Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Tízből kilencen a betelepítési kvóta ellen

2016. augusztus 3. 15:48

A Migrációkutató Intézet közvélemény-kutatásából kiderül, hogy a magyarok kilencven százaléka elutasítja az Európába irányuló illegális migrációt, és a kötelező betelepítési kvótának is elég erős az elutasítottsága.

A Migrációkutató Intézet kétezer fő megkérdezésével közvélemény-kutatás sorozatot készített a migráció társadalmi megítéléséről. A második kutatásban az első eredményeihez kapcsolódóan két „mélyfúrást” végeztek.  

Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet főigazgatója elmondta:

az első közvélemény-kutatásból az derült ki, hogy a magyar emberek 22 százaléka találkozott az elmúlt egy-két évben az illegális migráció keretében Magyarországon migránsokkal, és közel háromnegyedük negatív véleményt fogalmazott meg."

A Migrációkutató Intézet a kutatásában annak járt utána, hogy hol, milyen körülmények között találkoztak velük, ez hogyan hatott a véleményükre, vannak-e regionális különbségek, például a déli határ mentén élőknél nagyobb-e az elutasítás.

Kell a határzár

A kutatás másik része arra vonatkozott, hogy mit várnak el az állampolgárok a migrációs helyzet kezelésével kapcsolatban. Orbán Balázs elmondta, hogy a válaszokból az derült ki, hogy a válaszadók rendkívül fontosnak tartják a határvédelmet, a tagállamok közötti kötelező betelepítési kvóta pedig szerintük nem megoldás a migrációs válság megoldására.

Fotó: AFP

Hozzátette: a kutatás jól láthatóan kimutatja, hogy a magyar emberek hajlandóak áldozni a kibocsátó régiók rendbetételéért, a közös határvédelemhez akár anyagi, akár humánerőforrás tekintetében.

A megkérdezettek kilencven százaléka továbbra is elutasítja az Európába irányuló illegális migrációt.

A kötelező betelepítési kvótának is elég erős az elutasítottsága. A jelenlegi kutatásban nem kérdeztek rá a népszavazási hajlandóságra, de a korábbi kutatások azt mutatják, hogy egyelőre meglehetősen magas a részvételi hajlandóság, tájékoztatott a Migrációkutató Intézet főigazgatója.

(MTI, Teljes elemzés itt)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Észtországot is megosztja az ENSZ migrációs paktuma

A baloldali külügyminiszter támogatja, a jobboldali ellenzék aláírásokat gyűjt ellene. A bolgárok kilépnek.

Salvini: elegem van a szarakodásból

Salvini: elegem van a szarakodásból

amerika, london, párizs

Egyre fokozódik a vita az olasz, a máltai és a francia hatóságok között a migráció kérdésében. Matteo Salvini hangot is adott felháborodásának.

Őszintén a hajléktalanokról

Őszintén a hajléktalanokról

piszkostizenkettő

Volt egy nekem egy barátom, aki mérhetetlenül sokat ivott. Egyszer megmondtam neki, hogy ne igyon annyit, mert nem lesz ennek jó vége, teljesen leépül, elveszíti a maradék kapcsolatait, a munkáját, végül az életét is. Igazad van - sóhajtott az én barátom, és mintha egyet is értett volna velem. Aztán másnap ugyanott folytatta, ahol abbahagyta.

Fekete-Győr András nem mert az ukrán és román barátaival a kisebbségi magyarok helyzetéről beszélni

Fekete-Győr András amerikai kiképzése során egy ukrán politikussal meg egy román "civillel" találkozott, akikkel nem mert a kárpátaljai és az erdélyi magyarok helyzetéről beszélni, mert érezte, hogy érzékeny a téma, amivel megsértené a román és az ukrán kollégáinak a lelkivilágát.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

A cenzorok nem pihennek: a Facebook leszedte Megadja 888-as oldalát

A cenzorok nem pihennek: a Facebook leszedte Megadja 888-as oldalát

censored

Ismét lesújtott a Facebook-diktatúra az egyik három nyolcas aloldalra. Megadja Gábor 888-as publicista Facebook-oldalát indoklás nélkül szedte le a Zuckerberg-kommandó. UPDATE: Gellértet három napra kitiltotta a Facebook, mert oldalán megosztotta, hogy cenzúrázták Megadját.

Ilyen egy igazán jó meccsélmény

Ilyen egy igazán jó meccsélmény

hajrá, magyarok!

Ismét magyar meccsel, újra a harmadosztállyal folytatódik a Pörge szurkol!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére