Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Timmermansnak le kell mondania hivataláról

2017. május 10. 11:28

Lemondásra szólította fel az Európai Bizottság első alelnökét az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán nyílt levélben.

Soltész Miklós Frans Timmermanshoz intézett levelében azt írta, hogy az uniós vezető "súlyosan megsértette hazánkat, a magyar embereket, az itt élő zsidó közösségeket, így nem lehet más választása, mint lemondani hivataláról".

Az államtitkár jelezte: felháborodva olvasta a német Die Zeitnak adott interjút, amelyben Timmermans kérdésre válaszolva antiszemita vádat fogalmazott meg Orbán Viktor miniszterelnökkel, illetve Magyarországgal szemben.

A minden alapot nélkülöző vádat az összes, érzületében megsértett magyar ember nevében visszautasítom – fogalmazott Soltész Miklós, aki szerint az EB-alelnök kijelentéséből az következik, hogy a nyilatkozó "a kérdésben sem ismeri a magyar valóságot, hazánkkal kapcsolatos állításait pedig alighanem csak egyoldalú, tényszerűnek nem, jóindulatúnak és elfogulatlannak pedig végképp nem nevezhető forrásokra, véleményekre alapozza".

A magyarországi zsidóság sokat köszönhet a kormánynak

Hangsúlyozza: az Orbán Viktor vezette kormány a magyar állampolgárok adóforintjaiból 2011 óta csak beruházásra és hitéleti tevékenységre 19 milliárd forint (61 millió euró) összegű támogatást nyújtott a magyarországi zsidó felekezeteknek.

Ebből a támogatásból zsinagógák és közösségi terek újulnak meg az ország több városában, a többi között Kaposváron, Debrecenben, Győrben, Székesfehérváron, Szegeden, Szombathelyen, Pécsett, Vácon, Mádon, Keszthelyen, Kiskunhalason, valamint a határainkon túl is például Szabadkán és Beregszászon – tette hozzá.

Soltész Miklós kiemelte, hogy a kormány támogatja a zsidó temetők rendbe hozásának országos programját is, emellett "bevezettük a holokauszt áldozatainak emléknapját, a holokauszt tagadását pedig büntető törvénykönyvi tényállássá tettük", és jelentős összeggel támogatják a zsidó oktatási és szociális intézmények, kulturális rendezvények fenntartását és működését.  

Timmermans kissé melléfogott a "kertészimrézéssel"

Az államtitkár szerint Frans Timmermans "bizonyára nem tudja, hogy Magyarország jelentős támogatásban részesítette a Nobel-díjas író, Kertész Imre Sorstalanság című könyvének megfilmesítését, valamint a holokausztot bemutató, Saul fia című film megvalósulását is, amely később Oscar-díjat kapott".

Bizonyára arról sem rendelkezik információval, hogy a kormány nemrégiben például rendkívüli támogatást biztosított egy leégett budapesti zsinagóga felújításához, úgy, ahogyan tenné ezt bármelyik keresztény templom esetén – közölte.

A politikus felhívta Timmermans figyelmét, hogy amikor legutóbb, 2016 nyarán hasonló támadás érte Magyarországot, számos hazai zsidó vezető egyértelműen visszautasította az antiszemita vádakat, valótlannak, illetve rossz tájékozottságból fakadónak minősítve azokat – tette hozzá.    

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Dzsihadistákkal szűrte össze a levet, most már inkább visszatérne Nagy-Britanniába

Dzsihadistákkal szűrte össze a levet, most már inkább visszatérne Nagy-Britanniába

amerika, london, párizs

A 24 éves Sufyan Mustafa 2013-ban döntött úgy, hogy Szíriába megy harcolni. Ennek meg is lett a következménye, ugyanis megfosztották a brit állampolgárságától. Ő azonban most már szívesen visszatérne a szigetországba.

Az osztrák börtönökben kisebbségben vannak az osztrák állampolgárok

Ausztriában a fogvatartottak 45,3 százaléka osztrák állampolgár, a külföldiek zöme EU-n kívüli országokból származik.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Gulyás Gergely kihúzta a gyufát az ukránoknál

Gulyás Gergely kihúzta a gyufát az ukránoknál

kétharmad

Az ukrán külügyminisztérium megengedhetetlennek minősítette pénteken Gulyás Gergelynek, a Miniszterelnökséget vezető miniszternek azt a kijelentését, amellyel félfasisztának nevezte az ukrán oktatási törvényt.

Azt írta a szomáliai migránsokra, hogy lusták, ezért pénzbírságot kellett fizetnie

Egy 70 éves embernek kellett a bíróság elé állnia, mert azt írta a Facebookon, hogy "a szomáliaiak lusták és nem akarnak dolgozni."

Holland újságíró: Sorosnak velünk is terve van

Holland újságíró: Sorosnak velünk is terve van

amerika, london, párizs

A magyar származású amerikai milliárdos személye Hollandiában is egyre nagyobb vitákat generál. Az ország egyik legismertebb jobboldali újságírója egy videóban beszélt Soros hollandiai tevékenységéről.

Gyurcsány családi vállalkozást csinált a DK-ból

Gyurcsány Ferenc - az észak-koreai diktátorok "családcentrikusan demokratikus" kinevezési gyakorlatát a magyar baloldalon is meghonosítva - a DK-s EP-lista első helyére a saját feleségét, Dobrev Klárát jelölte meg. Még szerencse, hogy a pártot Demokratikus Koalíciónak hívják.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére