Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Több mint kétezer holttestet találtak eddig Moszulban

2017. szeptember 9. 18:58

MOSZUL, 18:58

Az iraki hadsereg beszámolója szerint eddig 2100 holttestet találtak a már visszafoglalt Moszul városában.

Azok után, hogy az iraki kormányerők seregei júniusban visszafoglalták Moszul városát, megkezdték az egykor többmilliós település átkutatását. A jelentések szerint az üresen kongó házakból eddig több mint 2100 holttestet szállítottak el.

A pénteken nyilvánosságra hozott jelentések szerint ez a szám a későbbiekben sokkal magasabb lehet, ugyanis az épületek nagy részét még át kell vizsgálniuk a katonáknak.

Moszuli utcakép.

Fotó: AFP

Saad Hamid, az iraki belügyminisztérium illetékese elmondta, hogy a holttestek többségét az összedőlt házak romjai között találták. 

A katonáknak nincs egyszerű dolguk a térségben. Egyrészt kevés eszközük van, másrészt továbbra is van néhány ISIS-harcos a városban, akik elbújva várják a pillanatot, hogy rájuk lőhessenek"

– mondta Hamid, aki szerint még nagyjából félezer holttest lehet a romok alatt.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Nemsokára kezdetét veheti a lézerforradalom Szegeden

Megérkeztek az első lézerberendezések a szegedi ELI-ALPS kutatóközpontba, az eszközök összeszerelése és beállítása után néhány hónap múlva a helyszínen is elkezdődnek a kísérletek - közölte Lehrner Lóránt, az ELI-HU Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Nem jött be az egyetemi migránssimogatás

Nem jött be az egyetemi migránssimogatás

amerika, london, párizs

Ahogy arról kedden beszámoltunk, pár túlbuzgó migránssimogató diák úgy gondolta, hogy illegális bevándorlókat telepít az egyetem campusára. Az "akció" olyannyira sikeres volt, hogy a tanárok egy napig kénytelenek voltak beszüntetni az oktatást az intézményben.

Migránsokat fogtak a Dunán

Migránsokat fogtak a Dunán

amerika, london, párizs

A bolgár embercsempész épp motorcsónakkal próbálta átszállítani a Dunán a migránsokat, de a román határrendészek észrevették őket.

Hollandia: nem vagyunk felelősek a srebrenicai mészárlásért

Hollandia: nem vagyunk felelősek a srebrenicai mészárlásért

amerika, london, párizs

A holland kormány fellebbez a legfelsőbb bíróságon, hogy helyezzék hatályon kívül azt a korábbi ítéletet, miszerint Hága is felelős a srebrenicai mészárlásért.

A pillanat, amikor Asszad és Putyin haragja egyszerre csapott le a terroristákra

Moszkvai jelentések szerint az orosz és a szíriai légierő közös akciójában 850 dzsihadistát sikerült likvidálni a polgárháború sújtotta közel-keleti országban.

Atomra atom a helyes válasz?

Atomra atom a helyes válasz?

amerika, london, párizs

Mintegy ötven ország kezdte meg szerdán az ENSZ-ben az atomfegyverek betiltásáról szóló egyezmény aláírását, amely azonban csak jelképes jelentőségű, mert a nukleáris nagyhatalmak nem vesznek részt benne. Nehéz kérdés továbbá ez ügyben, hogy mi lesz az immáron elképesztően veszélyessé váló Észak-Korea ügyével.

Alinda színháza

Alinda színháza

piszkostizenkettő

Simicska az első sorban bravózik.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Szijjártó: a magyar külpolitika kiáll a magyar érdekekért és a határon túli magyarokért; Egy zöldpárti politikus szerint unalmas lenne Németország az iszlám nélkül; Egyre elviselhetetlenebb a migránsáradat, ezért nagyobb kerítést építenek a spanyolok. Az este legfontosabb hírei a 888-on!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére