Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#sport
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Több migránst fog beengedni Brüsszel az EU-ba

2018. április 19. 11:38

BRÜSSZEL/BERLIN, 11:38

A migránsok Észak-Afrikából és a Közel-Keletről fognak érkezni.

A tagállamok önkéntes alapon azt vállalták, hogy 40 ezer áttelepítendő migránst fogadnak be, azonban az EU-s menekültügyi biztos, Dimitrisz Avramopulosz bejelentette, hogy Németország további több mint 10 ezer olyan migránst fogad be Észak-Afrikából és a Közel-Keletről, akik az EU-s áttelepítési program keretein belül érkeznek – írja a DW.

Ismét bebizonyosodott, hogy a német kormányra lehet számítani, ha nemzetközi szolidaritásról van szó – mondta Dimitrisz Avramopulosz a Berliner Morgenpost című lapban közölt interjúban.

Az EU-s program keretein belül legálisan, biztonságos úton juthatnak el a migránsok Európába. A projekt szerint 2019-ig 50 ezer migránst fogad be Európa. A többi EU-s tagállamba összesen 40 ezer migránst küldenek, ami azt jelenti, hogy a program elérte a célját, ezért azt tervezik, hogy bővítik a keretet.

Ezzel teljesítettük célunkat, és úgy tűnik, meg is haladjuk majd"

– mondta az uniós biztos.

Az EU 500 millió eurót biztosít a fogadó országok számára.

A Pro Asyl migránssimogató szervezet azonban még annak sem tudott örülni, hogy Németország további több mint 10 ezer illegális bevándorlót vállalt magára, azt kifogásolták, hogy miért csak ennyit.

Dimitrisz Avramopulosz az interjúban arra a kérdésre, hogy – az önkéntes áttelepítési programtól függetlenül – szükség van-e feltétlenül a menekültek tagállamok közötti szétosztását szabályozó kvótákra az EU tervezett új menekültügyi rendszerében, elmondta, hogy a lényeg a felelősségvállalás és a társállamok iránti szolidaritás felmutatása.

"Egyes tagállamok nagyon vonakodnak, kormányaik csak a hazai publikumra figyelnek, és nem Európára", de a bizottság megpróbálja meggyőzni ezeket a kormányokat – tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy júniusig megállapodásra kell jutni, mert a jelenlegi szabályozás, az úgynevezett dublini rendszer nem működik, és "nem nézhetjük tovább, hogy néhány tagállam egyedül viseli a terheket" – mondta Dimitrisz Avramopulosz, aláhúzva, hogy "nagyobb adag szolidaritásra van szükségünk".

A határellenőrzést nem adják fel

Mindezek ellenére a német kormány múlt héten jelentette be, hogy újabb hat hónappal meghosszabbítják az ellenőrzést Ausztriával közös határszakaszukon. A döntést "biztonság- és migrációpolitikai" okokkal indokolták.

Avramopoulosz viszont arról beszélt a vele készült csütörtöki interjúban, hogy az Európai Bizottság szeretné, ha Németország minél hamarabb megszüntetné a határellenőrzést, hogy a schengeni rendszer újra normálisan működhessen.

A 2015-ös migránsválság óta több mint 1 millió illegális bevándorló érkezett Németországba ellenőrizetlenül a Willkommenskultur nevében. A legtöbben 2016-ban Szíriából, Afganisztánból, Irakból és Eritreából indultak útnak Németország felé.

A migránsok és a biztonság miatt Németország nem mond le a határellenőrzésről

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A belgák most döbbentek rá, hogy nem annyira jó édesgetni a migránsokat

A belgák most döbbentek rá, hogy nem annyira jó édesgetni a migránsokat

amerika, london, párizs

A belga hatóságok legújabb terve, hogy a közösségi médiában, célzott üzenetekkel bírják rá a migránsokat arra, hogy ne Belgiumot válasszák célországuknak.

Egyáltalán szereti még valaki a fehéreket?

Egyáltalán szereti még valaki a fehéreket?

fehér férfi

Amerika 2018-ban: egy fekete polgármester szerint a fehérek szétzúzzák a világot; egy kaliforniai egyetem pedig azon dolgozik, hogy csökkentsék a fehér diákok számát a campusokon. Még "szerencse", hogy találtak 30 kifejezést arra az esetre, hogy ne kelljen kimondani, leírni azt, hogy "black people".

Harvey Weinsteinnel együtt bukik a globális liberális elit

Harvey Weinsteinnel együtt bukik a globális liberális elit

piszkostizenkettő

Harvey Weinstein eddig hallgatott, de ahogy a vele szemben megindított büntető és polgári peres eljárások egyre előrébb haladnak, úgy egyre többet kénytelen megszólalni a sorozatban elkövetett nemi erőszakokkal megvádolt hajdani amerikai filmmogul. Weinsteinnek pedig minden szava egy újabb szög a globális liberális elit koporsójában.

Miért beteg a magyar futball?

Miért beteg a magyar futball?

hajrá, magyarok!

Végh Antal 1975-ben tette fel ezt a kérdést, ami azóta sajnos csak aktuálisabb lett.

Piaca van a feminista propagandának - Így manipulál a WMN

Piaca van a feminista propagandának - Így manipulál a WMN

kétharmad

Bújtatott politikai üzenetekből, magukat újságíróknak hazudó politikát csináló aktivistákból egyre több van a libsi oldalon. A legaljasabb talán mégis az, amikor életmód közösségek az emberek érzelmi bevonódását kihasználva politizálnak.

Amikor már Dagadt Bejmüller sem tud segíteni

Amikor már Dagadt Bejmüller sem tud segíteni

piszkostizenkettő

Ilyen ellenzéki összeomlást még sohasem láttunk. Rokker Zsoltti, két t-vel meg a nyolcvan százalék. Nem, nem ti jöttök.

Orbán Viktor Izraelbe utazik

Orbán Viktor Izraelbe utazik

kétharmad

Kétnapos izraeli hivatalos látogatásra utazik szerdán a miniszterelnök.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére