Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
közeleg a tél
 
 
 
 

Terrorcselekménnyel vádolják meg a Teréz körúti robbantót

2017. augusztus 25. 08:28

Ha P. Lászlót elítéli a bíróság, húsz évtől életfogytiglan tartó börtönbüntetést kaphat.

Ma folytatja a Központi Nyomozó Főügyészség a Teréz körúti robbantás vádlottjának – P. Lászlónak – meghallgatását, akit vélhetően újabb váddal, terrorcselekmény előkészületével fognak meggyanúsítani – írja a Magyar Idők. Szikinger István, P. László ügyvédje elismerte, hogy ügyfelét folytatólagos kihallgatásra idézték, azonban annak tartalmáról nem tud beszámolni.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
P. Lászlót eddig előre kitervelten több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsították. A 24 éves fiatalember idén február 18-án beismerte, hogy tavaly szeptember 24-én késő este a fővárosi Teréz körút–Király utca sarkán saját készítésű, szögekkel megnövelt hatású pokolgéppel támadt egy gyalogos rendőrjárőr párosra, amelynek hölgytagját életveszélyesen, férfi tagját súlyosan megsebesítette. A rendőrök nyolc hónap után, idén júniusban álltak újra szolgálatba.

P. László részletesen beszámolt az előkészületekről vallomásában. Eszerint egy, az interneten talált leírás alapján állította össze a robbanóanyagot, majd készítette el a pokolgépet, amelyet aztán ki is próbált. A megmaradt robbanóanyagokat elfogása után találták meg egy présházban, melyet nem sokkal a robbantás előtt vásárolt, itt folytatta kísérleteit is.

A Magyar Idők szerint, a terrorcselekmény előkészületét a lefoglalt robbanóanyag és további pokolgépek készítéséhez felhasználható elektronikus alkatrészek alapozhatják meg.

A férfit már kétszer is igazságügyi elmeorvosi vizsgálatnak vetették alá, először a nyomozás során tervezetten, másodszor pedig azután, hogy cellájában dühöngeni kezdett és összetört néhány berendezési tárgyat. A vizsgálatok beszámíthatónak és büntethetőnek minősítették a férfit, ettől függetlenül nem zárható ki, hogy a bírósági szakaszban ismét elrendelik az elmeorvosi vizsgálatot. Ha beszámíthatónak minősítik és elítélik, akkor húszéves szabadságvesztéssel, de akár életfogytiglan tartó fegyházbüntetéssel is sújthatják.

OLVASTAD MÁR?

közeleg a tél
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

A Jobbik képtelen elengedni az iszlámot, ismét a muzulmánokkal példálóznak

A Jobbik képtelen elengedni az iszlámot, ismét a muzulmánokkal példálóznak

közeleg a tél

A baloldali értelmiséget kiszolgáló Vona Gábor után most a párt szóvivője "coming outolt". Mirkóczki Ádám arról beszélt, hogy életében egyszer szeretne elmenni egy izraeli zarándokútra.

Soros György EP-képviselője szerint automatikus kényszerbetelepítés kell

Soros György EP-képviselője szerint automatikus kényszerbetelepítés kell

közeleg a tél

A luxemburgi Frank Engel EP-képviselő szerint a migráció ügyében nem az a kérdés, hogy kötelező-e a rendszer, hanem az, hogy automatikus legyen. A politikus az M1 aktuális csatornán sugárzott interjúban arról is beszélt, hogy vannak országok, köztük Magyarország is, amelyek nem akarnak részt venni abban, hogy közös megoldás szülessék a problémára.

Az Indexet ismét megcáfolta az élet

Az Indexet ismét megcáfolta az élet

kinyílott a pitypang

A legnagyobb pofonokat tényleg az élet osztja ki, mondaná az Oravecz Nórába öltött Panyi Szabi, aki a magyarországi Uber körüli cirkuszban természetesen az amerikai hiperkapitalista cég oldalára állt és egy összeesküvéseken nyugvó véleménycikket írt. Mondanom sem kell, hogy minden, amit Panyi előre látott, az bekövetkezett, csak nem éppen úgy, ahogy azt megjövendölte a Jós.

Soros eközben lefizette a fél nemzetközi médiát

Soros eközben lefizette a fél nemzetközi médiát

amerika, london, párizs

Így néz ki a függetlenobjektív tájékoztatás a liberálisoknál.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Soros György EP-képviselője szerint automatikus kényszerbetelepítés kell; Egy agg demokrata párti képviselő is évtizedeken keresztül zaklatott nőket; Az Uber lefizette a tőle adatokat ellopó hackereket. Ezek a nap legfontosabb hírei!

Kritikus helyzetbe került az eltűnt tengeralattjáró legénysége

Kritikus helyzetbe került az eltűnt tengeralattjáró legénysége

amerika, london, párizs

Kritikus időszak kezdődik a hat napja eltűnt argentin tengeralattjáró legénysége számára, mert ha a vízi jármű lesüllyedt az Atlanti-óceán fenekére, és nem tud a felszínre emelkedni, akkor csak hét napra elég a 44 ember oxigéntartaléka - közölte kedd este az argentin haditengerészet szóvivője.

Lefizette az Uber a tőle adatokat ellopó hackereket

Lefizette az Uber a tőle adatokat ellopó hackereket

amerika, london, párizs

Az Uber globális személyszállító vállalat csak most közölte, hogy tavaly csaknem 57 millió ügyfél adatait lopták el tőle hackerek, akiket sajtóinformációk szerint később lefizettek, hogy megsemmisítsék azokat.

Transzszexuális mesekönyv svéd óvodásoknak

Szerencsére a svéd gyerekek sem maradnak transzszexuálisokról szóló esti mese nélkül Svédországban. A legújabb LMBTQ-mesekönyvben a főszereplő egy transznemű férfi, akinek van egy lova, amelyik kutyának képzeli magát.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére