Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Tízből kilencen a betelepítési kvóta ellen

2016. augusztus 3. 15:48

A Migrációkutató Intézet közvélemény-kutatásából kiderül, hogy a magyarok kilencven százaléka elutasítja az Európába irányuló illegális migrációt, és a kötelező betelepítési kvótának is elég erős az elutasítottsága.

A Migrációkutató Intézet kétezer fő megkérdezésével közvélemény-kutatás sorozatot készített a migráció társadalmi megítéléséről. A második kutatásban az első eredményeihez kapcsolódóan két „mélyfúrást” végeztek.  

Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet főigazgatója elmondta:

az első közvélemény-kutatásból az derült ki, hogy a magyar emberek 22 százaléka találkozott az elmúlt egy-két évben az illegális migráció keretében Magyarországon migránsokkal, és közel háromnegyedük negatív véleményt fogalmazott meg."

A Migrációkutató Intézet a kutatásában annak járt utána, hogy hol, milyen körülmények között találkoztak velük, ez hogyan hatott a véleményükre, vannak-e regionális különbségek, például a déli határ mentén élőknél nagyobb-e az elutasítás.

Kell a határzár

A kutatás másik része arra vonatkozott, hogy mit várnak el az állampolgárok a migrációs helyzet kezelésével kapcsolatban. Orbán Balázs elmondta, hogy a válaszokból az derült ki, hogy a válaszadók rendkívül fontosnak tartják a határvédelmet, a tagállamok közötti kötelező betelepítési kvóta pedig szerintük nem megoldás a migrációs válság megoldására.

Fotó: AFP

Hozzátette: a kutatás jól láthatóan kimutatja, hogy a magyar emberek hajlandóak áldozni a kibocsátó régiók rendbetételéért, a közös határvédelemhez akár anyagi, akár humánerőforrás tekintetében.

A megkérdezettek kilencven százaléka továbbra is elutasítja az Európába irányuló illegális migrációt.

A kötelező betelepítési kvótának is elég erős az elutasítottsága. A jelenlegi kutatásban nem kérdeztek rá a népszavazási hajlandóságra, de a korábbi kutatások azt mutatják, hogy egyelőre meglehetősen magas a részvételi hajlandóság, tájékoztatott a Migrációkutató Intézet főigazgatója.

(MTI, Teljes elemzés itt)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A franciáknak a Notre-Dame leégése kapcsán is a migránsok sorsa jut az eszükbe

A franciáknak a Notre-Dame leégése kapcsán is a migránsok sorsa jut az eszükbe

amerika, london, párizs

Beindultak az érzékenyítő órák Franciaországban, melyeken azt vetették össze, melyik a nagyobb tragédia, hogy a keresztény vallás ikonikus épülete majdnem megsemmisül, vagy hogy illegális bevándorlók a tengerbe fulladnak.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a húsvéthétfő legfontosabb hírei!

Obama és Clinton nem merték leírni azt, hogy keresztényeket gyilkoltak Srí Lankán

Obama és Clinton nem merték leírni azt, hogy keresztényeket gyilkoltak Srí Lankán

amerika, london, párizs

Az amerikai baloldal meghatározó arcai, a volt elnök és a volt külügyminiszter inkább csak azt írták, hogy "Húsvét-hívők" az áldozatok.

Székelyföld felszámolásával kampányol egy román az EP-választásokon

Bízzunk benne, hogy a románok már túljutottak azon, hogy ezzel sok szavazatot lehessen gyűjteni...

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

A nyúl, aki megint mellényúl

A bevándorláspárti Juncker minden felelősség alól ki akar bújni

A bevándorláspárti Juncker minden felelősség alól ki akar bújni

amerika, london, párizs

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerint az európai parlamenti választások és annak kampányidőszakának legforróbb kérdése nem a bevándorlás, a terrorizmus és az iszlamizáció megfékezése, hanem az álhírek terjedésének megakadályozása lesz.

A 24.hu húsvétkor kezdett bele a kereszténygyalázásba

A szélsőségesen bevándorláspárti 24.hu a kereszténység legnagyobb ünnepén, húsvétkor érezte szükségét annak, hogy elkezdje gyalázni a világ legüldözöttebb vallásának követőit.

Iszlamisták követték el a húsvétvasárnapi támadásokat

Iszlamisták követték el a húsvétvasárnapi támadásokat

amerika, london, párizs

Habár a liberális mainstream média folyamatosan arról cikkezett, hogy mélyen húzódó társadalmi konfliktus osztják meg Srí Lankát, és ez állhat a húsvétvasárnap elkövetett terrortámadások hátterében, bebizonyosodott, hogy egy szélsőséges iszlamista csoport felelős a robbantásokért. A merényletben több mint 290 ember vesztette életét és legalább 500-an megsebesültek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére