Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Több millió migráns bébi áraszthatja el Amerikát

2018. december 6. 19:02

Egy jogi kiskapu miatt automatikusan megkapják az amerikai állampolgárságot az illegális migránsoknak az USA területén megszületett gyermekei. Az eddig így állampolgárságot szerzett illegális bevándorlók közül jelenleg csak a kiskorúak 4,5 millióan vannak. Ezért igazából már csak a Soros-féle migrációszervezők leállításával fékezhető meg a migránsáradat.

Európa 2015 óta folyamatosan szembesül a szervezett és tömeges migráció több millió fős hullámaival, és ezt a napjainkban Amerika is elkezdte megtapasztalni a déli határainál.

Az illegális migrációnak az Amerikai Egyesült Államokat is elérő, a népvándorlással egyenértékű tömegessé válása ellen viszont jelentős részben a jogi akadályok miatt nem tud elég hatékonyan fellépni az amerikai kormányzat.

Az Amerika déli határa felé tartó migránskaravánok illegális migránsai közül például szinte mindenki joggal gondolhatja azt, hogy ha eléri az Egyesült Államok határát, akkor azzal már félig megfogta az Isten lábát, azaz szinte biztos, hogy idővel majd bejuthat az USA területére. Ha másként nem is, akkor majd a már amerikai területen megszületett gyermekeik révén sokan biztosan Amerikában maradhatnak.

Donald Trump amerikai elnök éppen ezért már több alkalommal is jelezte, hogy az amerikai jogrendben jelenleg meglévő migrációs törvények alkalmatlansága miatt az illegális migránsokra vonatkozó jogi szabályozás átalakítását fogja kezdeményezni a törvényhozásban. 

A problémát az okozza, hogy bár Amerika deklaráltan egy bevándorlóország, azonban az ország jelenlegi idegenrendészeti és migrációs jogszabályai, eljárásai gyakorlatilag nem alkalmasak a mostani szervezett és tömeges illegális migránsáradat megfelelő kezelésére, annak megfékezésére. 

Részben az okozza a gondot, hogy a korábbi és kisebb illegális bevándorlószámra kialakított eljárásrend szerint – a határon bűncselekményt elkövetőket kivéve – minden bevándorló úgy adhatta be a menedékkérelmét vagy a letelepedési kérelmét, hogy annak elbírálásáig az Egyesült Államok területén maradhatott. 

Másrészt pedig az is komoly gondot okoz, hogy a nyugati világban Kanada mellett az Egyesült Államok az egyetlen olyan ország, amely automatikusan amerikai állampolgárságot ad minden, a területén megszületett gyermeknek. 

A nagyrészt Közép- és Dél-Amerikából érkező illegális migránsok pedig kihasználják a migráns gyerekeket védő amerikai törvényi háttér teljes egészét. Ez pedig nagyrészt annak a lehetőségnek a kihasználását jelenti, hogy az illegális migránsoknak az amerikai területen született gyermekeinek járó automatikus amerikai állampolgárság révén a törvénytelenül bevándorolt szülők más és hosszabb ideig tartó elbírálás alá esnek, mint az egyesült államokbeli tartózkodást amerikai állampolgárságú gyermekek nélkül kérő migránsok. Ezeket a gyerekeket – az őket kísérő jogi kiskapu nyújtotta tartózkodási lehetőségre utalva – az amerikai sajtó előszeretettel hívja horgonybébiknek. 

Csak a 18 évesnél fiatalabb korosztályban 4,5 millió olyan amerikai állampolgár van, aki illegális bevándorlók amerikai területen megszületett gyermekeként kapta meg az amerikai állampolgárságát. Rajtuk kívül már több millió olyan felnőtt állampolgára van az USA-nak, akik illegális migránsok amerikai földön született gyermekeikként kaptak amerikai állampolgárságot. 

A becslések szerint a horgonybébikhez kötődés révén az USA területén maradt, de amerikai állampolgárságot nem kapott, azonban időközben a hatóságok látóköréből kikerült migránsok száma 10-20 millió fő közötti lehet. 

Az amerikai Kongresszusi Költségvetési Hivatal becslése szerint a 2017 és 2027 közötti időszakban minimum 600 ezer migráns horgonybébi megszületése várható, ami legalább 26 milliárd dolláros pluszköltséget jelent az Egyesült Államok költségvetése számára. 

Az amerikai jogi szabályozás elavultsága jó példa Európa számára is, hogy tenni kell valamit a határok védelmének fokozására és az illegális migráció leállítására. Az biztosan látszik, hogy az EU meglévő határvédelmi és idegenrendészeti szabályainak a mindenkitől megkövetelt betartása mellett el kell érni az illegális migráció szervezésének leállítását is. Ma már a hamis illúziókat kergető migránsok valóságra döbbentésétől, valamint az őket lelketlenül a migrációra csábító szervezőknek és embercsempészeknek a megfékezésétől várható a tömeges bevándorlás érezhető csökkenése.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Az Európai Unió példát vehetne a Hungary Helps programról

Az a célunk, hogy az Európai Unió is magáévá tegye mindazt, amit a Hungary Helps Program képvisel - mondta Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára vasárnap Budapesten, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáján.

Attól, hogy legyőzték az Iszlám Államot, az eszme és a veszély még megmarad

Attól, hogy legyőzték az Iszlám Államot, az eszme és a veszély még megmarad

amerika, london, párizs

Hiába vesztette el összes területét a Közel-Keleten a terrorszervezet, újabb terrortámadásokat hajthatnak végre, leginkább Európában.

Nagyon nagy szükségünk lenne a csodára

Nagyon nagy szükségünk lenne a csodára

hajrá, magyarok!

A magyar válogatott a világbajnoki ezüstérmes Horvátországot fogadja Eb-selejtezőn.

Újabb migránskaraván indult meg az Egyesült Államok irányába

Újabb migránskaraván indult meg az Egyesült Államok irányába

amerika, london, párizs

Ismét több mint ezer, zömében közép-amerikai országokból származó bevándorló indult meg Dél-Mexikóból az Egyesült Államok felé a jobb élet reményében.

Hivatalos: a "civil" szervezetek akadályozzák a migránsok kitoloncolását

Hivatalos: a "civil" szervezetek akadályozzák a migránsok kitoloncolását

amerika, london, párizs

Továbbra is túl sok bevándorló érkezik Németországba, egyes civil szervezetek pedig jogállamban elfogadhatatlan módon akadályozzák a védelemre nem szoruló kérelmezők kitoloncolását - mondta a német szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) vezetője egy vasárnapi lapinterjúban.

Mérő László: "Messze alatta van az ingerküszöbömnek a Zsidó Olimpia!"

Mérő László: "Messze alatta van az ingerküszöbömnek a Zsidó Olimpia!"

Maccabi

Mérő Lászlót, az ELTE Pszichológiai Intézetének professzorát kérdeztük arról, mit gondol a Maccabi Játékokról.

A franciaországi zsidó diákok 85 százalékát érte eddig antiszemita inzultus

Egy közvélemény-kutatás szerint a franciaországi zsidó egyetemista diákok 85 százaléka tapasztalta meg az antiszemitizmus valamely formáját. A nem zsidó származású, franciaországi diákok 45 százaléka számolt be arról, hogy látott már antiszemita cselekményt, megnyilvánulást élete során.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére