Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
spring is coming
 
 
 
 

Titkolózik a Jobbik, nem akarnak pofára esni

2017. október 13. 14:28

Úgy tűnik, kifulladt a Jobbik béruniós kampánya.

A Jobbik két hónapja kezdett aláírásgyűjtésbe a béruniós kezdeményezésük miatt. A párt képviselői több ízben is azt hangoztatták, hogy hatalmas az érdeklődés az ötlet iránt, ám valamiért mégis titkolják, mennyi aláírást sikerült összegyűjteniük.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Gyöngyösi Márton szeptember közepén a Magyar Idők megkeresésére annyit elárult, hogy online közel hétezren írták alá a kezdeményezést, az összesített adatokat szeptember végére ígérte.

A lap azóta újra megkereste a Jobbikot, de semmilyen tájékoztatást nem kapott arról, hogy hogy áll most az ügy.

A Jobbik tehát titkolja, mennyien írtak alá náluk.

Ez már csak azért is érdekes, mert a párt folyamatosan azt hangoztatja, hogy mennyire sikeres kezdeményezés a bérunió.

Ahhoz, hogy az unió egyáltalán foglalkozzon ezzel a kérdéssel, ahhoz egy év alatt egymillió aláírást kellene összegyűjtenie, ami azt jelenti, hogy nem ártana már bőven százezer felett tartania a Jobbiknak ahhoz, hogy akárcsak egy kicsit is komolyan lehessen venni.

A bérunió egyébként nemcsak azért komolytalan, mert nem akarja elárulni a Jobbik, hogy mennyien támogatják, hanem azért is, mert több szakember egybehangzó véleménye szerint is megvalósíthatatlan.

Csath Magdolna szerint az egységes bérezés kialakításában az eltérő fejlettségi szint is akadályt jelent. A fejlettebb tagállamokban a vállalkozások már a munkaerő kiváltására alkalmas, bonyolult gépeket és technológiákat alkalmaznak, míg sok országban – köztük nálunk is – a cégek elsősorban az élőmunkára támaszkodnak. A fejlettebb technológiával rendelkező munkaadóknak kevesebb embert kell foglalkoztatniuk, akiknek így magasabb bért tudnak fizetni.

Lattmann Tamás átverésnek nevezte az ötletet, míg Boros Imre és Bogár László korábban arról beszéltek, hogy a bérunió ugyan jó cél, de úgy nem lehet elérni, ahogy azt a Jobbik szeretné, a kezdeményezés szerintük handabanda. Varga Mihály pedig arról beszélt, hogy adóemelést jelentene az ötlet.

OLVASTAD MÁR?

spring is coming
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Behozták a problémáikat: a közel-keleti polgárháború miatt balhéznak Németországban

Behozták a problémáikat: a közel-keleti polgárháború miatt balhéznak Németországban

amerika, london, párizs

Amióta Ankara betette a lábát szíriai Kurdisztán területére, rendszeresek a balhék Németországban.

Idén is folytatódhat a bérek emelkedése

A minimálbérek emelése és a szakemberhiány következtében a várakozásokat meghaladó januári béremelkedésről számolt be a KSH.

A spanyol civilek kiakadtak, mert az olaszok lefoglalták a migránsmentő hajójukat

A líbiai hatóságok felszólításának nem tettek eleget, nem adták vissza a migránsokat, inkább Olaszországba szállították őket. A Proactiva Open Arms (POA) ezek után kiakadt, mert az olasz hatóságok lefoglalták a hajójukat.

Migránsok rohamozták meg a francia királyok nyugvóhelyét

Baloldali aktivisták és afrikai bevándorlók lepték el a Saint-Denis-i székesegyházat és környékét, hogy ott tüntessenek.

Több mint félmillió migráns maradna Európában

Több mint félmillió migráns maradna Európában

amerika, london, párizs

Tavaly mintegy 650 ezer új menedékkérelmet nyújtottak be az Európai Unióban - derült ki az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) kedden közzétett jelentéséből.

"Kenyában nagyobb a közbiztonság, mint Svédországban"

"Kenyában nagyobb a közbiztonság, mint Svédországban"

amerika, london, párizs

Svédország egyik rappere, Ken Ring már azon gondolkodik, inkább Afrikába költözik, mert annyira elviselhetetlenek a migráció okozta svédországi viszonyok.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek a nap legfontosabb hírei!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére