni fog a pénz Budapestre

kétharmad

1000 milliárd forintot jelent a fővárosnak a kormánnyal aláírt, 15 pontból álló megállapodás. A kontraktust Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester írta alá szombaton.

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

kétharmad

Írásbeli kérdéssel fordulnak az Európai Bizottság (EB) "isiászos" elnökéhez.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére