Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Tönkrevágja a felsőoktatást a liberális világszemlélet

2017. augusztus 7. 15:28

OXFORD, 15:28

Az egyetemek egyre inkább behódolnak a cenzúrát követelő hallgatóknak, az Egyesült Államok után most már Nagy-Britanniában is egyre több gondot okoz a polkorrektség.

A problémára Ruth Deech, a Lordok Házának tagja hívta fel a figyelmet, aki szerint az oktatók és az egyetem dolgozói túlságosan engedékenyen viszonyulnak a hallgatók polkorrekt követeléseihez.

Az egyik kifogásolt jelenség az úgynevezett safe space-ek, amelyek lényegében „biztonsági teret” próbálnának biztosítani a hallgatóknak azzal, hogy megtisztítják a kampuszokat az olyan szavaktól és elképzelésektől, amelyek felvetése kényelmetlen lehet valaki számára, esetleg kihívás elé állíthatja a másik világszemléletét.

A másik jelenség pedig a trigger warning, a píszírendőrség szerint ezt a figyelmeztetést kellene alkalmazni minden helytelen és lehetségesen sértő kifejezésre.

Fotó: AFP

Nem is csoda, hogy Nyugaton az egyetemi kampuszokon jelenleg tanulókra a „hópehely generáció” kifejezés terjedt el a konzervatív, jobboldali politikai körökben, hiszen a fenti definíciókból jól látható, hogy lényegében bármire rásüthető a „trigger warning”, és akár a legnagyobb sületlenségeket is megilletné a védelem a safe space-en belül. Nem egyszer ebben a témában tartott beszédet például Milo Yiannopoulos, az eredmény ez lett.

Deech szerint ezzel a felsőoktatási intézmények ellentmondásos helyzetbe kerülnek, hiszen bár java részük hangosan támogatja a szabad gondolkodást, ám a polkorrektség jegyében rengeteg tabut állítanak fel.

Nem lehet például a feminizmus körüli ellentmondásokat megvitatni, nem illeti meg a safe space azt a zsidó hallgatót, aki ellenzi az egyetemisták Izrael elleni bojkottját.

Fotó: AFP

Hogy mennyire rátapintott a lényegre a Lordok Házának tagja, azt jól mutatja, hogy a Cambridge-i Egyetemen legutóbb példáula „jó érzékű” (flair), „briliáns” (brilliance), és „zseniális” (genius) jelzők betiltásán gondolkodtak – érvelésük szerint azért, mert ezek a szavak a férfinemhez kötődnek. 

S még mielőtt valaki reménnyel tekintene a nagy riválisra, az Oxfordi Egyetemre, el kell keserítenünk: ott már a gendersemleges névmást is bevezették, de már azt is kitalálták, hogy rasszista az a hallgató,aki nem néz a másik ember szemébe. 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Az ENSZ épp nem ér rá, mert a migránsok szétosztásával van elfoglalva

Az ENSZ épp nem ér rá, mert a migránsok szétosztásával van elfoglalva

amerika, london, párizs

Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök felszólította kedden az ENSZ-t, hogy találjon megoldásokat az arab világ konfliktusaira, mert a világszervezet hiányosságai ártanak a belé vetett bizalomnak. Az ENSZ azonban a valódi konfliktusok megoldása helyett a bevándorlás megszervezésével van elfoglalva.

3 hónapnyi börtönt kapott, mert rácsapott egy nő fenekére

Életbe lépett Franciaországban az a törvény, amely főként a nőket védi a szexuális inzultusok ellen. A hatóság börtönbüntetést és pénzbüntetést is kiszabhat.

Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

amerika, london, párizs

Németország második legerősebb pártját eddig "kényelmesen" lehetett támadni azzal, hogy szélsőjobboldali, antiszemita, s a többi. Most már picit jobban meg kell erőltetniük magukat a liberálisoknak, ha be akarják feketíteni a pártot, ugyanis alakult egy zsidó tagozata.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a nap folyamán.

Az ukrán elnök behívta az ENSZ-csapatokat Ukrajnába

Petro Porosenko ukrán elnök reményének adott hangot kedden az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakán, hogy a világszervezet békefenntartó missziót vezényel a Donyec-medencébe, az - ukrán álláspont szerint - Oroszország által megszállt, szakadár ellenőrzésű területekre.

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

bulvár

A miniszterelnök gya­lo­go­san ér­ke­zett Szol­no­kon a Szig­li­geti Szín­ház­hoz, test­ő­rök­ és dísz­kí­sé­ret­ nélkül.

Ilyen, amikor egy demokratává vedlett kommunista aggódik a demokratikus alapelvekért

António Guterres ENSZ-főtitkár arról beszélt a világszervezet Közgyűlésének 73. ülésszakának általános vitáján, hogy ostrom alatt állnak a demokratikus alapelvek.

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

amerika, london, párizs

Meglepetésre elveszítette a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti képviselőcsoportjában kedden tartott frakcióvezető-választást Volker Kauder. Az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számon tartott politikusnak így 13 év után távoznia kell a tisztségből.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére