Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Több migránst fog beengedni Brüsszel az EU-ba

2018. április 19. 11:38

BRÜSSZEL/BERLIN, 11:38

A migránsok Észak-Afrikából és a Közel-Keletről fognak érkezni.

A tagállamok önkéntes alapon azt vállalták, hogy 40 ezer áttelepítendő migránst fogadnak be, azonban az EU-s menekültügyi biztos, Dimitrisz Avramopulosz bejelentette, hogy Németország további több mint 10 ezer olyan migránst fogad be Észak-Afrikából és a Közel-Keletről, akik az EU-s áttelepítési program keretein belül érkeznek – írja a DW.

Ismét bebizonyosodott, hogy a német kormányra lehet számítani, ha nemzetközi szolidaritásról van szó – mondta Dimitrisz Avramopulosz a Berliner Morgenpost című lapban közölt interjúban.

Az EU-s program keretein belül legálisan, biztonságos úton juthatnak el a migránsok Európába. A projekt szerint 2019-ig 50 ezer migránst fogad be Európa. A többi EU-s tagállamba összesen 40 ezer migránst küldenek, ami azt jelenti, hogy a program elérte a célját, ezért azt tervezik, hogy bővítik a keretet.

Ezzel teljesítettük célunkat, és úgy tűnik, meg is haladjuk majd"

– mondta az uniós biztos.

Az EU 500 millió eurót biztosít a fogadó országok számára.

A Pro Asyl migránssimogató szervezet azonban még annak sem tudott örülni, hogy Németország további több mint 10 ezer illegális bevándorlót vállalt magára, azt kifogásolták, hogy miért csak ennyit.

Dimitrisz Avramopulosz az interjúban arra a kérdésre, hogy – az önkéntes áttelepítési programtól függetlenül – szükség van-e feltétlenül a menekültek tagállamok közötti szétosztását szabályozó kvótákra az EU tervezett új menekültügyi rendszerében, elmondta, hogy a lényeg a felelősségvállalás és a társállamok iránti szolidaritás felmutatása.

"Egyes tagállamok nagyon vonakodnak, kormányaik csak a hazai publikumra figyelnek, és nem Európára", de a bizottság megpróbálja meggyőzni ezeket a kormányokat – tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy júniusig megállapodásra kell jutni, mert a jelenlegi szabályozás, az úgynevezett dublini rendszer nem működik, és "nem nézhetjük tovább, hogy néhány tagállam egyedül viseli a terheket" – mondta Dimitrisz Avramopulosz, aláhúzva, hogy "nagyobb adag szolidaritásra van szükségünk".

A határellenőrzést nem adják fel

Mindezek ellenére a német kormány múlt héten jelentette be, hogy újabb hat hónappal meghosszabbítják az ellenőrzést Ausztriával közös határszakaszukon. A döntést "biztonság- és migrációpolitikai" okokkal indokolták.

Avramopoulosz viszont arról beszélt a vele készült csütörtöki interjúban, hogy az Európai Bizottság szeretné, ha Németország minél hamarabb megszüntetné a határellenőrzést, hogy a schengeni rendszer újra normálisan működhessen.

A 2015-ös migránsválság óta több mint 1 millió illegális bevándorló érkezett Németországba ellenőrizetlenül a Willkommenskultur nevében. A legtöbben 2016-ban Szíriából, Afganisztánból, Irakból és Eritreából indultak útnak Németország felé.

A migránsok és a biztonság miatt Németország nem mond le a határellenőrzésről

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Már online is elérhető a Lakossági Energiahatékonysági Hitelprogram

Már online is elérhető a Lakossági Energiahatékonysági Hitelprogram

A 2018-ban bevezetett módosításokkal az eddigieknél is kedvezőbb feltételeket teremtett a Magyar Fejlesztési Bank a tavaly elindított Lakossági Energiahatékonysági Hitelprogramjában. A lényegesen egyszerűsített hiteligénylés 5 millió forintig jelzálog bejegyzés nélkül és már online is elindítható.

Az olaszok támogatják, Brüsszel utálja az új bevándorlásellenes kormányt

Az olaszok támogatják, Brüsszel utálja az új bevándorlásellenes kormányt

amerika, london, párizs

A felmérések szerint az olasz választók 60 százaléka elfogadja a közös kormányzásra készülő Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a Liga kormányprogramját - mondta a közmédia tudósítója vasárnap az M1 aktuális csatornán. Sajtóértesülések szerint már a jövő héten megalakulhat az új kormány.

Még mindig nem tudja megoldani a korukról hazudó migránsok ügyét a svéd állam

Még mindig nem tudja megoldani a korukról hazudó migránsok ügyét a svéd állam

amerika, london, párizs

Stefan Löfven svéd miniszterelnök utasítására felfüggesztették 9000 kiskorú afgán deportálását Svédországból. Ám nekik korukat egy vizsgálattal kellett volna alátámasztaniuk. Mint kiderült, a 9000 megkímélt afgán 78 százaléka felnőttkorú a vizsgálatok szerint.

Madrid ismét keresztbe tesz a katalánoknak

Egyelőre nem publikálnák a hivatalos állami közlönyben az új katalán kormány kinevezéséről szóló rendeletet, így fenntartva a közvetlen spanyol kormányzati irányítást Katalóniában - írta vasárnap több spanyol és katalán sajtóorgánum is spanyol kormányzati forrásokra hivatkozva.

Milliárdos büntetésekre számíthat a Facebook, ha engedi az illegális tartalmak közlését Nagy-Britanniában

Milliárdos büntetésekre számíthat a Facebook, ha engedi az illegális tartalmak közlését Nagy-Britanniában

amerika, london, párizs

A zaklató, fenyegető, vagy terrorcselekményre buzdító tartalmak megjelenítését akár több milliárd fontig terjedő pénzbírsággal büntetheti a brit kormány.

Miközben megalakult a kormány, felszámolta magát az ellenzék

Miközben megalakult a kormány, felszámolta magát az ellenzék

kétharmad

Az elmúlt hét legfontosabb hazai történései.

Van az a pénz: Mellár Tamás belép a Párbeszéd frakciójába

Van az a pénz: Mellár Tamás belép a Párbeszéd frakciójába

kinyílott a pitypang

A döntés azért is érdekes, mert a balliberális lapok azt írták két napja, hogy a függetlenként az Országgyűlésbe bejutott Mellár Tamás szinte biztosan nem fog beülni a Párbeszéd frakciójába. Úgy látszik, hogy van az a pénz.

Tizenegy év után újra bajnok a Szeged

Tizenegy év után újra bajnok a Szeged

hajrá, magyarok!

A Mol-Pick Szeged nyerte meg a férfi kézilabda NB I 2017-2018-as idényét, mivel a döntő második felvonásán csak három góllal kapott ki a Telekom Veszprémtől.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére