Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
spring is coming
 
 
 
 

Terrorcselekménnyel vádolják meg a Teréz körúti robbantót

2017. augusztus 25. 08:28

Ha P. Lászlót elítéli a bíróság, húsz évtől életfogytiglan tartó börtönbüntetést kaphat.

Ma folytatja a Központi Nyomozó Főügyészség a Teréz körúti robbantás vádlottjának – P. Lászlónak – meghallgatását, akit vélhetően újabb váddal, terrorcselekmény előkészületével fognak meggyanúsítani – írja a Magyar Idők. Szikinger István, P. László ügyvédje elismerte, hogy ügyfelét folytatólagos kihallgatásra idézték, azonban annak tartalmáról nem tud beszámolni.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
P. Lászlót eddig előre kitervelten több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsították. A 24 éves fiatalember idén február 18-án beismerte, hogy tavaly szeptember 24-én késő este a fővárosi Teréz körút–Király utca sarkán saját készítésű, szögekkel megnövelt hatású pokolgéppel támadt egy gyalogos rendőrjárőr párosra, amelynek hölgytagját életveszélyesen, férfi tagját súlyosan megsebesítette. A rendőrök nyolc hónap után, idén júniusban álltak újra szolgálatba.

P. László részletesen beszámolt az előkészületekről vallomásában. Eszerint egy, az interneten talált leírás alapján állította össze a robbanóanyagot, majd készítette el a pokolgépet, amelyet aztán ki is próbált. A megmaradt robbanóanyagokat elfogása után találták meg egy présházban, melyet nem sokkal a robbantás előtt vásárolt, itt folytatta kísérleteit is.

A Magyar Idők szerint, a terrorcselekmény előkészületét a lefoglalt robbanóanyag és további pokolgépek készítéséhez felhasználható elektronikus alkatrészek alapozhatják meg.

A férfit már kétszer is igazságügyi elmeorvosi vizsgálatnak vetették alá, először a nyomozás során tervezetten, másodszor pedig azután, hogy cellájában dühöngeni kezdett és összetört néhány berendezési tárgyat. A vizsgálatok beszámíthatónak és büntethetőnek minősítették a férfit, ettől függetlenül nem zárható ki, hogy a bírósági szakaszban ismét elrendelik az elmeorvosi vizsgálatot. Ha beszámíthatónak minősítik és elítélik, akkor húszéves szabadságvesztéssel, de akár életfogytiglan tartó fegyházbüntetéssel is sújthatják.

OLVASTAD MÁR?

spring is coming
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Már meg is előzte az AfD a német szociáldemokratákat

Már meg is előzte az AfD a német szociáldemokratákat

amerika, london, párizs

Többen szavaznának Németországban a jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) nevű pártra, mint a Német Szociáldemokrata Pártra (SPD) - mutatta ki egy hétfőn ismertetett felmérés.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei a 888-on!

Szijjártó: a luxemburgi külügyminiszter bevándorláspárti, ezért gyűlöli Magyarországot

Szijjártó: a luxemburgi külügyminiszter bevándorláspárti, ezért gyűlöli Magyarországot

spring is coming

A külgazdasági és külügyminiszter hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében közölte, hogy Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter gyűlöli Magyarországot, ő egy elvakult bevándorláspárti, a migrációt támogató politikus, aki Soros György kottájából játszik.

Így hazudik szemtelenül Vona Gábor

Így hazudik szemtelenül Vona Gábor

spring is coming

Állítását a Mátrai Erőmű hivatalos levélben cáfolta.

Bulgária szerint is migránsválság van Európában

Bulgária szerint is migránsválság van Európában

amerika, london, párizs

Szigorú ellenőrzésre van szükség az Európai Unió (EU) külső határain - mondta Bojko Boriszov, az Európai Unió soros elnökségét ellátó Bulgária miniszterelnöke hétfőn Szófiában, miután megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Veled vagyunk! Hajrá, Erzsi, a csuszka!

Veled vagyunk! Hajrá, Erzsi, a csuszka!

kinyílott a pitypang

A jamaicai bobosok, Eddie, a sas vagy Erik, az angolna legendává meg hőssé válhattak. A téli olimpián most gyengén szereplő akrobatikus csősíelő, magyar származású, magyar színekben induló Elizabeth Swaney-re azonban most össztűz zúdul, pedig több okból kifolyólag ő is megérdemelné a más nemzetek sportolóinak kijáró tiszteletet és támogatást.

A franciaországi zsidó szervezetek kiakadtak, mert a migránsok miatt megnövekedett az antiszemitizmus

Több francia nagyváros peremkerületeiben a mindennapok részévé vált az antiszemitizmus, ami miatt az ott élő zsidók sokszor a költözés mellett döntenek - mutatott rá a franciaországi zsidó szervezeteket tömörítő Crif hétfőn.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére