Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
Big pikcsör
 
 
 
 

Tereskova: "Szerintem zsír a Liget-projekt"

Fűrész Gábor - GFG - Ketipisz Sztavrosz

2016. július 17. 09:00

Rendhagyó beszélgetés Tereskovával Orbán Viktorról és a marxizmusról, a mestereikkel kúró diáklányokról és a feminizmusról, a Ligetről és a liberálisokról, a kényszerbetegségekről és drogokról, valamint arról, hogy "Isten csak simán egy Isten".

Szerintem zsír a Liget-projekt”

Fotó: vadnai.szabolcs@gmail.com

GFG: És mi a helyzet a közéleti érdeklődéssel?

Tereskova: Én minden rendszerben az ellenponton vagyok. Most is sikerült egy olyan pozíciót elfoglalnom, hogy saját barátaim ellenpontja lettem.

Fűrész: Miért?

Tereskova: Hát az Orbán-képek miatt, meg amiatt, ha most elmondom neked, hogy szerintem zsír a Liget-projekt. Na ezek után még többen fogják úgy gondolni a barátaim közül is, hogy az ellenpontja vagyok annak, amit ő képvisel. 

Fűrész: Az nem lenne művészet, ha figyelembe vennéd, hogy a baloldaliak mit várnak el, meg a jobboldaliak mit várnak el.

Tereskova: Én mindent figyelembe veszek és annak ellenére megcsinálom. Pontosan tudom, hogy megint belelépek egy csapdába, megint belenyúlok egy darázsfészekbe, de muszáj megcsinálnom, mert ez egy ilyen kényszer. A Liget például egy elképesztő nagy trágyadomb. És elképesztő, hogy ott az emberek leülnek a fűbe. Tele van rettenetes mennyiségű fekáliával, pisával, meg ilyenekkel. Ráadásul ott nincs is fű, ott kezdődik. Akik ott leülnek, azok önveszélyesek, ha még a gyerekeiket is leültetik, akkor azokra is veszélyesek...

GFG: Csoda, hogy szabadlábon vannak...

Tereskova: És amikor azt mondják, hogy ember léptékű épületeket akarunk, akkor egyszerűen eldobom az agyamat. Miért, a piramisok emberléptékűek? A római templomok vagy a középkori katedrális az emberléptékű? Az Eiffel-torony vagy a Parlament emberléptékű? Nem. És kit érdekel egyébként az embernek a léptéke, hiszen isteni léptékben gondolkodunk.

Azok, akik ma magukat liberálisnak nevezik, azoknak elgurult a gyógyszerük”

GFG: Beszéltél korábban arról, hogy amikor te szexuális tárgynak ábrázolod magad, akkor ezt idézőjelesen kell érteni. Az idézőjel akkor is működik, amikor a politikáról mondasz valamit?

Tereskova: Mindenhol működik.

Fűrész: De még mindig lázadás az, ha meztelenséggel lázadsz? Ez még mindig működik?

Tereskova: Dehogy lázadás. Arról szól, hogy vegyél észre.

GFG: De ennyi meztelenség között hogy lehet még megint egyet észrevenni?

Fűrész: igen, én is erre gondolok.

Tereskova: Ezt veszik észre. Jól kell csinálni. Mostanában például úgy kell csinálni, hogy egy kicsit nyitva legyen a szád és látszódjon a fogad és így kell mosolyogni, és azt kell mondani, hogy „szopós maca vagyok” és ezt így csinálják a művészettörténészek is, a kurátorok is. Nem gondolom, hogy a szex valaha is unalmas lesz az embereknek. 

GFG:  Mintha két fontos témád lenne: a szex és a politika.

Tereskova: Inkább a szex és a pénz, a politika csak rácsatlakozott, de két évvel ezelőttig még nem volt ott.

Ketipisz: És 2006?

Tereskova: Ja, a szarás.

GFG: Az valóban megtörtént?

Tereskova: Tök mindegy, hogy megtörtént-e vagy sem. Ha azt mondom, csak photoshop, akkor vagy olyan hülye, hogy azt gondold, akkor ez nem is érdekes. Ha meg azt mondom, hogy tényleg odaszartam, akkor meg lehet, hogy holnap feljelentenek érte.

GFG: Amikor voltak ezek az Orbán-porték, akkor azt mondtad, hogy neked Orbán a politika megszemélyesítését jelenti,  és azzal a kérdéssel néztél szembe, hogy szerinted a politika mindenütt ott van, behatolt a magánszférába. Most is így látod?

Tereskova: Egyre rosszabb a helyzet, egyre nyomasztóbb.

GFG: A politika félelmetes?

Tereskova: Nem a politika félelmetes. Hanem az a beteg helyzet, ami kialakult az országban. Hogyha megkérdezned téged valamiről, mondjuk a bevándorlókról, vagy hogy kilépjünk-e az EU-ból, akkor nem igazán mered megmondani, hogy mit gondolsz. Azért, mert vagy nem komilfo, vagy jobbos vagyok, vagy balos vagyok, vagy fiszfasz, bármit mondok, utálás lesz belőle.

Ketipisz: Minek tartod magad?

Tereskova: Azt mondanám, hogy liberális vagyok, de minekutána a liberálisok tök hülyék, ezért biztos, hogy nem vagyok liberális. Azok, akik ma magukat liberálisnak nevezik, azoknak elgurult a gyógyszerük. Sajnos, ezt kell hogy mondjam. Egész egyszerűen lejáratják a forradalmat, a sztrájkot, a tüntetéseket. Bohózat az egész. Sajnos, ellenük van kedvem tüntetni. Mert már annyi tüncsi van, hogy már nem tudom összeegyeztetni a tüncsiket. Rém uncsi, hogy ennyi tüncsi van. Kellene, hogy azért legyen valami súlya.

Abszolút drogpárti vagyok”

GFG: De most tüntetnek a Ligetben.

Tereskova: Azok, akik azt mondják, hogy azért ne legyen Liget-projekt, mert így jobb a levegő a Ligetben, én azt mondom nekik, hogy tegyétek le a két autótokat, mert kettő van nekik, s innentől fogva járjanak bkv-val vagy biciklivel, és sokkal többet fognak tudni tenni a földért, mint az a nem tudom hány platánfa. Aztán ne vegyenek karácsonyfát többé, ne folyassák annyira a vizet, ne használjanak hónaljsprayt és még egy csomó dolog van. De például nem tartozik ide a szelektív hulladékgyűjtés, mert én nem tudom elképzelni, hogy annak hosszú távon lesz értelme. És akkor megyek a vesztembe tovább, és még több ellenséget szerzek, én baromi boldog vagyok, hogy a stadionok után rögtön a művészetek állnak a második helyen. Én imádni fogom a múzeumnegyedet, szerintem jó lesz, mert nem lesz benne kutyaszar. Egyébként az sem értem, hogy miért lett ez a város egy nyilvános vécé. Nekem ezek a problémáim. Én ezért költöztem ki a városból.

Fűrész: A város belső része tényleg élhetetlen.

Ketipisz: Ma is megírnád a Tömegközlekedés számot akkor?

Tereskova: Nem szálltam fel tíz éve tömegközlekedési eszközre. Nem tudom ezt megcsinálni könnyen. Beteg vagyok.

Fűrész: Hogy értve?

Tereskova: OCD-s vagyok. Úgy fordíthatjuk, hogy kényszerbetegség. És ezek a finnyogások, amiket finnyogásnak látsz, azok igaziak.

Fűrész: Fóbiára gondolsz?

Tereskova: Igen, igen.

Fűrész: Az egy nehéz dolog.

Tereskova: Szerintem ebből is egyre több lesz. Én azért egy kicsit jobban vagyok már, mert amikor a Hajóssal táncoltam, akkor tényleg nem tudtam senkihez sem hozzáérni 5 vagy 6 évig, de sehogy se.

Fűrész: De azért mert azt gondoltad, hogy fertőzést kapsz tőlük?

Tereskova: Igen. Láttam rá esélyt. Egymillió az egyhez az esély, de azt nem tudtam elhinni, hogy nem feltétlenül én nem vagyok az az egymilliomodik.

Ketipisz: Hogy győzted ezt le?

Tereskova: Nincs ez legyőzve. Csak a gyógyszer segít. Totál gyógyszerpárti vagyok.

Fűrész: És ez halálfélelemmel jár? Ha akkor valaki megfogta a válladat, akkor...

Tereskova: ...akkor nekem halálfélelmem volt. Csak a gyógyszer segített. Most kaptam még egyet, most már hármat szedek. Kaptam egy nagyon jó amfetamin-származékot.

Fűrész: És az mire való?

Tereskova: Az arra van, hogy ha úgy érzed, hogy nem tudod megcsinálni, nem fog menni, mert szorongsz, és akkor beveszed ezt a gyógyszert, aztán megkérdezed magadtól húsz perc múlva, hogy minek is ülök ezen a széken négy napja? Tehát abszolút drogpárti vagyok. Mindenféleképpen kellenek a drogok. Teljesen mindegy, hogy ezt minek nevezzük, gyógyszernek vagy legális drognak. Egyszerűen kell. Vagy van a másik megoldás az illegális kábítószerfüggő vagy az alkoholista. Nekem azért ebből a választékból mégiscsak a legális drog tetszik.

Fűrész: Nem próbáltad a sportot például?

Tereskova: De, de csinálom. Ez nem elhatározás kérdése. Ez nem egy szenteltvízzel meggyógyítható cucc. Én öt évig egyáltalán nem értem senkihez. Gondolhatod, hogy a puncimhoz hányan értek hozzá fütyivel.  Szóval, egyszerre lettem kényszerbeteg, sikeres művész és facér. Nem tudom, van-e összefüggés.

És beszélnék Istennel...”

GFG: Lehet, hogy meg kell bukni, mint művész

Tereskova: Jaj, azt ne.

GFG: Polgári élet. Család. Vidéki ház. Kiskutyák.

Tereskova: A vidéki ház az jó. Nagyon sokszor kérdezem egyébként magamtól, hogy nem lehet-e, hogy ez egy üzlet. És beszélnék Istennel, hogy én most szerelmet akarok és ezt valahogy el lehet intézni, ha odaadnám mondjuk a művészetemet, akkor lehetne szerelem is.

GFG: Egy nagyon bölcs ember nekem azt mondta, hogy Isten nem arra van, hogy kérjünk tőle.

Tereskova: De, arra van. Azt mondta Jézus a szájával a történészek szerint, hogy azért kell imádkozni az Istenhez, mert az Isten olyan bizonytalan abban, hogy ő Isten – ezt nem tette hozzá, de ez a lényege – hogy imádja, hogy az emberek hozzá imádkoznak, mert akkor érzi azt, hogy hiszel benne. Isten csak simán egy Isten. Azt képzeld el, ha Istennek kell, hogy higgyenek benne, mint Isten, miközben tudja, hogy ő Isten, akkor mit mondjak én, aki folyamatosan azt szeretném, hogy higgyenek nekem, hogy elhiggyék, hogy vagyok, aki vagyok és amit csinálok, az az, ami.

Ezt olvastad már?

TGM: Jeremiási átkaimat szórom a jelenkorra

Magashegyi Underground Bíborka: Mindenkinek kell a jó szó, a simogatás, a mosoly

OLVASTAD MÁR?

Big pikcsör
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Hátrányos megkülönböztetést szenvednek el a keresztény diákok az amerikai egyetemeken

Az amerikai egyetemi campusokon ismét történt néhány olyan incidens, amely alapján felmerül a kérdés, hogy valóban van-e szólásszabadság ezekben az oktatási intézményekben, és hogy nem éri-e hátrányos megkülönböztetés a keresztény diákokat.

A gyorskaja és az ingyenes egészségügy hiányzik az ISIS dzsihadista feleségeinek

A gyorskaja és az ingyenes egészségügy hiányzik az ISIS dzsihadista feleségeinek

amerika, london, párizs

Egyre több segélykérés jut el a világsajtóhoz olyan nyugati nőktől, akik néhány évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy csatlakoznak az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezethez, ám sanyarú sorsuk okán mostanra meggondolták magukat és haza szeretnének térni.

Elérte az Egyesült Államok határát a migránsok előőrse

Elérte az Egyesült Államok határát kedden a Közép-Amerika több országából indult migránsok előőrse, mintegy 350 ember.

Rendszeresek a zsidóellenes megmozdulások Amszterdamban

Rendszeresek a zsidóellenes megmozdulások Amszterdamban

amerika, london, párizs

Heti rendszerességgel tartanak Izrael-ellenes, antiszemita tüntetéseket a második világháború holland áldozatainak emléket állító szobornál.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek a nap legfontosabb hírei.

Orbán Viktor: kiválóak a magyar-amerikai kapcsolatok

Orbán Viktor: kiválóak a magyar-amerikai kapcsolatok

kétharmad

A közép-európai régió energetikai kérdéseit és a magyar-amerikai kétoldalú kapcsolatokat tekintették át Orbán Viktor miniszterelnök és Rick Perry, az Egyesült Államok energiaügyi minisztere megbeszélésén az Országházban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Három éve, hogy vérfürdőt rendeztek a muszlim terroristák Párizsban

Három éve, hogy vérfürdőt rendeztek a muszlim terroristák Párizsban

amerika, london, párizs

Edouard Philippe francia miniszterelnök részvételével nemzeti megemlékezésen hajtottak fejet kedden a 2015. november 13-i, 130 halálos áldozatot követelő párizsi merényletek harmadik évfordulóján Párizsban és a fővároshoz közeli Saint-Denis-ben a Stade de France nemzeti stadionnál.

Trump: az amerikaiak nélkül már németül beszélnének Párizsban

Trump: az amerikaiak nélkül már németül beszélnének Párizsban

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök "finoman" emlékeztette Emmanuel Macront a második világháború alakulására.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére