Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Timmermansnak le kell mondania hivataláról

2017. május 10. 11:28

Lemondásra szólította fel az Európai Bizottság első alelnökét az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán nyílt levélben.

Soltész Miklós Frans Timmermanshoz intézett levelében azt írta, hogy az uniós vezető "súlyosan megsértette hazánkat, a magyar embereket, az itt élő zsidó közösségeket, így nem lehet más választása, mint lemondani hivataláról".

Az államtitkár jelezte: felháborodva olvasta a német Die Zeitnak adott interjút, amelyben Timmermans kérdésre válaszolva antiszemita vádat fogalmazott meg Orbán Viktor miniszterelnökkel, illetve Magyarországgal szemben.

A minden alapot nélkülöző vádat az összes, érzületében megsértett magyar ember nevében visszautasítom – fogalmazott Soltész Miklós, aki szerint az EB-alelnök kijelentéséből az következik, hogy a nyilatkozó "a kérdésben sem ismeri a magyar valóságot, hazánkkal kapcsolatos állításait pedig alighanem csak egyoldalú, tényszerűnek nem, jóindulatúnak és elfogulatlannak pedig végképp nem nevezhető forrásokra, véleményekre alapozza".

A magyarországi zsidóság sokat köszönhet a kormánynak

Hangsúlyozza: az Orbán Viktor vezette kormány a magyar állampolgárok adóforintjaiból 2011 óta csak beruházásra és hitéleti tevékenységre 19 milliárd forint (61 millió euró) összegű támogatást nyújtott a magyarországi zsidó felekezeteknek.

Ebből a támogatásból zsinagógák és közösségi terek újulnak meg az ország több városában, a többi között Kaposváron, Debrecenben, Győrben, Székesfehérváron, Szegeden, Szombathelyen, Pécsett, Vácon, Mádon, Keszthelyen, Kiskunhalason, valamint a határainkon túl is például Szabadkán és Beregszászon – tette hozzá.

Soltész Miklós kiemelte, hogy a kormány támogatja a zsidó temetők rendbe hozásának országos programját is, emellett "bevezettük a holokauszt áldozatainak emléknapját, a holokauszt tagadását pedig büntető törvénykönyvi tényállássá tettük", és jelentős összeggel támogatják a zsidó oktatási és szociális intézmények, kulturális rendezvények fenntartását és működését.  

Timmermans kissé melléfogott a "kertészimrézéssel"

Az államtitkár szerint Frans Timmermans "bizonyára nem tudja, hogy Magyarország jelentős támogatásban részesítette a Nobel-díjas író, Kertész Imre Sorstalanság című könyvének megfilmesítését, valamint a holokausztot bemutató, Saul fia című film megvalósulását is, amely később Oscar-díjat kapott".

Bizonyára arról sem rendelkezik információval, hogy a kormány nemrégiben például rendkívüli támogatást biztosított egy leégett budapesti zsinagóga felújításához, úgy, ahogyan tenné ezt bármelyik keresztény templom esetén – közölte.

A politikus felhívta Timmermans figyelmét, hogy amikor legutóbb, 2016 nyarán hasonló támadás érte Magyarországot, számos hazai zsidó vezető egyértelműen visszautasította az antiszemita vádakat, valótlannak, illetve rossz tájékozottságból fakadónak minősítve azokat – tette hozzá.    

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a nap folyamán.

Az ukrán elnök behívta az ENSZ-csapatokat Ukrajnába

Petro Porosenko ukrán elnök reményének adott hangot kedden az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakán, hogy a világszervezet békefenntartó missziót vezényel a Donyec-medencébe, az - ukrán álláspont szerint - Oroszország által megszállt, szakadár ellenőrzésű területekre.

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

bulvár

A miniszterelnök gya­lo­go­san ér­ke­zett Szol­no­kon a Szig­li­geti Szín­ház­hoz, test­ő­rök­ és dísz­kí­sé­ret­ nélkül.

Ilyen, amikor egy demokratává vedlett kommunista aggódik a demokratikus alapelvekért

António Guterres ENSZ-főtitkár arról beszélt a világszervezet Közgyűlésének 73. ülésszakának általános vitáján, hogy ostrom alatt állnak a demokratikus alapelvek.

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

amerika, london, párizs

Meglepetésre elveszítette a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti képviselőcsoportjában kedden tartott frakcióvezető-választást Volker Kauder. Az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számon tartott politikusnak így 13 év után távoznia kell a tisztségből.

Orbán: Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le a versenyhátrányát

Elkezdődött az EuroSkills 2018, a szakmák Európa-bajnoksága Budapesten.

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

amerika, london, párizs

Az Egyesült Államok szuverenitását hangsúlyozta Donald Trump amerikai elnök az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakának kedden kezdődött általános vitájában, és elutasította "a globális kormányzást, ellenőrzést és uralmat".

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére