Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#sport
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Több mint ezer kislányt zaklattak migránsbandák egy brit városban

2018. március 11. 21:48

TELFORD, 21:48

Megrázó történet látott napvilágot a brit sajtóban vasárnap. A Daily Mirror című brit lap 18 hónapig tartó nyomozás után hozta nyilvánosságra az ügyet. Az újságírók szerint Telford városában egy több száz tagból álló migránsbanda kényszerített szexre fiatalkorú lányokat. A bántalmazások és a szexuális kizsákmányolás ráadásul évtizedek óta folyik és a mai napig tart. A legfiatalabb áldozat 11 éves volt.

Az ügy méreteit és komolyságát mutatja, hogy a Daily Mirror, amely egy bulvárlap, 18 hónapnyi nyomozás, és egy tucatnyi tanú alapos meghallgatása után hozta csak nyilvánosságra a teljes történetet.

A lap először 2016 nyarán szerzett értesülést a telfordi esetekről, ám ekkor még nem volt elég információjuk, hogy részletesen írjanak az ügyről.

A Mirror információi szerint a zaklatásoknak, erőszakolásoknak és prostitúcióra kényszerítésnek akár ezer áldozata is lehet, a legfiatalabb közülük csupán 11 éves. A fiatal lányok szexuális kizsákmányolása már a '80-as évek óta, azaz közel negyven éve tart. A szexuális kizsákmányolásnak bizonyíthatóan több halálos áldozata is volt.

Korábban hasonló ügyek Rochdale és Rotherham városában is felbukkantak, ám ott a hatóságok lépni tudtak az ügyben. Telfordban azonban szinte semmi nem történt. A lap nyomozása során kiderült:

  • a helyi szociális munkások, segítők tudtak az erőszakolásokról és szóltak is a rendőrségnek még a 90-es években, ám az első eljárás megindulására egy évtizedet kellett várni;
  • a városvezetés nem áldozatnak tekintette a megerőszakolt lányokat, hanem prostituáltaknak, így nem tettek semmit;
  • a rendőrség egy ügyben öt feljelentést is kapott, de csak azután kezdték kivizsgálni, miután a térség parlamenti képviselője megkérte őket erre.
Az egyik legfelháborítóbb tény, hogy a rendőrség azért nem járt utána számos zaklatásnak, hogy ne tekintsék őket rasszistának.
A lap szerint az elkövetők ugyanis "ázsiaiak" voltak. Ez meglehetősen tág fogalom, azonban az egyik elkövető neve alapján arra lehet következtetni, muszlim országokból, például Pakisztánból, Bangladesből származnak.

A térség parlamenti képviselője, Lucy Allan rendkívül súlyosnak és sokkolónak nevezte az ügyet és független vizsgálatot követelt, miután az ügy 2016-ban a tudomására jutott.

Egy áldozat elbeszélése

A Daily Mirror újságírói összesen 12 áldozattal beszéltek, akik többnyire nem ismerték egymást. Ők összesen 70 elkövetőt neveztek meg.

Az egyik áldozat, egy 14 éves lány elmondta, szexre kényszerítették és azzal fenyegették meg, hogy ha bárkinek szól, akkor eljönnek a húgáért is, és az anyjának elmondják, hogy prostituáltként "dolgozik".

Az áldozat elmesélte, hogy szinte minden este több férfivel is le kellett feküdnie. Átlagosan hetente kétszer járt a helyi gyógyszertárba esemény utáni tablettákért – ám a gyógyszerészek nem kérdeztek semmit.

A fiatal lány kétszer is teherbe esett, mindkétszer abortusz lett a vége. A második alkalom után mindössze néhány órával a migránsbűnözők elvitték egy helyre, ahol több férfi is megerőszakolta. A lányt azzal is sakkban tartották, hogy felgyújtják a házát, ha bárkinek elmondja, mi történt.

A lap olyan feljelentéseket, dokumentumokat juttatott el a belügyminisztériumhoz, amelyből kiderül, hogy a helyi hatóságok számos esetről tudtak, ám folyamatosan akadályozták az ügyek felderítését. A lap felkereste Liz Kelly professzort, a London Metropolitan Egyetem szakemberét, aki a gyermekek és a nők elleni zaklatások áldozatainak való segítés témájában végez kutatásokat.

A számok

A rendőrség 2007 és 2009 között indított ugyan egy vizsgálatot, amely több mint 100 potenciális áldozatról számol be azokban az években, de a közel 200 elkövető közül akkor mindössze 9-en kaptak börtönbüntetést.

A Mirror szerint a szexuális kizsákmányolás a 80-as években kezdődött. Az egyik esetben két pedofil 1981-ben egy helyi gyermekotthonban lakó kislányokat futtatott. 1985-ben pedig egy "ázsiai" férfi egy 14 éves lányt futtatott a környéken. Őt megtalálták a Mirror munkatársai.

A jelenleg 47 éves nő elmondta, hogy többször is szólt az iskolában és a helyi városvezetésnek is jelezte a problémáját, ám senki nem tett semmit. A lap által megszerzett egyik dokumentum tanúsága szerint a városvezetés beismerte, hogy nem kezelték megfelelően a bejelentéseket.

Az esetek nagy száma miatt egyik-másik ügyben indult is vizsgálat, mint például a fentebb említett 2007-2009 közötti ügyekben. Ám volt olyan, hogy az áldozatok maguk álltak el az eljárás folytatásától. A Mirror szerint egy esetben egy 13 éves lányt csábítottak el, majd szexre kényszerítették és csoportosan megerőszakolták. Ő azért vonta vissza a vádakat, mert a hatóságok "nem támogatták érzelmileg" az eljárás során.

Halálesetek

Az egyik bántalmazási ügyben egy anya és két lánya vesztette életét. A 16 éves Lucy Lowe-ot 2000-ben ölte meg egy "ázsiai", bizonyos Azhar Ali Mehmood, aki rágyújtotta a házat a lányra és családjára.

Mehmood 1997-ben szemelte ki Lucyt, aki akkor még csak 14 éves volt. A férfi elcsábította, majd prostituáltként kezdte futtatni a lányt. Mehmood végül börtönbe került, ám a hatóságok nem gyanúsították meg amiatt, hogy egy kiskorú lánnyal folytatott viszonyt.

A fiatal lány és családjának halála a lap szerint azért következett be, mert a migránsbanda ezzel akart üzenni a többi áldozatnak, hogy ne merjenek beszélni.

Hiába a feljelentés

A Mirror megszólaltatott egy másik áldozatot is, aki 11 évesen került az "ázsiai" banda kezei közé. A lány édesanyja, Torron Watson többször is feljelentést tett a helyi rendőségen, hogy a lányát, Beckyt zaklatják, még az elkövetők nevét is megadta. Az anya elmondása szerint főként azért dühös a rendőrökre, mert ha a lánya ügyét rendesen kivizsgálták volna, akkor sok lány megmenekülhetett volna. Becky 13 évesen lelte halálát egy közúti balesetben, amely az elkövetők szerint "egy rosszul sikerült tréfa volt".

Becky egyik barátnője, Vicky Round is az "ázsiai" banda áldozata lett. Az egyik fő módszerük az volt, hogy rászoktatták a gyerekeket a drogra, ami miatt még kiszolgáltatottabbá váltak. Vicky 12 évesen szokott rá a crackre és 14 évesen a heroinra. A lány 20 évesen halt meg túladagolásban. A beszámoló szerint számtalan alkalommal megerőszakolták.

A lap munkatársai beszolgáltatták bizonyítékaikat a helyi rendőrségnek, akik elmondták, hogy tudnak az esetekről és komolyan veszik azokat. Azt is elmondták, hogy egy 2013-as műveletben 7 embert csukattak le ilyen ügyek miatt, akik összesen 49 évnyi börtönbüntetést kaptak.

A városvezetés azt közölte, hogy az elmúlt években sokkal komolyabban veszik az ilyen eseteket, mint 10-20 évvel ezelőtt. Hamarosan további ügyek kerülnek a bíróság elé – közölték.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ha migráns vagy, ne gyere Európába  - indul a nemzetközi kampány

Ha migráns vagy, ne gyere Európába - indul a nemzetközi kampány

amerika, london, párizs

A belgák egyelőre fapados módszerrel dolgoznak, a Facebookon és más, 1 dollárnál kevesebből élő afrikaiak által használt közösségi oldalakon próbálják meg lebeszélni az Európába készülő bantu, hutu, tuszi, kenyai és nigériai agysebészeket és kvantumfizikusokat.

Brüsszel a migránsokkal akarja enyhíteni a munkaerőhiányt

Brüsszel a migránsokkal akarja enyhíteni a munkaerőhiányt

amerika, london, párizs

Egy közép-portugáliai kisvárosban Idanha-a-Nova-ban a helyi dolgozók között egyre több a migráns.

A baloldal úgy tudja lemosni magáról a hazaáruló bélyeget, ha bocsánatot kér a magyaroktól

A baloldal úgy tudja lemosni magáról a hazaáruló bélyeget, ha bocsánatot kér a magyaroktól

kétharmad

A magyar baloldalnak sok mindenért kell bocsánatot kérnie, hiszen az elmúlt történelmi időszakban rombolást és káoszt hagytak maguk után.

Magyarország az egyetlen biztonságos hely Európában a zsidók számára

Magyarország az egyetlen biztonságos hely Európában a zsidók számára

kétharmad

Orbán Viktor izraeli látogatása nemcsak diplomáciailag hatalmas előrelépés Magyarország számára, de elismerés is, hiszen Izrael nyíltan kifejezte bizalmát hazánk iránt, ezzel elismerve, hogy az európai zsidóság számára Magyarország az egyik legbiztonságosabb hely.

Demográfiai válság - okok és lehetséges megoldások

A választási győzelmet követően a kormányfő az újonnan megalakuló kormány elsődleges céljának a demográfiai helyzet javítását, a népességcsökkenés megállítását jelölte meg.

889
A németek jobban bíznak az osztrák kancellárban, mint Merkelben

A németek jobban bíznak az osztrák kancellárban, mint Merkelben

amerika, london, párizs

Nem Sebastian Kurz az egyetlen külföldi politikus, aki népszerűbb Németországban Angela Merkelnél.

Kezdődik a világ legizgalmasabb bajnoksága!

Kezdődik a világ legizgalmasabb bajnoksága!

hajrá, magyarok!

Miközben három magyar csapat még Európában vitézkedik, a világbajnokság pedig alig ért véget, az NB I. már el is rajtol.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére